Най - обича МАЙ-ска мама, да се гушкат с бебче двама!

• 15 044
  • 293
  •   1
Отговори
# 285
Бубилинка, благородно ти завиждам, че се виждаш с форумски мами, като Руми и юнос-чето, а не си подложена на словесни атаки, като мен тук, в квартала.  Sick Има ли нещо интересно - бебешко в НДК?

Така си е, много добре си изкарахме, жалко че не можем по-често да се срещаме всички, особено през седмицата. Сега докато къпехме Никол и си мислих за тези вашите "кваратални" бисери (някой да не се засегне) - нещо не мога да им схвана логиката, ако кърмата е като саламура, кое е сиренето  Joy   Joy   Joy 
Иначе в НДК нямаше нещо особенно, бебешките щандове са няколко, но зависи какво търсиш. Нещо последните изложения вече са доста не впечатляващи, по магазините има по-хубави неща, пък и цените на изложението не са ниски.

Честито зъбче на Жулито и Стеф!
Ние още нямаме зъбче, но по въпроса за купуване на нещо бяло - все си мисля, че за първото зъбче трябва да е нещо като сувернирче, което да остане за спомен - може би някакво слонче от слонова кост или някаква такава фигурка със символика.

Аз гласувам за тема № 1.

Сиска, честито назначение на мъжа ти!!!   bouquet  А партито на Божа . много ме изкефи  Heart Eyes  толкова малки купонджии..... страхотни са.

Имаме проходилка-много се кефи Марти, обикаля навсякъде и Пипа всичко - Ужас!
Днес дадох жълтък, дано да няма реакция... Някой имал ли е проблем и в какво се изразяваше?

За това не ги харесвам тези проходилки, освен ако не си обезопасил целия апартамент, но при нас е почти невъзможно.
Жълтъка е голям алерген и може да причини алергична реакция - при хранителна алергия симтомите са обриви по кожата, зачервявания и т.н. Ние за сега няма да даваме, първо трябва да въведем месните пюрета и чак тогава жълтъка (по съвет на педи).

Лека и спяща нощ на всички бурбончета!  Hug

# 286
  • София
Момичета пийте по едно за наше здраве,днес станахме и ние на 6 месеца Misc Baby Bottle beer2 Wine Glass cook Popcorn.
Добре дошли в нашия отбор на новите мами!
Добре дошла и на Кабранска отново у дома,чакам разказите ти за пътуването и определено много ме е яд,че това лято и аз не можах да се запозная лично с теб,но живот и здраве догодина мисля и тази да я свърша
И аз съм за тема номер 1
Мами да ви питам,домашно приготвени пюрета могат ли да се стерилизират?Аз с моята работа не мога всеки ден да приготвям пюре,а от повечето,които купувам Иван се обрива.А и всяка вечер да приготвям само по едно бурканче и това не е работа.
Духи Пухи най-после да прочета нещо и от теб,скоро не си се отчитала,надявам се Дон Тони вече да е здрав и само радост да ви носи,ако съм пропуснала нещо моля за извинение
Сиска,честити на мъжа си,а за теб един медал от мен за търпението,което имаш,защото докато той се подготвяше ти сама се оправяше с Божа или греша newsm78
Олче,а твоите съкварталки просто нямат равни,вадят хит след хит,поне ме развеселяват искренно
И накрая:Софиянки да разчитам ли,че ще си спретнем една декемврийска среща преди празниците,аз имам голямо желание да се видим

# 287
Здравейте мили мами  bouquet
Аз много отдавна не съм влизала във форумите и отдавна им изпуснах края, ама скоро ми се скара Ани че никаква ме няма, та реших да драсна няколко реда  Simple Smile
Ами какво да кажа ние с Маринела сме добре гледаме си се, растем си, вече ни расте първото зъбче.За среща ще се радвам ако има и през декември, че за предните все разбирах в последния момент и нямаше как да дойда  Embarassed
Ето малко снимки ако някой иска да гледа, ама да си кажа от сега не сме качвали скоро нови Rolling Eyes
http://www.bgalbum.com/thumbnails.php?album=5928
Ами това е за сега, ще се отчитам по често вече,ама докато прочета всичко писано Crazy Crazy Crazy

# 288
  • Велико Търново
Честита месечинка на Георги на pileto,Йоана на smily,Кристиян на zori и Кристияна на tania stefanova!Желая им да са здрави,щастливи,послушни и дядо Коледа да им донесе много и хубави подаръци! Tada  bigdance2  ura

Сега добро утро,а вие си знаете ,че кафето ви  е готово само ви чакам да станете,а за Ани специално чай!  food010 kaffeetrmker_2 morning

Благодаря ви момичета за пожеланията за Георги!  love001 Hug

Имар,аз винаги сама се оправям с Божа и него/той е за две Божи/,ама да ми е жив и здрав.Бог да я прости мойта майка казваше"Аман от вас,аман без вас",че и мойта работа става една такава Mr. Green.

Олче,трябва да започна да си ги записвам и аз бисерите на мамите в нашия парк,а като прибавя и тези на държавното педи,ще стане страшно.Една приятелка даде сок на 40 дневното си бебе и на втория месец му даде 110 мл. сок с мотива,че то иска.Аз,гледах  Shocked и казвам,ами ако му дадеш и бонбони,то и тях ще иска нали са сладки,но всеки си гледа детето както е сметнал за добре.

Аз,отивам да се забавлявам newsm79 newsm28 1dishes  food002,че като се наспи Божидара,ще правя неуспешни опити за събиране на урина Mr. Green.

Желая ви много хубав ден изпълнен само с усмивки Hug!

# 289
[color=blueМами да ви питам,домашно приготвени пюрета могат ли да се стерилизират?Аз с моята работа не мога всеки ден да приготвям пюре,а от повечето,които купувам Иван се обрива.А и всяка вечер да приготвям само по едно бурканче и това не е работа.

Да ти кажа аз правя и замразявам във фризера. Единствено само когато пюрето е от картофи не го замразявам, защото след това става отвратително. Иначе спанак, броколи, тиквички, ориз и плодови всичко готвя за по два -три буркана и слагам във фризера. Даже варя ориз, пасирам го и него го замразявам после само прибавям някакви плодове или зеленчуци.

Сиска, честито на мъжа ти, поне няма да събираш багаж което е направо кошмарно.

И аз купих такъв сладък картоф таподобява вкус на тиква днес следобед ще го видя дали ще го яде. Вчера на пазара видях пак сладък картоф, но беше с бодли и бледо жълт на цвят. Каква е разликата между двата?

Честито на озъбилите се бебешори и месечинки.

# 290
  • Варна
Мами да ви питам,домашно приготвени пюрета могат ли да се стерилизират?Аз с моята работа не мога всеки ден да приготвям пюре,а от повечето,които купувам Иван се обрива.А и всяка вечер да приготвям само по едно бурканче и това не е работа
Имар, може да се стерилизират. Аз слагам 3-4 бурканчта в тенджера, зливам с вода и оставям да поври на салб огън 10-15 мин. След това като ги отваряш капачката трябва да пукне като на купените. Сподели идеи, какви правиш?

Честито на празнуващите днес месечковци! Да са здрави, палави и щастливи  newsm67  Gift  ura

Мимозка, честито зъбче на Жулката! Да саи бели и здрави всичките. Ти няма ли да идваш към Варна? Ние с Виф и Макси излизаме въпреки мрачното време.

Гласувам за тема номер 1

# 291
  • София
Добро утро!
При нас положението е следното: "някои хора" спят, а "други" са така  newsm46 kaffeetrmker_2 typeuu в резултат на небивала до сега нощна "фиеста"...  Crazy
Легна си юнакът в 7, и в 11ч. като се ококори  smile3556, памперса му беше пропуснал, докато го преобуя и още толкова се разсъни... Оттам едно диво пищене, викане, въртене - нито в нашето легло иска, нито на цица, в неговото прави някакви диви акробатики, завира се под обиколника целия, или му яде връзките...  Shocked Откачих! Такава кошмарна нощ не съм имала с него досега...  ooooh! Дано не се повтаря, че съм на крак от 12 до 4.30 сутринта Praynig Praynig Praynig
Всички бебоци много сладки - и Гого, и Божа (а партито е било голямо шоу, да ги изпапкаш тези малки душички! Heart Eyes) Сиска, честита служба на мъжа ти, много професионални успехи и повече да те слуша (и с двете уши)! Wink
След малко една приятелка (само да уточня, че е без деца... Party) ще ми идва на гости, затова докато Велизар спи и съм свободна ще пусна новата темичка, да не ни заключат тази.
Честито на месечковчетата! От здраве и щастие да не се оттърват! Hug

# 292
  • Варна
за нощното будене - пробвайте с вода и гушкане.Щом при моята ламя има резултат и при вашите ще има вярвам.няма да спите една седмица, но след това ще си спите 7 -8 часа.Моя педиатър каза:"след 6тия месец децата могат  и трябва   да издържат 11 4аса без хранене и да преминат от режим на няколко дрямки към продължителна пълноценна по4ивка през нощта, ако сега не я оту4иш от нощното шише, отива до 2-3 годинки така..ти избираш!" Надявам се не ви плаша...
Риен, благодаря за съвета   bouquet Аз се позамислих  newsm78 и реших да опитам. Снощи издържа до 5.15, ще гледам да го докарам до към 6, че и аз да поспивам.

# 293
  • Варна
ЧЕСТИТО ЗЪБЧЕ НА СЛАДКАТА ЖУЛКА!!!! ДА ИМА НАЙ-ХУБАВАТА УСМИВКА С НЕГО!!!!
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ!!! ДА СА ВСЕ ТАКИВА ЧАРОВНИ ЧОВЕЧЕТА!!!!
ЧЕСТИТО НА МЪЖА НА СИСКА!!!

Относно пюретата и замразяването /по питане на Имар/ - аз приготвям зеленчукови и ги съхранявам по 4-5 дена в хладилника. Още докато са горещи зеленчуците ги пасирам и веднага в бурканчета от готови пюрета, затварям плътно и ги обръщам надолу. Като изстинат и им натисна капачето отгоре - то хлътва, значи се е вакумирало един вид. И така в хладилника /не във фризера/ за няколко дни.

За кварталните бисери - направо ме убивате. В нашата квартална градинка около мен са все мами с бебчета по-малки с месец-два, и обикновено все питат това кога може, онова кога може, та няма такива изцепки. Ама ако се събера с тези на по-големите деца, сигурно ще се изпокараме, щото аз не обичам някой да ми дава съвет, без да съм питала.... Иначе на кръстниците ни, на момчето сестра му има 40 дневно бебе, и вече му давала сокове, по съвет на свекърва си, която е акушерка в болницата в Бургас. Направо ме убиха....

Да ви се оплача: вчера поглеждам зад гардероба в спалнята и ми се видя мухъл на стената и с майка дръпнахме гардероба. И ужас: целия гръб на гардероба мухлясъл, чак се изкривило отзад от влагата. А това е спалня на година и половина  Sad изобщо не знам какво да правим с този мухъл, навсякъде се появява.....

Хайде, че един малък човек надава вой за папане
Цунки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт