Забременели след инвитро тема 51

• 60 685
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, момичета! Аз съм нова в темата, вчера разбрах прекрасната новина с чхг 1744. Съжалявам ако въпроса ми е малко тъпичък 😅, но ме интересува дали след като сме забременели с ин витро бременността се следи по същия начин. Имам в предвид дали гледаме датата на последния цикъл и от там да броим в коя седмица сме или броим от деня на трансфера?

Една лекарка ми каза една дата спрямо последният цикъл,а друга (тази от феталната морфология ) ми каза друга ,че взима предвид деня на пункцията.Успех и дано всичко е наред до края на бременността!

# 706
Здравейте, момичета! Аз съм нова в темата, вчера разбрах прекрасната новина с чхг 1744. Съжалявам ако въпроса ми е малко тъпичък 😅, но ме интересува дали след като сме забременели с ин витро бременността се следи по същия начин. Имам в предвид дали гледаме датата на последния цикъл и от там да броим в коя седмица сме или броим от деня на трансфера?

Една лекарка ми каза една дата спрямо последният цикъл,а друга (тази от феталната морфология ) ми каза друга ,че взима предвид деня на пункцията.Успех и дано всичко е наред до края на бременността!
Гестационната възраст се смята от първия ден на последния цикъл, независимо от датата на пункцията. С напредването на бременността терминът ще варира според развититето на плода. Успех!

# 707
Благодаря ви, момичета! Питам ви, защото правих ин витрото в България, а живея в чужбина и там ще следят бременноста ми и съм притеснена. Има ли други като мен, които живеят в чужбина, а са правили ин витро в България ❤? Лекарят ми в България каза след 2 седмици да отида на преглед там. Ще бъда благодарна ако ми кажете какво да очаквам тогава, лекарят ми каза че ще чуя сърдечна дейност. Трябва ли да пусна някаква изслвдвания догава, не знам изобщо как процедират в чужбина и искам да правя сравнение..

# 708
  • София
Гестационната възраст се смята от първия ден на последния цикъл, независимо от датата на пункцията. С напредването на бременността терминът ще варира според развититето на плода. Успех!

Не съм съгласна с това твърдение още повече при инвитро, имала съм ЗЕТ след прием на естрофем 25 дена, сами разбирате, че това са си 3 седмици фоликулярна фаза и ако се спазва това правило при бременност, която  реално трябва да бъде 5 г.с, според цикъла ще е 6 г.с.
Правилно е да се гледа  деня на пункцията или при ЗЕТ деня на започване на прогестероновия препарат + 2 седмици.
Това е един калкулатор, който изчислява термин и при подаване на дата на трансфер в зависимост дали са 3 или 5 дневни ембрионите.
https://ivf.ca/fet5dayduedate.php

# 709
kupu съгласна съм с теб, но освен на ФМ никъде другаде не са ми взимали под внимание датата на трансфер.. Въпреки че всички АГта, които съм посетила (дори при няколкото влизания в болница) знаят че съм инвитро ЗЕТ 🤷🏼♀

Та в момента и аз съм с близо една седмица разлика.. и бебето все върви напред поради тази причина. Дори за 45 дневния болничен ще си вземат датата изчислена по цикъл.

Така че аз си знам и си следя по календара, който си изпратила и ти, но малко все тая се получава 😁

# 710
  • София
Ами в Надежда смятат по дата на трансфер, но от тогава връщат 2 седмици назад, което също не е правилно, така излизат 3 или 5 дена назад гестационните седмици, но наистина на ФМ термина го изчисляват  правилно, когато е инвитро.

# 711
Благодаря ви, момичета! Питам ви, защото правих ин витрото в България, а живея в чужбина и там ще следят бременноста ми и съм притеснена. Има ли други като мен, които живеят в чужбина, а са правили ин витро в България ❤? Лекарят ми в България каза след 2 седмици да отида на преглед там. Ще бъда благодарна ако ми кажете какво да очаквам тогава, лекарят ми каза че ще чуя сърдечна дейност. Трябва ли да пусна някаква изслвдвания догава, не знам изобщо как процедират в чужбина и искам да правя сравнение..
При това високо ЧХГ може да не пускате отново преди прегледа ви при АГ, но ви съветвам да си пуснете Прогестерон. Не знам в чужбина как става - тук без назначение от лекар може да се пусне в която и да е лаборатория. Прикачам референтните стойности по триместри в двете мерни единици, за да се ориентирате. Успех!

# 712
Благодаря, но според вас нужно ли е да правя това изследване, защото слагам вагинални песари прогестерон “Циклогест” и пия дуфастон. Трябва до 12 г.с. да ги приемам.
При това високо ЧХГ може да не пускате отново преди прегледа ви при АГ, но ви съветвам да си пуснете Прогестерон. Не знам в чужбина как става - тук без назначение от лекар може да се пусне в която и да е лаборатория. Прикачам референтните стойности по триместри в двете мерни единици, за да се ориентирате. Успех!

# 713
Момичета един бърз въпрос ако си в 8 г.с и 2 дни примерно се брои за 9 г.с ли ?Някои калкулатори така май го смятат

# 714
Момичета един бърз въпрос ако си в 8 г.с и 2 дни примерно се брои за 9 г.с ли ?Някои калкулатори така май го смятат
Не, води си се 8ма седмица. Гледат се завършените седмици, а на нас все ни се иска да кажем по-голямата седмица 😀

# 715

Зависи в коя държава си всъщност, защото се различава как се следи бременност между САЩ, Англия или европейска държава.
Аз съм с инвитро от БГ и последната бременност я следих в САЩ. На мен винаги ми искаха последна дата на цикъл плюс дата на трансфер за определяне на седмиците. След положителен тест първият ми преглед бе в 10гс и серклаж в 13гс, по принцип ми обясниха че толкова рано се правят прегледи само при налична “история” с каквато съм аз. Свържете се с вашия АГ ( ако имате такъв) за да разбере какво следва, ако нямате- потърсете къде ще следите бременноста. Много вероятно е лекарите да отхвърлят нуждата да приемате хапчетата от България и да преминете на по- щадяща терапия (ако е нужно).
Напишете къде се намирате, за да може ако има други момичета да се включат с адекватна информация и помощ

# 716
Здраейте ,момичета.
Искам да попитам дали някоя от вас е правила ЕРА тест ,какво представлява ,какви медикаменти се приемат,самата процедура болезнена ли е ,изобщо малко повече информация понеже замислям да правя ,но имам нужда от информация.
Благодаря Ви 😊❤🥰

# 717
Здраейте ,момичета.
Искам да попитам дали някоя от вас е правила ЕРА тест ,какво представлява ,какви медикаменти се приемат,самата процедура болезнена ли е ,изобщо малко повече информация понеже замислям да правя ,но имам нужда от информация.
Благодаря Ви 😊❤🥰
Вашият лекар ще ви каже дали е необходимо да взимате някави лекарства преди теста, в зависимост от това дали е стимулиран или не цикълът, а това зависи от вида трансфер, който ще правите впоследствие (на стимулиран цикъл или на спонтанен). Самият тест е като цитонамазка - с катетър се взима миниатюрно количество клетки от матката и се изпраща за анализ. Няма упойки, няма болничен прием, нищо.

# 718
Момичета в 26та седмица съм бебето отговаря на 28ма седмица . Водите са над нормата . Следящия ме Жк казва , че е с много голям корем и прекалено развити ръце и гърди . Има ли от какво да се притеснявам ?

# 719
Момичета в 26та седмица съм бебето отговаря на 28ма седмица . Водите са над нормата . Следящия ме Жк казва , че е с много голям корем и прекалено развити ръце и гърди . Има ли от какво да се притеснявам ?
Какви са точните мерки? Доктора не коментира ли на какво може да се дължи? Моята беба вървеше седмица напред,въпреки че е зачената инвитро и знаем дата на О. Главата и вървеше винаги 2 седмици напред. Коремчето и беше с няколко дни,както и бедрото. В крайна сметка се роди с обиколка на главата 35 см,тежеше 4.100 и беше дълга 52 см. Сега на три месеца и половина няма да и казвам габаритите понеже е почти с удвоено тегло. Едра си е,но си е и ген. Направете консултация с друг доктор,който има хубава апаратура и по възможност е такъв който се занимава с фетална морфология

Общи условия

Активация на акаунт