Априлски мами 2022

• 27 752
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Аз да ви кажа ние сме на морето от началото на Май. Моят сладур вече има доста плажове и баща му, му потопи крачетата на няколко пъти (изобщо не беше очарован) . Аз от един месец съм с летния кош. Има напълно легнало положение и е по-добре, малкия се вареше в другия. Обличам го по боди с къс ръкав или потник. Вечер му слагам от тези целите гащеризончета тип къси панталонки с къс ръкав. На плаж ходим често и прекарваме целият ден там. Доста е прохладно от морето и бебо се чувства супер там. Спи си в количката, кърмим се.. малко пооглежда положението и пак заспива.. По-добре ми е там, отколкото затворена вкъщи на климатика.
Нашият ужас с кърменето през деня продължава. От 5 дни давам сироп за рефлукс, който уж имаме, както и АМ вечер преди лагане и няма абсолютно никакво подобрение. Все си мисля, че ако е рефлукс, проблемът няма да е само през деня ами и през нощта. А той нощно време има 2-3 хранения и няма абсолютно никакъв проблем… Яде и заспива!
Вече съм напълно отчаяна. Ще си направя видео с процеса на кърмене и ще се свържа с Ася Демирева или Хедра.. и те са последната ми надежда. Измъчих се психически…

# 466
Ние краят на август ще ходим на море, надявам се, че няма да е голяма жега, а просто приятно топло. Мисля да ѝ потопим крачетата в морето Blush

Аз си кърмя навън и хич не ми дреме. Мятам една пелена и то нищо не се вижда. Е, гледам да сме на някоя по-странична пейка все пак, но ако детето е гладно, си му давам да хапва без значение къде сме... И пред Народния театър кърмих миналият уикенд Joy

В неделя правихме погача и беше много хубаво. Случихме на слънчево време, бяхме навън на двора, малката слуша. Радвам се, че я отложихме във времето тази погача, беше ми много по-спокойно сега, че даже и тортата си направих сама Grinning

Аз да помрънкам малко - от снощи насам малката иска непрекъснато да е със зърно в устата, включително докато спи. Иначе се започва едно мрънкане, което преминава в сериозен рев, на моменти направо истеричен. Изчаквам един момент на уж "по-дълбоко" унасяне и ѝ пъхам биберон в устата, но често ме усеща и се започва пак дебнене от моя страна за подходящия момент за биберона... Първоначално помислих, че нещо кърмата не ѝ стига, още е гладна и през нощта ѝ дадох 30 мл АМ, но не - продължи си с това мрънкане. Вашите мъници правили ли са така?

# 467
  • Sofia
Моята голямата беше така. По цяла нощ ми беше закачена на гърдата, за да спи. По едно време не издържах, защото сутрин бях цялата схваната, и започнах и аз да я дебна кога е заспала, за да и бутна бибата в устата. В началото се усещаше и не я искаше, та падна голяма борба.

# 468
Ние ще ходим на море началото на септември и мисля само крачетата да ѝ потопя.
Моят корем не се е прибрал и имам още 5-6 кг. Днес потърсих някакви кратки видеа и мисля да опитам. Само не знам до колко е проверен фактът, че от физическите активности кърмата намалява🤷🏻♀
Иначе вече следя съня с приложение и е доста добре положението от няколко дни стои будна за около 1.30-40 и заспива, ако прехвърли това време става киселяк.
Сложих я в раницата не остана очарована, но мисля че е малка няма 3 месеца реално. Мисля да я пробвам пак след няколко седмици.
Ще я запишем на уроци по плуване за другия месец. Там където сме харесали има два варианта, води се бебешко спа😂 ще споделя как е минало после.

# 469
И аз обмислям да ги водя на плуване двамата. През август ще бъдем цял месец в София и може да разнообразяваме малко.

То са кърмата и физическото натоварване за пръв път го чувам 😀 според мен няма място за притеснения. Аз от 4 седмици спортувам всеки ден по 30мин и нямам разлика в количеството кърма.

Аз също се притеснявам моята да не се пристрасти към гърдата, че нещо много си я харесва и понякога като й се доспи плаче за нея. Докато не й дам да суче не се успокоява

# 470
Плуването за бебета звучи интересно. Може ли да напишете къде точно ги водите и дали сте доволни? Ако препоръчате място може и да я заведа, а може и да се организираме заедно Stuck Out Tongue Winking Eye
За физическата активност - аз мисля да правя коремни преси за да си стегна корема за морето Joy Ще ходим в началото на септември и мисля да й топна крачетата. Надявам се кърмата да не намалее че бебка си хапва доста.
За ваксините щях да ви питам : след ваксина давали ли сте пробиотик и конкретно пандата? Има ли някаква връзка , да давам ли пандата в деня на ваксината?
За кръщене мислите ли или ще го съчетавате с годината?

# 471
Нашите ваксини минаха, със замах й ги сложиха, на мен ми стана много жал и тя плачка доста.

3-4 часа след ваксината заспа, но се събуди с плач, плака неутешимо поне 30 минути и на мен ми стана много тъжно за нея, защото никога не съм я виждала да плаче така, тя принципно не плаче и й дадох панадол една доза и всичко утихна. Други неразположения не сме имали. Ротата ще е другият месец.

Ние на море май ще ходим юли месец, а каква аптечка приготвяте, вчера забравих да питам ЛЛ… Обаче ще е голямо товарене с тези колички и чудесии. Мисля да взема една хибридна раница пак под наем за седмица, евентуално да сме по-подвижни вечер за разходка.

Ние имаме един пояс за бебета и ми е много мерак да я пробваме, но май ще се осмеля само на бебешки басейн.

# 472
Фифи, хубаво, че споменаваш аптечка. Хич не се бях замислила за това Thinking

Ние засега само ротавирусната сме сложили и да чукам на дърво - нямаше някакво проявление.

Плуването и на мен ми звучи много готино, също бих пробвала.

Момичета, вие имате ли килимче за игра/стоене по корем/пълзене? Приятелка ми прати инфо, че на 29-ти ecoplay ще имат до 40% намаление. Сега ги погледнах, скъпи са си. Не съм гледала такива килимчета и не знам как вървят цените на хубавите килимчета за игра по принцип. Ако някой вече ползва такова килимче, може ли да сподели марка и впечатления?

# 473
Рони, аз имам такова килимче. Страхотно е! Доволна съм. Сгъваш го и го прибираш, твърдичко е. Като се разлее нешо го забърсваш и така.
Каксо общо има Пандата и Ваксините? Защото и аз давам Панда. Хмм... Ако има някаква взаимовръзка пишете да знам да не й давам ?

# 474
Момичета има ли такива от Вас сблъсквали се с пъпна херния. Вчера педиатърката видя и каза да слагаме лепенки, показа ни как. Опитахме се вчера с ММ, но неуспешно. Кажете как сте ги слагали и как се махат после, защото ми изглежда много силно лепилото.

# 475
И при нас се получи същото на прегледа, каза да вземем обикновена лепенка. И ние пробвахме да я сложим, но не успяхме. Не знам дали защото се страхувахме... утре ММ ще работи от вкъщи и в обедната ще ходим пак. И аз също ще съм благодарна, ако някоя мама с опит даде насоки Hands Pray

Гети, мерси много, че писа за килимчето. Предпочитам да купя нещо след препоръка Blush Поръчах тази сутрин и се надявам и на малката да ѝ допадне за игри и за стоене по коремче Balloon

Момичета има ли такива от Вас сблъсквали се с пъпна херния. Вчера педиатърката видя и каза да слагаме лепенки, показа ни как. Опитахме се вчера с ММ, но неуспешно. Кажете как сте ги слагали и как се махат после, защото ми изглежда много силно лепилото.

# 476
Нашата лепенка я слага личната, каза да я чакаме да падне сама. Една падна, сега ще слагаме втора, поприбрал се е пъпа, но има какво да се желае.

# 477
За плуването запазих час за този петък мястото е: https://babyspa-whitelagoon.com

3 лепенки ѝ слагахме на пъпа, но не ние а лекарката и единият път акушерка. Тя не е имала пъпна херния, но беше изскочил пъпа. Трябва да се направи една гънка и най-добре да си я направи лекарката. Като тръгне да се отлепя я намажете обилно с бебешко олио, за да не раздразните кожата като я махате.
За аптечката има един профил в инстаграм, мисля че дамата е лекарка и беше постнала примерна аптечка:

И аз искам да ѝ взема килимче. Но май няма да е от Ecoplay, ами от тези. Изглеждат ми същите, но цената е доста по-различна😉 ако някой ги е ползвал да сподели

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 12:20 от DareAngel

# 478
Момичета какви са тези цени за килимчета,абсурд.Ние имаме такова,въобще не го отразява дори.Баткото на четири се забавлява обаче усилено с него,с буквите и картинките най вече.Рано им е за такава шарении и превъзбуждане,аз го слагам директно на ламината по корем по няколко пъти на ден,иначе си лежи до мен и зяпа къде активната,къде някоя дрънкалка,къде прожектора/въртележката в кошарата.Редувам активната с шезлонг с изцяло легнало положение,извадих и летния кош и това е.Няма смисъл от много разнообразие и нови неща,за мен е рано.За на есен поръчах няколко играчки,включително и детски център вече след годинката са интересните играчки и неща 😁.
Аптечката ми е панадол и спирт,за повръщане ако има ще правя сок от морков,за разстройство сок от шипка и това е.Малки са за каквото и да е,ако не дай си боже стане нещо на морето директно отивам в болницата в Бургас,въобще няма да си правя експерименти и самолечение на толкова малко бебе.

Това поръчах за след 6 месец,трябва да може да сяда обаче.

# 479
Ами те тези на Екоплей не са за шарении и буквички, повечето дори не са шарени, а са за детската стая, да му е мекичко, топлоизолиращо, да не се хлъзга, антибактериални са, не задържат прах  и т.н. Скъпи са да, но лесно се почистват от пюрета, боички и т.н.

Моят бебчо само вечер използва гърдата за приспиване и често го мъча по друг начин, за да не свиква. Но дам ли гърдата заспива на секундата.

Общи условия

Активация на акаунт