Забременели след инвитро тема 51

• 60 702
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Направи ако имаш възможност, защото аз бях убедена, че всичко е наред и в шестия месец се появиха едни съмнения и преживях ужас, докато стане резултата. В голям месец да правиш този тест е голяма мъка. Най-добре направи, така ако има някакви съмнение от тук насетне, ще си знаеш, че всичко е наред и няма да го мислиш. А и на мъжете действа доста успокояващо този тест. Те не усещат като нас бебчето, каквото им кажем това е и за тях е едно спокойствие. Все пак и те си го изживяват по някакъв начин.
Момичета, какво ви е мнението за пренатален тест? Първата ми морфология мина и всичко е наред. Но все още ми е притеснено. Какво ви е мнението?

# 691
По темата за тестовете, искат 24 часа да не е приеман НМХ, но следващото поставяне ще е след 48 часа… да поставя ли след изследването и да започна да измествам с час докато стигна отново до вечерното време . Някой имал ли е подобен случай?

# 692
И аз го спрях ден преди да дам кръвта, защото първия път ми взеха кръв без да кажата, че трябва да спра хепарина и се наложи да повторим теста и пак чакане и беше ужас. Поставих си го отново веднага след като дадох сутринта кръв. Защо следващото да е след 48 часа?
По темата за тестовете, искат 24 часа да не е приеман НМХ, но следващото поставяне ще е след 48 часа… да поставя ли след изследването и да започна да измествам с час докато стигна отново до вечерното време . Някой имал ли е подобен случай?

# 693
И аз го спрях ден преди да дам кръвта, защото първия път ми взеха кръв без да кажата, че трябва да спра хепарина и се наложи да повторим теста и пак чакане и беше ужас. Поставих си го отново веднага след като дадох сутринта кръв. Защо следващото да е след 48 часа?

Аз специално попитах в Геника дали трябва да спра някакви медикаменти и нищо не споменаха за НМХ, а и аз поставям Sad Дали ще е проблем?

# 694
Защото го поставям в 22ч, вечерта преди изследването не се слага и следващата инжекция, ако е по план е пак в 22часа.. ако сложа след като ми вземат кръв ще трябва да измествам до вечерта
quote author=IRusinova link=topic=1441687.msg45563209#msg45563209 date=1668147174]
[/quote]

# 695
Кажете им, ако не е късно.
Докато се спра на лаборатория всички ме питаха, изискванията са различни, при едни е 12 часа, прк други 24

Аз специално попитах в Геника дали трябва да спра някакви медикаменти и нищо не споменаха за НМХ, а и аз поставям Sad Дали ще е проблем?

# 696
Аз също съм на мнение  че е добре да се направи теста, защото на по-късен етап е много по-стресиращо най - малкото. Ние имахме ПИД на ембриона и поне в това отношение си бях напълно спокойна.
Сега обаче има друг проблем - в 17г.с. съм и преди два дни, както си лежах вечерта, отидох до тоалетна и се появи кафяво зацапване. След малко отидох втори път и имаше малък съсирек и отново кафяво, премесено с червено зацапване. Не го наричам течение, понеже по моя преценка не беше толкова много. Веднага отидохме в спешното и ме приеха на системи  но шпа и папаверин. Зацапването спря още същата вечер и оттогава не е имало, днес ме пуснаха да се прибера. Притеснява ме това че не се установи от какво е-шийката е затворена, няма отлепване уж на плацентата, но от какво е не могат да ми кажат. Болки нямам. Някоя от вас с подобен случай? Отчаях се направо, длаи е възможен успешен изход след това, дали няма да се повтори... Много се пазя, не се напъвам, не вдигам тежко, не чистя и секс не правим с мъжа ми. Просто не знам какво още да правя/не правя, за да са наред нещата...

# 697
Аз също съм на мнение  че е добре да се направи теста, защото на по-късен етап е много по-стресиращо най - малкото. Ние имахме ПИД на ембриона и поне в това отношение си бях напълно спокойна.
Сега обаче има друг проблем - в 17г.с. съм и преди два дни, както си лежах вечерта, отидох до тоалетна и се появи кафяво зацапване. След малко отидох втори път и имаше малък съсирек и отново кафяво, премесено с червено зацапване. Не го наричам течение, понеже по моя преценка не беше толкова много. Веднага отидохме в спешното и ме приеха на системи  но шпа и папаверин. Зацапването спря още същата вечер и оттогава не е имало, днес ме пуснаха да се прибера. Притеснява ме това че не се установи от какво е-шийката е затворена, няма отлепване уж на плацентата, но от какво е не могат да ми кажат. Болки нямам. Някоя от вас с подобен случай? Отчаях се направо, длаи е възможен успешен изход след това, дали няма да се повтори... Много се пазя, не се напъвам, не вдигам тежко, не чистя и секс не правим с мъжа ми. Просто не знам какво още да правя/не правя, за да са наред нещата...
С нарастването на матката все повече се избутват и разместват вътрешните органи и не е невъзможно това да доведе до подобни моментни състояния. Фактът, че нищо тревожно не са открили, а нямате и болка, говори за нещо такова.
Как сте с кръвосъсирването? Изследвания правили ли сте? По тази линия може да коментирате с АГ също.

# 698
Арчи, на кръворазреждащи ли си? Да не е от тях? В коя болница беше и пуснаха ли някакви изследвания? Какво е становището на докторите? Според мен най-важно е тяхното мнение предвид индивидуалната особеност на случая. Със сигурност е добре, че шийката е затворена. Стискам палци!

# 699
Нямам Тромбофилия, пия само Аспирин 100мг, нямам други кръворазреждащи. Като изследвания ми пускаха само ПКК и урина. Двама ме гледаха и не видяха нищо притеснително, освен малка част от маточната стена, която беше черна на ехо графа, т. е. не беше кръвоснабдена и казаха, че може би е от там . Днес си записах час и за доктора, при който ходя на ФМ за още едно мнение, понеже искам, живот и здраве при него и да родя. Знам, че се случва кървене и невинаги е нещо фатално, но направо изпадна в паника, като видях, мъжът ми едвам ме успокои, за да успея да се събера и да отидем до спешното..

# 700
Напълно те разбирам! Щом са те изписали значи наистина всичко е наред! Но аз бих направила същото - още едно мнение от доктора, на който имаме доверие. Всичко ще бъде наред!!

# 701
Момичета два дни все пропускам приема на Натаспина,дали е някакъв проблем? Нищо не пише в листавката

# 702
Pl. Ivanova Натаспин се води хранителна добавка, така че не мисля, че е нещо притеснително пропуска на някоя друга доза.
Иначе момичета, относно горния ми пост, да споделя какво се случи,ако мога да съм от полза на някой. В крайна сметка, вчера докторът ми видя, че шийката е леко скъсена и заради контракциите се е получило кървенето. Попитах го от къде идват тези разлики при замерването на дължината при различните доктори и той ми демонстрира как с много малка промяна в позицията и натиска на вагиналния ехограф, шийката видимо променяше дължината си. Явно не е чак толкова лесно и рутинно да се измери и най-достоверно би било замерването от фетален морфолог. Също така, провокирахме контракции с лек натиск върху матката и тогава дължината се скъсяваше рязко с цял см! Хубавото беше, че поне е затворена. Но сега док ми изписа превантивно лечение срещу инфекция, тъй като каза, че тези ранни контракции понякога се дължат точно на това и след две седмици ще видим ефекта от лечението. Ако и тогава шийката е още по-къса, ще направим серклаж, но така поне ще сме подсигурили чиста среда, без инфекции.
Така че винаги второ и трето мнение!

# 703
Здравейте, момичета! Аз съм нова в темата, вчера разбрах прекрасната новина с чхг 1744. Съжалявам ако въпроса ми е малко тъпичък 😅, но ме интересува дали след като сме забременели с ин витро бременността се следи по същия начин. Имам в предвид дали гледаме датата на последния цикъл и от там да броим в коя седмица сме или броим от деня на трансфера?

# 704
Честито ☺

Следи се от последната дата на цикъла, нали са поставили ембриончето спрямо нея. Лекарят ще изчисли термина.

Лека бременост 🙂

Здравейте, момичета! Аз съм нова в темата, вчера разбрах прекрасната новина с чхг 1744. Съжалявам ако въпроса ми е малко тъпичък 😅, но ме интересува дали след като сме забременели с ин витро бременността се следи по същия начин. Имам в предвид дали гледаме датата на последния цикъл и от там да броим в коя седмица сме или броим от деня на трансфера?

Общи условия

Активация на акаунт