🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1 🤍 тема #12 🤍

• 106 410
  • 2 069
  •   1
Отговори
# 1 860
По подобен начин се издават дипломи за завършени курсове за програмиране, но опита показва, че стават само хора , завършили ФМИ СУ или от други университети (за тях се налага продължително дообучение).
И после цял живот учене и поддържане във форма.

Психологията е много модерна сред младите момичета. Чувстват се интересни, актуални, с възможности за частна практика - модерната млада жена, някакъв подвариант на Кари Брадшоу и приятелките й - адвокат, пиар и Шарлът с галерията за изящни изкуства, кученцата и дизайна.
Тинтири-минтири е цялата им работа, обученията и курсовете за самоусъвършенстване. Ако не е психологията, може да се насочат към история на изкуството, културология, мотивационни практики, изкуството да станеш инфлуенсър, но всички девойки, които трудно произнасят думите, и не си правят труда да ги запомнят, се въртят там някъде, из тези науки.

Пфф, не знам какво сте чували за психологията или какво се учи в България, но психологията си е абсолютно легитимна наука със страшно много изследователска дейност и изключително много клонове - поведенческа психология, психология на развитието, криминална психология, когнитивна психология, социална психология, абнормална психология и тн. и тн. МНОГО са. В изучаването на психологията се изучава страшно много статистика и изследователски методи и няма нищо общо с някакви НЛП и хипно глупости.

Какви Кари Брадшоу, какви практики, какво самоусъвършенстване.

Чак ми става неудобно като се засегне тази тема тук....

# 1 861
Аз от там някъде съвсем обърнах палачинката за александра. Промотираше си добавките, три съставки каза и трите - грешно произнесени (едната например беше мелаНтонин). Явно някой й беше обърнал внимание в лично съобщение и тя започна да се кара на стори, че както си иска, така ще ги произнася (?!). И после пак си лепна усмивката и продължи да промотира. Еми, м£•§~≠¥£му, това ти е работата, прояви елементарен професионализъм.

# 1 862
По подобен начин се издават дипломи за завършени курсове за програмиране, но опита показва, че стават само хора , завършили ФМИ СУ или от други университети (за тях се налага продължително дообучение).
Това не е точно така. Въпреки че ФМИ е най-силният ни факултет по компютърни науки, неслучайно корпорациите отменят масово изискването за висше по CS. Това не значи, че висшето е лошо, но ИТ инженери са се оплаквали, че точно чрез такива курсове и видеа са научили много повече. Недостатъкът на тези курсове е че нямат толкова теория и пренебрегват математиката. Но познавам хора с друга инженерна специалност, или пък завършили архитектура, които се преквалифицираха чрез курсове и станаха програмисти. Един от гост лекторите във ФМИ, Йордан Джамбазов, не е с образование по CS, но това не пречи да са го избрали да води лекции по Python в СУ.

Проблемът е, че психологията я записват много хора, виждам, че и ти си на това мнение. Това девалвира този major. Александра според мен не е достатъчно дисциплинирана, за да стане силен професионалист. На нея ѝ харесва да пречувпа нещата през своята призма, харесва ѝ да чува гласа си и да теоритизира. Виктотия, между другото, прави подобна теоритизация, ако и загледате влоговете (където говори за енергии, или пък критикува своите критици, както често правеше доскоро, не забравяйте че даже качваше деца по сторита), използва проекцията като аргумент. Това е най-елементарен психологически постулат - проекцията. Аз я използвах като аргумент в 11 клас, като се карах с приятелки.
И е вярно, че за психоанализа пътят е дълъг. Моя приятелка пък посещаваше дълги и скъпи курсове по психодрама. Уж били необходимо, за да станеш терапевт. Но не съм запозната в детайли.

# 1 863
Българският на Виктория е добър, даже супер. Поставям се от обратната страна, на мен английски и испански са ми даже по-лесни от руския. Не знам защо, те като езици принципно са по-лесни, но руският е все пак част от славянското семейство. Лексика да, те имат и много характерни изрази, които се научават, но в самото построяване на изречението имам трудности, иначе ги разбирам.

# 1 864
Е добре де, а как трябва да изглежда една психоложка, ако не умна и добре облечена? Не се заяждам - съвсем сериозно питам. Защото всеки един човек, който работи с хора, без значение дали е банков служител на гише, счетоводител, адвокат или психолог, трябва да изглежда умен и добре облечен.
Първо за да се наречеш психолог трябва да си завършил.
Госпожица голяма уста (това буквално) не е завършила.
Да не споменавам на каква възраст е.

# 1 865
https://youtu.be/n70xejQ4tXs
Между другото, извинявайте, че прекъсвам разсъжденията за психологията, сигурно я знаете тая песен. И Крид, И Тимати са били в руския Ерген, а тази песен, и особено клипът, е за Виктория все едно направен. Вижте ако искате.

# 1 866
Ако наистина  не може да я понася, както твърдите и е вероятно, нямаше нужда от чуденката му дали да избере чувствата. Ок, наредили са ти, за няколко бона правиш каквото ти кажат, ама чак да намекне за чувства към Виктория... За смях става. То всъщност какво ли не беше _ Деница балсамът душевен, оправдаема конкуренция на другите според Виктор, Дениз- най-близка, Виктория - чувствата. Султаните пасти да ядат пред нашия Дон Жуан.
Аз пък по друг начин разбрах разум и чувства. Чувствата му казват незабавно да изпрати В., където и е мястото, за да освободи Александра от насилника. Разумът - да избутат още 2 дни до финала и да се приключва циркът, защото достатъчно са търпели всичко, за да се откажат накрая.
Само дето той не каза "разум", а "съвестта". Понеже вече няколко пъти чета това оправдание за думите... И на мен ми се иска такъв да беше смисълът, ама няма.
Честно казано, последните два епизода на мен Виктор ми се струва страшно охладнял към Алекс. Гледа я с едно такова безразличие, даже малко досада. Нищо общо с образа му и химията от по-предните епизоди. Аз ако бях на нея, също щях да се отдръпна и поне да спра да се хиля така само при погледа му, да не си мисли, че може да награждава врагинята ми и аз пак да съм му в кърпа вързана. Това непрекъснато разположение отблъсква, ама... Ей на. Така че абсолютно не мисля, че Викторовите чувства нашепваха каквото и да е желание за гонитба на Питоняка. Хич не му и дреме за драмата на Алекс вероятно, твърде вглъбен е в собствената си. Един-дол-дренки си е и с Дениз, и с Виктория. Може да е проста и първосигнална, ама все пак ми се струва, че има някакви принципи Алекс и се застъпва за близките, когато ги нападат. Е, ми, явно не са един за друг.

# 1 867
Това не е точно така. Въпреки че ФМИ е най-силният ни факултет по компютърни науки, неслучайно корпорациите отменят масово изискването за висше по CS. Това не значи, че висшето е лошо, но ИТ инженери са се оплаквали, че точно чрез такива курсове и видеа са научили много повече. Недостатъкът на тези курсове е че нямат толкова теория и пренебрегват математиката. Но познавам хора с друга инженерна специалност, или пък завършили архитектура, които се преквалифицираха чрез курсове и станаха програмисти. Един от гост лекторите във ФМИ, Йордан Джамбазов, не е с образование по CS, но това не пречи да са го избрали да води лекции по Python в СУ.

Проблемът е, че психологията я записват много хора, виждам, че и ти си на това мнение. Това девалвира този major. Александра според мен не е достатъчно дисциплинирана, за да стане силен професионалист. На нея ѝ харесва да пречувпа нещата през своята призма, харесва ѝ да чува гласа си и да теоритизира. Виктотия, между другото, прави подобна теоритизация, ако и загледате влоговете (където говори за енергии, или пък критикува своите критици, както често правеше доскоро, не забравяйте че даже качваше деца по сторита), използва проекцията като аргумент. Това е най-елементарен психологически постулат - проекцията. Аз я използвах като аргумент в 11 клас, като се карах с приятелки.
И е вярно, че за психоанализа пътят е дълъг. Моя приятелка пък посещаваше дълги и скъпи курсове по психодрама. Уж били необходимо, за да станеш терапевт. Но не съм запозната в детайли.

Казвам го от позицията на малка софтуерна фирма, в която задачите понякога изискват познания по статистика, геометрия или работа с по-големи бази от данни.  За Йордан Джамбазов – браво. Уважавам такива хора.

# 1 868
# 1 869
Това, което мен много ме възмути при Александра и професионалния ѝ живот беше тази визитка, на която се натъкнах почти в началото на формата.  

Ако не се лъжа, снимката е публикувана миналата пролет. Не ми се рови сега, за да го потвърдя, но беше отдавна.
Не може да си го пльоснеш това "психолог" просто ей така, щото ти се иска. Рекламираш себе си като професионалист и подвеждаш хората за квалификацията си.

А нея като човек занимаващ се с психология или дзен неща, или с каквото се занимава, не бих я издържала и 5 минути. Преглеждала съм сторитата ѝ и когато се отнася за това, с което се занимава професионално, ме изнервя да я слушам. Такова заваляне, бавно говорене просто ме напряга и ми е досадно, забравям началото на изречението понеже беше много отдавна (а изречението е просто. Да не решите, че е навързала много съставни изречения в едно) А уж целта е да ме успокои и да ме поведе към душевен мир. Субективните ми усещания обаче са такива. Ефектът е обратен при мен само от 30 секундно видео.
Може и да има хора, на които влияе по желания начин.

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 17:02 от geri1919

# 1 870
Ако наистина  не може да я понася, както твърдите и е вероятно, нямаше нужда от чуденката му дали да избере чувствата. Ок, наредили са ти, за няколко бона правиш каквото ти кажат, ама чак да намекне за чувства към Виктория... За смях става. То всъщност какво ли не беше _ Деница балсамът душевен, оправдаема конкуренция на другите според Виктор, Дениз- най-близка, Виктория - чувствата. Султаните пасти да ядат пред нашия Дон Жуан.
Аз пък по друг начин разбрах разум и чувства. Чувствата му казват незабавно да изпрати В., където и е мястото, за да освободи Александра от насилника. Разумът - да избутат още 2 дни до финала и да се приключва циркът, защото достатъчно са търпели всичко, за да се откажат накрая.
Само дето той не каза "разум", а "съвестта". Понеже вече няколко пъти чета това оправдание за думите... И на мен ми се иска такъв да беше смисълът, ама няма.
Честно казано, последните два епизода на мен Виктор ми се струва страшно охладнял към Алекс. Гледа я с едно такова безразличие, даже малко досада. Нищо общо с образа му и химията от по-предните епизоди. Аз ако бях на нея, също щях да се отдръпна и поне да спра да се хиля така само при погледа му, да не си мисли, че може да награждава врагинята ми и аз пак да съм му в кърпа вързана. Това непрекъснато разположение отблъсква, ама... Ей на. Така че абсолютно не мисля, че Викторовите чувства нашепваха каквото и да е желание за гонитба на Питоняка. Хич не му и дреме за драмата на Алекс вероятно, твърде вглъбен е в собствената си. Един-дол-дренки си е и с Дениз, и с Виктория. Може да е проста и първосигнална, ама все пак ми се струва, че има някакви принципи Алекс и се застъпва за близките, когато ги нападат. Е, ми, явно не са един за друг.
Може и да ми е убягнал детайлът. Ако е казал съвестта, значи може тя да му говори да отпрати Алекс, за да не се измъчва, при положение, че той е наясно, че участва в шоу и трябва да следва сценария. Ако следва чувствата си, трябва незабавно да изгони В. И шоуто да приключи кокто за всички, така и за него. Та е избрал ни разум, ни чувства 🤔 Остави ги и двете. Едната по задължение.

# 1 871
Между другото, извинявайте, че прекъсвам разсъжденията за психологията, сигурно я знаете тая песен. И Крид, И Тимати са били в руския Ерген, а тази песен, и особено клипът, е за Виктория все едно направен. Вижте ако искате.
Хаха, сполучливо сравнение с някои познати ни телевизионни персонажи. Лирическият герой от песента явно доста се е напатил от някоя капитонка, щом чак такъв драматичен финал ѝ е измислил - да я блъсне кола  меркантилната героиня.

# 1 872
Гери, не можеш така да сложиш телефона на Алекс във форума. Това е лична информация, все пак трябва да имаме уважение към личното постранство на човека. Ще ти бъде ли приятно някой да публикува твоя телефон, за да звънят някакви ненормалници?

# 1 873
  • София
Е добре де, а как трябва да изглежда една психоложка, ако не умна и добре облечена? Не се заяждам - съвсем сериозно питам. Защото всеки един човек, който работи с хора, без значение дали е банков служител на гише, счетоводител, адвокат или психолог, трябва да изглежда умен и добре облечен.
Първо за да се наречеш психолог трябва да си завършил.
Госпожица голяма уста (това буквално) не е завършила.
Да не споменавам на каква възраст е.

Това дали е завършила или не няма общо с коментара ми относно визията й. Човек трябва да изглежда и да се облича добре, без значение какво работи, учи и т.н. Това ми беше мисълта

# 1 874

Клипът е удар в десетката

Общи условия

Активация на акаунт