ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 109

• 42 398
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Аз не тренирам изобщо. От Септември мисля да се запиша на фитнес, като поне първия месец да е с треньор да си припомня как е. Преди години ходех всеки ден и много добре ми се отразява. Аз съм от мързеливите хора, които не могат да тренират вкъщи Sad Но като вляза във фитнеса, няма как да не правиш нищо и веднага почвам Simple Smile

# 571
Може ли да споделите кои са тези прахчета?
Разбира се,Прахчетата се казват Movicol,но няма никакъв ефект от тях за подуването на корема ми.
Отчайващо положение и вече реших да не се вманиачавам в кг,каквото такова.

# 572
Така ..за 25дни...един килограм...
При все моето супер орязано хранене и 10хил крачки на ден.
Наясно съм че са минимума...и страшно искам да започна тренировки но.. явно ми трябва нещо за тонус или знам ли какво  
Заспивам към 22.30-23ч...много рядко след това...и едва ставам в 6.30ч.
Ако искам да тренирам...поне половин час по рано трябва да се будя. А...не знам как да стане.

Продължавам нататък...остават ми едни 7кг до пустата цел. До нова година все ще успея...хаха.
Донякъде си мисля, че и недоспиването ми пречи на мен. И аз едва си докарвам 6-7 часа сън, от което съчетано с жегите ми е винаги уморено. А като не съм наспана, не само не ми се тренира, а ми се и яде повече. Май ще съм наесен с песен по хладното с тренировките аз 🙂

# 573
Мога и да не ям вече, така се свикнах, ама да не си докарам някоя язва. Гледам да хапна нещо и през деня, да не се престарая излишно и да си докарам проблеми.

# 574
Отдавна не съм писала. За един месец ограничения + че днес е последен ден карантина, защото всички бяхме с Ковид, съм с общо свалени 8 кг. Чувствам се много добре. Влезнах в едни дънки,които не мислех,че ще ми станат някога. Продължавам напред към целта - 100кг. Това ми е първата цел. Остават ми 9кг до нея.

# 575
  • На острова
Може ли да споделите кои са тези прахчета?
Разбира се,Прахчетата се казват Movicol,но няма никакъв ефект от тях за подуването на корема ми.
Strawberry0302, то тези прахчета Movicol са помощ при констипация, поне тук в Англия и
се изписват в такива случаи. Съветвам те да минеш и през гинеколог ❤

Аз днес направих един непредвиден OMAD и добре се чуствам. Просто бях изключително заета цял ден и навън, без достъп до храна, която аз ям и просто се наливах цял ден с вода и вечерях направо в 18 ч, ориз с грах и пилешко филе, чаша розе и ягоди/малини/боровинки за десерт. Дано не съм много гладна и успея да направя още един 24 ч фаст до утре по това време.

Продължавам с 10-те хиляди + стъпки на ден, онзи ден пробвах да тичам (за пръв път след ковид, който беше края на март) и въздухът ми излезна, а пулсът ми беше до небесата. Ще продължавам с бързо ходене и скоро ще се пробвам пак.

60 кг на 167 см. Преди дума не давах да съм повече от 56-57 кг., сега с напредването на годинките мисля това да ми е новата цифра. Ок, 59 кг за мегдан да варирам кило-две.

# 576
Благодаря Миа,
Да ,именно за това са прахчетата
Аз вече тотално се отчаях ,днес съм +1.300кг,а вече съм трета седмица на фаст плюс допълнителни ограничения и грам не свалям даже качвам,мръсни дни вече три сесмици не съм правила,безнадеждно
положение.
Мисля уикенда да направя мръсен ден да видя какво ще стане:(

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 07:50 от strawberry0302

# 577
Ягодке, аз бях така след нова година. Даже качих 2кг и една сега от месец и нещо почнах да свалям пак.
При мен върви супер трудно и бавно...какъв е този организъм не знам.
Явно съм пригодена да оцелявам дърго време без храна...хаха. С това количество храна, хората досега да са свалили 10кг и повече...аз едва, едва.

# 578
Ягодке, аз бях така след нова година. Даже качих 2кг и една сега от месец и нещо почнах да свалям пак.
При мен върви супер трудно и бавно...какъв е този организъм не знам.
Явно съм пригодена да оцелявам дърго време без храна...хаха. С това количество храна, хората досега да са свалили 10кг и повече...аз едва, едва.
Essentiall точно,същата работа,фастове,мн малко ядене и плюсове кг егати хахаха.
Аз те помня теб,че и ти отдавна бориш някакви малко кг като мен ,мойте от не знам какво ги качих там е проблема,няма проблеми в храненето,но както и да е,вече даже се смея като се качвам на кантара колко кг плюс ще бъда хахахах.
Но блягодаря ти за споделеният ,опит все пак значи може и аз да ги сваля,при мен проблема е от няколко месеца обаче.

# 579
  • Варна
Блато винаги има.И какво от това? Никой не ви гони, нали? Най-важното е да мислите само за други неща от деня ви, но не и за :какво сте яли, какво да ядете, ама скъпо ли е, не е ли, кое да е.. Спазвайте си режимите все едно са ви част от ежедневието. При мен помогна нагласата- "айде сега какво толкова един режим. Все ще си го направиш навик, като сутрешния  душ, много си смотана". Помага, честно. След трети месец на самонавиване помага. Просто спрях да го мисля. Покачване на тегло при фаст това значи само едно- или храненето не е както трябва или няма движение. Тоест приемат се калорични храни, но по малко като  грамаж, вместо полезни калории,  които колкото и да ядеш, няма проблем , но не можеш много, защото адски засищат( тиквички  мога да ям цял ден по всякъв начин).  . Не говоря за количества храна, а за състав.  Не забравяйте  и факторите като; климат, проклетите пет дена преди и след ПМС, солта , която приемате и видът храна, стрес. Ако блатото се задържи или качвате не повече от  две-три до пет  кила, значи трябва да се смени или плана( фаст) или повече движение. Или!! видът храна, не количества. Когато минавах през проба-грешка при фастването ( което ми отне 3 месеца ),  за да определя кой план е най-подходящ за мен и кои часове най-вече, влизах в блато най- често. Грешката ми беше, че мислех погрешно. Хранех се в прозореца за храна с всичко, но по много малко и често. Мусака, боб, картофки, баница.., но наистина по много малко.  Не ми хареса. Ходех като ни така, ни онака. Ни гладна, ни негладна. Абе не е моето.  Пак ми беше тежко, пак подута, пак кила. Не се движех изобщо. Само планкове сутрин. Освен това за мен е мъчение да ям толкова често. Накратко- слушайте тялото си. Ако сте гладни-яжте. Ако не- не. На база на това, след около седмица може да определите своите нива и следващото нещо , най-важното е да сте постоянни. Плюс -минус един час въобще не е фатално. Даже и кривванията  ви трябва да са постоянни. Снощи например  опатках един Марс и изпих чаша прясно мляко. Не тръгнах да скачам от ръба на килима да се самоубивам. Днес 45 мин " да ходим у дома" и нито вест от излишни кила. Като се и има предвид, че аз изобщо не излизам от вкъщи, щом при мен става и при вас ще стане. Simple Smile Напомням да си чеквате инсулина редовно. Особено ИР.

# 580
Ако можех да ям само когато ми се яде нямаше да съм в тази тема.

# 581
  • Варна
Ако можех да ям само когато ми се яде нямаше да съм в тази тема.

Става въпрос за първите седмици, да разберете часовете в които най-много ви се хапва и кога не. Разбирам и съм наясно, че при все е индивидуално. Идеята ми беше да не се обезкуражавате и да помогна  с личния си опит:) Освен това защо да не ядете когато ви се яде? Зависи какво ядете.

# 582
Защото постоянното преяждане е ХР, стигнеш ли до там няма как с интуитивно хранене да се оправят нещата. Точно в началото е когато е добре да има повече контрол, на мен ми отне 2 години стриктно хранене да мога сега да имам лукса да не съм стриктна и да се храня правилно.
Съгласна съм с теб че се стига до вманиачаване, но какъв друг избор имаме някои?
Стигнах толкова далеч и в огледалото продължава да ме гледа 20 и колко годишната 110 килограмова дама, нищо че в момента изглеждам наполовина от тогава. Просто помня на какво съм способна щом става въпрос за хранене и ми става лошо.

# 583
  • Варна
О, да, абсолютно съгласна ! Преяждане не, много ясно. Но преяждане с тиквички няма проблем.  И пак ще кажа- наясно съм, че всеки сам наблюдава тялото си, организма и на база това действа. След като иде реч за контрол върху апетит, няма да споря въобще, защото всеки по различен начин се справя  с него и знам колко е трудно да превъзмогнеш желанието.

# 584
Аз цял живот внимавам как се храня,спазвам режим,не ми е проблем мисленето,въпроса е че няма промяна в начина на хранене,а качвам нон стоп кг,от там ми идва проблема и отчаянието на мен.
Но мисля,че при мен всичко ще се окаже от стрес и подуването на корема и кг,като чета  как червата са втория мозък..,а аз съм в постоянен стрес и напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт