Априлски мами 2022

• 27 760
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, искам да започна да се подготвям с информация за захранвснето, четох коментарите ви в темата, но само не си спомням дали сте коментирали за свестни книги, та можете ли да препоръчате нещо, или пък сайт или лекции, защото гледах една лекция и това си е цяла наука, не искам да стане като с кърменето да съм като в небрано лозе. 😃

Иначе за съня… Аз успях да вкарам някаква последователност, нямаме точен график, защото зависи в ще колко станем. 😀 Но интервалите ги спазваме. Просто започнах да познавам по-добре детето и кога започва да му се спи, видя ли на къде отиват нещата си я приспивам, но всеки път различно, я на гърда, я сама в леглото й след хранене или аз лягам на леглото и я слагам с гръбче върху мен и така си заспива след хапване. Опитвам се да не е често на гърда заспиването, защото се притеснявам после как ще премахнем този навик, а и ако се наложи друг да я приспива да не е толкова драматично. Никога не приспивам на пуснат телевизор, много се превъзбужда по-скоро от сменящите се картинки, не толкова от звука. Даже последния месец почти не гледаме телевизия, не го пускам дори и когато е активна, защото все върти към него главата и иска да го гледа.

Сега си давам сметка първия месец какво бебегледане сме правили… Честно казано връщането към кърменето много ми помогна. Премахнахме и приспиването на ръце, че беше страшно, по един час люшкане и пеене. Беше ужасно. Искахме детето да заспи, когато ние решим, за това не се получаваше.

Опитвам се да й създам асоциации за приспиване, които може да прави и друг човек, шткане, галкане, гушкане, да не е само гърда. Не съм крайна да зарежа детето в кошарата и да отида в другата стая, стоя при нея, понякога обръщам гръб, за да не ми гледа очите, че така се възбуждат. Ако усетя, че й трябва помощ за заспиване съдействам по горните начини. И така, абе пак е трудно и изморително, ама може и по-зле да е. 😀

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 00:30 от 🧸 Fiffy

# 451
Блазя ви с тези и интервали😮💨 сутрешното хранене е между 6 и 8, заспива на гърдата и после едва я вдигам след 2,5. През деня го кара на дремки 30-40 мин, най-много обедния сън да е 1.5. Опитах се да следя интервалите на будуване…не ми се получи. Тя заспива сама и като ѝ се спи просто заспива като се пробвах да ги следя…е няма такава мъка тя заспиваше каквото и да се пробвах да правя, за да я държа будна. Дано да се регулира в даден момент.
_treloni и аз имах такива случки да заспи в 8 и да се събуди в 6, единият път я събудих аз в 4 понеже щеше да си изяде ръцете на сън😬 даже не съм се и цедила, тя изяде всичко натрупано на сутринта и от двете гърди.
И на мен не ми е приятно да кърмя навън, но го правя, защото не иска да давам АМ, а за цедене не мисля че има. И най-вече се пречупих, защото никъде не мога да мръдна за повече от 2 часа.
За страничните реакции от ваксината педитърката изписа Thuya, хомеопатично е и се дава един преди, в деня и на следващия ден.

# 452
Туята и аз я давам за ваксините, но хомеопатичката ми я предписа ден преди + шест дни.

Кърмя навън иначе трябва само в нас да си седя. Има дни, в които излизам в 10 и се прибирам в 20, нямам шанса да се цедя или АМ. В началото ми беше тъпо, после ми мина Blush

Интервали за сън не спазвам, спи си когато и падне, така си и хапва. Вечер знае, че има баня и цица, и после отнася плувката Heart Eyes

Аз съм луднала, организирам погачата - ще е следващата неделя и после мисля да се отдам на заслужена почивка Heart

Отивам да оправям багаж, че днес заминаваме на пътешествие, ще ходим до Златолист Heart Eyes

Момичета, колко хапвания имат бебетата? Според моето приложение Магда се опитва да минава към 6-7 на денонощие…при вас как  е?

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 06:12 от Жоржи

# 453
  • Sofia
При мен е пълен хаос. Оставям малката да спи, когато иска, да яде когато иска. Изцяло се водя по нея. Да, заспива късно, но и става късно. Веднъж като започне нощният й сън (около 1-2ч 🤪), се събужда само за ядене и пак си заспива. Всъщност яде в полузаспалото състояние. Режим - 0, но мен ме устройва, не се чувствам уморена и не се съобразявам с "нейния режим", ако трябва да излезем някъде. Просто знам, че ще замрънка по някое време да яде и съм подготвена.
Така че аз нямам никаква идея колко пъти на ден се храни. Просто гледам, ако минат 4 часа от последното хранене, аз да инициирам следващото. Имам чувството, че през целия ден се кърмим.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 12:38 от Brin de muguet

# 454
Жоржи, и моята толкова хранения има. Даже тя си е така от самото начало и пак наддава добре. В момента е 6кг.

Аз да попитам има ли някой, който скоро ще ходи на море и как мислите да обличате бебчетата на плажа? Чудих се дали да взимам бански или от тези комплекти с uv защита, но не ми харесва изкуствената материя за толкова малко бебе и като нищо ще си е с нейните си бодита или пък по памперс 🤷🏼♀

Също така прибраха ли ви се коремите вече?  Дали съм само аз като ходеща бъчва?

# 455
Моят корем се прибра, останаха ми още 3 кг за сваляне.

Моят бебок продължава понякога да иска вечер по-начесто да се храни (през нощта се буди 1 път, рядко 2 пъти) и така някой път храненията стават 8-9. Иначе са 7.

treloni моят син онзи ден заспа в 20 часа и се събуди в 6 сутринта. Нощният сън вече трябва да увеличава, за сметка на дневния, нощния го дават 10-11 часа, така че сте в норма с това ранно заспиване. В моето приложение след 19 часа го смята нощен сън.

Soulmate при нас е така: буди се, защото е гладен, сменявам памперс и се храним, оригваме, после си гукаме и т.н. Като стане 1:30 Мин +/- 10 минути и или сам си заспива, или му помагам, защото понякога не успява сам. След това спи около час и пак се буди за хранене и така от предното хранене са минали 2:30-3 часа, колкото му е интервалът за хранене.
Мен режимите ме устройват, защото ми е по-предвидимо всичко и знам защо мрънка в даден момент.

# 456
Аз пък съм жив труп от вчера насам 😔 Малката иска само на ръце да я нося, а не трябва и да съм седнала а да в разхождам из къщата. Спи на ръцете ми, като я оставя на леглото и вече е будна. Защо така стана изведнъж незнам, много съм изтощена. И н баткото не мога да обърна внимание и много ми е мъчно, разплаках се вчера вече 😢Едната си ръка не мога да я вдигна от 2 дена, от носене вече много ме заболя всичко.. Гръб, ръка, рамо врат.. като пребита съм😁
Поне през нощта спи, иначе как ще издържа незнам..
А преди като и се спеше, особено вечерта слагах на леглото и заспиваше сама. Сега само с люлеене. И гърдата отказва през деня, пробвах всякакви пози, не иска дере се от плач
Дали е от коликите всичко това??

# 457
  • Пловдив
Ние заминаваме на море утре, мисля по боди да я държа или по памперс. И до 11 часа и после след 18 часа да е на плажа, евентуално. Ние спим на 5 метра от плажа. Плана ми е да съм или в ресторанта или в бийч бара, музиката не е силна, тя че може да спи в количката и да е на сянка. Или в краен случай в стаята. Ще се решава на момента всичко. А таткото ще е с каката на плажа.

# 458
И моята бебка е само на ръце. С рефлукс е и няма как. Ако я сложа да легне и повръща, затова си я нося. Голямо обикаляне по стаите пада. Не иска да стои на едно място. Но пък интервалите на будуване и спинкане са по часовник. Храни се от раждането винаги точно на три часа и има страхотен изграден режим. Не разбирам хаотичните ежедневия, аз самата ще се побъркам, ако няма режим.
Ние на море също ще ходим. През юли. На плажа може би няма да я водя.
Не иска да стои по корем. Не знам дали да я карам изобщо като не желае. Иначе голямо плюмчене, голямо лапане на ръцете 😃
Абе има си лесни дни, има си трудни дни. Всеки ден е различен.

# 459
Аз пък съм жив труп от вчера насам 😔 Малката иска само на ръце да я нося, а не трябва и да съм седнала а да в разхождам из къщата. Спи на ръцете ми, като я оставя на леглото и вече е будна. Защо така стана изведнъж незнам, много съм изтощена. И н баткото не мога да обърна внимание и много ми е мъчно, разплаках се вчера вече 😢Едната си ръка не мога да я вдигна от 2 дена, от носене вече много ме заболя всичко.. Гръб, ръка, рамо врат.. като пребита съм😁
Поне през нощта спи, иначе как ще издържа незнам..
А преди като и се спеше, особено вечерта слагах на леглото и заспиваше сама. Сега само с люлеене. И гърдата отказва през деня, пробвах всякакви пози, не иска дере се от плач
Дали е от коликите всичко това??
Бахар, при нас положението е аналогично. Отказва да се кърми през деня и се цедя. Иска само на ръце и да се разнасяме. Не може да заспи вечер и се тръшка, мята и дере. Така е от 2 дни. Моето и твоето са родени в един ден и така като те чета си мисля, че минават някаква фаза просто. Спомням си, че с баткото имах аналогичен период като беше бебе и отшумя от само себе си.
На малкия обрива по лицето така и не му мина (знаех си аз, че не е бебешко акне), а напротив се разпространи по крайниците. Еми честито - себореен и атопичен дерматит.  Дерматоложката изписа кортикостероид и низорал за главата. Направо ми е абсурдно такова лечение за толкова малко бебе...За сега не смятам да го мажа. Ще се консултирам с хомеопатката ни как да процедирам. Нямам никакъв опит с кожни проблеми.
BMR, при мен коремът не се е прибрал. Взела съм един куп колани за прибиране, но съм крайно несериозна в носенето им. Особено сега по жегите.

# 460
Точно от два дена сме така. Последната седмица започна доста да мрънка, но от 2 дена е ад направо.. 🙄
Относно килограмите, почти нищо не остана, само коремчето. Не нося никакви колани, няма да издържа в тези жеги. Даже сутиен не мога да понасям като сме вънка, вкъщи изобщо не нося😆

# 461
Данък обществено мнение не плащам,детето ми е най важно,кърмя го където огладнее,покривам се с една тънка бархетна пелена и това е.
Коремът ми е като преди бременността,но от пет години не е плосък като преди първата бременност.Трите килограма дето ми оставаха станаха пет и то все на дупето и краката.Ама пусти сладолед ми е голяма слабост,да не ви снимам камерата на хладилника ни има пет различни вида шоколадов 😊.Наскоро си купихме и машина за домашен сладолед,та не питайте.Не смея и да тренирам нищо,едно че ме мързи в тия жеги и друго че с баткото като тренирах почна кърмаческата стачка,аз дохранвах,кърмата намаляше,цедях се и пиех чайове,абе не искам да влизам в същия омагьосан кръг.Живот и здраве на есен ще мисля.Ние почнахме ремонт на втория етаж на къщата,мъжа ми реши да правим фитнес стая,за сега само той се възползва,но пък аз се разправям с майсторите.За щастие са козметични ремонти и стая по стая ще ги правим,десерта ще е нова баня там вече ще е голям ремонта.
Малкият мина трите ваксини,имаше малко колики на следващия ден,но ги понесе добре.Доста е пораснал,на два месеца и половина е 6.1кг. и 59 см.
Обръща се отдавна,но не винаги и само като реши.От корем по гръб,обратно все още не може.Почна много да се заглежда,като е буден в количката свалям чадърчето и си зяпа на воля.Летния кош също има изцяло легнало и мисля да го вадя за пробата.На активната много се заседява и посяга,ядосва се като не успее да ги хване.Зяпа си се на огледалото и си говори сам 😊.На море заминаваме след три седмици,с нищо няма да го обличам там,само по памперс.Ще седим до към 10 и 30 и после в апартамента двамата,а батко му и баща му на плаж до към един.После след обяда из града на разходка,да хапнем,да се видим с приятели и бързо ще минат две седмици.Септември мислим да повторим,но без таткото че тогава има много работа,а със сестра ми.Тъкмо ще е по хладно и спокойно тогава.

Допълвам се.Бахар пробвай с раница,моят много си я харесва,зяпа си и се кокори от нея,почти винаги заспива на 15-20-30 минути от разходката.Много е жега сега за дълги разходки,но из вкъщи да изчистя или до магазина да скокна или вечер таткото да го изведе си е незаменима.

# 462
Раницата е толкова готино нещо, ставаш много по мобилен, но на бебуна не й хареса, само подскачаше вътре и малко аз се притеснявах дали й е удобно. Но така или иначе ортопедът ни каза след като напраив 3 месеца и половина тогава да я слагам. Аз пак ще взема под наем, ако се решим да отидем на море. На мен лично ми е много трудно с количката, тези счупени улици правят управлението й предизвикателство…

Тези, които ще отидете на море споделяйте как си прекарвате, как е на море с толкова малко бебе. Ние още не сме се решили да отидем. Ще вкарвате ли бебета в морето?

А като стана въпрос бихте ли завели бебето си на басейн за бебета (има специални такива, където ги учат на плуване). Просто се чудя и аз с какво да се разнообразим в града, че все едно и също.

Утре са ни двете ваксини и само го мисля. Много ще ми е жално, ако плаче и не се чувства добре…

# 463
  • Пловдив

Ето ни, пътувахме добре. Каката пя, бебето спа 😁
Мисля да не я вкарвам малката във водата, още ми е малка. Аз ще си стоя на верандата и ще прекарам тук морето и в ресторанта през деня.
Ще ви държа в течение.

# 464
Soulmate направо изглежда разкошотия Heart Eyes

Фифи, аз водех каката на плуване за бебе от 30 дневна до към една година изкарахме, размазваше се от кеф. Мисля и тази девойка да започна да я водя Hug

Общи условия

Активация на акаунт