Априлски мами 2022

• 27 751
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Аз избягвам всичко изброено и пак се превива Joy Явно е с по-чувствителен стомах. Люто не съм яла не помня от кога - през цялата бременност и сега, по същия начин и боб и леща. С изключение на малко боб на Бъдни вечер, когато бях бременна. Иначе ям и обичам и боб и леща и люто, най-много ми липсва грах, нали и той спада към изброените и него го избягвам. Както писа Фифи картофи, ориз месо,салати и плодове това ям. Като при плодовете се ограничавам с ягодите нали са алерген?! Офф сложно си е, но съм свикнала -  още от бременността спазвам тези ограничения - фъстъци също не съм яла, но не ми липсват толкова защото компенсирам с бадеми и лешници Grinning

# 331
  • Sofia
И аз се въздържам от ягоди и фъстъци.

Но за подсеченото (нали често се цапа заради пръцкането) и съответно коликите, педиатърката ми каза да огранича освен млечните и ядките.
Та, Winter-че, засечи кога ядеш бадеми и лешници да видиш дали й се отразява.

# 332
Всичко си ям аз,но гледам вечерята да е по лека за да е спокоен нощем.Пак си има колики,всеки обед и всяка сутрин към 5.Присвива се,попръцква,изаква се и заспива спокоен.Лефакса облекчава със сигурност,от първия път уцелихме този път.С баткото смених какво ло не,6 месеца беше непрестанен плач и присвиване,докато се научи и да ака абе не ми се припомня.Ограничавах и храни и какво ло не тогава,просто си трябваше време при него да съзрее корема.Иначе борината най го облекчаваше.

# 333
Ще поспра с бобовите и аз Grinning
Ние вчера бяхме на преглед, сложихме и ротавирусната ваксина. Бебка беше много послушна и през деня си беше всичко нормално. Пръцкаме на воля, но акането нещо не ѝ е силната страна. На прегледа ни казаха, ако 2 дена не е акала, да ѝ помогнем със сироп Лактулоза или с бебешка клизма. Confused Мисля да пробваме с Омнибиотик Панда да видим дали ще помогне в тази посока...

# 334
И на нашата бебка й сложиха ротавирусната ваксина, но имаше болки в корема после. Свиваше се, плачеше въобще не беше като да няма нищо. Първо поспа и после рев, аз мисля че това са ефекти от ваксината въпреки че педиатърката казва че няма странични ефекти. В края на месеца ще слагаме шествалентната и от сега ме е страх Dizzy Face

# 335
Ротавирусната е жива ваксина,затова дразни стомаха,но е до 24 часа реакцията.А другите които предстоят са до 72 часа реакция,като се следи за обрив и температура.Вече по нататъка има и с до две седмици период на реакция,те са по силни и концентрирани.Най спорна е тази за шарките на 13 месеца.Тя е най силната и с най много странични ефектни.Да си знаете,не да ви плаша.Баткото понесе абсолютно всяка без нито един страничен ефект.За съжаление не винаги е така и около мен имаше доста с проявления,за щастие нищо сериозно.Така че си е до организъм.

# 336
Като казваш спорна - тя задължителна ли е? За шарки ли? Ние май не сме имали такава ваксина? То ние и ротавирусна не сме имали и доста се чудех но педиатърката беше много "за" и сега не знам дали трябваше да я слагам...

# 337
Задължителна е.По статистика е с най много странични реакции и доста антиваксъри са срещу нея.Отделно в нея има три живи ваксини срещу шарки и е спорна защото искат да са на разделен прием,а реално няма как произвеждат се така.В предната отчетна има доста антиваксъри и бяха разучили че само при нас се слага така накуп,в повечето страни са разделени видовете шарки и в някой е пожелание дори.Аз лично слагам всички,по добре да има имунитет отколкото да изкара тежко.

# 338
Омнибиотик оанда помага много при запек или рядко изхождане. Поне при нас. Казаха ми 3 месеца да го давам всеки ден, а след това два пъти седмично.
Захранването - когато бебето е изцяло само на АМ е хубаво захранването да се почне 4-5 месрц, т.е. по-рано от 6-тия месец. Когато е на кърма - се почва от 6-ъия месец. Аз така знам.
Книги за захранването имам няколко, но още не съм почнала да ги чета.
Лефакс+Панда за колики са добра комбинация и при нас помага. От днес обаче спирам лефакса, да видим как ще е вече без него.
Малката ми бонбонка адски много се дави при хранене. Наложи се да я водя на алврголог посетихме др Мустаков. Като навърши 4 месеца ще й правя тестове за алергии. Сега отложихме ваксината втория месец, понеже имаше обриви. Ако е здрава ги почваме от другия месец. Ротавирус няма да слагаме, защото вече е късно, ако не се бие първата доза още втория месец. Иначе си я бях поръчала, но отпада.
Пробвах да й давам Хипоалергично мляко, но то е много рядко и едвам успях да й го давам една седмица. От него рефлуксът се усилва и се давеше при пиене. Чеше си много очите и стават червени, явно е че има алергия, но още не е ясно към какво.
Ще правя при др Мустаков тест за алвргична реакция към ваксините. Струва към 20 лева да се пробва да се види дали би направила реакция към ваксините, ако всичко е наред да ги бия спокойно.
Откакто давам пандата ака по 2 пъти на ден.
Наложи се заради рефлукса да давам сироп Рефалгин. Има ефект от него, ни много трудно го поема, плюе го.
Вечер яде 21.30 и до 5 часа спи. Дори да се събуди й давам биберона и така заспива пак до 5. Аз обаче не спя много, защото я вардя заради рефлуксът. Повдигнат е матрака и много се свлича. На всеки 10 мин трябва да я намествам в леглото. Кошмар е с това свличане настрани и как ли не ...
На 2 месеца тежи 5кг и е 57см.
На дупето слагам от пудрата на Джонсън. Мажа профилкатично по един път и с крема на хип за дупе.

# 339
На нас днес ни сложиха и трите ваксини за втория месец. Много рева горкото 😭 Като се прибрах му сложих кул пач и за сега е много поспалив и дори не му се яде много. Ще видим как ще изкара тази вечер. Иначе на 2 месеца и 4 дни тежи 4800 и е 57см. Роди се 47 см  и е пораснал с 10 за тези два месеца. Само на кърма е. Колики все още имаме понеже доста пръцка , давам му Бекутан и абоколикен , с тази комбинация най - добре му подейства и през деня си поспива по 3 часа почти без проблем. Нощно хранене си имаме , но понеже някой път му давам от шише и виждам , че изяжда много малко през нощта , та да видим до кога ще се буди за хапване и през нощта.

# 340
Гети, пудрата на всяка смяна на памперса ли я слагаш? И аз се чудя дали да не слагам за да изсуши мястото, а след нея ли се маже крема или само пудра се слага ? Подсечено ли ви е сега дупето или с пудрата е добре и няма подсечено? А преди това подсечено ли беше, тоест може ли да се слага при подсичане?

# 341
Ваксината на 13м е против Морбили, Паротит и Рубеола. Задължителна е. Голям страх брах с нея, защото е жива ваксина от птичи ембрион, а синът ми е с алергия към яйца. Навсякъде по интернет се сеят негативи по нея, особено по фейсбук групите за деца с алергии. Ами, една година я отлагах от страх, съсипах си нервите, сън не ме ловеше последните дни и накрая не прояви никаква реакция изобщо. Дори не го боля крачето. Та, ето един пример как прекалената информираност понякога пречи… мисълта ми е да не се страхувате от ваксините. По-добре с тях. Слушайте си лекарите и бъдете спокойни

# 342
Гети, пудрата на всяка смяна на памперса ли я слагаш? И аз се чудя дали да не слагам за да изсуши мястото, а след нея ли се маже крема или само пудра се слага ? Подсечено ли ви е сега дупето или с пудрата е добре и няма подсечено? А преди това подсечено ли беше, тоест може ли да се слага при подсичане?

Не, при нас беше съвсем малко подсечено. Слагам пудрата на всяко сменяне, а с крем на хип за ежедневно мазане мажа сутрин и вечер. Пудра слагам и под мишниците, защото са подсечени, както и на сгъвката зад коленцата отзаде. Много й е чувстствителна кожата и се подсича на всяка гънка. Другата седмица ще я водя на дерматолог да видим и той какви съвети ще ми даде. И ще пиша пак по темата.

# 343
Моето бебче не плака от ваксините, но вдигна еднократно температура. На другият ден всичко беше ок. Във фейс група Ваксините понякога постват снимки на деца с шарка и има много кофти случаи, направо не разбирам как може някой родител да е съгласен детето му да мине през това…
Мен още ме е страх да махна нощното кърмене да не намалее кърмата.

# 344
Вашите бебенца гукат ли вече? Ние имахме наченки и по-скоро викаше гууу, но един ден бяхме при баба й и тя само и викаше агуу и сега беба започна да го казва по-често и по-ясно. 😀

Общи условия

Активация на акаунт