Нежна мама ЮЛСКО бебе гушка и мечтае да порасне и да слушка!

• 17 213
  • 297
  •   1
Отговори
# 30
Честит имен ден на Алекс!baloni
Ех, Синеоче, знаех си, че аз ще се окажа най-мързеливата!
Галя 82, за това нещо доста помага народната медицина- сещам се за компрес със сини сливи. Поразпитай.
...А Мишел като се роди бях в някаква страшна дилема какво да правя, че нямах за нея чисти чаршафи и пижама асорти Joy Е, оттогава мъжът ми вечер като си лягаме ме проверява редовно дали и моята пижама е асорти с чаршафите ни JoyОбаче може да ми се смеете ама въпреки че се боря с тази ми мания, се хващам, че гледам да пера чаршафите и пижамите си по възможност, за да съвпадат по цвят при ползването им Joy Това е положението, голяма кукувица съм, но работя над това и снощи си легнах в сини чаршафи с тъмнолилава пижама hahahaЕ, оцелях! Joy Иначе за другото може и да не съчетавам цветовете много успешно, но не знам какво ми става с чорапите и чаршафите! Grinning
Joy Joy Joy
Лала, аз имам подобен проблем, но със щипките за пране. Joy Не мога да спя ако жълтите дрехи не натамана със жълти щипки, сините- със сини, дебелите- с по-големи, бебешките- с мънички като кламерчета...
П.П. някой може ли да ми каже къде мога да намеря лилави щипки, че само такива няма в гардероба ми?

# 31
Видях, че обсъждате ваксините. На моето по-голямо момче половината ваксини са му слагани в Испания и са по-различни (и повече) от тези, които се слагат тук. Въпреки това, не е имало проблеми в яслата при записването. Би трябвало и с Пентаксима да е така, мисля аз...
Времето е гадно и по-гадно ще става, обаче точно такова време е идеално за гушкане на бебоци и бащи! Жалко, че бащите работят!
 Laughing

# 32
Диди, честит имен ден на Алекс, и аз не знаех, че днес е такъв празник.
Диди, зеленчуците може и да се варят. Аз имам тенджера на пара, но така става по бавно. А морковите никога не мога да ги сваря на пара, явно са много твърди и изискват повече време. Но пюретата с тиква са супер защото са сладички. Аз лично не слагам захар или сол ( както пише някъде). Днес на обед хапна картоф с моркоф и чушка, но не иска и не иска( то наистина е безвкусна) и сложих 3-4  лъжички чбълково пюре, е успях да го излъжа Joy
Някой дава ли жълтък?

# 33
  • София
Бистра Лечева ли имаш предвид? Ако- да, непременно и прати много поздрави от една мама, дето и е слушала лекцията като бременлийка- това беше най-сладката лекция за бременни от тези, които посетих. Даже със Синеочето си приказвахме да ходим пак да я чуваме и гледаме- aма кой роди, кой едва се търкаляше... И как си мислехме че на филмчето е заснето едно мнооого голямо бебе- поне на 3 месеца Joy Е нашите вече са още по-големи Laughing
Вчера ходих на ваксина, която не се състоя, че пентаксима се беше изчерпал в аптеката.

Prascho, нея имам предвид. Аз ходих на курс за бъдещи майки в Центъра за съвременни родители, където тя дава лекции също - то всъщност е някакъв семеен бизнес - може би на тези лекции си попадала и на Петя Лечева, която й е снаха. Та след като родих започнах да ходя веднъж месечно на масаж и гимнастика на бебка, за да ми покаже нови упражнения. Струва 10 лв и според мен е супер, вместо да се чудя дали правилните управнения й правя.

Иначе за ваксините, аз си ги купувах (ние вече ги свършихме) преди да ходим. Питай на тел. 9622222 дали имат - това е Търговска лига, на Г.М. Димитров 1 се намира и имаше на 18-ти.

Честито на празнуващите и от мен
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 34
Честито на месечинките и на именниците !  baloni

Момичета не се шашкайте с тия ваксини.Аз днес разбрах от педито че именно тях ще въвеждат от идната година по ЗК.Тогава какъв е проблемът за ясли и градини  Peace

Иначе сме 63см 6.700 тежим.Поставихме Пентаксим 2-ри прием при което Галко и таткото си гукаха и мъникът хич не усети че му слагат ваксина  Joy Този път даже не захленчи  Heart Eyes На мама сладуркото.

Жоржи  Hug много сте сладки на снимките двамата с Митака!

П.П. Със всичко съм съгласна което прочетох но не и със захарта  Naughty

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 16:09 от Ренито

# 35
Здравейте и от мен в новата тема!
Честито на всички, които днес имат повод да празнуват! И на малките месечинковци!  bouquet Относно ваксините - дано наистина да нямаме проблеми с признаването им или не, че то вече всичко може да се очаква.
Галя 82, за това нещо доста помага народната медицина- сещам се за компрес със сини сливи. Поразпитай.
...А Мишел като се роди бях в някаква страшна дилема какво да правя, че нямах за нея чисти чаршафи и пижама асорти Joy Е, оттогава мъжът ми вечер като си лягаме ме проверява редовно дали и моята пижама е асорти с чаршафите ни JoyОбаче може да ми се смеете ама въпреки че се боря с тази ми мания, се хващам, че гледам да пера чаршафите и пижамите си по възможност, за да съвпадат по цвят при ползването им Joy Това е положението, голяма кукувица съм, но работя над това и снощи си легнах в сини чаршафи с тъмнолилава пижама hahahaЕ, оцелях! Joy Иначе за другото може и да не съчетавам цветовете много успешно, но не знам какво ми става с чорапите и чаршафите! Grinning
Joy Joy Joy
Лала, аз имам подобен проблем, но със щипките за пране. Joy Не мога да спя ако жълтите дрехи не натамана със жълти щипки, сините- със сини, дебелите- с по-големи, бебешките- с мънички като кламерчета...
П.П. някой може ли да ми каже къде мога да намеря лилави щипки, че само такива няма в гардероба ми?

Ама много ме развеселихте, особено това с щипките.  Joy Аз понякога съм се улавяла, че като простирам и гледам една дреха да я защипя с щипки с еднакъв цвят и от двете страни, но чак пък не съм се сещала и цвета на щипките да е същия като цвета на дрехата  smile3555
Лека и спокойна вечер!

# 36
  • Стара Загора
Честито на месечинките и на именниците !
На Дарито са му интересни играчките само ако мама ги държи.Такова нещо като да си играе сам не съществува!Затова и не пиша често,а съм седнала на компа ,а сме се размрънкали.Как се преодолява това?
Днес дадох пюре от морков за 2 път.Вчера се мръщеше,но днес даже си отваряше устичката и недоволстваше ако се забавя!
ей тая реклама с калинките ме разбива тотално

# 37
Joy Joy Joy
prascho,тъй като не съм срещала лилави щипки.....бих ти предложила да избягваш лилавите дрехи,за да нямаш проблем с подредбата на дрехи и щипки  Joy  Joy  Joy  hahaha

# 38
  • somewhere over the rainbow
Венка аз мисля (не съм сигурна де) че алкохол в умерено количество от дъжд на вятър не би навредил чак пък толкоз. newsm78
Ааа така Peace
Бета, по въпроса с "порас/т/не" специално съм се консултирала с учител по български /налагало ми се е да го пиша в официален документ/. И двете форми са правилни Peace С "т" е старата форма, която е и по-правилната според мен /все пак корена е "раст"/ и, която още е валидна. Новата форма е въведена за да се избегне струпването на съгласни. Има и други думи така-напр. "рен/т/ген". Махнах "т"-то ,защото смятам,че повечето от форумките биха го написали така ,та за да няма въпроси и подлагане на съмнение на езиковата ми култура bowuu...уточнявам само  Wink
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СКЪПИЯ НИ АЛЕКС /и на таткото май newsm78/!
Диди,не е важно има или няма празник,важното е да се черпим Joy...Аз варя всичко в тенджера с вода...неам нерви за пара ooooh!
Рени,и ние си играем много с лъскави и шумолящи опаковки...даже само с това си играем hahaha Излиза евтино Money
Гери,като храня Дая я държа в мен,за да мога да й държа ръцете...че иска да яде сама. Леко е полегнала в скута ми. Веднъж пробвах в стола за кола,стана чудо...посяга към буркана и към лъжицата hahaha
Има ли още оплаквания относно темата? Казвайте newsm78

# 39
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Привет и от нас! Темичката отново е супер! Благодаря на НАН!
Честито на днешните месечинки! Честито и на имениците! Всички да растат здрави и щастливи!
Viol
welcome!
Lala, много се радвам, че на Пиер-Павел  му се е отразила добре физиотерапията! А на Maira и малката Ясмин стискам палци всичко да се оправи по-бързо.
Jorji, идеята за албумчето е хубава! ПОдкрепям я напълно! На мен ми се щеше да дам и аз най-накрая предложение за име на следваща тема, ама кратунката ми нищо не ражда!
Поредицата предавания за бебешки храни при Иван Звездев ме радва. Само и аз днес се учудих на захарта в рецептата. А в тази връзка didi, може да се вари и по стандартния начин.
Вяра вече никак не иска да стои сама, като напусна стаята, в която е, надува гайдата на секундата. През деня почти не спим, само на разходка. Хленчи много често и когато е наръце, всичко й омръзва на 5-тата минута. В чудо се виждам как да я забавлявам. Днес й купихме 2 топки, дано открие нов начин на забавление с тях. Детските филмчета не успях да ги сваля преди, но сега се амбицирах...Иначе я оставям единствено и само при майка ми, често за повече от час - не се оплаква  Joy.
За ортопеда и ехографа да ви кажа, миналата седмица по ТВ7 гостуваше един ортопед точно по темата за бебешките прегледи. Та той каза, че на възраст до 5 месеца дори е по-добре бебчетата да се гледат на ехограф, понеже така ставата се вижда в динамика, изследването е триизмерно. На тази възраст при рентгенова снимка"всяко дете изглежда недоразвито" /цитирам дословно/. Така че си искайте спокойно ехографски прегледи. Ние бяхме на навършени 4 месеца, когато ходихме за втори път. Бях се притеснила, понеже Вяра имаше разлика в гънките, но всичко е ок.
А колкото до Пентаксим-а, има ли някъде официална информация, че от 2007г ще се поставя тя по ЗК? Ние на 6.12. ще поставяме третата, но ми се ще да изчакаме, понеже след втората доза на боцнатото място се образува едно топче, което още не се е разнесло...знаете ли дали има проблем да се направи по-дълга пауза от предвидения 1 месец между двата приема  newsm78?
Сега ви пожелавам лека и спокойна вечер! И да се наспинкате хубаво!

# 40
pepi111,за Пентаксим казаха по БТВ новините преди време.Също така казаха,че ще се слагат живите до изчерпване на количествата,което не е ясно от кога ще се слага Пентаксим,за да изчакаш...

# 41
  • През девет земи в десета
Нан,много ти благодаря,темичката е страхотна smile3501Ние преди малко се върнахме от консултация,за първим път нямаше никой и бяхме първи,вече ще ходя само вечер.Сложиха ни третата ДТК и полиомиелитната,даже не се разплака малката ми мишка.Станала е 67см. и 7,030кг. и в момента даже ми спи в офиса,че домашния нет в новата къща е ужас ooooh!,дано го оправят след Нова година.
Е айде чао и лека нощ на всички,че много закъсняхме тази вечер!

# 42
Аз малко съм засегната за честитенето на именния ден само на единия Алекс,но карай..!
Днес се опитах да дам за пръв път малко пюре от картоф,защото май на мъника не му стига кърмата и вече си хапва на 1.5-2 часа.Но уви,оплескахме всичко и лапна само 3-4 лъжички.С каква гъстота правите пюренцата си,защото ми се струва,че както го направих е малко гъсто?
На мамите,които възнамеряват да купят пластмасов лигавник,помислте добре ,защото при нас се оказа,че му е малък на вратлето въпреки многото степени и ще си остане така неизползван

# 43
  • София
Нан, не се заяждам, просто се зачудих  Hug

Тия шумолящи неща и на нас са ни интересни, но ме е страх, че не са много чисти, а и имат бои, които при дъвченето могат да й отидат в устата и затова ме е страх да й ги давам.

Яна явно много я тормозят венците, като ми докопа пръста така настървено го търкаше във венците, че чак ме заболя. И явно я боли и сърби, защото все хленчи, като дъвче нещо. Та по тоя повод да питам някой ползва ли Дентинокс гел, който бил за успокояване на венците? Мене ме притеснява, че имал лидокаин и нещо си друго, уж в дози, подходящи за бебе, ама все пак си е дрога  newsm78. Как мислите?

# 44
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=130096.0
Погледнете тук,много сладка темичка за дългокърмещите мами.Стана ми чак мило,докато я четях

Общи условия

Активация на акаунт