Помощ в училище - тема за въпроси по всички предмети, които Ви затрудняват

• 45 054
  • 466
  •   1
Отговори
# 300
По принцип най-правилното е 'Като'. То предполага две едновременни действия. Според мен най-близкото, с което може да се замени в случая, е 'когато'.

# 301
Не съм съгласна. "Приготвяйки" е равностойно на "докато приготвям".  Все едно "пишейки отговор си чеша ухото" това е същото като "докато пиша отговор си чеша ухото".

# 302
В случая като е по-удачно. Като приготвям чая сутрин, слагам захар.
Докато приготвям чая сутрин, слагам захар.

# 303
Здравейте, интересуват ме отговорите на тези въпроси в областта на музиката:
Епохата, през която твори Панчо Владигеров?
Епохата, през която твори Маестро Георги Атанасов?
Жанрът на произведението "Чук без господар" на Пиер Булез?

# 304
  • В центъра на моретата
Здравейте, може ли помощ за следната задача по физика за 9 кл. Имам решението, но не мога да го разбера

# 305
Има един закон за идеалния газ, който казва, че:

Цитат
Налягането, P, обемът V и температурата T на идеален газ са свързани от проста формула, наречена закон за идеален газ. Простотата на тази връзка е важна причина, поради която ние обикновено разглеждаме газовете като идеални, освен ако няма основателна причина за противното.
PV=nRT

Тоест с достатъчно голяма точност можем практически да приемем, че  налягане, обем и температура са пропорционално свързани и ако едното е константа, другите две са в права пропорция. И от там идва всичко.

# 306
  • В центъра на моретата
Благодаря! А защо като има 25 % е 4 ро, не трябва ли да е 1/4. Извинявам се, ако е много тъп въпроса ми…

# 307
Логично е ако се намали 4 пъти обемът се увеличава 4 пъти налягането, защото температурата е фиксирана и не играе. Същото количество молекули са в четири пъти по-малък обем, то е ясно, че ще се вдигне налягането.

# 308
  • В центъра на моретата
Много благодаря! Сега ми се изясни. Приятна вечер!

# 309
Моля за помощ!
Дали не сме пропуснали някое допълнение /пряко или непряко/ в текста:

# 310
  • Майничка
Пропуснати са местоименията-допълнения
ù, ми - непряко
я, ме - пряко

# 311
Здравейте! Какъв е отговорът на въпроса: Може ли да се отвори презентация без PowerPoint?
Според отговорите, верният отговор е НЕ, но доколкото знам разширения като pps или ppsx мога да се отварят и без програмата, но не могат да се променят.

# 312
може да се отвори и редактира и с гугъл слайдс, но доста ефекти изчезват
ако е записана като пдф, може да се отвори и с други програми, но да - тогава не може да се редактира

# 313
Здравейте може ли да ни помогнете с тази задача за 6 клас.Благодаря предварително.

# 314
А) Намерете лицето на основата. Знаете обема и височината, от там заместване във формулата за обем.
Б) Като намерите лицето, по формулата за лице на правоъгълен трапец трябва да можете да мерите основите. От там събирате бедра +основи
В) периметъра на основата умножено по височина на призмата дава околната повърхнина
Г) лицето на основата *2 + лицето на околната повърхнина - А)*2 + В)

Общи условия

Активация на акаунт