Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 568
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря за съветите! Flowers Hibiscus
Аз пръскам, защото иначе ми се струва, че прахта просто се разлита и не остава в кърпата.
Тези дни ще проверя в нашия LIDL за тази кърпа на LIDL, ще взема и швантух.

То все пак си има техника на бърсане на прах, обираш, а не го размяташ насам натам.

Швамтух идеално обира всичко, нищо не маже, но влагате не е добре за всяка мебел.

# 436
Да допълня с нещо, което съм чела за почистването. При втората стъпка, почистването с препарат, вместо да се пръска директно по мебелите, е по-добре да се пръсне на кърпата и така се почиства по-добре и една идея повече издържа преди да се полепи отново прах.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 19:46 от Minnie.Mouse

# 437
Аз използвам кърпите за прах на TUPPERWARE.
Много съм доволна.

# 438
Аз използвам кърпите за прах на TUPPERWARE.
Много съм доволна.
И аз я ползвам, много е добра.

# 439
Аз пък също я имам и не я ползвам. По-добре бърша с парцал тип хасе. Но всеки си намира неговия си начин.

# 440
Аз за прах ползвам ето такъв тип, наподобяват кърпичките да очила..
Всичко полепва и не разпрашава.
Имам 2 броя от Лидл( светло зелени са) и една друга,  от около 5 години я имам и ми върши супер работа..
Обирам праха на сухо и след това с препарат и полираща кърпа,  по- пухкава 😁🙂

# 441
От къде може да се купи боракс в по-голямо количество? Гледах клипче, че се използва за много неща - за почистване, срещу насекоми ....

# 442
От магазини за лабораторна стъклария и консумативи. Ако говорим за количества.

# 443
В железерии и битова химия също се предлага в опаковки от 0, 500 или 1 кг кутии. Преди години съм купувала, за  да приготвя домашен препарат за хлебарки.

# 444
Може ли рецептата за хлебарките. На клипчето бяха поръсили на лист хартия и го сложиха под хладилника.

# 445
Съжалявам , но беше преди повече от 10 г в старото жилище , в  сместта имаше  боракс , пудра захар , сварен намачкан картоф- струва ми се , че имаше и още една съставка, но не си спомням. Оформяха се малки топчета и се поставяха на места  недостъпни за деца и домашни любимци.

# 446
  • Велико Търново
Моля за препоръка за добър сапун за петна. Имам вече половин кош дрехи с петна, не излезли при пране и ми се и иск да ги робвам с нещо локално и тогава да изпера отново.

# 447
Аз махам с този в момента
https://www.emag.bg/sapun-za-petna-s-primes-ot-govezhda-zhlychka … 415/pd/D2BT3MBBM/
Натривам петното и оставям дрехата докато се събере пране за да пусна пералня.

Става и с едновремешният домашен сапун - ако има от къде да си намериш.

# 448
  • София
Сапунът за петна от ДМ. Но преди да са прани в пералнята.

# 449
Моето дете беше  много палаво като малко и всички петна напръсквах с обезмаслител ( или тест гел) , разтърквам , оставям да подейства няколко часа и пускам в пералня.

Общи условия

Активация на акаунт