Най - обича МАЙ-ска мама, да се гушкат с бебче двама!

• 15 046
  • 293
  •   1
Отговори
  • София

АПРИЛСКО - МАЙСКИТЕ НИ СЪКРОВИЩА:

Жасмина  06.04 - tanya_79 (Таня)
Бетина  12.04 - Inochka (Инна)снимки
Стратос & Димитрис 19.04 - Mikki
Калоян 20.04 - Marry (Мария)
Анастасия 21.04 - FY снимки
Ивайло 24.04 - Rosi_Burgas (Росица)
Максим 25.04 - Vif снимки
Асен- Александър 26.04 - gwendoline снимки
Мариана 26.04 - kallymally
Александра 27.04 - nancy
Калина 27.04 - змейковица снимки
Ирена 27.04 - Marges (Маргарита)
Венцислав 27.04 - zvezdolina (Зорница)
Кристиан 28.04 - Stryper (Елена) снимки
момче 28.04 - klarisina
Даниел Уилям 28.04 - Malerbill
Станислав 29.04 - Adi02 (Ива)
Мартин 29.04 - nadia_777
Мартин 30.04 - 6u6i снимки

МАЙСКИТЕ НИ СЪКРОВИЩА:

Георги 01.05 - pileto(Боби)
Йоана 01.05 - Smily_5q (Петя) снимки
Кристиян 01.05 - zori2005
Кристияна 01.05 - tania_stefanova
Иван 02.05 - А н и снимки
Мартин 02.05 - salina
Мирослав 03.05 - policeiliana (Илиана)
Маринела 03.05 - Mery_13
момче 03.05 - darid
Георги 03.05 - lony
Тихомир 03.05 - titomirka
Ивайло 04.05 - ndv снимки
Пламена  04.05 - nadia_ch
момче 04.05 - cacadu
Ивайла 04.05 - desiiv
Иван 04.05 - vessence снимки
Виктория 04.05 - anetta78 (Анета)
Мая 04.05 - Losita78 (Цани)
Хана 04.05 - RRAIA
Димитър 05.05 - bobsi_hrist (Боряна)
Анна 06.05 - lale (Деси)
Адела 06.05 - Екатерина
Георги 06.05 - ilein (Илиана)
Павел 06.05 - jet
Гергана 06.05 - mousy
Дженика 07.05 - Jaki33
Нелия 07.05 - kalia (Калина)
Никола 07.05 - eunos (Елена)
Велизар 08.05 - ol4eto (Оля) снимки
Красимира 08.05 - LaDiDa снимки
Борис 08.05 - Mania4ka
Стефани Елизабет 08.05 - DaniStef
Александър 09.05 - velisa
Eлица 09.05 - alexta снимки   
Христина 09.05 - pepsun
Бояна 09.05 - simbi
Константин 10.05 - Rumya (Румяна)
Мария 10.05 - meshko106 (Вергиния)
Радина 10.05 - cat11
Ралица 10.05 - Una (Милена)
Йоана 10.05 - mimik
Петър 10.05 - danica
Христо 10.05 - silvia69
Соня 10.05 - nandy (Надя)
Георги 11.05 - despet (Деси)
Калоян 12.05 - Daniele
Александър 12.05 - bubinka
Дита 12.05 - Ditta_von_Thies
Ева 13.05 - Анна снимки
Мариана 13.05 - beba3
Виктория 13.05 - bebita23
Росен 14.05 - Paff (Павлина)
Виктория 14.05 - veni_viki (Вени) снимки
Мануел 14.05 - мама миши
Жулиана 15.05 - mimozata (Мария) снимки 
Румен 15.05 - Bubble79 (Мария) ]снимки
Мартин 15.05 - denz (Деница)
Симеон 15.05 - BgViki (Вики)
Анна 15.05 - klu снимки
Ивайло 16.05 - Valja79 (Валентина)
Велизар 16.05 - ikati
Марк 17.05 - ve4erniza (Зорница)
Никола 17.05 - tania_ark (Таня)
Стела 17.05 - NadiaD (Надя)
Даниел 17.05 - bobidika
Момчил 18.05 - Iggiberry (Иглика)
Димана 18.05 - crazykitty
Румен 18.05 - rush
Стефан 19.05 - mrancho (Рени)
Ана 19.05 - GalyaG (Галя) снимки
Калоян 19.05 - Topi
 Михаела 19.05 - mcheuz
Радослав 19.05 - madlena (Мадлена)
Виктор 19.05 - emoli
Йордан 19.05 - Tiqercheto (Диана) снимки
Леонардо 20.05 - crazybrat снимки
Велизар 21.05 - мими
Траяна 21.05 - lusmar
Симона 21.05 - didi_r
Авигея 22.05 - worshipper
Наталия 22.05 - NatalyG
Мая 22.05 - Мимикрия
Анна 22.05 - maria_ra
Калоян 22.05 - Gerssy
Мая 23.05 - iliana2 (Илиана)
Никол 23.05 - Bubilina
Емануил 23.05 - gal79
Момчил 23.05 - mamazori
Цветелина 24.05 - pipiiv (Петя)
Елла 25.05 - ira_d (Ирина)
Ния 25.05 - еden_haven (Рая) снимки
Трифон 25.05 - DeniT (Деница)
Кристиян 25.05 - anita_s (Анита) снимки
Валерия 25.05 - malkaMaMa
Миа 26.05 - vaniliaice (Ваня) снимки 
Милена 26.05 - adi101
Килиан Арне 26.05 - Катя снимки
момиче 26.05 - monchi26
Александра 26.05 - Mucunka
Стоян 27.05 - nMihailova (Недка) снимки
Дарина 28.05 - Mimeto78
Божидара 29.05 - siska79 снимки
Саманта 29.05 - kery25
Антон 30.05 - duhi_puhi
Лаура 30.05 - Laura06
Мая 30.05 - rien
Иван 30.05 - imar
Анна 30.05 - Elenka
Ванеса 30.05 - tzvety26
Деяна 30.05 - е_vurbanova (Емилия)

МАЙСКО - ЮНСКИТЕ НИ СЪКРОВИЩА:

Ивайло 02.06 - kambanska (Люба) снимки
Мариса 03.06 - galiushana (Галя)
Ния 06.06 - zizi_top
Радомир 07.06 - paizy (Вера)

МАЙСКИТЕ НИ СЛЪНЦА СА 133! ОТ ТЯХ 66 ГОСПОДА, 67 ГОСПОЖИЦИ  И ЕДНА ДВОЙКА БЛИЗНАЧЕТА НА МАМА МИКИ !

ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ:

Схема за захранване с таблици за въвеждане на храните 1
Схема за захранване 2
Таблица за норми в растежа
Песни и залъгалки
Он-лайн детски магазини

НАШЕТО АБЛУМЧЕ
Потребителско име: maiski
Парола: 2006

Кръстница на темата -  ol4eto  Blush

Предложения за следващи теми:

1. Лудуват вкъщи МАЙските деца, очакват своята първа среща със снега (Daniele)
2. Подарък Дядо Коледа ще донесе на Май-ското хлапе (Анна)
3. Прави МАЙ-ската дружина пакости за четирима (Daniele)
4. На крачетата стои си вече МАЙското ни буболече (didi_r)
5. Лази, сяда и пристъпва вече, МАЙ-ското човече! (kalia)

Предишните ни теми в "Родени 2006":

МАЙСКИТЕ бебета красиви правят мама и татко много щастливи
Вкъщи вече сме си двама, аз съм горда МАЙ-ска мама!
А нашите бебета МАЙ-ски чудесни, гушкаме, цункаме, пеем им песни!
МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!
МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!
Вижте МАЙското човече - втори месец кара вече!
В молитва майчицата МАЙ-ска Бога слави - да растнат бебчовците п … ви и здрави 
МАЙското човече с глас се смее вече!
Погледнете всички тука - малък МАЙчо вече гука!
МАЙ-четата си растат, всички им се МАЙ-мунят
Мама МАЙ-чето люлее, то си гука и си пее
МАЙско сладко бебче се обръща по коремче!
Септемрийско слънце грее, МАЙ-ско бебе хубавее!
Радваме се ний на МАЙските мишоци, слагаме им често новите дрешоци!
Деца на пролетта са МАЙ-чета, обичани, красиви зайчета!
Ритат със крачета, махат със ръчички, есента посрещат МАЙските душички!
Вече хапва си пюре, МАЙското хлапе!
МАЙ-ско бебче с глас се смее, първо зъбче се белее
На половин годинка става вече МАЙ-ското ни мече-клече
МАЙ-чето расте и хубавее, с медено гласче ни пее!
Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

Моля, при неточности и грешки от какъвто и да било произход, да се обръщате към мен на ЛС, за да бъдат коригирани своевременно. Peace Същото важи и за добавяне на снимки и всякакви други идеи и предложения.  Hug

Със специални благодарности към Катето за прекрасния колаж, както и към Анита_s, за сладурските картинки, към които ме насочи!

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 11:50 от ol4eto

# 1
  • Варна
Урааааа... нова темичка! Олче, страхотна е smile3525
Аз за съжаление не съм дочела още старата, така, че бързам да наваксам докато Криско спи.

# 2
Честита темичка!
Привет на всички мами и хубави бебчета от нас мама титомирка и бебе Тихомирко. Роден на 03. май с термин 10 май, 3.550 кг и 51 см.
Ето и ние най - сетне имаме интернет и ще можем да ви четем и надявам се често да пишем.
Със захранването сме доникъде, заместили сме обедното хранене със зеленчуково пюре, като през ден добавям и 1/4 жълтък и следобедното - с каша или кисел. Но много малко храни сме въвели от плодовете - ябълка, праскова, сини сливи и пъпеш, от зеленчуците - морков, тиква /от два дена/, картофи, спанак. Месо изобщо не съм давала. Има ли такива закъснели мами като мен?
Имам три въпроса моля да ме извините, ако вече са обсъждани: какви памперси ползвате? Аз ползвам Pampers, но много ми пропускат отстрани и се налага да се преобличаме даже и през ноща.
Предстои ни покупка на столче за хранене - каква марка и какви екстри да търсим, вие доволни ли сте от столчетата които имате?
Имате ли изпитана рецепта за увеличаване на кърмата, че моята пак е намаляла. Предварително благодаря.

# 3
  • Варна
Ха, честита ни нова темичка!!!
Олче, супер е така! На мен определено ми харесва много със снимки, някак си по лична е темичката!!!! Браво!!!

Аз само да кажа, че временно овладяхме температурата май. Ама сега пък отказва да яде, само вода пие  newsm78 което е необичайно за него. И сега вилнее с една топка, ако можеше щеше да я хапне нея.....

# 4
  • В сърцето на любимите мъже!
Хе-хе, Титомирка, изобщо не си закъсняла с яденето... аз чак днес дадох една лъжичка оризова каша... това ни е първата различна храна от кърма... и аз не се чувствам закъсняла.

Да ви кажа за памперсите - пробвала съм всичко - Pampers, Hudgies, Libero, Dipers, ами май от Дайперс съм най-доволна... Памперс изпускат на гръбчето, а Либеро на крачето. Хъджис също не са лоши.

За кърмата - често и нощно кърмене и мнооого вода.

# 5
  • София
Здравейте! Grinning
Честит рожден ден на Икати!!! Много щастие и желаем!!!
 newsm59 nbirthdayЧестита месечинка на всички сладки бебчовци!!! Много да радват мама и тати!
Олче темата е страхотна както винаги!!! А мечетата накрая направо ми напълниха сърцето   bouquet   bouquet   bouquet newsm51
Мисля, че не само недоспиването а и гадното време влияе на настроението. То в този дъжд и под това захлупено небе какви усмивки... А като прибавим и факта, че днес няма да се излиза...
Виф задължително звънни на педиатъра. Знам, че при по висока от 38,5 т. не се дава панадол.
Днес направих голямата грешка на обяд да дам малко слива /днес и е 4ти ден от опитването/ преди тиква и резултата беше плюене... А толкова обича тиква... Чак после се сетих, че можеше да ги смеся...  ooooh!  smile3538 smile3537Е изяде и тиквата ама с голямо мръщене
Добре дошли на новите мами   welcomeТитомирка и на нас доста ни пропускат та смених доста марки и така и не намерих такава, която да издържа винаги по цяла нощ  smile3506 Сега в крайна сметка през деня ползваме бейбилино а през ноща дайперс. Най-доволна съм от дайперс но цената им е 42ст. на бройка на на другите е 24ст. и нещо ни идва соленичко...
И да сега да се изфукаме каква шапка си купихме оня ден от Илиенци
И какъв рошав космонафт Ватиран е, но не е много дебел, но за дълбоката зима си имаме яке и панталонки

# 6
Момичета, много ви благодаря за хубавите пожелания направо ме разплакахте. Толкова ми стана приятно и мило. Целувам вас и сладките ви бебчета

Четири пъти се захващам да пиша, стигам до побликуване и ме изхлърля, нещо нета се бъзика.
Сега първо да ви почерпя и да се захващам да чета защото аз със старата темичка не съм се справила.

Честито на месечковците Никол, Мая и Емануил и всички останали които имат повод за празнуване. Да са здрави, весели и щастливи.

# 7
  • Перник
Здравейте и да ни е честитита новата, страхотна темичка! Laughing

1. Честит Рожден ден на Икати и на Бабълчето на Патерици! Всичко най, най, най ..... bdbaloni

2. Добре дошли на новите мами и от мен. Пре нас е супер и съм сигурна че ще ви хареса welcome

3. Тез бебоци сладки толкова бързо растът и си стават едни малки човечета, че някой трудно ги разпознавам вече (нали сравнявам със снимката на подписа обикновено). Много са сладки и  много да ги нацелувате от мен по дупетата lovekiss

3. ЗА ПАМПЕРСИТЕ - Я да обменим идея. Преди 4 дни купих пампеси WINDEN, бившите МАМИЯ,
тъй като от ПАМПЕРС 4 хич не бях доволна. Казаха че това е най-доброто в магазина. Тези новите са много мекички и имат ластиче на гръбчето така че прилепват много добре. Да ама два пъти се поакахме и двата пъти се омазахме. През ноща също я намерих мокра и сега се чудя,  newsm78
Моля ако някои ползва други памперси и е доволен ( за над 7 кг.) да сподели

4. ИГИ радвам се че се разписа, че се бях разтъжила за юнака. Сладур си ми е той.

5. ТИТОМИРКА и ние сме до никъде със захранвенето, дори ядене не мога да заместя, но не се притеснявай. Всичко е толкова индивидуално при всяко дете. И аз си правех едни сметки, да ама не

6. Последно от мен - идея за темичка

Лази, сяда и пристъпва вече, МАЙ-ското човече!

# 8
Много хубава темичка, браво Олче.  Hug

newsm59, Икати да си много, много щастлива.

Виф, доколкото знам много рядко зъб може да избие с такава висока Т, а и ако е над 38,5 се сваля със свещички Ефералган, но това все пак е хубаво да се консултираш с педиатъра. Пие вода защото Т го "изгаря", а и в това състояние наистина е по добре да я пие. При малките деца все още не са им изградине потните жлези и по този начин (разтройство и пиене на течности) могат да "изхвърлят" Т.

На обяд си легнах до Велизар и взех, че заспах. Добре ми дойде. Сега ще го изчакам да стане и ще отидем до Хит да накупя малко пюрета, а и това ще ни е разходката за днес.

Аз да ви се похваля, свалила съм цели 18кг. и ми остават още 12кг. надявам се да се справя и с тях.

Добре дошли на новите мами и бебета.

# 9
Здравейте и в новата тема, която както винаги е върхът- БРАВО Ол4е
Ние още чакаме второто зъбче да пробие и сме в тежка криза, както вече споменах- то се вижда, но за съжаление остава най- болезнената част за нас- самото му пробиване  Cry Има моменти, в които се мята като риба на сухо, милото...
Та в тази връзка искам да ви питам колко често мога да давам Хамомила, че гледам да избягвам Панадола и разните му там подобни...
Памперсите са ни на Памперс 7-18 и съм доволна, изпуснаха само веднъж, заради диарията от зъбките, но това отшумя. Но се беше така зловещо оа.кала, че какъвто и да беше памперса- няма спасение Wink
Да ви питам още нещо (тези, които са на АМ специално)- има едни готови млечно- оризови каши на Нестле, в кутийки като сокчета. Аз купих с аромат на ванилия, вие давали ли сте ги вече? Според мен са удобни, когато сме навън, или изобщо в движение.
Crazy, преди време пуснах един линк със запичащите и разхлабващите храни, ето го пак: http://www.zadecata.com/vkuhniata/Zdr_diet_hranene/Zapichashti_r … bvashti_hrani.htm.
Тук пише, че за ябълката е индивидуално, а пък може би зависи и от сорта.
Нас лично бананчето много ни запича и го избягваме.
Но да видите какви са цветовете в пампата след пюренце с чушка... мммм, не ми се говори  Laughing
Това е засега от нас, стискайте палци днес зъбчето да избие, че откакто е почнало никой не е спал, и цикълът ми ме изненада от тоя стрес...ужас
Ира, как е Елла? Пиши , че и ние зъбовадим тежко и съчуствам на всички бебоци и мами в това положение.
Усмихнат ден на всички, въпреки дъжда и гадното време  Hug

# 10
Здравейте момичета - честита ни нова темичка!
Добре дошла на Титомирка, да ти кажа и ние от скоро се захранваме и не съм замествала хранене още така че спокойно има и други като тебе.
А вие майки на озъбили се бебета гледали ли сте рекламата на някаква паста за първите зъбки нанася се с четка поставена на показалеца - някой ползва ли или я рекламират само за да си продават продуктите, защото според мен до сега такова чудо не е имало. Или греша?
Аз ползвам Памперс 4 и съм доволна до сега не ми е правил проблеми да пропуска от някъде.
Да ви покажа как ни отиват очите на елечето  Laughing

# 11
Добър ден,

Честита нова тема и добре дошли на мама Титомирка и бебе Тихомирко  welcome Hug
Поздравления за рождения ден на Икати и на Бабъл със закъснение.  newsm67 nbirthday
Честито и на месечковците и на бебчетата с нови зъбчета.
Честита шапка и "рошав" космонавт на Марти на Надя. Много сладки снимки.  smile3509

Ние днес бяхме на консултация. Мартин тежи 8,400кг и е дълъг 73см. Расте човека.. Не ми дадоха направление за изследване на кръв и урина, защото им свършила квотата, та в началото на следващия месец ще ги подсетя. Освен ваксина и мерене на кила, глави и гръдни обиколки, взеха, че му забелиха и пишето, та сега миличкия мрънка при всяко пишкане. Вероятно го щипе... Следващия месец ще трябва още малко да се дръпне и се надявам да се приключи с този въпрос, че тръпки ме побиват...
Нашта педка ми каза да давам попара. (Тя е от тези, дето следват старите схеми, а аз съм от тези, дето си следват интуицията и бебето....  Wink ). Та въпросът ми е някой дава ли вече попара, че на мен ми се струва раничко. А, даже и кисело мляко каза да давам..... newsm78

За памперсите - аз съм на Памперс и нямам особени проблеми и оплаквания. Пробвала съм Либеро и от тях съм доволна.

# 12
Олче благодарности!Много ни е хубава темата и колажа е супер   bouquet
Добре дошла на новата мама  Hug  и спокойно ти си една от най-напредналите даже относно захранването  Simple Smile А за столчето аз ти препоръчвам ЧИКО Поли.Много е хубаво регулира се на височина ,седялката нагоре-надолу,табличката се  мести по-напред или назад и се маха,даже са две и има и отстрани помощна масичка.Даже тапицериите са две и става с 2 десена. Peace
ВИФ как сте?
Галюшана според мен е още много рано за паста .Трябва да има 3-4 зъбчета поне и да се яде по разнообразно/в смисъл бебето да е захранено./ и тогава ще ни трябва паста.

# 13
Докато изчета - и нова темичка - честито!
 Поздравления на Олчето и Катето!  bouquet
Добре дошли на новите мами!

Днес по случай 6-месеца Никола за следобедна закуска опита за първи път каша (1 лъжичка) на Хип - млечна ориз и ябълка. Направо си е деликатес след всички зеленчукови и плодови пюрета. За първи път започна да се облизва и показа някакви причнаци, че храната и харесва, това което при пюретата не се забелязва. Какво слагат тия хора в тези каши  newsm78 След това продължи с  плодово пюре от ябълка и круша, но много малко яде.
На 21.11 бяхма на консултация - пораснали сме 68 см и 7 200 кг.
Обсъдихме с педите някои неща по захранването - каза първо да въведем кашите, след това месните пюрета и накрая жълтъка, че той бил по-голям алерген. Мисля да я послушам и да спазя тази схема, доколто нещо друго не се появи в процеса на захранване.
Иначе ползвам Памперс, добволна съм от тях.
Vif и аз бих те посъветвала да се обадиш на педито, стискам палци всичко да е ОК!
Спирам, че малката рожденничка бучи на гимнастиката, и чак ми е гузно.
Лека вечер на всички беборани и  Hug по малките дупарани!

# 14
 Здравейте!

Добре дошли на новите мами и бебчовци!  bouquet

Честито на месечинките днес Никол, Мая, Еманул! Да са зрави и засмяни!

Ние сме добре, нямаме оплаквания. Присъеденяваме се към често събуждащите се и често папкащите. Тъкмо разредихме кърмения на 3часа, понякога и повече и сега пак на 2. Снощи около половин час се опитвах да го злъжа със чай, но накрая неиздържах и му дадох да папа, а той все едно гладен го държа.

И тоя запек, ужас!Купих тиква и утре ще папа пюре от нея пък дано подейства.

Вече сме 8.900, за малко 9 кг, само 300гр. сме наддали(но преди все над килограм качвахме)ама мирни не стоим, 71,5см. Педито все ни мисли за по-големи.

Преди ползвахме пампес, но много ми пропуска. Ползва ли сме и Кан бейбе, Либеро(зачервихме дупето от него), Дайперс, Молфикс и Хъджис. Последните са най-издържливи, много рядко са ми пропускали.

Галюшна, тази паста и пръстче четка съм ги виждала по аптеките още преди да забременея, явно им трябва реклама, за да бъдат забелязани.

Камбанска, успех при бебеправенето Hug

Иги, какво ти каза доктора за бебеправенето? Започнахти ли, да стискаме палци! Hug
     Спирам, че много писах, ако съм пропуснала някой празнуващ, моля да ме извини  bouquet
     Виф, как сте издържали де не звънете на педито, все пак е била над 39. Пиши, как сте.
    Лека и спокойна!

Общи условия

Активация на акаунт