Нежна мама ЮЛСКО бебе гушка и мечтае да порасне и да слушка!

• 17 213
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
  • somewhere over the rainbow
Олеее,Тиция...ама в акъла ми беше,но забравих ooooh!
Злото да ви забрави! Честит ви именик!  bouquet
Пипи,предполагам че няма проблем да мине повече от месец м/у два приема на ваксина. И ние сме така-заради гадната хрема минаха почти 2 месеца #Cussing out

Нан, не се заяждам, просто се зачудих  Hug
Да бе,разбрах Wink И аз не се заяждам,само уточнявам.

# 46
  • някъде
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СКЪПИЯ НИ АЛЕКС /и на таткото май newsm78/!
Диди,не е важно има или няма празник,важното е да се черпим Joy.
Аз затова почерпих, макар и само татито да има някакъв празник, понеже е Александър, а пък пише че Сашо, Сашка имат имен ден! Wink Абе важното е черпи да има newsm24
Честито и на останалите Александровци! Hug  bouquet

# 47
Тиция, честито и на твоят бонбонКартофеното трябв да е по-редичко , като това което е полуфабрикат и си го приготвяме в къщи-на прах.Трябва да е гладко пасирано.

# 48
Много добре си се справила Нан!Поздравления!  bouquet

Зачетох се в темата за дългокърмещите мами и чак забравих да пиша тук!

Честито на всички месечинки и именници!!!!

Хайде бай че да продължа да чета много е забавно! Joy

# 49
  • Варна
Popova,Рени Hug Hug Hug
отивам и аз да я видя тая тема че ме заинтригувахте Heart Eyes
Лека и безревлива на всички  bouquet  bouquet  bouquet

# 50
Едно майче от августинките беше написала това стихче направо ме разплака. Ето го:

Рокля                                                                                                               

Чудото се случи много рано
     тя недоумяваше сама
      просто се огледа в герана
      и разбра,че вече е мома.

И сънува рокля с пеперуди,
      колко хубав беше този сън
      но баща и рано я събуди,
      че овцете чакаха навън.

Рокличка детето не получи,
      рокля и девойката не взе,
      младостта проплака като ручей
      и опали босите нозе.

След година влезе в чужда къща
      в плитките и пламна есента,
      а в душата все една и съща
      тлееше моминската мечта.

Но тогава трябваше да вземе
      на сина тетрадка и молив,
      а за рокля все ще дойде време
      нека само той да и е жив.

Колко пъти връзва и развързва
     възелчето с белите пари,
     а на дните хукналия бързей
     с вадички лицето и покри.

Колко пъти щъркелите горе
    на комина свиха си гнездо,
    но синът изучи и наскоро
    с рокля я зарадва от града.

Цяла от уплаха премаляла
   тя понечи да направи кръст,
   и за първи път пред огледало
   се изправи с целия си ръст.

Взря се в потъмнялото си чело
   в шията с дълбоките бразди,
   в оня кладенец край село
   тях ли беше виждала преди?

Кожа потъмняла,като угар,
  а по нея роклята цъфти
   с  нежни закъснели теменуги
  Боже колко скъпо я плати.

Нещо я удари безпощадно
   образа се люшна и разби
   сякаш в кладенеца беше паднал
   лист от разлюлените върби.

И си спомни не живяна младост
  и разбра през кипналата жал,
  че денят на тая тиха радост
  страшно много беше закъснял....

# 51
Честити месечинки на Пиер-Павел на Лала baloni,
Димитър на Гери то baloni,
Дориан на Red Heart baloni и
Траян на Ивичка! baloni
Tizija, извинявай ако сте се почувствали забравени с Алекс!
smile3525
Майра, с тебе сме- всичко ще мине леко, кураж! newsm51
Бетта, благодаря за инфото!
Ей, мамита, да ви кажа- с щипките може и да имам проблем, но с правописа- не:

Има и други думи така-напр. "рен/т/ген". Махнах "т"-то ,защото смятам,че повечето от форумките биха го написали така ,та за да няма въпроси и подлагане на съмнение на езиковата ми култура bowuu...уточнявам само  Wink
Много ценя мнението на форумките, дори като ме помързява директно към тях се обръщам за съвет, но в случая, NAN, се считам за права. Все пак, ако можеш да ми посочиш източник, където рентген се пише без т, ще ти бъда благодарна! Мъжът ми е рентгенолог, как ли ще се сконфузи, ако разбере че цялата си кариера е градил на една досадна правописна грешка! Моля те, не се сърди! Hug
Лек и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 52
Честити месечинки на Пиер-Павел, Димитър, Дориан и Траян !
Тизия извиняваме се че пропуснахме твоят сладур.Забравили сме че имаме още един Алекс  ooooh! Ти защо нямаш тикерче   newsm51 На коя фирма ти е лигавника ?

Аз тая темка съм я чела  Joy

# 53
честита мецечинка специално на Пиер-Павел на lala
очите ви от щастие да греят
сърцата ви от любов да затрептят
и всички птички на света да пеят
защото празник е днес u]

честито и на другите месечинки нека бъдат много здрави и послушни

Яна явно много я тормозят венците, като ми докопа пръста така настървено го търкаше във венците, че чак ме заболя. И явно я боли и сърби, защото все хленчи, като дъвче нещо. Та по тоя повод да питам някой ползва ли Дентинокс гел, който бил за успокояване на венците? Мене ме притеснява, че имал лидокаин и нещо си друго, уж в дози, подходящи за бебе, ама все пак си е дрога  newsm78. Как мислите?
със риск да си навлека пак нещо ще споделя пак моя опит Марти имаше много проблеми при поникването на зъбките моят свекър е стоматолог и ми беше препоръчал Calgel
това е инф. за него http://www.gsk.bg/pdf/calgel.pdf
но според мен трябва да се консултираш със детски стоматолог преди да използваш Дентинокс гел казвам детски защото моя свекър не е и покрай Марти му се наложи доста да почете  за новите детски лекарства а и не се срамува да иска съвет от колежката си дори сега ще правим скоби на Марти при негова колежка която се занимава предимно със деца

Последна редакция: пт, 24 ное 2006, 10:32 от isi_kam

# 54
Синеочка, наистина много хубаво стихотворение!  И много тъжно... Още по-хубаво, че си го сложила тук - няма само за акита и за повръщано да си говорим! Laughing 

За т-то, дето го обсъжате: всъщност, "да пораснат" се пише без т, защото идва от глагола расна, а не от раста, който е един друг глагол Grinning. За справка-правописния речник. И извинявайте, че се намесвам!!! Peace

Пластмасовите лигавници могат да се ползват по-късно. Тити все още яде с такъв. За по-малки бебета са по-подходящи меките обикновени лигавчета или тези, които се обличат като престилки. Това е МОЕ мнение. Simple Smile А някой беше питал за децата, които още не могат да седят как се хранят. Ами аз съм хранила в столчето за кола - в полулегнало положение. Шезлонгите биха свършили същата работа.

Мамита, да ви питам, вие намирате ли се за възстановени след раждането (особено мамитата с операция)? Аз вчера се опитах да правя малко коремни преси в нас и направо си ме болеше... Явно, наистина, след втора операция възстановяването е по-трудно. Но пък какви танци му дръпнах - мисля, че окончателно се издигнах в очите на дребния като най-маймунестата майка, която е имал!:)

# 55
Честити месечинки на Пиер-Павел, Димитър, Дориан и Траян !

Pepi, Prascho, благодаря за подкрепата! Аз се бях настроила още вчера да и го махнат, но тук те информират подробно за всичко и ти дават време да размислиш дали наистина го искаш. И сега до другия четвъртък има да го мисля всеки ден Sad

Синеочка, стихотворението е много хубаво и много вярно за съжаление. Аз си поплаках доста  Embarassed, а Ясмин не разбираше какво става и само ми се усмихваше Heart Eyes

# 56
Тizija, тази тема е страхотна! И се смях, и плаках...  bouquet
Пингвина, аз се имам за възстановена, и на кг/- от +16 на 0/, и на кондиция, и на мускулатура. Обаче нищо не правя /в см. гимнастика, спорт.../ Всъщност аз имам 3 операции, последните две от раждането- през 6 дни... Явно си е много индивидуално. Виж, нашия тати не е свалил нито един от качените през бременността килограми. Но е категоричен- казал е- Докато кърмим, никакви диети! Joy
Isi kam, нещо да не се сърдиш? Ако проблема е че някой не ти ще линковете- не се притеснявай, доброто прасе яде всичко Animal Pig Давайте ми линкове!
Мисля че ако най-ранобудните се сещат да пратят по някой фън линк за настроение, ще стане хубава традиция!
  bouquet

# 57
Виж, нашия тати не е свалил нито един от качените през бременността килограми. Но е категоричен- казал е- Докато кърмим, никакви диети! Joy
  bouquet
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy ти си супер

Isi kam, нещо да не се сърдиш? Ако проблема е че някой не ти ще линковете- не се притеснявай, доброто прасе яде всичко Animal Pig Давайте ми линкове!
  bouquet
аз не сърдя а и нямам това право и нямах в предвид линковете

# 58
  • някъде
Честити месечинки на сладките бебоци!!!  ura  Party Time Tada

maira, стискам палци всичко да е наред! Praynig Hug  bouquet

Виж, нашия тати не е свалил нито един от качените през бременността килограми. Но е категоричен- казал е- Докато кърмим, никакви диети! Joy
smile3532 smile3532 smile3532
Ей, падам с теб, имаш страхотно чувство за хумор!  bouquet

# 59
Синеочка бива ли така да ни разплакваш!Сега ще си го препиша даже много е прочувствено! Cry

Изи Кам ти ли беше писала за ехинацея или нещо такова беше дето било успокоявало ревливи и искащи да ги носят бебета?пиши повече инфо ако имаш че да предам тука на една съседка да го купува!Нейните ревливи близнаци ще я уморят!Ако може кажи кога се дава,по колко,как, пие ли се що ли?И колко струва?

Хайде до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт