Пазаруване от aboutyou.bg TEMA 7

• 49 632
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Този код ми намаля с 15% за поръчка под 100лв.

# 451
  • София
Изобщо цялата опция преглед е малоумна история. Как през опаковката можеш да прецениш размер, да видиш за дефекти? Аз имах проблем с улучването на размера на бикини от ФД, като бельо няма право да се връща, но като не можеш да видиш размера, който не отговаря, през опаковката, рискуваш да се вътриш с цялата сума. За мен прегледът трябва да включва вадене и разглеждане (без обличане). Не знам дали зависи от сайта или куриера какво точно включва опцията, но в сегашния й вид е безсмислена. Азалия, чакам с нетърпение развитие по твоя случай, дано има резултат.

# 452
  • Sofia
Преглед и тест май е измислица на бг куриерите, които според мен са си създали само проблеми с това. Предполагам беше удачна в зората на демокрацията, когато измамите бяха масови, но за подобни световни сайтове сигурно е странна и неадекватна и очаквам скоро да отпадне, заедно с наложения платеж.
Да заключиш едни пари за нещо, което още не си видял, е смисълът на онлайн търговията и по цял свят не съм чула куриерските офиси да се превръщат в пробни/тестване/разопаковане. Куриерът просто предава пратка от едно лице на друго. Оттам-нататък ако има проблем - рекламация, връщане на пари и т.н
Предпочитам да купувам от сайтове, които имат видео на продукта. Така много рядко се разочаровам от това как стои при мен.

По-нагоре някой търсеше мъжки къси панталони - наскоро поръчах от намаленията в mangooutlet на доста приятни цени, чакам ги в понеделник.

# 453
  • София
Ами хубаво сайтове ама мен ми изпратиха грешна поръчка и заради това, че и аз така мислих грабнах пратката и се прибрах. После за мое учудване вместо детските сандали имаше някаква рокля. Така, че за мен най-малкото е да видиш какво има в тази пратка.

# 454
Мисля, че точно това се визира. Да видиш, че е твоя продукт. После си го плащаш и пробваш дОма. Не забравяйте, че в други страни наложен платеж и практиката с офисите май я няма. Така че е възможно да не са много адекватно, защото са адаптирали тази практика за нас.

# 455
  • София
Няма смисъл постоянно да се сравняваме с другите страни. Всяка си има нейните правила и закони, а ние сме далече от тях.

# 456
  • Пловдив
За пратки от About you опция преглед е излишна, тъй като има възможност за безпроблемно връщане.
Конкретният случай при Азалия е принципен обаче, щом има преглед, трябва да може да се види самият продукт, а не кутията.

# 457
Не съм съгласна, че прегледа е излишен, при положение, че го има! Повечето артикули нямат нищо общо със снимките в сайта. Да не говорим за практиката им, ако си пуснал 2-3-4 отделни поръчки, те на своя глава да ги пуснат в една обща! И хоп, за да вземеш 2-3 артикула, които са ти харесали, трябва да затвориш едни 400-500лв и да чакаш да ти ги върнат! Еми, не ми е ок. Фешън дейс в това отношение са много по-коректни, че и парите възстановяват по-бързо.

# 458
  • Пловдив
Не съм съгласна, че прегледа е излишен, при положение, че го има! Повечето артикули нямат нищо общо със снимките в сайта. Да не говорим за практиката им, ако си пуснал 2-3-4 отделни поръчки, те на своя глава да ги пуснат в една обща! И хоп, за да вземеш 2-3 артикула, които са ти харесали, трябва да затвориш едни 400-500лв и да чакаш да ти ги върнат! Еми, не ми е ок. Фешън дейс в това отношение са много по-коректни, че и парите възстановяват по-бързо.

Принципно е така за затварянето на сумите, но през найлонова опаковка дори и сгрешен номер не е сигурно, че може да се установи. Единствено ако има напълно объркан артикул, което според мен не е често случващо се при АЮ. Аз лично предпочитам да огледам нещата вкъщи на спокойствие и ако нещо не отговаря на номера си и съответно е неприложимо за нас, да го върна веднага по съответния ред. В офиса взимам и тръгвам, не преглеждам, не искам да се заседявам.
Но пак казвам, след като тази опция е включена, тя трябва да може да бъде изпълнена точно - да се види самият продукт.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 12:11 от marzeliva

# 459
Преглед на стоката си означава точно това, да я прегледам. Адмирации за Азалия, че се е заела да разнищи защо ни правят на луди. И не знам на Еконт какъв толкова им е проблема, че са се запънали, май много си повярваха. Ако няма да мога да видя стоката преди да я платя, да си махнат тази опция и да е без преглед. Но щом я има, значи има защо. Ако разгледам и преценя, че нещо не ми допада или е сгрешен номер, цвят и т.н. на момента я връщам и не затварям пари и време да мъкна до дома и пак обратно, което си е пак пари. Знам, че ще ми ги върнат, но защо е цялото това упражнение, като може да се избегне и те са дали тази възможност. Не виждам какво има да се тълкува думата "преглед, като тя си е пределно ясна. Вбесявам се на подобни интерпретации и български дивотии, затова предлагам всички да пишем на сайта и да си търсим правата, а не да чакаме един човек да ни оправи оправи бъркотиите, пък ние да му пляскаме л, визирам Азалия. Така че аз ще им пиша.

# 460
  • София
Ето тези панталонки

https://www.aboutyou.bg/p/dr-denim/danki-jenn-3594174  са от много плътен плат. Изобщо не е подходящ за лятна дреха.

# 461
То това не е решение на Еконт, а на АЮ. Аз също преди време им бях писала заради това и на мен отговориха, че нямам право да отварям целофана/кутията. Просто смених офиса. В другия офис не са явно запознати с това им изискване и просто си ги отварям и преглеждам.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 11:16 от Анонимен

# 462
# 463
И аз се чудех на роклята, ще чакам да пишеш като я получиш.

# 464
Много е хубава роклята. Ако може да споделите дължината, когато я получите.
Близките и те са хубави. Но нещо не съм доволна от качеството на Only последно време. Имам подобна на розовата, стана на малки топчета, без да е носена много. От вискоза е, ако е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт