Априлски мами 2022

• 27 758
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Успях и аз да пиша Grinning

Аз цедя с цел да стимулирам производството на повече кърма, тъй като имахме проблем. Още сме на смесено хранене, но намалявам количеството АМ вече. Цедя след хранене и не събирам много...

Нашата девойка също не обича по корем. Забавлява се с въртящите се играчки на кошарата. Напоследък обича да си стои и да си гледка наоколо. Смее си се и сама Blush
С активната гимнастика имахме лек "инцидент" Joy Тя си е направо трета употреба, даде ми я снаха ми и си беше леко паянтова, но... едното куче доста хареса висящите играчки и си ги подръпна, та гимнастиката съвсем се килна. Сега ще взимаме нова Grinning

Аз не я будя никога също. Тя сама се събужда засега за ядене и през нощта. Опитвам се да съблюдавам интервалите за будуване и сън, но не се втелясвам - ако съвпаднем, супер; ако ли не - щом бебка е спокойна, всички е точно...така си казвам.

За ортопед мисля, че се ходи между 4 и 12 седмица, нещо такова ми се върти в главата, някъде в интернет го бях гледала.
За очен не знаех... Ще го планираме и ние значи.
Масаж и гимнастика и аз правя от първия месец насам.

# 361
Стигнах до извода, че моето бебе не обича нито по корем да стои, нито да я нося с корем към мен. Нали си взехме раница за бебеносене, е така пъшка това дете и още малко ще изскочи, добре, че я взех под наем, а не сме я купили, само излишни неща да трупаме. Като я сложа по корем пък само търси да си яде ръцете, изобщо не я интересува да си вдига главата, след седмица имаме пак час при ортопеда та ще го разпитам. Освен това като й правя гимнастика на ръцете много си ги стяга и хич не мога да й ги мръдна. Иначе е станала много шавлива, като й махна ортопедичните гащи и се обръща настрани, ако не бяха те сигурно щеше да е още напреднала с материала.

Във връзка с проблемите било то със съня или кърменето моят опит показва, че консултантите не са панацея, по-скоро можеш да си откраднеш някой друг съвет. Примерно за съня ние излизаме малко извън графата, ама наистина не мога да я принуда да следваме часовете. През деня бодърстването й е около час-час и половина, спи по 2-3 часа, ако станат повече я будя, че и за кърменето трябва да мисля. 😀 Вечер заспива към 10:30-11, малко по-трудно, но го отдавам на факта, че е будна повече време и се изнервя, изпада в момент, в който не знае дали й се спи или яде. Пред нощта спи, последните вечери като я усетя, че шава я взимам, цоква в просъница, колкото да се отбележи, че е и заспива, буди се окончателно към 8 сутринта, през нощта яде два пъти.

Беба нали я храних само с шише до скоро и консултантите ми бяха казали, че ще става все по-трудно във времето да я кърмя, ама то случайно нали стана, сега пък гледа шишетата с отвръщение, че вечер понякога се налага да й додам малко АМ и са едни бляк физиономии. 😀

Мисля, че в групата имаше дечица с изпъкнало пъпче и лепенки, можете ли да ме ориентирате колко трябва да е изпъкнало, за да се води херния?

# 362
  • Sofia
Нашето пъпче беше доста изпъкнало, но вече си се прибра и изглежда нормално.
Fiffy, не знам как да ти опиша колко трябва да е изпъкнало пъпчето, но мен педиатърката ме питаше дали изпъква, когато плаче.
Иначе педиатър трябва да си го види. При сина ми педиатърката каза, че е пъпна херния и доста време си поседяхме с лепенка. С моята луда глава даже го водих при детски хирург да го погледне.

# 363
Поне сантиметър трябва да е изпъкнало,а при рев си става балонче направо хернията.Моят пък му е толкова вдлъбнат и с три реда коремче че няма миене,нито мога да бръкна да го изчистя подсуша,нито нищо.Баткото имаше три различни активни,повече от минута не седеше в никоя.Дай му по корем цял ден можеше да зяпа.Малкото пък е влюбено в неговата,а за въртележката на кошарата умира.Днес седя 45 минути на нея,ако щете вярвайте.Аз се заговорих по телефона,викам той заспал отивам в детската той им говори усилено на бубите и на прожектора.Не съм вярвала направо.Иначе почнах денем в кошарата в детската да го слагам,спи си без проблеми.Нощем все още е на спалнята докато яде ще е така,нямам никакво желание да ставам да го взимам,памперсите къде аз,къде таткото ги сменяме нощем на шкафа съм сложила един твърд повивалник и нощно време върши супер работа.

# 364
Мерси за разясненията, момичета. Защото нашият пъп след първия месец малко изпъкна, но явно не е станала херния, все пак като я водя на ЛЛ ще я питам. Simple Smile

Някой дали е записал час в Токуда, няма свързване с тази болница, онзи ден сигурно 10 минути видях на телефона в чакане, а искам да си запишем при др Масларска…

# 365
  • Sofia
Точно днес звънях в Токуда да си запиша час за Масларска. Сравнително бързо ми вдигнаха.

# 366
Аз винаги цъкам опцията да върнат обаждане до час, че не ми се чака. Обикновено са точни.

Имате ли някакви оплаквания, че търсите спец нея?

Сложихме днес ваксините и е доста кривичка. Мисля, че я боли крачето.

Снощи спахме от 22 до 6 без да се будим нито веднъж и днес имам запушване на едната гърда 😩 няма пълно щастие. Или недоспала със спокойни гърди, или наспана със запушено каналче…

# 367
Утре пак ще звъня в такъв случай.

Ами, имаме хемангиом на крачето, като подкожен е, не от тези изпъкналите. Доста простовато обяснение направих. 😀  Било важно да се види и за вътрешни, а и сега докато не е затворена фонтанелата ще могат да я прегледат също и през нея. След много четене се спрях на др Масларска, в Пловдив при др Стефанова не ми е опция, прилага някакво инжекционно лечение с кортикостероиди. Моята братовчедка се е лекувала преди 25 години при нея, хем ме е бъзе от тея инжекции, хем за 25 години да не се е променил подходът й на лечение, не знам. Аз се надявам да минем с мазане на крем, а не да й изписват сироп за пиене, че това били другите начини на лечение.

О, аз ако не се събуди ставам и цедя с помпата, че като ми се напълнят гърдите ми е неприятно да спя, пък и то ми стана вече като режим събуждането.

# 368
  • Sofia
Аз се спрях на Масларска, защото е добър неонатолог и също така прави трансфонтанелна ехография, на която много държах.

Нали малката се роди 2300гр. В 33гс беше измерена от единия АГ 2200гр, в 35гс - пак 2200гр и накрая в 37гс се роди 2300гр. Ако е била измерена правилно, това си е един месец почти пълен застой, което говори за вътреутробно страдание. Та сега я гледам буквално под лупа и имах нужда от неонатолог с опит с недоносени и бебенца с ниско тегло.

Прегледът ни при нея вече мина. Останах много доволна и смятам да си продължа там.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 22:32 от Brin de muguet

# 369
Именно, защото прочетох добри отзиви за нея, и като лекар и като отношение, а и за лечение на хемангиоми като цяло нямаме много варианти. Simple Smile

Сега вече почти 2 месеца след раждането малката наддава ли добре? Представям си какъв малък човек се е родила, предвид, че ние се родихме 2700 и беше две педи човек. Simple Smile

# 370
  • Sofia
Ами днес я измерих 4300гр. Тоест си наддава с по кило на месец, което си е много добре.

# 371
Аз я водих при Константинова и също съм доволна от фонтанелната ехография. Понеже наближава контролният преглед и попълних формата онлайн и чакам да звъннат и първият път процедирах така, след няколко дни звъннаха.

# 372
Здравейте мамчета,
Ние си открихме ръцете и сега е страшноо.. Буден ли е.. са в устата задължително.

Тези дни имаме проблем с храненето. Кърменето започва супер.. храни се 3-5 минути и започва зверския рев и изпъване и стаягане на цялото тяло.. и отказва да яде повече.. Храни се на по-малки интервали, но всяко хранене е такъв малък ад! Случайно видях, че може би е “кърмаческа стачка” и мисля да се свържа с консултант тази седмица. Изчаквам малко, понеже родителите ми бяха на гости тази седмица, предната ние бяхме в България и си мисля, че може би има връзка с многото хора около нас. От утре сме сами и се надявам да се нормализират нещата.. ако не, ще звъня!
Друго нещо е, че започна доста често да връща по малко мляко след хранене. Педиатърката каза, че е от храна, която поемам и явно не му понася, та сега запичнах да изключвам разни храни, да видим дали ще установя нещо.
Също така тази седмица ни мина първата ваксина. Страчен стрес повече за мен, отколкото за детето 😀 .. Той плака 3 минути, аз 3 часа. Мина без проблеми и температури. Опитах се да сложа кул пач, но нещо не се справих, не успях да го залепя 🤔 Аз ли нещо не правя както трябва, не знам..

Иначе като изключим проблема с храненето, моят сладур вече се смее доста, заглежда се (точната книжка много му харесва) и вече заспива сам в легълцето (с Моцарт) и така….

Пускам ви една снимка от нашата втора месечинка 💙

# 373
Има ли будни освен мен? Stuck Out Tongue Winking Eye Как давате омнибиотик панда преди или след ядене?
БМР, беше писала че го дава ? Понеже и аз давам лефакс и искам и пробиотик да дам за да не се запече....А лефакса нали е преди ядене? Да не бъркам за него, защото с тази листовка на немски не съм много сигурна Grin

# 374
И ние преди малко се събудихме за ядене Grinning И пиша в множествено число, защото и двете ядем посред нощ Joy

Winter11, аз от 2 дни давам омнибиотик панда и мисля, че се дава преди ядене. Пише да се дава с пипета и в действителност първото саше така го дадох, но си скъсах нервите Heart Eyes Второто го дадох да го изцока със сондичката, като лапна гърдата и стана много лесно и бързо (ама май не е най-удачният вариант това, защото на практика съм го дала с яденето)..

Общи условия

Активация на акаунт