Априлски мами 2022

• 27 723
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
При нас също бебка последните две поредни вечери заспива в 10 и се буди в 5 без 10, аз я усетих още отпреди 3-4 дена, че нещо има промяна, защото, като я будех в 00:00, ни приемаше, ни предаваше - буквално спеше, докато я сменях, спеше, докато я хранех + че хапваше за 2 минути и пак заспиваше. Явно не е била гладна, а аз излишно съм я разбутвала.

Но и при мен го има притеснението дали не и е малко хапването с тази пауза, на 48 дена е. А и първата нощ не съобразих, че трябва да се изцедя и те събудих вир вода. Снощи се изцедих към 23:30 и после не съм имала проблем.

А сега излизам от при доктор Фурлакис, бебчето много лежи само на една страна, каза само наляво да я държим и носим, всички играчки и интересни неща да са отляво, че има малка деформация на главата от постоянното спане и държане на дясната страна.

# 226
treloni при нас положението е същото, само че предпочитаната страна е на ляво, но колкото и да обръщам, обърнах кошарата даже обаче…все си се върти на ляво. Той ни препоръча 3Д възглавница и да ти кажа с нея главата ѝ е много по-подвижна и дори да е наляво не е на 90 градуса.
Нощното хранене си го махна сама още на третата седмица. Нашата госпожица е на дискотечен режим, последното хранене е около 23.30-00.30, но преди 1 не заспива и става между 7-8. Обаче снощи не заспа дълбоко до 5!!! Щях да се гръмна, не реве само си будува, но това си е будуване и за мен😬🤪 През деня редува или цял ден ще става само за да яде или няма заспиване…
Храня на поискване, голям хаос, но за момента наддава добре и мисля да карам така.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 01:52 от DareAngel

# 227
Treloni, и ние вчера бяхме при Фурлакис Grinning При нас положението с главата е 6, но тазът долу ни е по-схванат, както той се изрази. Ще правим повече гимнастика. Отделно таткото я държи по един конкретен начин и понеже е по-едър, има голяма ръка, някак успява да попритисне едната тазобедрена става, та трябва да промени това. Успя ли да запомниш всички от Фурлакис? Като я замята насам натам, направо свят ми се зави Grinning

За акането със сигурност не е добре само на клизми да се кара. Ние веднъж направихме - на петия ден. Педиатърката ни изписа сироп - не сме го купили и нищо не ѝ разчитам на рецептата, много "красиво" е написана... Каза, че ако пак се съберат така 4-5 дни, да дадем сироп. Нашата девойка направи пауза от 3 дена и тъкмо да пращам ММ за сиропа и през нощта се изака. Снощи пак така. Аз вече я усещам как конкретно се напъва. Слагам я на повивалника, отварям памперса и така ѝ е по-лесно. После бързо обирам от дупето каквото има с кърпичка да ѝ е чисто + издърпвам памперса и след 1-2 минути пак ака. И така по-няколко пъти. Свивам ѝ леко краченцата към коремчето като при "колело" + леко масажирам около пъпчето по часовниковата стрелка, докато се напъва... И така ѝ помагам. При нас действа това, да чукам на дърво.

През нощта ние спим между 3-4 часа и тя се събужда за ядене сама. Рядко спи 4-5 часа, аз не я будя, само се изцеждам.

Срещу подсичане ползвам крема на wooden spoon, не е евтин, но за доста време стига. Да чукам на дърво, засега си действа.

Ние тепърва тази седмица ще слагаме ротавирусната ваксина, нашата педиатърка също каза, че месец след нея ще сложим следващата. Явно всеки педиатър различно си действа.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 07:57 от Roni_

# 228
Момичета, как успяхте да запазите час за д-р Фурлакис? От доста време следя в superdoc и чак септември има час .. :/

# 229
Roni_ и аз не запомних всичко от Фурлакис, много бързо говореше, в същото време я премяташе…страшна работа🤪
Но за масажа и гимнастиката праща имейл и отделно в сайта му ги има описани.
Merry звънни в Надежда и кажи че става дума за новородено и аз като звънях нямаше, но я записаха в обедната му почивка.

# 230
Мери, ние отваряхме супердок всеки ден по няколко пъти и на късмет улучихме вчерашния час - някой го беше отказал явно. Днес запазихме час за октомври, защото следващият преглед е при навършени 6 месеца.

DareAngel, тъкмо гледам имейла Simple Smile ММ ми го препрати, че той запазва часа ни. На мен от това премятане и претъркулване свят ми се зави хаха Joy

# 231
Днеска бяхме на консултация и сме пораснали с 1 кг и 3 см 😍
Направиха ни и първите две ваксини, но малката има лека хрема. Много ми е притеснено да не стане нещо лошо.. Лекаря каза зле щом няма температура няма проблем за ваксините и ги направиха. Когато са болни по принцип не правят, но офф незнам дано всичко да е наред

# 232
  • Sofia
И ние бяхме при Фурлакис. Подмяташе я като топка. На малката изобщо не й хареса, още повече започваше да се дере милото. А аз бях на тръни да не я изпусне или да не й стане нещо. Този преглед не е за майки със слаби нерви 😆. Но иначе останах много доволна от прегледа, готин е лекаря. Даже записах часове за по-големите ми деца при него и тях да погледне септември преди училище.

А за записването на часовете - на мен ми отказаха от кол центъра. Казаха ми само през Супердок или директно на телефона на Фурлакис. На мен ми беше неудобно да му звъня, та си записах часа през Супердок, но тогава все още имаше часове за май месец.

# 233
И аз запазих час за октомври, когато ще е на 6 месеца.
Иначе много четох за тези масажи, гимнастики и т.н. Накрая това което правя е размачкване с олио на  крайниците от вън към торса, избягвам корема, после обръщам по корем малко на гърба. След това гимнастиката от имейла по няколко повторения. Харесва ѝ особено масажа, но като е кисела и много гладна ги пропускаме.

# 234
Какви гимнастики правите вие? Аз за сега само краченцата нагоре и надолу като колело и после заедно, ръчичките на горе и надолу и събиране напред. И я обръщаме по коремче, когато е будна и това ни е раздвижването..

# 235
  • Пловдив
Аз като я водих тук в Пловдив на ортопед ми показа да хващам крачетата на 90 градуса и да ги разтварям в жабка. Като я гледа на ехограф каза, че нещо трябвало да е над 60 мм, а то било точно 60мм и да ида пак след 2 седмици, като през това време на всяка смяна на памперси да правя така с крачетата и да я нося в слинга.

# 236
Масаж: масажирам, започвайки от краката с движения по посока към сърцето като прескачам ставите - гледам да не ги натискам. Минавам крачета, коремче, гърди, ръце и послея слагам по коремче и минавам гръбчето като внимавам да не натискам върху гръбн. стълб.

Упражнения: каране на колело, после свиване на крачета към коремчето и изпъване, после ги свивам в колената и ги разтварям като жабче. Ръцете: нагоре-надолу, настрани и напред.
Също докато е по коремче й свивам крака и си поставям дланта, а тя се отблъсква със стъпала и все едно пълзи. Г/д изминава един повивалник 😃 това е май откъм упражнения засега.

Жоржи, за заспиването на ръце бях гледала скоро едно live включване на консултантка по сън и тя обясняваше как новородените бебета до 3-4-5 месец не могат да изградят асоциация на заспиване и общо взето си имат нужда от гушкане. Така че гушкайте си се, няма да привикне.

Момичета, моята госпожица отявлено предпочита мен пред баща си. До такава степен, че той не е способен нито да я успокои като плаче, нито да я приспи… просто не го признава и продължава да плаче докато не се намеся аз. Много ми е мъчно, защото нашият тати е много добър и винаги се включва наравно с мен (или доколкото е възможно) в грижите за децата. Със сина ни не сме имали такива проблеми. Сега това момиче защо така не иска при татко си… има ли други като нас? Някой съвет как да го прекратим това би било добре. Днес решихме да ги оставим двамата да се успокояват и тя рева час и половина.. аз с баткото в другата стая уж играем, ама и аз плача с нея, защото ми се къса сърцето. Накрая не издържах, взех я и се успокои 🤷🏼♀

# 237
И при нас малката предпочита мен, но и баща ѝ може да я успокои, но не винаги. Докато той я преобува си стои, но застана ли аз и се ухилва до уши🤪
Според мен е неизбежно, ние сме буквално залепени с тях, отделно тези които кърмим им миришем на храна. Предполагам като започнат да разбират повече ще се привържат и към татковците.

# 238
Честит първи 1 юни на нашите малки бебета! 🌸🐰

Soulmate, това е за ъгъла на ставите, който трябва да е около 60 градус, малката като се роди й беше 43 и е била с риск от луксация, вече сме 63 на едното краче, още малко ще поносим гащите, но поне се оправя.

3 ден вече работим по съня и виждам разлика, уж ни се пада по календар тази седмциа да е буреносна, ама тя е такъв кротуш, не знам вече колко може да се им се вярва на тези неща. Още малко ще изчакам да видим как ще се развият нещата и ще споделя какво съм взаимствала от наръчника. Simple Smile

Иначе да ви кажа вече сме само на кърмене и разкарах всички шишета, така ме дразнеха насипани по плота и все да е мокро около мивката. Първия ден си помислих, че сме в тотален хаос и се чудих защо си го причиних, но става все по-добре. Освен това детето спря да се дави, защото от шишето пиеше много бързо.

Иначе масажи аз правя почисти същите като вас и гимнастика. Пазя ставите и гръбнака. Simple Smile

Хайде, весел празник и днес децата да са много усмихнати и наспани, покрай тях и ние. 😋

# 239
Нека дечицата ни са здрави и имат прекрасно детство:heart:

За привързаността и нашата повече предпочита мен, но според мен е защото според нея съм млекомат Joy иначе каката се забавлява повече с баща си, той й позволява доста неща и обичат да си правят майтапчета на моя гръб Grin но пък за момичешките неща тича при мен.

Общи условия

Активация на акаунт