Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 532
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Clo е уморена и ѝ се спи, превидяло ми се е нещо. Съжалявам.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 05:06 от 🧡 Clo 🧡

# 586
  • Велико Търново
Долче, косата ти е рекламна! Защо я миеш изобщо Simple Smile))))
Пу, пу пу, но това са ми любимите небрежно къдрици!

# 587
Skk, благодаря! Небрежни са, да.🙂 Някои кичури са по-навити, други по-малко...Но най-вече, косата стои добре без специално стилизиране.
Скрит текст:
Иначе за права коса мога и без преса /тя моята си е права отдолу, само най-външният слой разваля визията/, но не искаш да знаеш как я прихващам с ластици и шнола, за да изсъхне права...😄 Другият вариант е леко да мина с четката с горещ въздух (пък дори и на ниска температура)...пресата е само за специални случаи.🙂

# 588
В казанчето (моноблок) сипвам по малко универсален препарат за почистване регулярно. Така при пускане на водата тоалетната се почиства и мирише приятно.
Поне при мен спомага за още по-добрата хигиена, не вреди на механизмите.
В някакъв чужд форум прочетох нещо, което прилагам с успех - иноксови повърхности (особено хладилник) чистя с бебешко олио и микрофибърна кърпа.

# 589
Kакъв универсален препарат може да се използва? За под, за почистване на всякакви повърхности или друг?

# 590
Аз ползвам универсален за под и твърди повърхности.

# 591
Благодаря!
Понеже знам, че тук има идейни потребители...😃 Имам термочаша, много си я харесвам, но е основно бяла и всяка драскотина си личи! Как мога да я оредоазя- продават ли подходящи калъфи или нещо, което да може да се използва като защита) да се сложи около чашата? Хрумна ми за нещо като отрязан детски чорап😅, но ми се иска и някаква естетика да има все пак...😃
Някакъв прозрачен лак-спрей същи е вариант, но по чашата има рисунки като с черен тънкописец и не знам дали няма да се размажат. А и не съм съвсем наясно как се нанасят тези спрейове, колко са дълготрайни, въобще дали лесно се работи с тях и струва ли си човек да се занимава...🤔
Много мразя драскотини по предметите...😒😬

# 592
Примерно от нета. Можеш да питаш в небезизвестната група на Майки на деца с увреждания във фейсбук, 100% някой може да ти направи
http://www.-spam254-/obiava/12973/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%84 … B0%20Happy%20day/
Иначе моите си идват направо със силиконов протектор, но ако е с дръжка това ти е опцията.

# 593
Продават холдъри за чаши, от материал подобен на неопрен. Може да потърсите, ще Ви свърши чудесна работа.

# 594
  • оттам, откъдето започва България
В казанчето (моноблок) сипвам по малко универсален препарат за почистване регулярно. Така при пускане на водата тоалетната се почиства и мирише приятно.
Поне при мен спомага за още по-добрата хигиена, не вреди на механизмите.

waterproof, би ли споделила конкретно за казанче (пластмаса) или моноблок (порцелан) става въпрос.
Много е трудно често да се отваря моноблок (порцелан), камо ли да го отварям, за да сипвам по малко универсален препарат.

# 595
Порцеланов моноблок.

# 596
Универсалният препарат може и да мирише, но едва ли измива кой знае колко от едно пускане. Той е направен да се напои с него нещо и да се търка после. Ефектът, за който пишеш, се получава от всички продавани кошнички с нещо вътре. При това действат при всяко пускане на водата.
А иначе съм виждала разни твърди препарати, които са специално за пускане в казанчето, където се разтварят много бавно и при пускане на водата всеки път тя излиза синя (странно, но само синьо съм виждала) и пак прави същото.

# 597
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря ти, ще се въздържа от ползването на тази хитринка, защото предвид наличието на порцеланов моноблок у дома е трудна тази гимнастика с поставяне на препарат.
Между другото, намерила съм си дезодорант за тоалетна, който в никакъв случай не е перфектният, но ми харесва, че оцветява водата в синьо и при мръсната вода, която тече по тръбите ни и се утаява в основата на тоалетната чиния, поне за малко (до третиране с по-силни препарати) ми дава възможност да не виждам наслояванията.

# 598
Търкането на тоалетната чиния е ясно, независимо какво се използва - кошничка с таблети или гел, кубче за казана и пр.
За казанчето използвам шише със синя течност и отделно сипвам препарат, както обясних. Моят опит с кошничките (твърди или гел) показват, че ароматите им са много слаби, а аз обичам силна и свежа миризма в тоалетната. Затова си позволих да споделя своя опит, защото за мен е чудесен начин за свежа тоалетна между основните почиствания.

# 599
Всички миризми за тоалетна си миришат на ... тоалетна, а не скъп парфюм. Затова ги предпочитам леки, не да ме удрят в носа.
А търкането не се прави непрекъснато,  аз говорех за почистването с обливане при всяко пускане на водата.

Общи условия

Активация на акаунт