Всякакви въпроси относно хладилниците. Тема N3.

• 49 451
  • 944
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте ,аз съм в търсене нахладилник , на който фризерната част да е отгоре .Ниска съм 160 см, много е неприятно да купя хладилник 2 метра или 180см и да се чудя как да си извадя яйцата от вратичката като е хладилната част отгоре.Сега ползваме либхер 170см висок и има камера с отделна вратичка която е отгоре,обаче вътре осветлението взе да мига постоянно и издава странни звуци при работа.За това се оглеждам за нов.Реално какво толко да замразявам в този фризер отдел?
Който ти хареса като размер и разпределение. Всичките са супер. Имам такъв, но стар и предпочитам горната камера. И аз не съхранявам много неща. Машинката за лед във фризерната част може да се откачи и освобождава още място, ако е нужно.
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 0LG%20GTBV38PZGKD
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 0LG%20GTF744BLPZD
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … V38PZGKD/p/660258
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 382PZCMD/p/660250
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 362PZCMD/p/660251

# 826
  • София
VitaFresh на Бош запазва месото и зеленчуците в пъти по-дълго.
Няколко месеца ли си държите зеленчуците и месото в хладилника без да се изконсумират? Thinking

Поне 10 пъти съм отговаряла на този въпрос. Няма откъде да се снабдявам с прясно месо, купувам от супермаркета. В хладилника изкарва 2 дена.

Купувам го с идеята да го сготвя на следващия ден, но ако възникне нещо непредвидено и не успея, остава за по-следващия, и вече рискувам да се развали.

В зоната с температура около 0 градуса, месото изкарва поне 7 дни, което решава проблема и ми дава спокойствие.

Зеленчуци като купя повече, защото сме 4-членно семейство, понякога остават по-дълго, ако някой подрастващ не е бил на кеф да си ги изяде навреме. Фреш зоната ги запазва по-дълго от обикновеното чекмедже и така ми отпада и тази грижа.

Освен по-ниската температура, зоната за зеленчуци поддържа и по-висока влажност и така краставиците и морковите например не изсъхват толкова бързо.

Иначе за тези чекмеджета не ми е много ясно, а и консултантите не могат да ми обяснят много точно. Едното разбирам, че е за плодове и зеленчуци. Другото горно за Бош си го пише директно, 0 градуса, за Хайера ми казват, че било също 0 градуса за месо, риба и тн.,.

Какво точно значи, че може да се регулира температурата в това чекмедже на Бош?

На Бош не че се регулира, но чекмеджето е с отделно охлаждане и фиксирана температура - около 0,5 градуса. В останалата част на хладилника, вие си задавате температура по обичайния начин, от 3 до 9 примерно.

Обаче на пазара има много хладилници, които са със същото наглед чекмедже, с написано на него „фреш“, само че то не е с отделно охлаждане и температурата в него си е колкото в целия хладилник, примерно 5-7 градуса, което не е нищо по-различно от хладилниците с пластмасови кутии за зеленчуци, които познаваме от над 30 години.

Консултантите не са надежден източник на информация по този въпрос, трябва да се гледа документацията. Ако не е изрично написано, че поддържа температура близка до нулата, значи не поддържа, иначе производителите щяха да се похвалят.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 12:09 от Vilemina

# 827
# 828
Скъп полу- хладилник с много предпоставки за чупене. Или пълен No Frost или никакъв. За тези пари можете да си вземете чудесен Бош или LG с total no Frost система

# 829
  • София

Според мен, хладилникът си е хубав. Това, че фризерът и хладилната са с различни системи, не го прави „полу“, напротив. Тази комбинация съчетава плюсовете на двете системи и избягва някои от минусите. Системата „НоФрост“ е изобретение на Либхер и затова мисля, че те знаят какво правят.

Този модел обаче е с отделение EasyFresh, което е само за зеленчуци. На близка цена можете да вземете модел с BioFresh, който има зона както за зеленчуци, така и за месо и млечни продукти. По-горе стана дума за ползата от това. Само трябва да вземете предвид по-различното разпределение в този случай:

https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-liebherr-cbnsfd-5723

# 830

Според мен, хладилникът си е хубав. Това, че фризерът и хладилната са с различни системи, не го прави „полу“, напротив. Тази комбинация съчетава плюсовете на двете системи и избягва някои от минусите. Системата „НоФрост“ е изобретение на Либхер и затова мисля, че те знаят какво правят.

Този модел обаче е с отделение EasyFresh, което е само за зеленчуци. На близка цена можете да вземете модел с BioFresh, който има зона както за зеленчуци, така и за месо и млечни продукти. По-горе стана дума за ползата от това. Само трябва да вземете предвид по-различното разпределение в този случай:

https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-liebherr-cbnsfd-5723
Не е вярно. Когато откиеш чий патент е и от коя година е, много ще се изненадаш.
Тези хибридни хладилници са си една голяма беля.

# 831
  • София
Не е вярно. Когато откиеш чий патент е и от коя година е, много ще се изненадаш.

Добре де, дори да не е тяхно, Либхер правят добри хладилници, а тоталният НоФрост не е лишен от недостатъци. Добре знаеш, че е важна не само системата, но и изпълнението. Пълен НоФрост от лоша марка не е за предпочитане пред саморазмразяващ се хладилник от добра марка.

# 832

Добре де, дори да не е тяхно, Либхер правят добри хладилници, а тоталният НоФрост не е лишен от недостатъци. Добре знаеш, че е важна не само системата, но и изпълнението. Пълен НоФрост от лоша марка не е за предпочитане пред саморазмразяващ се хладилник от добра марка.
Всички тези неща ги знам добре и за това ѝ казах към кои марки да се обърне- да, и заради изпълнението също. За тези пари от Либхер няма да получи нищо, но от другите 2 марки, ще получи много повече.
Би трябвало добре да знаеш как стоят нещата при Либхер и каква сума трябва да им цака в сравнение с LG и Bosch, ако иска да получи високо качество- поне 2 пъти повече.

# 833
  • София
...Би трябвало добре да знаеш как стоят нещата при Либхер и каква сума трябва да им цака в сравнение с LG и Bosch, ако иска да получи високо качество- поне 2 пъти повече.

Въпросният Либхер изобщо не е евтин. Бош с подобни функции може да се намери за около 1000 лв, а пълният НоФрост не за всеки е задължителен приоритет.

Дадохме си мненията вече, така че ако искаш предложи алтернатива за около 1700 лв и нека оставим жената да избира.

# 834
Какво ви е мнението за този хладилник?
https://www.technomarket.bg/hladilnitzi/samsung-rb34t652esa-ef-09183727
В момента сме с един 15+ годишен Индезит,обаче е със скъсани уплътнения и ми омръзна да го размразявам.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 11:00 от bebcheto

# 835
Няма фреш зона.
Някои потребители се оплакват, че е шумен,  а също тка и от проблеми с диспенсъра.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 10:52 от petiaivanov

# 836
  • гр. Варна
но чекмеджето е с отделно охлаждане и фиксирана температура - около 0,5 градуса. В останалата част на хладилника, вие си задавате температура по обичайния начин, от 3 до 9 примерно.

Обаче на пазара има много хладилници, които са със същото наглед чекмедже, с написано на него „фреш“, само че то не е с отделно охлаждане и температурата в него си е колкото в целия хладилник, примерно 5-7 градуса, което не е нищо по-различно от хладилниците с пластмасови кутии за зеленчуци, които познаваме от над 30 години.
Има отделен изпарител за това чекмедже?
В плюсовата част на никой хладилник температурите по зони не са еднакви и затова са разделени с рафтове, като са дадени указания на кой рафт какво да се съхранява. Най-горе е най-висока температурата.

# 837

В момента сме с един ...... и ми омръзна да го размразявам.

При Ноу фрост / тотал обаче/ няма да размразявате нищо.

# 838
  • гр. Варна
teta75, ако и на Ноу фрост  са амортизирани уплътненията и него ще размразява.

# 839
Така... Попрочетох назад и гледам препоръчате основно LG и Бош, и  да има отделения за плодове и зеленчуци и отделно за месо.Ще отидем да разгледаме, дано и консултантите разбират като вас.
Обаче сега имам друг въпрос-На коя верига е добро гаранционното обслужване? Имаме Техномаркет, Технополис и Зора. А последно от Техномаркет така ни пре**аха с една ел. тротинетка.......

Общи условия

Активация на акаунт