Априлски мами 2022

• 27 705
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Нашата принцеса от 2-3 дена не яде както преди. Баткото пак е болен, дали я зарази незнам. Засега няма признаци за болест..
След като сучеше от двете гърди пиеше и АМ. Но сега суче едната гърда и иска да спи, събуждам я и другата гърда и давам и яде 5 минути не иска повече. После и АМ не търси веднага чаак след около половин час пие млякото.Не мисля, че кърмата ми се увеличи за 2 дена толково много.
Другата седмица ще сме на 2 месеца, дали вече ще намали броя храненията. Например вместо на 3 часа вече дали на 4 часа ще отгладнее🤔🤔
Има ли като нас? 😁

# 166
Гети, при нас също се лющи така главата, на участъци, може би по-малкото, но се, както и по веждите понякога, не мисля, че е нещо притеснително.

Ще следя акито, ако продължава да мирише така ще се свържа с ЛЛ. Simple Smile

# 167
Аз защо си мисля че интервалът на 3 часа си остава, просто намаляват броя хранения 🤔. И моето бебче някой път се наяжда за 5 минути, друг път му трябват поне 12-13. За моята кърма точно това чувство имах, че буквално за 2 дни се увеличи, та знаеш ли.

За крустите и аз взех на Биодерма. Много помага.

Нашата погача мина вчера, малчо слушка много, спа през цялото време, но вечерта беше малко неспокоен и за 2 часа яде 3 пъти. Обикновено яде на 2:30-3 часа. Явно му се е отразило и потърси успокоение в гърдата и храненето, оставих го да хапва колко иска и мина, после цяла нощ беше спокоен.

# 168
И нашата погача беше в неделя, бебчето беше спокойно, спеше си през цялото време, дори и по време на ритуала. Накрая я събудих за 15 минути да и видят очетата и пак я сложих да спи. Като сметна църква плюс тържество с приятелките ми, плюс път в двете посоки, общо си отива към 4 часа и малко сред хора. Нищо, че си беше в количката основно. Не дадох на никой да я гушка освен на бабите, че бяхме към 30 жени и щеше да стане ад. Поне тука удържах фронта.

При нас също, като се прибрахме, бебка беше мега неспокойна. Не спа пет часа,.яде сигурно два пъти по толкова, плака също много - истерично и без да може да се успокои. Направо ми се скъса сърцето, мъжът ми изперка, че сме я подлудили на тая погача. Слава Богу, в 23:00 заспа (приспахме я с люляне в количката) и така до сутринта - милото, много и дойде явно емоцията и върволицата народ. 🙈

Аз ви бях писала, че ще чакам 40 дни за разходките по заръка на бабите - та вече трети ден сме по разходки и е голям кеф. И за нея, но предимно за мен ❤ Родих се 😂

# 169
Аз в крайна сметка отложих погачата пък. Мама първоначално нямаше да може да присъства на 22-ри, както и една близка приятелка, и реших да я направя някоя неделя през юни. А и при мен се очертава да сме доста жени, май ще ми е по-спокойно да е една идея по-голяма. Дай Боже и аз да удържа фронта с гушкането и да проявят разбиране всички.
Казах си за 22-ри, че ще си идем на църква просто. Е, мама все пак беше на линия и заедно с ММ отидохме в църквата. Беше много приятна тази чиста молитва, малката заспа веднага щом влязохме в църквата и после си продължи да спинка и в количката. Навън спинка доста добре за момента.
Treloni, ще се родите сега и вие Blush Само човек да улучи подходящото облекло и е рай Grinning

# 170
Ох, втора нощ съм зомби. Спала съм от 12 до 3, а след малко трябва да ставам за баткото. На обяд не успявам да спя, защото точно когато баткото спи, малката будува. Предишната нощ същата работа. През деня едва издържам от изтощение к започват да ме болят различни части от тялото, да ми треперят ръце, крака… плаче ми се.

Иначе моята госпожица всяка вечер е нервна. Стане ли 19ч иска да седи залепена на гърдата и преди 22 не успяваме да я приспим. Баткото пък ревнува и точно тогава му е времето за вечеря, къпане, приспиване и плаче “мама храни, мама къпе, мама приспива”. Буквално се чувствам сякаш ми трябва клонинг. Мъжът ми се опитва да се включи, но общо взето и двете дечица реват за мен.

Тази нощ аз си поплаках от изтощение.

# 171
BMR, каквото и да си говорим основната грижа за децата пада на майката. И на мен като ми дойде в повече умората ме избива на рев и все си повтарям, че ще стане по-добре и няма да е все така. 😀

Аз да ви кажа често я водя при бабите да й се радват и люшкат, малко отмяна, ама то за капак все иска да спи, явно от друсането в колата изпада в по-дълбок сън. 😀

И ние снощи бяхме будни от 2 до 4, малката се беше нахилила до уши, ама който спи цял ден и не иска да става така е, даже се изнесохме в хола да може таткото да спи като видях, че няма да го бъде спането.
Взех я на мен, мяташе крака, ръце, реших, че няма да я чакам и си затварям очите, пуснах един дъжд да шуми, люшках я и чудо, беше заспала по едно време.

Ние погача не сме правили, няма и да правим, на 21ви се падаха 40те дни и бяхме на църква, даже майка ми беше направила питката, не аз, в пълен разрез с традициите сме ние. 😀

# 172
Фифи, и аз така си повтарям, че ще мине и го знам… ще мине този период и ще ми е мъчно после за него 😀

И ние снощи големи усмивки, големи чудесии. Ама през деня спа доста дълбоко, чак не успях да я събудя за хранене…

За погачата и ние сме в разрез с традициите 😀 ходихме на църква вчера, а партито ще бъде в неделя, но ще сме с мъже 😀 питката ще бъде купешка и ще бъдем в заведение. Няма да се яде само сладко

# 173
И нашата погача мина в неделя. Бебка спа почти през цялото време, накрая се събуди за храна и след това я гушкаха гостите. Ние бяхме у дома в много камерен състав и тя се чувстваше много добре сред тях. Очаквах вечерта да е неспокойна и превъзбудена, но си спа както обикновено. Като цяло беше много хубаво преживяване. Но ние пропуснахме молитвата, не че нямахме желание отидохме в 3 църкви и в нито една нямаше кой да я направи и се отказахме и без това съм резервирана към църквата като институция.
 Иначе тези дни съм във филма дали ѝ стига кърмата. Меря я доста често контролно и изяжда по около 100мл/гр, понякога по-малко, на сутрешното хранене повече. За около 2 седмици е качила 300гр и ми се вижда малко. Отделно преди си давах само едната гърда и за около 15 мин тя видимо се нахранваше, а сега е едно пъшкане, въртене, пуска я после я търси. Давам другата засуква и след много малко я пуска, изчаквам после пробвам пак и си е мъка.
 Днес ще ходим до педиатърката да ѝ лепне втора лепенка на пъпа, първата падна онзи ден, но пъпът си е изпъкнал пак дано втората свърши по-добра работа.

# 174
Момичета, аз да попитам за лохиите. Изчистихте ли се вие? Бебка е на 41дни. 2-3 дни нямах нищо и от вчера се започна едно ярко червено течение… не е обилно, но се притеснявам. Не би трябвало да е менструация, защото кърмя активно. Ще ходя при АГ в четвъртък

# 175
Около 50 тия ден се изчистих, но нямах така червена кръв а по-скоро кафеникаво зацапване беше.

# 176
Здравейте,  ние сме с нов проблем , противно на всички с оплакването за запек , моят мъник пък е с нещо като диария 😔 не е съвсем на вода , но е доста по-воднисто и често от преди . Вчера пълни памперса 10 пъти . Днес до сега към 5 пъти . Изцяло на АМ е - Хип Комбиотик . Консултирах се с педиатъра -каза ми 1/2 прахче ентерол .  Има леко подобрение , но съм доста притеснена. Утре сме на консултация в Токуда. Дали сте си сблъсквали с този проблем ? И какво изследване е редно да направя ? Микробиология ли ? Как се взима тя ? И друго , има пъпчице по личицето , мислех че е претопляне но май не е , защото забелязах , че има и 1 2 с бял връх
За тези пъпки пък какво изследване се пуска 🤯 утре ще питам докторката де ,  но да си питам и тук 😆 М забравих да кажа , че е на 32 дни

# 177
Имаше момент в който си мислех, че съм се изчистила обаче от няколко дни имам едно много тъмно бих го определила като зацапване. Очаквах вече да няма но…и на мен ми е малко притеснено, но съм на преглед на 26 и ще видя какво е положението след повече от 50 дни.
Radina пъпките най-вероятно са бебешко акне, което си е съвсем нормално. Ту намалява, ту се обостря ( особено като се напъва). Можеш да го третираш с бебешка мицеларна вода. Но при всички положения ще го има няколко седмици.

Момичета, аз да попитам за лохиите. Изчистихте ли се вие? Бебка е на 41дни. 2-3 дни нямах нищо и от вчера се започна едно ярко червено течение… не е обилно, но се притеснявам. Не би трябвало да е менструация, защото кърмя активно. Ще ходя при АГ в четвъртък

# 178
Етеричните масла са в шишенца с дозатор,не повече от 2-3 капки защото миризмата им е силна и натъртваща и дълготрайна.Ако ти е по удобно в пулверизатор и разреждай и пръскай.
Лохиите ми свършиха на 20 ден,цикъла ми дойде на 35 дена.Няма такова нещо че като кърмиш няма да имаш цикъл.И с баткото и сега са само на кърма и цикъла ми дойде около 35-40 ден след раждането.

# 179
Да, това за кърменето е много относително. Някои мами нямат цикъл през цялото време, докато кърмят, други си им идва съвсем нормално. BMR нищо чудно да е цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт