Помощ в училище - тема за въпроси по всички предмети, които Ви затрудняват

• 45 066
  • 466
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, коректно ли е поставена задачата /КМС 2022 трети клас/ при положение, че не е уточнено дали могат да се повтарят?
. С цифрите 5,0,3,4,1 са записани всички двуцифрени числа. Намерете разликата на найголямото нечетно и най-малкото четно число от тях.
 А) 45  Б) 43 В) 39 Г) Друг отговор
Не само, че не е коректно записано условието, ами и според това дали могат или не могат да се повтарят цифрите има предложен отговор, при това не обощеният Г.
За 10 няма дискусия, че е най-малкото четно и при двата случая, но ако цифрите не могат да се повтарят, тогава най-голямото нечетно става 53, съответно отг. Б, ако могат - тогава става 55, съответно отг. А.
А щом са предложени и двата отговора, явно съставителят на задача е имал предвид нещо, което обаче не е формулирал в условието. Което пък оставя едно лошо впечатление...

# 286
Отговорът от организаторите  е " А".

# 287
Отговорът от организаторите  е " А".

Което значи, че се опитват да подлъжат някои деца, които без да е указано изрично са предположили, че числата не могат да се повтарят. И са си прави формално, макар нарочно да не са го написали ясно. Но това си е основен кусур на задачите в малките класове - понеже нямат взета кой знае каква теория, задачите не могат да са безкрайно разнообразни и интересни и затова се търсят подобни клопки/капани за невнимателно четящи и осмислящи, като за да е по-добре прикрит капанът условието не се изказва по най-ясния начин. Тук има и друг капан - някои деца ще започнат да смятат кои са всички възможни числа и така ще загубят ненужно време, защото изобщо не се иска те да бъдат търсени.

П.П. Винаги е имало сърдити родители при такива задачи открай време.  Приемете го като урок.

# 288
  • София
Здравейте,
Някой може ли да помогне със задача по физика за 8 клас.

Автомобил се движи равноускорително. За два последователни еднакви интервала от време t=2s автомобилът изминава съответно s1=30 m и s2 = 50 m. Определете началната скорост на автомобила.
Ето тук я написах: https://www.whiteboard.team/app/board/PZssOCiI6_g4DgxrrPuxhxtGH

# 289
След като не е изрично указано, че не може, следва да се допусне, че може да се повтарят. Щеше да е подвеждане, ако не беше уточнено, но въпреки това е трябвало да изключат повтарящите се числа.

# 290
Отговорът от организаторите  е " А".

Което значи, че се опитват да подлъжат някои деца, които без да е указано изрично са предположили, че числата не могат да се повтарят. И са си прави формално, макар нарочно да не са го написали ясно. Но това си е основен кусур на задачите в малките класове - понеже нямат взета кой знае каква теория, задачите не могат да са безкрайно разнообразни и интересни и затова се търсят подобни клопки/капани за невнимателно четящи и осмислящи, като за да е по-добре прикрит капанът условието не се изказва по най-ясния начин. Тук има и друг капан - някои деца ще започнат да смятат кои са всички възможни числа и така ще загубят ненужно време, защото изобщо не се иска те да бъдат търсени.

П.П. Винаги е имало сърдити родители при такива задачи открай време.  Приемете го като урок.

Благодаря! Моето дете не се явява на състезания и не ходи на школи.Но се стремя, след като излязат задачите от дадено състезание да ги дам за решение.

# 291
И аз пробвах от тук, да пише 2, но при стартиране зарежда 3.С windows 11 сме.   Сега прочетох, че почва ъпдейт при стартиране. Трябва да го стопирам явно някак си.
Когато се инсталира програма, по принцип, като искаме да изскочим ъпдейтите, веднага след инсталацията, би трябвало да се избере Custom и още на този етап да изключите опцията.
Не съм на win11, защото някои от програмите ми са несъвместими с тази ОС.

# 292
Здравейте,мога ли да помоля ако някой има отговорите на тестовете от това помагало за 7 клас,и има малко свободно време,да ми направи снимки на отговорите и да ги пусне тук.Много ми трябват за почивните дни,благодаря,дано някой се отзове.

# 293
Имаме проблем с домашните по "Компютърно моделиране" за 5 клас. От 1 до 4 клас не  учиха  нищо и това се отразява сега.
Въпросът ми е дали има някой, който да помогне, за да се изготви образователен проект "Състезание" с помощта на Scratch?

Ще Ви бъда благодарна дори да ме насочите към човек или сайт, може срещу заплащане!
Донякъде сме го направили, но още сме в началото.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 16:41 от Лукреция

# 294
Имаме проблем с домашните по "Компютърно моделиране" за 5 клас. От 1 до 4 клас не  учиха  нищо и това се отразява сега.
Интересуваме само КЛАСИРАНЕТО - кои блокове да използваме?

# 295
Дано това ви даде насоки и помогне.

# 296
  • София
Моля за спешна помощ за следните задачи по физика за 9 клас

1. Парче сребро с маса 5 кг при температура на топене 960 С приема количество топлина 435 kJ, за да се стопи. Каква е специфхичната топлина на среброто?

2. Идеален газ получава 500J количество топлина и едновременно с това се разширява и извършва 500J работа. С колко се изменя вътрешната енергия?

3. Течният хелии има много ниска температура на кипене (4,2 К) и много малка специфична топлина на изпарения i=2,1.104 J/kg (малкото 4 е степен). Каква е масата на хелия, който ще изпари за една минута нагревател с мощност Р=210W, потопен в течен хелий.

# 297
Здравейте! На следното упражнение, според верните отговори, Б е верният. Без да се промени смисълът на изречението не трябва ли да бъде В верният отговор 🤔

# 298
Отг. В според мен.

# 299
  • USA
Б е верен защото:
А/ Понеже приготвяш чая, слагаш захар ...но може и да не слагаш...
Б/Защото е правиш чай и слагаш захар иначе няма смисъл от тая захар
В/Когато приготвяш не-не слагаш захарта по време на действието, а и има условност КОГАТО
Г/Ако приготвяме чая -АКО е условие

без да се промени смисъла на изречението само Б отговаря, слагаш захар защото правиш чай.

Общи условия

Активация на акаунт