Априлски мами 2022

• 27 762
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Ох ние се мъчим със страшни колики ама като казвам страшни наистина е страшно пищи и чак се плаша Scream Дадох 2 помпички лефакс преди ядене и не знам вече от него ли е какво става?!!! Някой забелязал ли е нещо такова от ротарикс? Страх ме е вече какво става въпреки че минаха 4 дни от ваксината и не е имало проблем

# 391
Аз нокти режа към края на кърменето, когато е заспала и е максимално отпусната, иначе ъпсурт - не става.

Winter11, при нас не наблюдавам промяна след ротарикса. В сряда я слагахме. В събота беше киселка и непрекъснато пръцкаше, но тя нали на 4-5 дни ака и го отдадох на това... отделно не бяхме излизали заради дъжда и то аз се чувствах зле затворена вкъщи, пък за нея не знам.

Ние с това акане... От скоро давам омнибиотик панда (3 дни станаха сякаш), но за момента няма промяна Confused Педиатърката ни каза, ако 2-3 дни не е акала, да правим клизмичка. Ние не го правим, изчакваме си повече, което може би е грешно, но... Масаж, упражнения правим... Малко съм се отчаяла в това отношение.

За къпането аз сама даже и не пробвам. Само с ММ за момента. Тя вече стои спокойно и се наслаждава на водата, може и да сложа "шезлонгчето", което вървеше с ваната ,и все пак да опитам сама. Досега си ме беше шубе.

# 392
Аз режа нокти само докато спи, иначе много й шават ръцете.

Спокойно, и моето бебе яде много непослушно, според мен вече започват да разбират повече и да се научават как се правят номера, даже наскоро четох някъде из групите нещо подобно. При нас храненето е спокойно само, когато е много гладна и в просъница, в останалото време ме рита, дърпа, гърчи се. Когато стане нетърпимо преустановявам храненето, гушкаме се и после пак я слагам да яде.

Ох, не знам как издържате с нощните будувания, ние вечер спим, само става за ядене, но сутрин едва отлепям очи, а винаги съм била ранобудна…

Между другото от една седмица я слагам да си заспива сама в кошарата, преди я разнасяхме като луди из апартамента, нищо не можеш да свършиш, изпотяваш се, изнервяш се след първите 30 неуспешни минути друскане, пеене. 😀 За сега имаме успех и е толкова по-лесно. Къпем, ядем и като видя, че се прозява или унася я слагам. Тя естествено се разбужда, но не е нервна. Стоя при нея да знае, че не е сама, но като цяло не я закачам, тук-там й хващам ръчичката, галям главичка, коремче или штам. Поне не ми се налага дай пея постоянно, че по-едно време честно ви казвам просто ми се мълчеше. 😀 Отнема й около половин часа да заспи, през това време оглежда, гука на играчките и така.

Има една група във ФБ за ваксините, до колкото знам отговарят медицински лица, аз нямам представа дали може да е реакция от ваксината. А сигурни ли сте, че са колики, доста мами споделят, че след спиране на всякви капки за колики нещата стават по-добре, хммм.

# 393
Ротарикса е жива ваксина и може да докара колики,но чак пък четири дена след слагане не знам.По скоро е нещо дето си яла знам ли.
Режа смело ноктите,ама тренинга си е тренинг,зазяпа се на двора,седнал в мен и докато се усети е готов.На краката също.
За кърменето имайте в предвид че струите са няколко,мисля по 9 бяха на гърда.Моят го прави този номер като е много гладен,яде,дави се,плюе,ама не пуска.И така пет минути,после почва да се глези да и бърбори,да я мачка и гали,абе мъжка му работа 🤣.
Разбира се че може да повръща и без да е преяло детето,рефлукс,задавяне,киселини от какво ли не може да повърне и все още да е гладно.

# 394
Моята яде нервно когато струята е доста силна и се бори с нея. Тогава преглъща и повече въздух и понякога се случва да повърне след хранене при оригването. Това е все от едната гърда. С другата няма такива проблеми.

Ние сложихме ротарикс в петък. В събота и неделя имаше колики, които минаха, но от вчера има слуз в акото, изхожда се по-често и в единия памперс имаше точки кръв. Изтръпвам само при мисълта за тях, защото баткото е с алергии хранителни и си припомням ужаса през който минахме. Много се надявам с това бебче да ни подмине, въпреки че шансът и тя да е алергична е голям. Досега други симптоми не е имала. Дано е нещо временно от ваксината.

Ноктите ги реже мъжът ми 😀 аз откакто съм станала майка съм рязала бебешки нокти един път, в който отрязах част от кожата на баткото и после плака много. От тогава това го делегирах на ММ и той си се справя супер.

# 395
Кръв в акото може да има ако ти е разранено зърното.Слуз от прясно мляко ако си пила може да е.Дано ви се размине алергията,ужасно е с тези алергии.

# 396
И аз режа нокти само когато спи, при баткото пак така беше..
За коликите - когато спрях всякакви капки по-добре сме май.

Кърменето и при нас е много проблем, взима зърното после се дърпа, ядосва се незнам защо.. Около 5 минути суче и толкова. Иначе откакто се роди е на смесено хранене. Помислих, че може вече само от биберона иска, но и от нея с 300 зора започва да пие. Хем е гладна, хем ни гърда иска ни биберон.. 🤔 🤔

# 397
Ох.. вдъхнахте ми малко спокойствие.. Благодаря!!! С това хранене вече изтрещявамм.. Иначе ние от днес сме с нов проблем. Сутринта забелязах някакъв обрив по цялото тяло.. ще приложа снимка, може би някоя мама се е сблъсквала с такъв вид обрив.. Педи каза, че е алергична реакция, най-вероятно от храна, която съм яла.. Само дето аз нищо ново не съм яла, освен няколко кайсии. Може да е от тях, но малко се съмнявам. Преди 3-4 дни изядох 5 и снощи 1 .. Тези дни поядох и повече домати.. дали пък не е от тях.. млечни не ям заради коликите (които са мноооого по-добре откакто давам Лефакс) офф много ми е сложно с това хранене, понеже аз ям горе долу едно и също, но с доста съставки и ми е трудно да разбера какво може да е..

# 398
VioletK, аз съм с чувствителна кожа и подобен обрив ми е излизал от трева - напр. като съм помагала на баба ми в градината. При вас явно ще е от храна... Да не е случайно от жегите пък? Thinking

# 399
Ние рязахме нокти 2 пъти. Единия път докато спи и единия път след като се е наяла беше щастлива и въобще не се дърпаше, даваше си пръстчетата и успяхме да отрежем ноктите. С бебешка нокторезачка ги режем и става бързо.
С храненето и сега реве и се храни само 5 Мин Astonished Не знам какво е, но много ми прилича на колики.
За обрива не знам от какво може да е, но ситните пъпчици минават с мицеларната вода на Биодерма. Много съм доволна от нея и си взех голяма разфасовка Grinning

# 400
  • Sofia
От жегите обривите са по-различни. Тук си има и червени петна, които ми изглеждат релефни. Прилича ми по-скоро на алергична реакция. С условието, че не разбирам нищо, просто ми прилича на моята алергична реакция от инжекциите Фраксипарин.
Възможно е да е от кайсиите, защото са мъхести плодове.

# 401
Roni, oт жегите си имаме други обриви не минаваме без тях 😀
Winter, тъкмо мисля да взема душ гел и лосионче на биодерма или а дерма, така и така се изприщва от жегата.. поне да слагам нещо с такова предназначение. Някакви препоръки коя серия да взема?
Brin, такива са, зачервени, сухи петънца. Ще изчакам няколко дни да видя дали ще мине.. може и от кайсиите да е.. също така миналата седмица сложихме първата ваксина и мисля може да е бил по-чувствителен и някаква храна да е била проблема

# 402
Мина ваксината, плака малко 😮💨 дано да няма странични реакции.
Питах за реакцията от БЦЖ ваксината, реакцията е до 10 месец, ако дотогава няма, тогава се реимунизира.
Да дам отчет за съня след промяната на режима вчера. Будих я на около час, имаше 3-4 дремки. Заспа дълбоко към 9 и нещо, иначе я сложих още в 8.30 полузаспала. Към 3 я нахраних полузаспала, че последно беше яла в 8.30. И след това стана в 8.30 сутринта. Днес също не е спала за повече от час, но не знам как ще реагира на ваксината.

# 403
Bmr, ти как смело си сложила ротавирус, като знаеш, че от нея се обострят алергиите?
Моята бебка е с атопичен дерматит диагноза и не успахме да бием ваксините. Ако се е оправила ще ги слагаме следващия месец, но без ротавирусна.

# 404
Гети, имам доверие на педиатъра и на алерголога. След известно обикаляне, смени на лекари накрая попаднахме на нашите хора и реших да спра да чета по фейсбук групите, че само се филмирам излишно. Затова решихме да действаме както те препоръчват. Пу-пу днес не е имала кръв и слуз. Може да е от това, че след ротарикс се разхлаби. Стискайте палци. Гети, и на теб то стискам палци всичко да мине много бързо!

Общи условия

Активация на акаунт