Априлски мами 2022

• 27 760
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Пробиотика го давам с 10-20мл кърма от шише. Изцеждам се на ръка, слагам сашето и изчаквам 10мин да се активира, след което го давам и после я кърмя. С лефакса прецедирсм като с еспумизан. Помня, че Еспумизан можеше и след хранене. Гледам да го давам на гладно, ама понякога забравям.

# 376
Аз официално спрях лефакса от седмица,даже и съня му се подобри спи по 3.5 часа нощем.Гърдите ми са камък на сутринта ама после бързо ги оправя лакомничето ми.За 7 минути се наяжда.Засичам му 🤣.Лефакса го давах когато се сетя,преди,след ядене,до колко е правилно не знам.Пробиотик не давам.Как ви се яде нощем не знам,аз искам само да спя 🤣.

# 377
Аз днес ще гледам да я будя на час, само на обяд ще я оставя да спи малко повече. Вчера спа почти цял ден и от вечерта заспа дълбоко чак към 4.30 сутринта, храних я в 4, а тя не яде нощем…последното хранене е към 12 обикновено. Поне не мрънка ама си иска внимание и биберона на 30 секунди го изпуска, въобще една безсънна нощ.
Първоначалният план беше да си я оставя тя да си изгради режима, защото храня я на поискване, но това заспиване по нощите трябва да се промени…
Утре сме на ваксина и педиатърката изписа Thuya occidentails. Опитах се да го разтворя във вода, неуспешно и го натроших в една лъжичка с малко вода, малко се закашля, но го изпи. Някой друг дава ли и ако да има ли някакъв по-оптимален начин да се дава?

# 378
Омнибиотик панда може и разтворен във водичка или чай да се дава също, освен в кърма или АМ. Аз го давам вече 2-ри месец. В началото бях много доволна. Малкия се изхождаше редовно. Миналата седмица обаче не ака 4 дни. Какво ли не опитахме, не и не, накрая не знам какво проработи или просто му дойде времето.Та и този пробиотик не е панацея.
За хомеопатията 1 гранулка се разтваря в 50 мл. водичка с енергично разбъркване и се дава 1 лъжичка или 1 глътка в устата еднократно. Принципно е хубаво да се задържи под езика гранулката или разтвора, но с толкова малко бебе трудна работа.

# 379
Въпрос, как къпете бебета си (особено гръбчетата), вече станаха по-големи, тежки и шавливи. Ние сме с мрежа, слагаме я да легне, аз я сапунисвам отпред, а като дойде ред за гръбчето мм я взима с коремче надолу и аз търкам гръбчето, но мокро и шавливо бебе е опасно вече. А сама абсурд, онзи ден се борих сама с нея и криво ляво я къпах. Поне да можеше да сяда.

DareAngel, определено действайте по въпроса, ние имахме няколо дни, в които се будеше по малките часове и купон. И аз в началото я будех така на час-два, сега горе-долу направихме режим 3 спанета по 2-3 часа през деня и между тях е будна между часа-два. Тъй като заспива към 11 вечер гледам да не спи след 7 часа. Къпем към 8-9 часа, масаж, гимнастика, ядене, малко гушкане и я слагам в кошарата, стоя при нея, тук там й штъкам и галям, за да знае, че съм при нея и тя заспива по някое време. Много консултанти съветват да излезеш от стаята и да оставиш детето само, но аз се притесняам да не се изплаши нещо, знам ли.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 15:15 от 🧸 Fiffy

# 380
Аз я къпа сама също с мрежичка. Много и харесва на нея и не шава много, наслаждава се😀 После я взимам на едната ръка и с другата мия гръбчето колкото мога вече😁 а те не са и мръсни затова според е мен е достатъчно даже и със само водичка да се мине.
Понякога ми помага баткото, много му е интересно и заедно я мием. Даже няколко пъти и той искаше в коритото на малката да се къпе, ехх ко да правя къпах и него там 😀😀 Цялата стая стана вода разбира се 😁

# 381
Държа през гърдите здраво и с другата мия,таткото полива.Ако съм сама на мивката и така.Баткото беше страшно шило,все в банята го къпехме че в кухнята на плота където слагахме ваната правеше потоп.Малкият е кротък лежи си плицика се,кефи се на водата пие я даже облизва я от лицето.Чакам го да стане да сяда стабилен и минаваме в нашата вана.Иначе има малки седалки за вана,виж ги ако искаш,слагаш го вътре и дори и да шава няма накъде.Мисля че бяха 0+ не е задъл ително да може да седи.Мрежа не ползвам,не мога да разчитам на нея,вижда ми се нестабилна.Ние къпим в детска вана с вградена седалка до 6 месеца се води,после ще почнем в нашата вана с приставка.Вече като проходят е най лесно седи сам прав в банята.

# 382
Ами, тя е кротичка, не плаче, харесва й къпането, ама като я обърнем, за да къпем гръбчето и започва да Пери ръцете, вдига главата, малко му трябва на едно мокро бебе… Май някъде бях видяла на тази мрежа да ги слагат по корем, ама ми се струва много неудачен вариант?!?

# 383
Мъжа ми къпе децата. Първо баткото, аз през това събличам бебето, после ги разменяме - аз оправям баткото, той къпе бебето. Къпе я на мрежичка и я обръща по корем за измиване на гръбчето, само че тя се опира на лакти и главата й е високо вдигната, а не забита в мрежата

# 384
И аз разтварям омнибиотика в кърма и изчаквам 10 Мин. Разтворен във вода не иска да го пие. Но и аз мисля, че не е панацея.
При моето бебче обаче се засили повръщането, първо мислих че го прехранвам, намалих минутите хранене и пак повръща. Освен това често взе да става неспокоен през деня и вече 2 пъти се случва да започне истерично да плаче и нищо не го успокоява. Това колики ли са? Досега не е плакал така, плаче като е гладен или му се спи и не го приспя навреме. Първият месец имаше някакви спазми в коремчето, защото се свиваше и пъшкаше, но не е плакал. В чудо се видях. Може да е съвпадение, но започна някъде 2 дни след ваксините, да повръща и да е неспокоен. Някой знае ли за такъв страничен ефект?
Вече минахме на памперси номер 3, 5.200 кг. е обаче 3-4 пъти му пропусна памперса и си казах, че едва ли е съвпадение.

Ние къпем като го изправя и придържам под гърдичките и набързо сапунисвам. Имаме такава седалка за вана и ми е много удобна. Накрая махаме седалката и го придържам зад вратлето, а той рита с крачета във водата, много пича така.

# 385
Аз го къпя сама през повечето време. Взех си обикновенна ваничка от Икеа и подложка за вана на севи бейби (от тези с топченцата вътре) супер удобна ми е. Слагам си го вътре и си го поливам известно време, след това го обръщам и го слагам на подложката на коленца, като го придържам на гърдичките с едната ръка с другата го къпя. Много е практично и се свиква бързо. Тази подложка е мнооого удобна.

Аз пък искам да попитам, какк режете ноктии? При нас е страшна мъка, рев, дърпане.. пълен кошмарр! Помощщ!!!

И друг въпрос.. сега лятото е топло, излизаме по-късно, прибираме се по-късно и се чудя, дали това ще развали вечерната рутина. Обикновенно се къпем около 20:00-21:00.. кремчета, обличане, хранене и сън. И се чудех ако се прибираме по-късно към 21:00 дали това ще наруши рутината. Ние сме в Гърция и тук е ужасна жега и по цял ден сме вкъщи. Иска ми се поне вечер да излизаме…

Иначе да се оплача.. побъркала съм се с това кърмене.. Не разбирам защо сука хубаво 5 минути и после изведнъж истеричен ревв.. Внушила съм си, че кърмата не ми стига, звънях на националния телефон за подкрепа, за кърменето и ми казаха, че може би се ядосва, когато струята е по-силна или съответно по-слаба ама някак си не ми се вижда логично.. че до сега не е имало проблем и изведнъж започна да му пречи струята. Казаха, че ако наддава нормално да не се тревожа.. е да ама аз се тормозя с този истеричен рев и после докато се успокои и го мисля гладен ли е.. не е ли.. офффффф.. а до сега всичко си вървеше супер с кърменето..

# 386
  • Sofia
Аз и на предишните двама, когато бяха бебета, и сега на третото режа нокти само когато спят. Иначе не ми се получава.

Първите двама бяха изключително кърмени, и когато мислех, че не им стига кърмата - се цедях по-често, за да стимулирам лактацията. Цедях се и замразявах кърма, ако се наложи таткото да храни бебето или да имаме за разходките, че аз не обичам да кърмя навън. А сега съм го ударила през просото! Ако мисля, че е гладна след кърмене, направо си приготвям АМ (имам винаги прясно преварена водичка в шише) и не се занимавам с цедене. За разходките - пак АМ. Явно малката ще го кара на смесено хранене. Ама изобщо не ми се занимава с цедене 😒.

VioletK, възможно е детето да се дразни от струята. Синът ми се дразнеше от силната струя, а на моменти направо се давеше, защото не й смогваше. А тя с времето става по-силна заедно с увеличаващата се кърма. Забелязах сега, че и малката се дразни от същото. Суче и изведнъж се дръпне и пищи. В същото време струята от гърдата продължава да пръска като душ и съответно й измива цялото лице 😆. Понякога, когато е стояла дълго време на гърдата пък се дразни, че нищо не пуска и стигаме до АМ.

Какви са тия ваши кротки бебета? Моята в 90% от случаите е киселяк. Днес батко й я занимаваше на активната гимнастика и се заседя около цели 20 минути без да плаче. Урааа!
Иначе може да си откара целия ден на рамото ми като папагалче и гък няма да каже. Ама вече става гюле, не мога все да я нося.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 22:40 от Brin de muguet

# 387
Аз нокти не режа, взех една електрическа пила за бебета и върши страхотна работа и най-вече няма опасност да я порежа. Въпреки това ги оправям докато спи.
И моята госпожица прави номера с кърменето. Ако е много гладна си яде нормално, обаче има моменти в които пуска гърдата по 100 пъти и страшна борба пада. Освен това всяко кърмене почти завършва с рев като я изправя. Не е като да не се наяла защото си пуска гърдата полузаспала или будна, но спокойна. Вдигна ли я на рамо и има 1-2 мин рев след това се отпуска все едно не е било…нямам идея на какво се дължи.

# 388
И при мен е рев при кърменето и пищене. Въобще не знам какво е - струята ли, стачка ли е, искам просто да се наяде спокойно, а то е едно изпъване, свиване, пищене и все вечер 🤯🤯🤯 И в момента ММ я успокоява. Нали уж като връща значи се е наяла или не е вярно? Може ли да връща и да е гладна? И аз като почне да прави така изпадам в паника че кърмата не й стига обаче сега като пуска гърдата и после я взима по 100 пъти и виждам че има мляко и тя става цялата в мляко така че не знам защо пищи но мляко има 🤯🤯🤯 Имам чувството че ще откача и искам да се наспя Cry Когато една вечер направи по-дълга пауза аз не мога да спя защото вече се будя на 3 часа направо е ужас искам да има режим, обаче тя спи през деня и през нощта е купон 🤯 Дано скоро да се оправят нещата Tired Face

# 389
  • Sofia
И моята си спи през деня. Но "грешката" е моя, защото не я будя. А ако не я будя през деня, няма как да й направя режим. Но единствено, когато спи мога да се нахраня, да се занимавам с домашните на децата, да им приготвя да ядат и да свърша нещичко вкъщи.
Ей я, сега ми се кокори от шезлонга и няма никакво намерение да заспива. Поне не реве и не ме принуждава да я нося... засега 😈.

Общи условия

Активация на акаунт