Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са промените в Кодекса за социално осигуряване относно майчинството?
Какво се случва с майчинството, когато детето започне да посещава ясла?
Трябва ли да плащам здравни осигуровки, ако съм назначен на работа за 6 месеца и никога преди не съм работил или плащал здравни осигуровки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са промените в Кодекса за социално осигуряване относно майчинството?
Промените в Кодекса за социално осигуряване включват удължаване на периода за получаване на майчинство от 3 до 9 месеца след раждането, последвано от получаване на 160 лв. до 2-годишна възраст на детето. Майките също могат да наемат детегледачка чрез Бюрото по труда и да получават обезщетение за нея.
-
Какво се случва с майчинството, когато детето започне да посещава ясла?
-
Трябва ли да плащам здравни осигуровки, ако съм назначен на работа за 6 месеца и никога преди не съм работил или плащал здравни осигуровки?
-
Как се изчислява обезщетението за бременност и раждане, какви фактори се вземат предвид и как се определя техният размер?
-
Какво се случва, ако прекъсна предварително платения отпуск за гледане на дете и след това работя 2-3 месеца?