МБАЛ Надежда - тема 21

• 73 620
  • 873
  •   1
Отговори
# 675
С водата е същото положението - носиш си. Клизмата май от другата седмица мислят да я заменят със свещички - вечерта в деня на приема ти дават една, ако не подейства, сутринта - още една.

Ехе,супер,много полезна информация за секциото Simple Smile
Не знаех,че могат да покажат бебето на таткото, при мен беше разгара на ковида секциото, а и беше по спешност и се видяхче чак на изписването.
Това за упойката след операцията също ке го знаех,но честно казано може и добре да дойде 😁❤🌸
2020г.влезнах за естествено раждане и прегледа за разкритие ми беше доста неприятна част, много се радвам,че гордо мога да го откажа.
Ами клизмата? Дали попита за нея?
Не,че е нещо кой знае какво ама не е най-якото.
А свещичките Профенид за като мехлем за тялото и душата след операцията.
Не го дават супер щедро, затова аз ще си взема едни “лични”😁
И шоколадче бих се мушнала в чантата, някой Марс🙄😁
С водата пак ли е същото положението?
Всеки да си носи .. доста вода е хубаво да се пие след операцията, на мен мисля,че доста ми помогна да изчистя упойката.

# 676
За дамата в 5м ако се следите там и се разбирате с лекаря има такива дето идват и за естествено раждане на тяхна пациентка. Зависи от лекаря, предполагам и от деня и часа.

Не взимате Марс(има фъстъци) след секцио не е добре нито солети, като вече пуснете голямата работа може да ядете всичко.

Водата си я носите, защото в реанимация са доста и само по чашка да ви носят ще ви е малко. На мен забравиха да ми я свалят.. беше доста кофти все да моля да ми пълнят чашката. После намериха от някъде вода и ми оставиха шишета.

Хубаво е че ще дават свещичка, а не клизма.. въпреки че е гадна очаквах да е по гадна (най ме беше страх от нея).

# 677
Тогава ще заменя Марса, с Баунти ❤
Но, даа, определено след тоалетната.
На нас ни дадохда да изгълтаме едно рициново масло, доста кофти беше, за мен поне.

# 678
Не се следя в Надежда,но като вече два пъти раждала там се ориентирам към нея отново,ако е нормално раждане ще искам таткото да е отново с мен,ако се налага секцио ще видим. Има доста време, но ще се ориентирам скоро. Благодаря! ☺️

# 679
Тогава ще заменя Марса, с Баунти ❤
Но, даа, определено след тоалетната.
На нас ни дадохда да изгълтаме едно рициново масло, доста кофти беше, за мен поне.

И на мен хаха ама аз го изсипах в тоалетната...  знаех че ще стане работата, просто след една крем супа няма какво... аз бях умряла от глад още вечерта в реанимация Joy

Irnata_87Аз съм доволна, че моя мъж беше с мен в предоперационна и след това ме изпрати към реанимация. Първо ми вдъхна кураж, после ме успокой, че всичко е наред и ме целуна преди да си тръгне.  За естествено по скоро не бих го искала до мен... вземе да припадне там Joy

# 680
Ами и аз исках таяк да направя ама сестрата искаше да ни види как го пием 😁🙄
Строга господарка 😁❤ И аз бях умряла от глад и малкото запаета в раничката ми ни направиха много щастливи, мен и останалите 2 момичета🥸😁❤

# 681
Здравейте,
Искам да споделя негативния си опит с доктор Зорница Бутева - не за друго, а за да имате едно наум, когато ви поставят диагнози.
Посетих докторката след няколко изключително болезнени цикъла и с информацията, че от 5 месеца правим опити за бебе без резултат.
Тя ме прегледа и каза, че най-вероятно имам аденомиоза. Нямало как да се каже със сигурност без биопсия, да продължаваме да опитваме и ако не става след още 7 месеца, да отида отново, за да се направи въпросната процедура...за болките ми даде медикаменти.
Стресирах се, защото това не е никак приятна диагноза и след 2 седмици отидох за второ мнение при доктор Карагьозов, на когото ще съм винаги благодарна.
Той не пожела да види нейното становище, а директно ме прегледа и каза, че нямам аденомиоза, но пък имам полип на матката - който тя не беше видяла и с който шансът за забременямане значително намалява. Предложи хистероскопия, която и направих...
Не искам да си представям колко време можех да загубя да си правя опити (поне още 7 месеца) и след това излишно (като нераждала жена) да се подлагам на биопсия...Да не говорим, че може да се завъртиш в една спирала с доктори и да се луташ, докато намериш точния.
Винаги винаги търсете второ мнение!

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 10:40 от lo9009

# 682
И аз съм попадала на нея... Това е свръх некомпетентна стажантка поне на такава ми излиза... със страшно самочувствие, а си личи че няма никакъв опит!
Здравейте,
Искам да споделя негативния си опит с доктор Зорница Бутева - не за друго, а за да имате едно наум, когато ви поставят диагнози.
Посетих докторката след няколко изключително болезнени цикъла и с информацията, че от 5 месеца правим опити за бебе без резултат.
Тя ме прегледа и каза, че най-вероятно имам аденомиоза. Нямало как да се каже със сигурност без биопсия, да продължаваме да опитваме и ако не става след още 7 месеца, да отида отново, за да се направи въпросната процедура...за болките ми даде медикаменти.
Стресирах се, защото това не е никак приятна диагноза и след 2 седмици отидох за второ мнение при доктор Карагьозов, на когото ще съм винаги благодарна.
Той не пожела да види нейното становище, а директно ме прегледа и каза, че нямам аденомиоза, но пък имам полип на матката - който тя не беше видяла и с който шансът за забременямане значително намалява. Предложи хистероскопия, която и направих...
Не искам да си представям колко време можех да загубя да си правя опити (поне още 7 месеца) и след това излишно (като нераждала жена) да се подлагам на биопсия...Да не говорим, че може да се завъртиш в една спирала с доктори и да се луташ, докато намериш точния.
Винаги винаги търсете второ мнение!

# 683
O,да, и аз при приема попаднах на нея, ако не де бъркам- млада лекарка с дълга тъмна коса ?
Доста неуверено звучеше на приемния преглед и ми стана малко съмнителна, радвам се,че не се засякохме повече.

# 684
  • Sofia
Аз пък се следях при д-р Зорница Бутева и мога да кажа само положителни неща…винаги е била супер внимателна и мила, не беше пропуснала нищо през бременноста ми. Другото което за мен беше важно, винаги ми отговаряше по телефона или на вайбър, даже присъства и на раждането ми (предизвикано нормално раждане), през цялото време беше до мен, супер внимание и грижи. След раждането, в дните в които беше на работа в болницата, винаги идваше да ме види. Не знам, гадно ми стана, че сте останали с такива впечатления…

# 685
Аз съм попадала на Бутева на спешен кабинет. Кървене в ранна бременност, което се оказа биохимична бременност… И се държа ужасно, а видимо бях много притеснена. То не беше едно подхилкване, шегички с другите, докато ме преглеждаше, и първото нещо, което ми каза беше, че съм забременяла много рано след първото си раждане и какво съм била очаквала, не се правило така (9 месеца след раждането става въпрос). Изписа ми фолиева киселина, която аз казах, че пия вече така или иначе и каза да си се прибирам вкъщи и ако стане по-зле да се върна пак… Никаква емпатия, никакъв подход към пациента. Много лоши впечатления остави в мен.

# 686
Аз съм попадала на Бутева на спешен кабинет. Кървене в ранна бременност, което се оказа биохимична бременност… И се държа ужасно, а видимо бях много притеснена. То не беше едно подхилкване, шегички с другите, докато ме преглеждаше, и първото нещо, което ми каза беше, че съм забременяла много рано след първото си раждане и какво съм била очаквала, не се правило така (9 месеца след раждането става въпрос). Изписа ми фолиева киселина, която аз казах, че пия вече така или иначе и каза да си се прибирам вкъщи и ако стане по-зле да се върна пак… Никаква емпатия, никакъв подход към пациента. Много лоши впечатления остави в мен.
Звучи наистина много неприятно, съжалявам. Отношението и компетенциите те правят истински лекар, а за цените в Надежда двете неща би следвало да са на много високо ниво!

# 687
Момичета,
Когато става дума за секцио и престоят в болницата е 4 нощувки, първата преди секциото влиза ли в тях?
При прием в понеделник, секцио във вторник, кога би трябвало да ме изпишат, ако няма други усложнения? В петък?
Благодаря!

# 688
Да,  в петък би трябвало да е ❤

# 689
Запетайка, да в петък, ако всичко е наред , което ти пожелавам!

За дамата с полипа, само ще уточня че той се вижда само в определен период от месеца, за това доста лекари го пропускат. Не оправдавам лекарката за отношението и! На вас пожелавам скоро да имате 2 чертички.

Д-р Бутева или Бътева всички ли от Бутева сте недоволни?

Аз съм била на спешен при Бътева и не беше най -милия преглед... аз бях изплашена имсх контракции и болки.. а тя ми се скара че съм яла сини сливи... е то къде да знам, че не трябва да ям... можеше да ми го обясни нормално.

Общи условия

Активация на акаунт