Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 626
  • 666
  •   1
Отговори
# 135
Преди време съм гледала оферти, но за качество не мога да кажа.
Мисля си дали сега с тия цени качеството няма да е като годините които тук се споменават, че се е строило некачествено.

# 136
Как ви се струва разпределението на тези два апартамента?

# 137
На мен ап. 2 много ми харесва. Родителската спалня е със страхотни размери - стената на предверието може да се разбие или да се направи ниска с усещане за по-голямо помещение, има и баня, и дрешник. Детските стаи са с прилични размери, достатъчни за всяко дете по отделно. Коридора е голям, дневната също е прекрасна, много харесвам да има остров към кухнята, а размерите на помещението позволяват такъв. Нямам абсолютно никакви забележки по апартамента. Ап. 3 също не е лош, спалните пак са с прилични квадрати, както и дневната. Естествено, предпочитам големия, ако човек има възможността да си го позволи.

За Домекс не знам какво е строителството, но са много досадни. Бяхме им поискали оферта преди време и не преставаха да звънят и да спамят по имейла. Мъжа ми накрая им каза, че сме купили и да не го безпокоят вече. С доста строители сме се свързвали, но такъв спам като Домекс - не е имало.

# 138
Прилични са и двата апартамента. И към двата имам забележки Smirk Няма размери (ширина и дължина), само квадратура, така че се ориентирам приблизително.

Ап. 2 - големият.
Банята ще се проветрява през дрешника. Писано е в темата за банята - аспираторите изискват приток на въздух, т.е. отворена врата. А в случая ще е през дрешника, който има и прозорец. Т.е. част от влагата ще минава към дрешника, т.е. към дрехите. 4-5 много студени зимни месеци не знам кой би си причинил отваряне на прозореца в дрешника. В този дрешник един гардероб или рафтове - 2 м. максимум (ако има и толкова). Със сегашното разпределение има само 1 тясна мивка. Може би ако се затвори вратата към дрешника и се отвори към спалнята, тогава и в банята ще може да се сложи голяма двойна мивка, и в дрешника ще се освободи стена за още един гардероб.
 В самата спалня гардероб по-скоро няма къде да се сложи, заради прозорци и врати. Евентуално на стената с банята/дрешника, но няма размери да се види дали има достатъчно ширина между стената и леглото с шкафчетата.
Дневната - хубаво е 44 квадрата, но с примерното разпределение на мебелите от дивана гледаш масата, вместо гледката през големите прозорци. Телевизор ще гледа комфортно, а не с изкривен врат, само един човек. Може би ако се сложи комбинация от 2 дивана, а не ъглов, единият по стената със спалнята, а другият - напряко на него, ще е по-удобно.
Няма място в коридора за толямо портманто, с голямо огледало, като за жилище за семейство с деца. Зад входната врата има място за едно малко, но не достатъчно, според мен. 
Помощното помещение е тясно и дълго. Защрихованата част, ако са някакви тръби/инсталации, закрити от стена, тогава остава място само за един тесен шкаф в дъното (ако е възможно, ако това с кръгчето не е котле за газ, примерно, до което трябва да има достъп), по дължина - само тесни рафтове, за да може да се минава.

Ап.3 - по-малкият.
Пак няма място за портманто. В спалнята - място само за един 2-метров гардероб, което е малко, според мен. Дневната - по-хубавата част до прозорците и балкона е по-тясна и е трапезарна, а не дневна част. В дневната част, ако се завърти дивана така, че да е с гръб към трапезарната маса, ще може да се сложи секция с телевизор на стената със спалнята. Но ще е по-затворено, без простор така. Банята е по-добре организирана от тази на големия апартамент, има прозорец, което е супер.

# 139
И двата ми допадат, по-големият повече.

Баните към спалните имат прозорци, така че не виждам проблем с проветряването. По принцип не ми допада спалните да са до входната врата, според мен трябва да са в най-отдалечената част на апартамента.
При ап. 3 също не ми харесва, че няма място за портманто. Също така зависи от размерите на дневната разбира се, но не ми допада ако не може да се намести остров или полуостров. За мен лично кухня един ред не е най-удобната кухня, но може и да си е до свикване..

# 140
А, в банята на големия апартамент действително има прозорец/прозорче в душ-зоната, пропуснала съм го, грешката е моя.

# 141
Прилични са и двата апартамента. И към двата имам забележки Smirk Няма размери (ширина и дължина), само квадратура, така че се ориентирам приблизително.

Ап. 2 - големият.
Банята ще се проветрява през дрешника. Писано е в темата за банята - аспираторите изискват приток на въздух, т.е. отворена врата. А в случая ще е през дрешника, който има и прозорец. Т.е. част от влагата ще минава към дрешника, т.е. към дрехите. 4-5 много студени зимни месеци не знам кой би си причинил отваряне на прозореца в дрешника. В този дрешник един гардероб или рафтове - 2 м. максимум (ако има и толкова). Със сегашното разпределение има само 1 тясна мивка. Може би ако се затвори вратата към дрешника и се отвори към спалнята, тогава и в банята ще може да се сложи голяма двойна мивка, и в дрешника ще се освободи стена за още един гардероб.
 В самата спалня гардероб по-скоро няма къде да се сложи, заради прозорци и врати. Евентуално на стената с банята/дрешника, но няма размери да се види дали има достатъчно ширина между стената и леглото с шкафчетата.
Дневната - хубаво е 44 квадрата, но с примерното разпределение на мебелите от дивана гледаш масата, вместо гледката през големите прозорци. Телевизор ще гледа комфортно, а не с изкривен врат, само един човек. Може би ако се сложи комбинация от 2 дивана, а не ъглов, единият по стената със спалнята, а другият - напряко на него, ще е по-удобно.
Няма място в коридора за толямо портманто, с голямо огледало, като за жилище за семейство с деца. Зад входната врата има място за едно малко, но не достатъчно, според мен.  
Помощното помещение е тясно и дълго. Защрихованата част, ако са някакви тръби/инсталации, закрити от стена, тогава остава място само за един тесен шкаф в дъното (ако е възможно, ако това с кръгчето не е котле за газ, примерно, до което трябва да има достъп), по дължина - само тесни рафтове, за да може да се минава.

Ап.3 - по-малкият.
Пак няма място за портманто. В спалнята - място само за един 2-метров гардероб, което е малко, според мен. Дневната - по-хубавата част до прозорците и балкона е по-тясна и е трапезарна, а не дневна част. В дневната част, ако се завърти дивана така, че да е с гръб към трапезарната маса, ще може да се сложи секция с телевизор на стената със спалнята. Но ще е по-затворено, без простор така. Банята е по-добре организирана от тази на големия апартамент, има прозорец, което е супер.
Този път не си разгледала внимателно чертежа и затова си написала тези неправилни обяснения. В банята има прозорец, така че всички обяснения за влага в дрешника отпадат. Самата баня е над 5 м2 и е напълно достатъчна да се сложи всичко и пак да е широко. В спалня с размер 16 м2 винаги ще има къде да се сложи гардероб, а освен това не трябва да се забравя, че към нея има отделен дрешник. В помощното помещение е нарисуван голям гардероб. Не тръби, а гардероб. Дневната е достатъчно голяма и човек може да си разположи кухненската част и мебелите както му е удобно. Архитекта е дал някакво си негово виждане, което въобще не е нужно да се спазва. Този апартамент е идеален, а още по-идеален става като се вземе предвид южната гледка и локацията му. Единственото, което ме спира да се насоча към него е, че не мога да преценя дали има търсене на толкова просторни и хубави имоти. С общите части квадратурата става около 175 м2 и цената става доста висока. Малкият за квадратурата си е много добре. Не е идеален като големия, но пък ще струва доста по-малко. На мен ми се вижда, че е по-продаваем, но дали е така? Чудя се в кой от двата да инвестирам.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 16:51 от Мъфин

# 142
Ако е на много добра локация, аз бих взела големия, иначе малкия.

Може ли мнение за тези:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b165346438209739
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b162307589654001

# 143
Мъфин, за прозореца в банята на големия си признах грешката, сега си признавам и за помощното помещение.
Но пък си сметнах приблизително размерите спрямо показаните врати и мебели, и се оказва, че с дължини и ширини, като махнеш прозорци и врати, пак не е чак толкова добре. В родителската спалня допълнителен нормален гардероб можеш да сложиш само на стената с банята, около 2-2,10 м. е (съдейки по дължината на леглото). На стената с хола не става, защото имаш врата, отваряща се навътре и прозорец. На стената с помощното помещение може да се направи стенен гардероб, повече ще бъде надстройка, над леглото и шкафчетата, т.е. за вещи, които са рядко ползвани (примерно за летни/зимни дрехи). В т.нар. дрешник показаният гардероб е около 1,60 м. (2х ширината на вратата), а гардероб с тези размери не става почти за нищо, камо ли за 2 души, семейни.

Дневната е голяма на квадратура, ама има много прозорци, което е добре за осветеността, ама не е толкова добре за слагане на мебели. Та можеш да разместиш мебелите, ама не е чак да е както си искаш.

Ето, вдигам оценката - от приличен направо много добър, но все още си има кусури. За тази квадратура можеше да вложат повече мислене при проектирането. Да добавя - хубави тераси, достатъчно широки (дълбоки), а не символични.

# 144
Ако е на много добра локация, аз бих взела големия, иначе малкия.

Може ли мнение за тези:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b165346438209739
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b162307589654001
Много са мънички. При моята чуденка хол от 32 м2 ми се вижда малък, но все пак е в рамките на разумното, а тези и двата имота са с доста по-малки дневни. Локацията на втория е доста добра. Хем не е в най-скъпите квартали, хем е на близко и удобно място. Сградата е много добра, района също е приятен.
Мъфин, за прозореца в банята на големия си признах грешката, сега си признавам и за помощното помещение.
Но пък си сметнах приблизително размерите спрямо показаните врати и мебели, и се оказва, че с дължини и ширини, като махнеш прозорци и врати, пак не е чак толкова добре. В родителската спалня допълнителен нормален гардероб можеш да сложиш само на стената с банята, около 2-2,10 м. е (съдейки по дължината на леглото). На стената с хола не става, защото имаш врата, отваряща се навътре и прозорец. На стената с помощното помещение може да се направи стенен гардероб, повече ще бъде надстройка, над леглото и шкафчетата, т.е. за вещи, които са рядко ползвани (примерно за летни/зимни дрехи). В т.нар. дрешник показаният гардероб е около 1,60 м. (2х ширината на вратата), а гардероб с тези размери не става почти за нищо, камо ли за 2 души, семейни.

Дневната е голяма на квадратура, ама има много прозорци, което е добре за осветеността, ама не е толкова добре за слагане на мебели. Та можеш да разместиш мебелите, ама не е чак да е както си искаш.

Ето, вдигам оценката - от приличен направо много добър, но все още си има кусури. За тази квадратура можеше да вложат повече мислене при проектирането. Да добавя - хубави тераси, достатъчно широки (дълбоки), а не символични.
Гардеробите само в спалнята стават общо 10 м2. Това е предостатъчно дори за родителска спалня. Освен това в помощното помещение има още един относително плитък (40 см), но голям като площ гардероб. Той е към 3 метра и височина 2.70. Още около 8 м2. В антрето има още един голям гардероб, но дори да не броим последните два гардероба десет м2 са си доста място. Разпределението е едно от най-добрите, които съм виждал, а съм гледал доста имоти. Все пак не си намирам парите на улицата и когато реша да инвестирам в имот гледам доста внимателно.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 15:32 от Мъфин

# 145
Щом си го харесал, давай, купувай.
Ако беше казал, че си го купил, нямаше да коментирам, за да не убивам радостта от покупката.
Да, прав си, че е по-добър от доста предлагани, но пък аз съм максималистка.
Ако го купуваш, обмисли идеите ми за затваряне на вратата между дрешника и банята и отваряне на врата от банята директно към спалнята. Печелиш още една стена за рафтове/шкафове в дрешника. Тогава и в банята ще може да се преустрои за голяма хубава мивка (двойна) с голям плот.
Големият или малкият? Малкият също е добър, по-бързо ще се продаде (повече клиенти ще има). Големият ще има по-малко клиенти, най-вече заради квадратурата, съответно цената. И просто ще трябва да се изчака подходящият клиент.

# 146
Много са мънички. При моята чуденка хол от 32 м2 ми се вижда малък, но все пак е в рамките на разумното, а тези и двата имота са с доста по-малки дневни. Локацията на втория е доста добра. Хем не е в най-скъпите квартали, хем е на близко и удобно място. Сградата е много добра, района също е приятен.
Ами за съжаление парите са определящи в случая за квадратурата и другият вариант е да е едностаен. Което не можем да решим дали ще е по-добре. Повечето с тази квадратура са двустайни и това би трябвало да предполага, че такива се търсят повече...

# 147
Ако е за отдаване под наем, вторият (и по-голям) в строеж е в затворен комплекс, което значи допълнителни разходи за поддръжка. 2-стаен е за сам или двойка без деца. Пишат из темите, че има и такова търсене, в по-луксозния сегмент на 2-стайните, включително и в затворени комплекси. Но масовото търсене е в ниския или в средния ценови клас. Втори етаж (над магазини или офиси) не е идеален вариант, но е приемлив. Хубаво е да се види какво има пред самото жилище (улици, други сгради и т.н.).
По-малкият, готовият, е в средния ценови клас. Ремонтиран, хубаво е да се освежи - пребоядисване малко, в нещо по-светло като цвят, специално холът. 5 ет. последен, проверка за течове, както и дали е апартамент, а не ателие по документи.
Реален оглед и на двете локации, само по обява е невъзможно да се прецени как е наоколо положението.

# 148
Как ви се струва разпределението на тези два апартамента?
Скрит текст:

Големият ми се струва перфектен, но щом е за инвестиция - малкият е по-разумна такава.

# 149
Щом си го харесал, давай, купувай.
Ако беше казал, че си го купил, нямаше да коментирам, за да не убивам радостта от покупката.
Да, прав си, че е по-добър от доста предлагани, но пък аз съм максималистка.
Ако го купуваш, обмисли идеите ми за затваряне на вратата между дрешника и банята и отваряне на врата от банята директно към спалнята. Печелиш още една стена за рафтове/шкафове в дрешника. Тогава и в банята ще може да се преустрои за голяма хубава мивка (двойна) с голям плот.
Големият или малкият? Малкият също е добър, по-бързо ще се продаде (повече клиенти ще има). Големият ще има по-малко клиенти, най-вече заради квадратурата, съответно цената. И просто ще трябва да се изчака подходящият клиент.
Благодаря за съветите. Едно от предимствата при покупката на чертеж е, че безпроблемно и безплатно се правят такива дребни размествания и човек може да направи жилището идеално. След тези корекции дори и максималистка като теб трудно ще намери по-добре разпределено жилище. Жалко, че с цена от близо половин милка (в евро) този имот е по-подходящ за основен (както каза EmmaT) , а не за инвестиция.

Общи условия

Активация на акаунт