Забременели след инвитро тема 51

• 60 725
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета Yum Имам налични 7 кутии Пролутекс, купувани миналата година от Турция. Ако някой има нужда, ще се радвам да помогна Yum

# 91
Здравейте, момичета Simple Smile
Искам да си сверя часовника, понеже за първи път изобщо съм бременна и всичко е странно. В 8 с и 5 д съм, след свеж трансфер. В началото на бременността имах лека хиперстимулация и коремът ми беше като в 5ти месец, но отшумя с много протеини. Още оттога си ме наболява матката, но последните 3 седмици много силно ме боли кръста малко над опашката. Въртя се по цяла нощ от болката и се будя. Имате ли подобни болки?
След прегледа за сърчице болките се засилиха за 2 дни и само лежа, а и имах капка кръв.
Днес пак след вагинален преглед ме боли много, чак не мога да си стъпя на краката от болка в таза. Казах го на следящия ми лекар, но явно мисли, че преувеличавам, защото ми препоръча движение и йога, а аз не мога да си седна на дупето даже.
Опашната кост ми е чупена преди години и зарастна навътре, но докторът нищо не каза за това. Какво мислите?

# 92
Искам да си сверя часовника, понеже за първи път изобщо съм бременна и всичко е странно. В 8 с и 5 д съм, след свеж трансфер. В началото на бременността имах лека хиперстимулация и коремът ми беше като в 5ти месец, но отшумя с много протеини. Още оттога си ме наболява матката, но последните 3 седмици много силно ме боли кръста малко над опашката. Въртя се по цяла нощ от болката и се будя. Имате ли подобни болки?
След прегледа за сърчице болките се засилиха за 2 дни и само лежа, а и имах капка кръв.
Днес пак след вагинален преглед ме боли много, чак не мога да си стъпя на краката от болка в таза. Казах го на следящия ми лекар, но явно мисли, че преувеличавам, защото ми препоръча движение и йога, а аз не мога да си седна на дупето даже.
Опашната кост ми е чупена преди години и зарастна навътре, но докторът нищо не каза за това. Какво мислите?
Ами ,матката и таза се пренастройват за бебче. Разтягат се,така че но-шпа най -вероятно ще ви облекчи 🙂 Успех 🍀 Мен не болеше опашната кост , но на по-късен етап . Мина ми от само себе си ,йогата ми беше трудна с тази болка отзад .

# 93
Ако продължава да кървите и да имате болки потърсете друг лекар.
Изследвали ли сте прогестерон скоро?

# 94
Болката не ме притеснява от гледна точка на дискомфорта, а се притеснявам дали бебето е добре. Да не са контракции, примерно, или нещо такова. Ако е нормално и е свързано с разтягането съм си напълно окей с нея Simple Smile

Прогестеронът ми е 850 nmol/l при горна граница за първи триместър 130...Не са ми променили дозата - 3х2 Утрогестан. Кървенето беше само една ясна капка кръв, след прегледа и после не е имало нищо. Затова и много ме е страх от тези вагинални прегледи и няма да правя повече. Когато е достатъчно голямо за преглед през корема - тогава.
По този повод - биохимичния скрининг как се прави? Надявам се не е вагинален преглед?

# 95
Щом и доктор ви е гледал и не е казал нещо ,значи няма какво да е. Аз имах розово по бельото на 2 пъти и доктора все не виждаше проблем. Така ,че не е изкл. вс да си е Ок,ако се усили направо тичайте в спешен кабинет по което и време да е.

# 96
Много благодаря за отговорите Heart

# 97
А препоръча ли да пробвате но шпа или папаверин за отпускане на мускулатурата ? Може да пробвате дали ще ви отпусне, при мен в някои случай сработва. Най-добре обаче ми се отразява почивката, но и като вашите болки не съм имала 😕

БХС по принцип е най-добре е 12г.с. и е с коремен ехограф.

Аз също съм на мнение, че ако ви притеснява болката и мислите, че не ви обръщат внимание на оплакванията, да си направите консултация и с друг лекар. Успех 🍀

# 98
За болките в таза пиех ношпа 2х1 (ако имам болки) и Алеракт (малко магнезии съдържа). От самото начало на бременността не са ме гледали с вагинален ехограф. Доки реши, че ми стига толкова "ръчкане" и преглеждаше само и единствено през корема, каза че ако не вижда нещо може да включи и вагинален преглед. Имах един в средата за микробиология и чаак накрая имах преглед за разкритие, това е. И аз бих ви посъветвала да потърсите второ мнение! Успех и леко пребеменеене 👶🍀!

# 99
Здравейте! Днес бях на преглед про док Сигридов, в 10 г.с съм и ми каза да спирам прогествроновите инжекции и постепенно да спирам естеофем и дуфастон. Тази терапия ми в от Турция.
Някоя от вас да е спирала рязко инжекции ?

# 100
На мен Станулов ми каза да спра инжекциите след като чухме сърчицето в 7гс, като 6 пъти си ги биех през ден. Естрофема също го спрях тогава, постепенно. С утрогестана ще продължа до 12гс, от 11гс ще започна да го намалям.

От клиниката в Турция казаха ли ви как да спрете лекарствата?

# 101
На мен Станулов ми каза да спра инжекциите след като чухме сърчицето в 7гс, като 6 пъти си ги биех през ден. Естрофема също го спрях тогава, постепенно. С утрогестана ще продължа до 12гс, от 11гс ще започна да го намалям.

От клиниката в Турция казаха ли ви как да спрете лекарствата?
От там ми бяха казали естрофема при сърдечна дейност,което трябваше явно малко по-рано,но прегледа ми беше коремен ехограф при следящият ме и тогава не го спря. А инжекциите от Турция бяха ми казали 11-12 с. Което в долу/горе едно и също. Просто се притеснявам ..

# 102
Редакция, защото не съм прочела правилно:

Съгласна съм с другите, че е най-добре да си следвате схемата, която са ви дали от клиниката, а не каквото ви казват следящия или Сигридов.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 18:58 от Tessaria

# 103
Аз не бих се доверила на Сигиридов или като му се изписва името.
До 12 седмица още няма собствено производство на прогестерон...и не бих го спряла изведнъж...аз съм с близнаци и бих дори инжекци до 3 месец.
Ако се навиете да го слушате моля ви пускайте изследване на прогестерон няколко пъти да не спадне изведнъж, ако не дай си Боже  прокървите пак го изследвайте.
Този лекар го чета по форумите, че не одобрява прогестерона особено , ако бебето е момче...според него ставали с извинение. ..педераси. ..как му се побира в уста не знам Sad
P.S ако Турците са ви дали схема следвайте я.
Аз също спрях и естрофема, прогестерона и метилпредмизолона (пих го по-дълго заради имунната ми система) по схема не от раз.
Само, че може би защото съм с близнаци пих, бих по-дълго.

# 104
Аз на ваше място бих слушала лекарите в Турция, лично аз си следвах схемата от тях, която беше началото на 11г.с. (или след приключване на 10та). Така след пълния край на 10г.с. (потвърдих с тях и използвах обаче дата на последен цикъл, а не на трансфера или на плода) спрях прогестерона и не съм имала проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт