Априлски мами 2022

• 27 729
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, колко беше нормалната температура измерена от дупето? 37.7 дали е температура?! Иначе от подмишницата е 37 градуса..

# 241
  • Пловдив
Бахар, аз знам, че от дупето измерена се вади 0.5 градуса. Реално при теб е 37.2 градуса. Според мен си има някаква температура, но виж общото състояние как е?

# 242
Направиха и ваксини вчера, общото състояние е добре както винаги си е.. 😊
Слагах от лепенките Куулпач сега на боцканите места..
Иначе прочетох, че при бебета до 38 от дупето било нормално🤔но незнам доколко е е вярно

# 243
Честит празник на всички дечица 🤗 Не съм се включвала отдавна, горе долу ви изчетох отгоре-отгоре. Ние преживяхме един малък кошмар. Баткото го пуснах за 2 дни на градина и лепна нещо. Стана бронхит, от там се зарази и малкото и започна леко да покашля. Заведохме го в спешното и ни приеха с лек бронхит. Много бързо се повлия в болницата и вече бяхме за изписване, когато изведнъж внезапно се влоши и получи спазъм, едвам си поемаше въздух. Оказа се с пневмония. Вкараха ни в интензивното, беше на кислород 5дни и беше някакъв ужас 😭 сто пъти го дупчиха за абокат, в интензивното беше някакъв ужас, бяхме 5жени с 5деца 😱 Оказа се, че малкия е аспирирал повърнато и затова се е влошил рязко. Изкарахме 12дни в болницата 😐 Днес вече ни изписаха, както каза доктора - "чисто нов". Продължаваме с антибиотик и инхалации, дано удържим положението, защото си беше кошмар. Но сега започва следващия - баткото отново е със сополи и кашля. Треперя постоянно, гледам да ги държа в различни стаи, но все пак имат контакт и съм настръхнала постоянно 😭 страх ме е вече да го оставям дори и за малко сам, а като са в различни стаи няма как 😭

# 244
  • Пловдив
Оле, Мария, дано вече всичко лошо е зад гърба ви. Настръхнах Sad Милата ти ... Какво си преживяла.
Пожелавам ви да сте много здрави и никакво влизане в болници вече.

# 245
Леле Мария, ужасна история, но добре че е минало и ви е зад гърба. 🍀🙂  И да няма повече  такива преживявания!
 Аз вече не знам какво да прилагам, бебка лежи основно на ляво, постоянно ѝ обръщам главата, играчки слагам и какво ли не без успех…започнах да влизам във филма, че ще ѝ се деформира главата🤯

# 246
DareAngel, не бих искала да те плаша. Споделям опит само. На една моя близка бебчето така беше и се оказа, че от едната страна мускулите на врата са доста схванати в следствие на раждането. Ходиха на кинезитерапия и правиха някакви масажи и се оправи. Виж може би с педиатър първо какъв съвет ще получиш.

За главата не се притеснявай. Още са им гумени и ще се оправи като започне да стои изправено.

# 247
Има ли някоя мама на фризолак вом?

# 248
Ох, Мария, радвам се, че вече сте си вкъщи и всичко е зад гърба ви. Браво на малкия герой и на теб, не искам даже да си представям какво си преживяла. Оттук насетне само хубави неща ви пожелавам!

# 249
Момичета, вашите педиатри как препоръчват да се сложат ваксините? Нашата препоръчва заедно. Сега на 2рия месец ни очакват 3 и казва, че е по-добре да си сложи наведнъж. На мен ми се виждат много.

# 250
Ние сега в края на месеца ще сложим двете ваксини, а през третия месец третата + ротавирус, за да не се събират 3 наведнъж. По съвет на ЛЛ.

Като стана въпрос за ваксините, от седмица някъде, където е поставена БЦЖ ваксината на малката й е станало червено мястото, абе прилича на подкожна пъпка (извинявам се за глупавото сравнение) , до колкото разбрах е нормално, при вас как е?

# 251
Нормално е, даже желан ефект. Означава, че добре реагира тялото на ваксината. При нас няма нищо все още

# 252
За БЦЖ то така трябва да е. И нашата пъпка стана голяма и с бял връх, но след няколко дни се успокои и сега пак си е червена пъпка, като подкожна. И аз се бях притеснила и пращах снимка на педито и тя пък даже каза супер, така трябва.
Иначе ваксините ги бихме на веднъж. Две инжекци в крачетата и ротавирусната през устата.

# 253
Недасон, как се понесоха? Имаше ли някакви проблеми?

# 254
И нашето място на БЦЖ е точно както описваш. На нас ни правиха и двете ваксини заедно и при баткото така беше. Сега на 3 тия месец има само едно. Казаха ми и за ротавирусната за другия месец, май от устата дават нали?
Вие всичките ще сложите ли ротавирусната ваксина, какво мислите??

Общи условия

Активация на акаунт