Априлски мами 2022

• 27 744
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
https://baby-swim.wixsite.com/pluvanezabebeta за нас пловдивските бебета. 😁

Скрит текст:
Ще е сложно с тая сватба, усещам, ще го мисля още, ако успее да хапне АМ доста ще се улесня. Тя принципно не иска шише вече, но онзи ден на гребната база се разпищя от глад и пробвах и го излапа, така, че ще взема едно АМ за всеки случай. Благодарности за отговора, точно толкова сложна си я предтавях ситуацията. Grinning

# 511
Привет, ние сме със сенник на Dooky - видях го препоръчан от една позната, с UV защита е и не запарва както обикновените платове. Допреди слагах пеленки, сега малко по-лесни са нещата, надявам се на малката да и е добре вътре, че вечно съм във филма да не прегрява. А пък ходим яко голи и засега с нищо не я мажа.

Слагам снимка какво представлява в края на коментара, като има различни модели (дебеличък е иначе).

И ние сме канени на три сватби и отсега ми е търсене как ще станат нещата. Отделно съм и на моминско на едната ми приятелка в Пловдив, решила съм да взимам мъжа ми с мен и ще го оставя той да я гледа през деня, аз ще я храня, а вечерта, като излезем, ще го оставя него с нея. Стискайте палци 😂 Другите сватби - на бабите.

Нашата отказва всякакви биберони, не е пила и от шише (освен в болницата два дена след операцията) и като цяло ми е филм как да я оставям на някого.

И още нещо - през деня няма проблем да заспива сама (след игра или гушкане), но вечер си държи да е от гърдата. Как процедирате в такава ситуация вие? Просто при нас след банята следва храна и на храната вече е заспала. Което за мен е супер, но примерно днеска тактото се опита да я приспи и не стана, отидох аз, дадох да хапне и за 5 мин беше готова. 🤷🏼‍♀️🙈

# 512
Трелони същата работа е със заспиването и аз съм е потрес как ще процедирам… ако някой е намериш решение моля да сподели Confused

# 513
Момичета, днес правихме дълга разходка с новия сенник от ДМ. Да, отстрани пече, но на мен ми е по-удобно от чадъра, определено. Аз и с чадъра бях започнала да се специализирам как да застана, откъде да мина, за да не я напече малката, но с това покривало ми е по-лесно и по-леко.

Днес получихме подарък активна гимнастика и нямам търпение да я пробваме. Старата беше трета употреба, но и едното ни куче налази играчките, та не успяхме да я ползваме особено Grinning

# 514
Слагате ли комарник на количката? Мисля, че в тези жеги няма да се диша вътре в количката ако слагам 😁Но тази вечер утрепах един комар на главата на малката😀добре, че действах преди да ухапа.
И още един въпрос - Оставяте ли прозореца отворен в стаята на бебето?Много е горещо, но ме е страх цяла вечер да спи на отворен прозорец.. 🤔

# 515
Винаги слагам комарника, той е мрежест не мисля че спарва, а и като ѝ пече слънцето постилам муселиновата пелена върху него и цялата се скрива.
Спим на отворен прозорец от май месец.

# 516
Спим на отворен прозорец. За комарника - слагам го само като има животни - ако сме в гора, сред природа, привечер. Иначе не. Dareangel, непоискан съвет малко, ама не слагай пелени върху коша, защото вътре по принцип со е по-топло, а с пелена съвсем се запарва и градусите се вдигат доста повече, отколкото е навън.

Трелони и Жоржи, и при нас заспиването е така 😬 до към 3-4 месец ми беше казал консултант по сън, че няма как да се получи асоциация на заспиване. След тази възраст било ок да се започне приучаване към самостоятелно заспиване.

# 517
Кога мислите да захранвате?
Бебка не обича да стпи по корем, изобщо не иска да я оставям по корем. Има ли други такива?

# 518
гети75 като не обича да стои по корем задържа ли си вече главата само бебето или все още не? Че ние все се вайкаме, че уж не я държим достатъчно по корем.. Ама то или все спи, или е току що наядена и като дойде време за по корем пак заспива 😃 След 11 дена прави 3 месеца и вече има наченки да си задържа главичката сама.

# 519
  • Sofia
Моята изобщо не иска да стои по корем. В момента, в който я поставя по корем и започва истерия. В чудо съм се видяла. И тя след 10-тина дни става на 3 месеца.
Трудно й е да си държи главата. Вдига я колкото да си я обърне на другата страна или толкова рязко я изстрелва нагоре, че после си забива носа в матрака и пак рев. Уффф.
Но иначе си я държи (е, клатушка я малко) като я нося или като я слагам на гърдите си когато съм се облегнала на възглавници и тя е наклонена на 45 °, а не е легнала хоризонтално.

# 520
Моята направи 3 месеца и си държи много добре изправена главата. Но не иска по корем. Педито каза да я слагам всеки ден по малко, но аз не я слагам.

# 521
Здравейте, момичета! Как сте в тези жеги? Включвам се и аз по някои от темите Blush

И при мен малката не обичаше да стои по корем, но постепенно свикна. Приятелка ми сподели да си ползвам възглавницата за кърмене и в тази посока - тя е като по-голяма подкова. Та слагах бебка по корем на възглавницата - така като облягаше коремчето на нея, не ѝ беше толкова неприятно и постепенно започнах да я слагам и върху леглото, а вече и върху килимчето за игра на пода и не се сърди. Сега като е върху килимчето се опитва и да се движи - вдига дупето, мърда крачетата, но ръчичките стоят на едно място и е много смешна Heart Eyes
Като е така по корем задържа главичката, но се изморява ѝ я отпуска. Когато я държим в нас, тогава си я държи... Ами ще се научи Grinning

Днес започна "да пълзи" назад Joy То не е пълзене, де, но като я сложих на активната и започна да се приплъзва назад.

Смученето на ръчичките се завърна с пълна сила - и по-точно на палеца. Като се разбуди и веднага го лапва - поцоква и си се унася. Като ѝ доскучее, пак до него прибягва. Биберон не иска и не знам как да постъпя... Не всеки път успявам да реагирам бързо и да извадя палеца от устата... Някакви идеи?

Комарник още не съм слагала, но ще започна, защото в парка в някои части си има комари, а на двора ни вечер от няколко дни е ужас.

За захранване мисля от 6-ти месец, но навсякъде чета, че то детето си показвало интерес към храната, така че се следя за този интерес Joy

Заспиването на гърда ни е запазена марка... Направо ме успокои с това, че до третия месец не е асоциация. Аз тъкмо пробвам как да я приспивам без гърда, но тя си търси милата. Подариха ни една играчка за гушкане. Мислех тя да ни е асоциацията заедно с чувалче за спане. Само малко се притеснявам за играчката - дали не е още малка, да не вземе нещо да я налапа или да си я сложи пред нослето...или се филмирам излишно?

# 522
За захранването съм решила, че максимално късно ще започна. С баткото бързах да захраня - нямах търпение. Той явно не беше готов. Отказваше ми храната. Спирах, почвах. Голям зор видях. Сега ми е добре като “манджата” й е винаги готова и мисля максимално да удържа този момент, че после трябва да се мисли за готвене

# 523
И моят бебо не искаше по корем, но като започнах да го слагам на килимче и му хареса, по-твърдо го усеща, повече успява да се приплъзва и мести, нареждам му играчки и се опитва да ги докопа и хване.
Също започна да си смуче палеца и се радвам, че се научи с биберона, не знам иначе как щях да го отучван от палеца.

Не заспива на гърда, но си иска приспиване, с биберон, полюшване и потупване по дупето 🙄 Моето притеснение е да не свикне да спи при нас, но през нощта и сутрин като кърмя ми е лесно, бутна му гърдата и продължавам да спя. Също така някой път не спи дълбоко, буди се и търси биберон. Трябва да ставам всеки път и затова ми е удобно да е на нашето легло. Това е единственият недостатък на биберона за мен.

Захранване, четох в едно приложение, че признаците дали бебето е готово са много, някои чисто физиологични. Ще търся пак информацията и ще се водя по нея.

# 524
Здравейте, как сте, как са бебеците?

Сега сме в хубав сезон с повече плодове и зеленчуци, мислите ли да замразявате, за да имате за захранването, ако ще си правите сами пюрета и манджички?

Имам една книжка, която беше към един вестник бонус и пише адекватни неща (съпоставям, с това което съм чела до сега за захранването). Та, има една страница как да съхраним различните сезонни продукти, мога да я кача.

Вашите бебета по колко спят през деня? Моето спи 3 пъти по 2-3 часа, будува по час и половина между дремките, само преди вечерното спане малко повече. Май спи доста, ама например днес не можа да спи както е свикнала и беше крива и трудно заспиваше. Въпреки повечето часове сън вечер също спи от 22:30 до 6-7 сутритна (буди се за едно или две хранения).

Общи условия

Активация на акаунт