Априлски мами 2022

• 27 764
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, дами!
Пиша с молба за помощ.. Тази седмица беше голям екшън. Отидохме за консултация и ваксини, а се озовахме в Пирогов на преглед при детски уролог.. Слава богу за момента всички е наред, само наблюдаваме.
От няколко дни момченцето ни е много неспокойно, или почти не спи или само гушнат. А от вчера вечерта на два-три пъти ми направи впечатление, че дъха му е с променене миризма, леко неприятна. Някой дали се е сблъсквал с такова нещо? В нета има много теории- зъби, колики, разболяване, не спазваме на хигиена при шишета и биби (това го отхърлям, стрикно си ги мия след всяко ползване и стерилизирам) и тн.

# 421
Здравейте, момичета!

Това с кърлежите е просто ужасно. В София не пръскат винаги качествено, но като подадеш сигнал (най-добре повече на брой да са от различни хора), обръщат внимание. Поне за парка зад Парк Център, понеже преди да се преместим и покрай кучовците ни съм подавала сигнали в общината...

Аз съм доволна от wooden spoon, ползвам цялата бебешка серия, но... Свърши ми точно кремът за зоната на пелената. На сайта им беше изчерпан и ММ купи от аптека Ремедиум. Кремът нямаше нищо общо с първата кутийка - сивееше, беше много гъст, оставаше бяло. Веднага писах на wooden spoon, пратих снимка, номер на партида. След проверка ми отговориха, че всичко с партидата е наред, мога да ползвам крема, но при неправилно съхранение може да настъпи промяна в цвета, консистенцията. Прочетох, че е възможно при естествени масла. Хората се извиниха, макар вината да не е тяхна, и даже предложиха и безплатна кутия да ми пратят. За което евала. Та техни неща за бебка аз лично занапред ще си взимам само от сайта им, а не от търговци...

Иначе и ние от няколко дена имаме много лиги. Ръчичките си ги преоткри и непрекъснато си ги слага в устата. Вчера си беше засмукала палеца, което беше сладурско, а пък аз като "истинска" мама веднага го извадих Joy Давам ѝ биберон, понякога го иска, понякога - не.

При нас се появи сънливост при ядене. Слагам я да я кърмя, поцоква си малко и хоп, вече спим. Понякога направо не мога да я разбудя Confused Случайно и при вас да го има това нещо? Може ли да е от жегите?

# 422
Гети, а ти как разбираш че е гладна, а не се сърди заради рефлукса? На мен ми е трудно да разгранича.

# 423
Сега се сещам нещо за рефлукса и АМ, нали доста деца го израстват, когато започват да се захранват, все пак приемат по гъста храна. Наскоро гледах едно видео на гастроентеролог, който каза, че АМ се приготвя по следния начин, ако дозата е 60мл, слага се 30 мл вода, дозата АМ и след това се долива до 60мл, така се получава готова днес 60 мл, а не 70мл, реално и млякото става по-гъсто. Аз все пак приготвях млякото по стандартния начин - нужното количество вода и след това АМ.

# 424
bebolini99, не съм се сблъсквала с неприятна миризма, но виж какво видях в групата Всичко за кърменето във фейсбук в един отговор:

Пише за миризма на ацетон. Не знам дали при вас е това, но все пак реших да го пратя, надявам се вече да сте добре и информациятя да се окаже излишна Blush

Здравейте, дами!
Пиша с молба за помощ.. Тази седмица беше голям екшън. Отидохме за консултация и ваксини, а се озовахме в Пирогов на преглед при детски уролог.. Слава богу за момента всички е наред, само наблюдаваме.
От няколко дни момченцето ни е много неспокойно, или почти не спи или само гушнат. А от вчера вечерта на два-три пъти ми направи впечатление, че дъха му е с променене миризма, леко неприятна. Някой дали се е сблъсквал с такова нещо? В нета има много теории- зъби, колики, разболяване, не спазваме на хигиена при шишета и биби (това го отхърлям, стрикно си ги мия след всяко ползване и стерилизирам) и тн.

# 425
Голямо затишие настана 😬

Аз минавам да се оплача, че спокойствието с количката навън май приключи…Или трябва да е полузаспала, за да заспи напълно или след 15ина минути се започва едно мрънкане и се стига до рев.
Подозирам че ѝ е скучно, особено и като я покрия, заради слънцето.
От около седмица вече си иска почти постоянно внимание. Дали аз ще ѝ говоря или да сменям играчките. Най-много да се задържи на активната гимнастика за известно време.
Тези дни е страшно кисела на моменти, днес имаше сигурно 5-6 дремки за максимум 40мин и през останалото време все трябва да има “хепънинг”🤪 поне през нощта спи засега…
Снощи си позволих една чаша вино и се чудя дали не ѝ повлия по някакъв начин😫
Другата промяна е гукането и смеха с глас … направо се разтапям, чак ме избива на агресия от сладост😬🤣

# 426
От 3 4 дена май коликите ни се върнаха незнам, много газове има. Все иска на ръце д я носим, даже и в количката плаче. Трудно заспива, изтощих се напълно вече.. Възможно ли е да са колики досега нямаше така неразположение
Не съм яла и нещо различно. Една вечер само леща бях яла, но колко дена ще е продължи ако е от лещата?! Днеска вече 4 ти ден, да видим как ще мине.

# 427
  • Sofia
Да, и аз забелязах, че е затишие. Даже хвърлих един поглед във ФБ групите да видя дали не сте се прехвърлили там. Ама и там няма кой знае каква скорошна активност. Явно всички са навън вече.

Моята тотално си обърна режима. Будува си до 3ч и това е (една нощ даже и до 5ч). Но за сметка на това става все по-общителна. Не само непрекъснат рев, усмихва се все по-често и се опитва да ни "отговаря", когато й говорим. Много е смешна, все едно си говоря с папагалче, издава едни такива странни звуци. Застоява се все по-дълго на активната гимнастика и си говори с пеещото пиле, усмихва му се. Голяма занимавка пада 😆.
Но най-любимото й си остава да е на ръце. Даже гърдата не върши такива чудеса, защото вече я използва по предназначение - само за храна, много рядко за успокоение, даже й се ядосва, ако не е гладна, а иска друго.
Другата промяна е гукането и смеха с глас … направо се разтапям, чак ме избива на агресия от сладост
И аз така, като се усмихне, едва се въздържам да не я намачкам.

Бахар, при нас коликите от лещата продължаваха един ден.

# 428
Има една друга априлска група, там пишат доста активно, ама не знам дали някоя от вас членува в нея. Simple Smile

Въртите ли се вече? Има бебенца които се завъртат от корем по гръб. Ние заради ортопедичните гащи не можем още, но като е без тях се опитва да застане настрани от гръб, много е смешна, става червена като домат от зор. Ох, нямам търпение да започне да се смее с глас, на една позната близнаците й са на 5 месеца и вече вадят такъв глас. 😀

Успях да се вредя за др Масларска, ама е чак след месец, ще си чакаме, освен това е в 18:30 вечерта, а ние не сме от София и сигурно ще си вземем хотел. Дали се чака много или се спазват часовете?

Нашата бебка също има много газове, първото нещо, което прави като стане от сън е да пръцка, ама пък не забелязвам да е кисела. Даже започвам да се чудя да не е нещо притеснително, толкова пръцкане.

# 429
  • Sofia
Моята бебка не се обръща още. Но когато е по гръб много бута с крачета и понякога се обръща настрани, още малко й остава да се обърне по корем.

Но мен ме притеснява, че не иска да си вдига главичката, когато е по корем. Може и моя да е грешката, защото не я държа дълго по коремче. Слагам я всеки ден, често, но за много кратко, защото много мрази и изпада в истерия, а аз не мога да я гледам безучастно как реве. Когато ми е на рамото си държи главичката изправена, но по корем я вдига само сантиметър, колкото да си я обърне на другата страна. А когато се опитва да я вдигне, вместо нея си вдига дупето. Явно още много й тежи, защото първо порасна на глава (като всяко недоносено или хипотрифично бебе) и след това започна да догонва на телце. Като се замисля, терминът ми беше на 30 април, и според коригираната й възраст тя няма още два месеца.
Масларска каза, че до третия месец трябва да я вдигне и сега съм на тръни.

Моите часове при Масларска са винаги от 19ч. Когато отивам съм сама в чакалнята. Но миналия път си почаках въпреки това, защото тя беше в неонатологичното отделение и явно е имала работа.

Във ФБ членувам в две априлски групи. И двете тръгнаха от тук. Рядко влизам да хвърля по едно око и почти никога не пиша там.

# 430
От днес спирам Colief, по съвет на педиатърката, защото си пръцка на воля, но няма спазми и дано не се завърнат коликите.
Не се обръща сама като е на повивалника по корем доста се килва на една страна, но според мен е неволево. Иначе главата я вдига от доста време вече.
Brin пробвай да ѝ сложиш нещо пред очите, евентуално да ѝ стане интересно. Или на твоите гърди, Ема така най-се амбицира да я вдигне.
Още няма никакви наченки да посяга и хваща играчките или да си гледа ръцете.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 16:04 от DareAngel

# 431
Брин, нашата бебка също не вдига особено главата, когато е по корем в сравнение с нейните набори. Предпочита да си яде ръцете. Когато я нося доста я държи. Може просто да не им харесва и да не проявяват по тази причина желание да упражняват вдигане на глава. Вчера бяхме на ортопед за нашите си там истории и го споменах това с главата и каза, че след 3 месец се следят тези неща, било достатъчно да я слагам след баня, докато й правя масажа.

Освен слагане по корем върху нас една мама беше споделила и следното - когато сме в седнало положение да сложим бебето върху краката ни и реално главичката да висне леко. Аз честно казано това не съм го пробвала. Иначе е идея с някаква визуална или звукова стимулация, докато е по коремче.

# 432
  • Sofia
И моята беше така в началото. Лежи си кротко по корем и си смуче ръцете. Никакво намерение да си вдига главата, дори и с играчки.
Но напоследък е истерия и аз не искам да я мъча. Както предложи DareAngel ще пробвам да я сложа върху мен, може пък това да й допадне.

# 433
Брин, има разни постелки за стоене по коремче, които им привличат вниманието. Ние имаме една пееща възглавничка на fisher price с играчки отпред и на нея откарва известно време. В едната фейсбук група сега масово споделят за надуваема водна постелка с плуващи рибки като ей тази от снимката и уж били доволни. Може да я хващаш и в поза “самолетче”. Колкото повече стои по корем, толкова по-добра ще става.

DareAngel, да не би да й е жега щом покриваш количката? Моята като й е топло е много нервна.

https://vigoshop.bg/app/uploads/2021/02/81Xwf7GtIcL._AC_SX679_-600x483.jpg

# 434
Уж я покривам с дишаща пелена, тя е специално за покриване, но явно на жега не търпи. Днес беше по-добре, но…тези дремки по 20 мин ме побъркват. Втори ден вечеря си заспива сама или в гнездото, или в леглото, или на гърда. Единственият по-дълъг съм е този сутринта. Сега се чудя дали да не затъмня изцяло по обяд и да видя какво ще стане.
Аз взех от тези водни килимчета, но те са за по-големи бебета според мен. Пробвах я но нямаше кой знае какъв интерес. Положителното нещо на това килимче е че в жегите ако я сложиш отгоре ще ѝ е хладничко от водата.

Общи условия

Активация на акаунт