Априлски мами 2022

• 27 719
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Мамита, минаха ли ви вече първите ваксини? Как понасяха малките, имахте ли температура?
На нас утре ни предстои и съм малко притеснена.. 😁

# 211
Ние сме на ваксина чак на 27ми юни така, че ще следя  при вас как ще мине. Ако ходим на море ще плануваме почивката с поне седмица разлика преди и след тази дата.

Като стана въпрос за море, вие как я мислите? Аз вече започвам да се чудя с този малък хайван по плажовете в жегите дали е удачно. Освен това с количката, този голям кош за новородено…

Иначе за подсичането за жалост кремовете с цинк й пресушиха доста кожата, чак й стоеше като обелена, абе много гадно. Павловичата мас също не помогна. Четох из групите, че при някои деца изписват тридерм (може и упрек да получа, защото съдържа кортикостероид), та в нас имах и реших, че след 3 седмици със зачервено дупе ще пробвам, ами на следващия ден й стана почти розово дупето. Явно някакви буби са виновни.

В тази връзка взех и някакви еко, меко, био памперси на дм, ама са много дебели за сезона според мен, освен това пускат някакви топчета като желе. 😀 Та, не са нашите памперси.

# 212
Моят е на ваксина на 17 юни,кул пач слагах при баткото върху обождането,той много леко ги понасяше никога не е вдигал температура,дано и с малкото е така.Ние ще ходим в средата на юли за десет дена на нашето море и миналата година и сега сме в частен апартамент,много е удобно с малки деца,всички уреди си има.Малкото ще го водим до десет часа макс и после след 17 ще излизаме с него,баткото и таткото ще седят повече.Миналата година седяхме до обяд хапвахме някъде и се прибирахме до към четири.Тази година горе долу същото мислим да е за баткото,малкия по малко разбира се.Имаше и такива с колички на плажа,ние лично търсим близка квартира и ще го носим с раницата,на 50 метра е от плажа апартамента.Иначе количката е задължителна вечерта ще си правим дълги разходки покрай морето.Много се чудя и аз на летния кош,нашия също има изцяло легнало,но пък трябва да е постоянно вързан защото е плитък.В зимния се шири и го слагам на една страна понякога,но си му е топло и според мен хем е само по боди потник.Сигурно ще заложим на летния за морето,ако не му харесва раницата и така,ще върна зимния като се върнем.

# 213
Тина, моята от абоколикен за колики почна да ака по-нормално. Иначе и тя е на Ам само и ака по 1 път на ден. Почнах пандата и от нея вече ака два пъти. Може да смениш пробиптика с друг. Една лекарка ми каза след ядене да я държа с гърба към мен, т.е. тя да гледа напред, и така в тази поза, която е все едно седнала да я държа 10 мин след хранене. Така им идвала музата да акат.
1 път на ден е окей, ама той 3 не беше.. Абоколикен използваме преди Пандата и го спрях,че от него все едно бяха по силни коликите. Изкупих аптеката, само Лефакс не съм пробвал... от Пандата мисля,че е ок ,но запек ме притеснява, не че е запек де ,но не иска да.... сам 😁 с тази поза съм пробвал не 10 мин., но пак не става.

# 214
Ние бяхме в петък на ваксина.  Сложиха и по една инжекция в  двете крачета, ротавирусната в устата. Вечерта малко поплака, след това вдигна 37.7 температура. Слагахме тампон с реванол на крачетата веднъж и след кул пач лепенка. Спа доста, но в събота вечер вече беше ок, нямаме температура и се радвам, че мина. И така до другия месец пак.

# 215
Tina, пробвай позата за издържане преди всяко хранене - дори за 2/3 минути, при нас в началото не ставаше, но явно свикна и сега веднъж на три издържания свършва работата. Което пак си е нещо. Майка ми ми го показа, като ми каза да издавам звук на напъване, докато я държа - ъ, ъ, ъ, ъъъъъ един вид 😂 Малко ми беше странно, ама има ефект очевидно 🙈 Пробвай и с масажче на корема или краката към коремчето - все едно кара колело, може и това да помогне.

Но като цяло не звучи притеснително това, което споделяш, явно всичко си е ок, просто по-рядко ака.

Моята може да се напъва с часове, преди да се изака. 🙈 Предполагам, при всички е сходно.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 23:49 от treloni

# 216
  • Sofia
На нас ни предстоят ваксините. Имаме дата за ротавирусната. Педиатърката не искаше да ги слага наведнъж, затова другите ще са след нея.

А за подсичането много зависи какво е. Ако е само зачервено и/или с обривче, тогава се слагат мазни кремове. Ако обаче вече има сълзяща раничка, мястото трябва да се подсушава.
Аз с първите двама бях много доволна от Бепантена и не ми се подсичаха с него. Сега пак използвам само Бепантен още от родилното, но в този случай не помага.

И при моята е голяма драма това акане. Пъне се, суче се, грухти, мрънка, накрая започва да реве в истерия и като успее да се изака - мир и спокойствие.

# 217
Момичета, я кажете по колко пъти и по колко ядът мл маниците? Моя както ядеше по 6 пъти за 24часа, сега яде 7. Вкара още едно нощно ядене. На месец и половина е. Опитах с вдигане на дозата, но същата работа + малко връща. За Ам

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 05:42 от bebolini99

# 218
Tina, пробвай позата за издържане преди всяко хранене - дори за 2/3 минути, при нас в началото не ставаше, но явно свикна и сега веднъж на три издържания свършва работата. Което пак си е нещо. Майка ми ми го показа, като ми каза да издавам звук на напъване, докато я държа - ъ, ъ, ъ, ъъъъъ един вид 😂 Малко ми беше странно, ама има ефект очевидно 🙈 Пробвай и с масажче на корема или краката към коремчето - все едно кара колело, може и това да помогне.

Но като цяло не звучи притеснително това, което споделяш, явно всичко си е ок, просто по-рядко ака.

Моята може да се напъва с часове, преди да се изака. 🙈 Предполагам, при всички е сходно.
Пробвала съм и с масаж и със седналата поза, не става и не става. Много ми е жаден, като се занапъва... почвам да се притеснявам,че няма да се научи да напъва, а ще стане готованчо!

# 219
Тина, ако се справяш всеки път с клизми като нищо може да му станат лениви червата.

# 220
Не мога да се включа Stuck Out Tongue Winking Eye само чета ли чета.
За акането не е проблем, Тина не се притеснявай толкова, голямата ми като беше бебе в началото имаше периоди на по 3-4-5 дни веднъж, после всичко влезна в норма. А също и това което е написала ВМР- ще направиш беля с клизмата.

Момичета кажете колко е нормално да прави нощна пауза бебока? От седмица се е научила да спи от 23 до 5 и според мен е доста дълго за бебе на 45 дни Confused А и за последната седмица е качила 200гр, което е прилично, но се чудя дали да я будя…

# 221
Жоржи, според мен не я буди, а се наслаждавай на почивката, че скоро ще дойде друг период на недоспиване. Щом й е добре на госпожицата, нека си спинка. Те повечето педиатри съветват да се маха нощното хранене около 2ри месец така или иначе.

Аз пък имам проблем с приспиването. Това дете няма заспиване. Днес се събуди в 5 и към момента още не е заспала. Какво ли не пробвах. През нощта се буди примерно в 3 и после я приспивам до 6. Сега като заспи, няма да мога да я събудя сигурно 5 часа. Не знам как да го променя тоя режим. Иначе знам за табличките на консултантите по сън. Съветват кратки дремки и кратки интервали на будуване, ама лесно да се каже. Заспива само на гърдата ми и като я преместя се буди.

# 222
Аз моят много лесно го приспивам, обаче оставя ли го, след 20 Мин е буден. Ако е в ръцете ми може и 2 часа да откара.
Също взе да прави нощни паузи, но кофтито е, че яде последно към 20-21 и в 3-4 започва забавата. Искам да го направя от 12 до 6 да спи, че аз колкото и да съм изморена в 21 няма да легна. От друга страна все се притеснявам да не намалее кърмата така.

Моят ЛЛ за акането изрично ме предупреди да не му помагам с никакви пози и клизми, точно за да се научи и да не стане мързелив.

# 223
Аз сега съм решила да работим върху съня, просто не се издържа на ръце да я разнасяме и да се потим взаимно, изморително е, а и две вечери ми се събужда около 2 часа и будува 2 часа, дори и да спя през деня си искам нощния сън. Тя заспива често към 9 вечерта, ама как да легна и аз тогава, нали трябва и да вечеряме все някога… 😀

Само не ми е ясно като сме навън какво се случва с целия тоя режим… Айде дневните разходки ще си ги организира човек, ама има прегледи понякога, почивки, нещо да направиш за себе си…

Оставам това тук:
https://files.fm/u/5w4vdrq65

# 224
Наслаждавам се аз, защото знам какво ни чака, но не помня от кога правеха дълги паузи. Благодаря ВМР.

За приспиването при нас е само на ръце, ама аз така си искам, тооолкова дълго я чакахме тази бебка, че сега не ми се оставя, като знам как зверски бързо порастват и вече не дават да ги гушкаш, че ги излагаш пред приятелите им Joy… знам, че ще бера ядове с тази привързаност, но някак с каката искaх да я приспая, за да си свърша нещо, а сега седя и си го гледам и не искам да го пускам Heart

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 13:45 от Жоржи

Общи условия

Активация на акаунт