Най - обича МАЙ-ска мама, да се гушкат с бебче двама!

• 15 081
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Честити 7 месеца на Макси на Виф! Да е все така усмихнат и чаровен. Честито и на навършилите 6 месеца бебчета!
Днес на срещата си изкарахме много приятно. Друго си е на живо да се видят сладките бебоци колко са пораснали и какви муцунки правят Heart Eyes.
crazykitty, не знам какво да те посъветвам за повръщането Rolling Eyes само да ти кажа, че при Румен намалява, ако го оставя поне 15 мин. след хранене в хоризонтално положение...
Лека и спокойна нощ на всички!

# 106
Честити 7 месеца на Макси!!! Да е здрав, весел, щастлив, игрив и всички много да го слушкат, а той да радва мама и тати.

Честито и на останалите месечковци Елла на ira_d , Валерия на malkaMaMa, Ния на еden_haven, Трифон на DeniT, Кристиян на anita_s. Да се здрави и усмихнати, да папкат и пълнят пампите.

Днес си изкарахме чудесно на тази среща. Много ви благодаря! Заредихте ме с много положителна енергия. Всички бебчета са толкова пораснали вече големи дечица. Страхотни сладурчета само за прегръдки и целувки. Снимките са великолепни много им се зарадвах. Нашят тати с нетърпение чакаше да пуснете снимковия материал. Ние се захласваме защото сме мами ама той така им се е радвам, че чак ме учуди. Нали мъжете са малко по …… нали ме разбирате дебелокожи е може би не всички, но като цяло говоря. Само някой да не ми се обиди. 
Като стана въпрос за Коледа аз от сега съм се замислила какво да му донесе . Вие имате ли идея? Мисля да е нещо специално нали ще им е за първи път.

Оххх, милата Диманка дано да се оправя бързо.

# 107
  • София
krazykitty,

да не би да е непоносимост към храната? колко точно повръща? не помня дали се кърмехте преди, но при нас в кърмене и захранване четох , че ако е повече от мъжка длан повърнатото, тогава се счита за проблем, иначе не.
сега сте на специално мляко и него го повръща , така ли? всичкото ли не разбрах? отделно, ако е гладна как заспива? дано се окажат само притеснения..... някой да ми подскаже, но какво беше рефлукс при бебетата и смао при новородените ли се появяваше, когато повръщат храна след всяко ядене?

обърни се към педиатър най - добре  Naughty да те насочи, ако реши , че имате нужда.

# 108
Леле, момичета изкарали сте си страхотно. Направо ви завиждам - благородно разбира се! А бебешорите са направо супер и едни такива големи изглеждад... Абе, паднала е страшна веселба...
Крейзикити, докладвай какво става с Димана. Дано се оправи милото! Praynig
От мен лека нощ и сладки сънища на бебчовците!

# 109
  • София
Зравейте майчета, поздравления за суперската среща, която аз за пореден път пропуснах, но така е като не си дочитам страниците. Вчера започнах да чета и се радвах за неделя-еее този пъ най-накрая ще дойда-, а днес като завърших видях, че е преместена ... Cry
Крейзикити, освен да те посъветвам да пуснеш запитване в здравния, друго не ми идва в главата. Дано мъничката бонбонка се оправи по-бързо  Praynig
Ние вече имаме второ зъбче. Вчера докато я мажех с гелчет, че беше невероятно кисела, напипах нещо остро до първото зъбче-или както казва татито"какъв е този небостъргач".
По-повод на зъбоникненето, да ви кажа, че на мен пърите зъби са се появили на 6-месечна възраст, след три дневна висока температура, по мои спомени около 39 (шегичка, майка ми каза) и на два пъти по спешност са идвали от бърза помощ, са ми избили шест зъба на веднъж  #Crazy.
Поздравявам всички празнуващи бебоци; Ела, Валерия, Ния, Трифон, Кристиян, Макси, дано не съм пропуснала  някого   bouquet, както и празнуващите тези дни Икати и Катетата ,на патерици
Вчера бяхме на консултация и да се отчета: Бояна е 64см и 6800. Педката ни похвали и пак отложихме ваксините за след нова година, ще чакаме новите от здравната каса. След като с докторката обсъдихме захранването, тя ме пипа, а с какво я храниш основно и при моя отговор- с кърма , тя беше  #Crazy около 30 секунди мълча и накрая каза браво!  newsm78 Много ме озадачи, дали не съм единствената нейна майка , кърмеща 6-месечно? Единствения коментар, който направи бе - ще е хубаво ако изкараш така януари и февруари. Почувствах се много горда  Peace
Сиска 79, Бояна много харесва твоите постове, може би заради цветовете- незнам, но щом ги види започва едно ааааууу, ооооо и други такива дето не мога да изпиша
Щях да ви разказвам за изпита , който имах на 23, но нещо се отплеснах, та по същество: изпит, като изпит, резултата ще излезе след две седмици,по- интересното е че беба е отказала млякото от шише-майка ми е пробвала и с накрайник, и с биберон-яла е само каша, а за следващото хранене аз се бях прибрала. Когато е пробвала  млякото от биберон и се е сторило нещо познато и определено е проявила интерес, но не е знаела какво да прави и явно не признава нещо друго да пуска мляко освен цица... Ще трябва да се учим  newsm78, ако искам да се връщам на работа...Вчера дадох пюре от сливи, ако знаете днес какво имаше в памперса, мани-мани, каквото вкарала, това и изкарала
По въпроса за памперсите , аз ползвам Pampers, преди нещо не ми допадаха, но напоследък нямам забележки, а за режима на хранене: около 6 кърма, 9.30 кърма, 12-13 60мл пюре зеленчуково + кърма, 15-16 50мл каша или пюре плодово + кърма, и после малко се размива режима, но има поне още две кърмения . Улях се, ще ме прощавате Sick. Лека и спокойна нощ.

# 110
  • Перник
Момичета, до сега разглеждах снимките от срещата. Изглеждате страхотно и много ви се радвах.
А за бебчовците направо нямам думи.... Не че са си наши, ама са си най, най.. newsm10

Крейзикити, за съжаление съвет не мога да ти дам, но стискам палци и се надявам до утре всичко да е отминало.  Praynig

За памперсите - страхотна и много полезна информация. Аз дори си нямах на идея колко други марки съществуват.

Ани за бънджито, аз слагам Неличка от повече от месец, в началото просто я оставяхме да виси като в кенгуро. Не повече от 10-15 минути 1 или 2 пъти на ден. Не знам колко е рано или не,  но аз мисля че много зависи от детето и че няма универсални рецепти за това от кога. Още повече че децата са на 6 месеца вече. От друга страна на нашето пише че е от 4 месеца. Сега вече обаче не и е интересно, тъй като предпочита проходилката.

А аз се чудя с тази проходилка какво да правя. От една седмица я слагам. Опитвам се да я ограничавам, но то мойто щурото никъде другаде не мога да го оставя. След като вече лази ( и то напред ), не иска да седи, нито да лежи. (Дори съм се специализирала да дменям пампито в тази позиця  newsm30 )
Сега се научи и да се изправя, основно на колена, но намери ли опора си се вдига на крачета. Рано не рано какво да го направя?! Нито съм я учила да лази, нито съм я учила да стъпва - то си й идва от вътре. Според мен е въпрос на мускулатура. След като го прави, значи е готова.

Ей, какво стана с табличката с професиите?

Лека за сега

# 111
 Е,преди да ви пожелая лека нощ да честитя/макар и със закъснение 7-мия месец на Макси на Виф, и половингодишнината на Елла на ira_d , Валерия на malkaMaMa, Ния на еden_haven, Трифон на DeniT, Кристиян на anita_s-да са живи и здрави и много послушни....
А,днес да не забравя да честитя юбилея на Миа на  vaniliaice ,Милена на adi101,Килиан Арне на Катя ,Александра на Mucunka   и на големия вече Асен-Аксандър на Гвендолин........и на тях и на мамите им да пожелая всичко най-хубаво..
Аз двата дни съм в активна почивка/иначе казано мързела ме е налегнал/ и гледам да не се мяркам много към компа...пък и да си мисли половинката,че още не ми е болестно състояние пристрастеността към форума....но понеже той си легна,набързо ще погледна поне снимките от срещата,че иначе сън няма да ме хване....
Лека и непробудна от мен....

# 112
Познаите кои пак не е дочел и затова седи по нощите.Още съм на старата темичка даже.Но не мога да не се включа тук-нищо че не знам за какво иде реч.Мами,много ми стана мило като прочетох,че сте се питали къде изчезнах!Моят мъж не е от заинтересованите от моите форумски мании и вълнения,но аз всичко му прочетох:да види тои колко съм търсена,белким ме оцени  Laughing LaughingМаитап/ама му прочетох де/.
Хич и не знам от къде ги дълбаете тези прекрасни картинки на торти и прочие и затова сега се чувствам горда,че мога и аз/то дано да стане всъщност/ с днешната торта на Елла.Имаше и подарък,но не се вглеждаите в снимката,защото не останах очарована и ще го сменям.Караи-да изглежда празнично поне.Иначе сигурно всички приятели са ми се смяли.Аз бях толкова развълнувана днес,все едно рожден ден празнувахме.Ми то си е много!Половин година!Изглежда ми нереално.
По въпроса за пюретата-чета наи-старателно да няма захар и сол.Но за схемите за захранване хич не се и замислям.Защото както Миа,Ивко,Ева могат да направят алергия от ябълка да речем,така Велизар,Дарито и Елла могат от тиква.Искам да кажа,че това с алергизиращите храни е много общо.Ако реагира,то ще се види.Траини поражения няма да останат от две лъжици.За сиренето не знам,но тук има едно бебешко кисело мляко и аз вече набутах две лъжици.Ами вие какво си мислите,че е АМ-мляко от мравка ли?Нали и то е краве...каквото е адаптирано.Лекцията свърши,професорът многознаико се оттегля. Mr. Green
Креизикити,хвърлих аз едно око на предния пост.Точно това си мислех да те питам-дали Димана е по-добре.Маи трябва да те пратят при специалист,за да се успокоиш.Едва ли е нещо сериозно,но все пак е бебе...
Даи сега да се пробвам със снимките,че утре пак ще съм на някоя друга планета.Исках и зимните ни тоалети да показвам,но някои друг път,че ме мързи.Напоследъм трансформирам стаята на Елла,че то едно розовко няма в нея.Като свърша,ще пусна снимки.Е,малко шаренко и циганерско,ма нали е бебе!
Не мога да ги намаля и затова еи ви един линк/нали и трите може да ги видите така?/Ако не може,здраве да е http://www.snimka.bg/album.php?album_id=79434&photo=1

# 113
Аиде то като се е тръгнало да не се спи,сложих и зимното "обзавеждане" в албума.Голата ухилена снимка е специално за гаджето Ивко,че много хубавици маиски и неземни и се притесняваме. Party.Я ни виж,че и ние ги разбираме компютрите-да не помислиш,че от толкоз хубост акъл не ни е останал! LaughingАко не стига,утре ще покажем дефиле по бански за повдигане на зимното настроение/демек летни морски снимки/.Като казах морски-запалихте ме с това плуване-тази седмица и ние тръгваме.То аз като не мога,поне детето да ме отсрами.И да питам,еи като се разпиша,няма затваряне тая уста,искам да пускам Елла два пъти в седмицата за по 2 часа на нещо като ясла,за да свиква с други деца и да не съм постоянно около нея,но една приятелка и свеки в комплект казаха,че съм луда.Зимата не било времето-хващали се болести и детето било малко.Ми на 6 месеца е,не на 2 и искам да има някакъв имунитет,но какво мислите вие?

# 114
И аз още чета старата тема. Не мога да смогна. Сега прочетох само последните 2 мнения и разгледах снимките на Елла. Много е чаровна. Сигурна съм, че и другите бебета са такива. Ще се постарая да прочета всичко и разгледам всички снимки скоро Simple Smile
Честито на всички бебенца, които празнуваха напоследък. Дано всички да са здрави и много палави. Ние си седим в къщи, защото колата не пожела да запали в петък. И няма кой да я погледне. А аз и да я гледам нищо няма да помогна. Дано утре да я оправят.
Отивам да спя - лека и спокойна нощ на тези, които спят и тъй като съм сигурна, че Сиска скоро ще се събуди - за нея специaлно приготвям едно виртуално кафе -

# 115
добро утро  bouquet
димана спа гладна,но поне спа спокойно-буди се само 2-3 пъти.главния проблем при нас е че диагноза няма и не може да бъде поставена докато не излязат изследванията-чак към четвъртък.снощи се поразрових и открих инфо за вирусен гастроентерит което ми изправи косите.но пък ако е това ще се разбере скоро.димана повръща на фонтан всичко което поеме,но не всеки път-тогава доки каза грешка в храненето(прехранване) да обаче повръщането зачести и започна и диарията.
бабълче димана връща по време или непосредствено след хранене.
миме и нашата мома е правена на обзор май по същото време Wink
симби не мисля че има смисъл от тема,освен да го отнеса за това че не кърмя и сравнително рано захраних не мисля че ще има полза.вашата подкрепа повече ми помага Hug
приятен неделен ден-помързелювайте и заради мен Laughing
да не забравя да честитя на празнуващите днес беборита и ако има някоя стиляна или стелиан да им е живо името(моя племенник има имен ден днес) Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 116
Добро утро,

Сиска, нещо май-предаваш фронта с първите постинги. Кафенцето е за теб аз вече съм глътнала 2 от 6ч. съм на крак.

Крейзикити, незнам какво да те посъветвам, но защо не отидете на гастроентеролог. Да не е някаква алергия към белтъка(поне при моя позната така беше, детенцето повръщаше всякакъв вид храна и когато мина на специалните млека се оправи).

Ванилка, рефлукс се проявява и при възрастни, моя дядо има такова нещо.

Калия, вече нищо не може да ме учуди. Колега на моя мъж се е родил в седмия месец с един зъб, след което са му го извадили. Твоята госпожица май ще е първото майско проходило бебе.

Снимките от срещата са много хубави. Иги, Момчо ми пълни душата, как бих го намачкала обожавам пухкави бебета.

# 117
  • София
Ирка, много сладка твойта щерка!  Heart Eyes Позволих си без да те питам Embarassed да save-на и обработя в моя комп една нейна снимка, да красите и вие първа страничка! Hug
Незнам, говорите за проходилки, аз дори на мъжо четох сега, но на мен ми се струва много рано, има ли други, които не смеят като мен? newsm78 Да не говорим, че ми се струва супер вредно и ненужно като "приспособление"...
Крейзикити, все забравям да те гушна виртуално и да ти вдъхна кураж, представям си какво изживяваш, дано всичко се окаже безобидно и малката кукла да се оправи! Praynig Моят съвет е да търсиш повече от едно мнения и да не се притесняваш да звъниш на лекари, търсейки инфо от всякакъв род. Все пак те са за това!
Руми, и ние след срещата спахме като къпани, доста се беше изтощил от впечатления нашият клюкар.  hahaha Цункай Коко от нас, много сладко се смееше, направо бонбон! Heart Eyes
Привършвам, днес е ден (рядко се случва), посветен на мъжО  Laughing, така че, да не го пренебрегвам. Цунки! Hug

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 10:01 от ol4eto

# 118
Разгледах снимките на Елла, голяма сладуранка!

Аз днес рано-рано ошетах да се включа в неделната разходка с мъжа и детето, но то една мъгла паднала, дано по обяд да се оправи да излезем.

# 119
  • Велико Търново
Докато се разпиша то станало добър ден Mr. Greenама то така,като запивам вечер по нощите,сутрин ставането трудно,а водата сладка Heart Eyes.По този повод да ви кажа как щях да си удавя детето снощи.Да бързам да я изкъпя я слагам в един леген и докато се обърна да взема апарата,краката и на вън,главата под водата и водата на килима,абе патица абсолютна каранска/това ми е селото/.
Stryper,благодаря много за кафето,аз от скоро взех да спя с Божа до девет,но не ми се отразява добре,то така ми минал половината ден,от утре се поправям и всяка сутрин ще имате кафе е закуска. Laughing

Честито на всички месечинки и вчерашните и тези от днес/да не ги изброявам,че ще пропусна някой/!Пожелавам им да са много здрави,щастливи и да носят радост на мама и тате!  bigdance2  costumed034 Tada

Аз,да си кажа за разпределението хем ме сърби хем боли.Искам да се преместя да живея в друг град,ама и не искам и става една от сорта дето се окучило там се научило,ама не съм виновна,че от целият ми  съзнателен живот си живея все у дома Mr. Green.Пък между другото от ВАС няма мен да питат къде да назначат Георги.И аз като Ирка чета на моя хубостник как ме искат и във Варна и в София,ама той не е....а.Ама,аз да си кажа се чувствамдоста поласкана Blush.

Simbi,радвам се,че моите цветни постове се харесват на Бояна,ето детето от малко има вкус към красивото :mrgreen:/шегичка/.

Crazykitty,надявам се при вас вече всичко да е наред и малката душичка да е добре,а ти спокойна. Hug Praynig

По снимките си личи,че срещата е била отново прекрасна.Аз,малко се бях притеснила,че ще има много моми и нашия Мартин може да се увлече,но с успокоение прочетох,че е имало само три моми.Всички бебоци са толкова сладки,че ако ми паднат ще забравя,че чужди деца не се целуват.
Ирка,Елла е страхотна хубавица и с тез тоалети,абе манекенка. Grinning

Само да ви кажа и как се разминах с едно излизане,че на мен не ми се е случвало да изляза вечер сама.Та поканиха ме на един банкет и аз веднага започнах да точа лиги какво ще облека,къде ще си направя косата и в един момент се сещам да питам на коя дата ще е и те ми казват на 21.12 направих физиономия все едно съм препикана,тогава мъжо има рожден ден-та за пореден път се разминах,Тъй сега,който има нерви да чете,аз отивам да се забавлявам  newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes  food002 newsm71.На всички желая много хубав ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт