Априлски мами 2022

• 27 740
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Моята спи 3 пъти г/д има една дълга дрямка от 2-3 часа и останалото са леки дремчици пт по 30-40мин. Почти цял ден си е будна тоест. Това е добра идея за зеленчуците. Може би ще попитам на село бабата да ми даде, че да съхраня поне за началото на захранването.

# 526
Вчера бяхме на урок по плуване. Няма нищо общо с предния път😂 стопиха ѝ лагерите. Жената, която го води даде и други полезни съвети, например за стоенето по корем, да се слага навита кърпа зад лактите, за да може наистина да се тренират мускулите на врата и опората да е в ръцете. Сега ще купим една голяма кутия от Икеа и продължаваме с плуването у дома ( тя прави домашни посещения в София). Прати ни клипче как минава урока в домашни условия: https://fb.watch/d0BD-ugzM4/

Със смученето е страшна борба. Roni_ абсолютно в същите моменти го прави, нон стоп я дебна с бибата, ама тя го приема на игра.

Напоследък с режима на хранене и сън е много странен. Иска да яде на около 2.30-40 мин, рядко 3. Будува около 1.30-40 (рядко 2) и спи по 30-40 мин, единствено сутрешния сън, след нощотното хранене е доста дълъг, около 2 часа. И се събират доста дремки реално, но общия сън е около 15 часа за денонощие. Ляга към 10-11 и спи до 6-8.
Аз се притеснявам да не ѝ се подвие ухото, предпочита са спи на лявата страна и винаги е подгънато, все го оправям, но тя доста шава. Ще питам ма следващата консултация дали трябва да слагам лепенка, дори превантивно. Взех ленти за глава, но едва ли ще ги търпи в тази жега.

# 527
Оле, DareAngel, направо се стреснах като го потопиха бебето под водата. 😀 И вас ли ви потапяха така? 😀 Иначе надуваем басейн няма ли да свърши работа (ако е по-висок), че тази кутия бая място ще заема?

И бебето спа ли като къпано след изморителното плуване? 😀

# 528
Да Fiffy🤪 поливаха я, потапяха я…пълна програма😂 И очаквах да е уморена и да спи много, но си беше по обичайния режим. Ще заема място, обаче няма толква дълбок надуваем басейн. За няколко месеца ще я прежалим тази кутия, после баба ѝ ще намери приложение на село😬

# 529
Момичета, помощ, нападнаха ни мравки (в къща сме), направо е страшно. Какво мога да пръскам, което е безопасно за бебета.

# 530
  • Пловдив
За мравки знам сол, обикновена готварска. Ръсиш навсякъде, където видиш мравка, и от където идват. Ама ръсиш мъжката, да има доста сол.

# 531
И аз за сол знам, не знам мъжката ли колко съм наръсила, ама всичко е сол у нас 🤣 Нещо не виждам да помага, но може да има някъде процеп, където не съм наръсила. Все се е случвало да тръгнат мравки, ама такова чудо не е било.

Между другото днес бяхме на преглед и ваксина. 6 кг е малкият, на 5-ти направи 3 месеца,  сложихме хексацима и ротарикс. Май ротарикса го раздразни, защото цял следобед мрънка и доста повръща, знам че дразни стомаха. Единият път беше като фонтан. Предният път вдигна температура, дано този път ни се размине.

# 532
Аз слагам бебешка пудра вместо сол за мравките, може да опиташ. При нас имаше ефект.
Има ли и други с реакции от ротарикса?? Аз все още не мога да реша дали да я сложим тая ваксина или не 🤔🤔

# 533
  • Пловдив
Бахар, във вторник сложихме шествалентната и ротарикса. Разпитах всички съседски майки и всички казваха, че са нямали странични ефекти. Аз също не забелязах да има нещо по различно.

# 534
Ооо Ангелче, при Александра съм водила каката Heart Eyes тя е страхотна Heart

На Магда ѝ сложиха само ротарикса онзи ден и се скъсва да пръцка милата. Другите ваксини ще ги отлага личната заради алергиите на каката.

Воднавиолета и ние имаме мравки, боря ги със сол и оцет, ако не помогне ще пръскам като заминем на морето и после майка ще чисти.

За захранването ще си правя домашни пюрета точно защото си имам всичко домашно от градината. Просто ще ги кипна за 10 мин. след като ги затворя. Смятам да спретна различни менюта с тиквичка, морков, картоф, пъщарнак, тиква, ябълка, круша, слива и прасова.

Нашата погача мина, беше разкошно Heart Eyes доста хора отпаднаха и останахме само 35 души и 10-12 деца. Бебочката беше сравнително спокойна и се хилеше на всички от количката.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 08:35 от Жоржи

# 535
  • Пловдив
Жоржи, и аз имам всичко домашно, но какво имаш предвид за направа на пюрета? Няма да ги замразяваш, така ли? Дали ще издържат без консерванти някакви? Дай Ноу Хау как се прави 😁

# 536
Soulmate, от една колежка го водях това, за тяхното бебе така правеха. Варят зарзавата и после пасират и в бебешки бурканчета, накрая ги кипват за 5-7-10 мин.

# 537
Би трябвало да станат така. Нали купешките пюрета и тях така ги правят. Само трябва бурканите да са с хубава капачка, че да не се вкисне пюренцето. Аз лично предпочитам да замразя и да приготвям прясна храна според вкусовете, че както казах преди, баткото голям каприз излезе.

Жоржи, голямо парти сте правили вие ☺ Супер ми звучи.

Бахар, нашата мадама се превива малко след ротарикса и веднъж имаше слуз с точки кръв в акото. Мина всичко за 2 дни някъде

# 538
При нас днес вече всичко е наред. Вчера поне температура не вдигна, рано заспа, сутринта към 5 след хранене повърна още един път обилно и това беше. Всяко дете е различно.
Аз извадих т.нар. летен кош. Къде бил ключа от бараката. Предк като тръгнехме да излизаме и ме втрисаше, постоянно мрънка, плаче, не иска да спи, прибирала съм се с него в едната ръка, с другата бутам количката, защото се скъсва да реве. Днес беше коренно различно, гък не е казал. Оглежда си се, кротува, поспа, седнахме на кафе, игра си с една играчка и това е. Пу пу, дано така продължи, че ми беше писнало.

# 539
  • Пловдив
Аз пък съм в шах и мат! В 9:00 я накърмих, всичко беше нормално, в 12 трябваше пак да яде, но аз я оставих на майка по двора да я разхожда и аз отидох да си бера кайсии, тя заспала и в 12:30 я взимам да я кърмя. Подавам зърно, тя започва да прави физиономии все едно ще повръща. Бре ... Отидох да си измия гърдите, да не би нещо да е от това. Пак подавам и тя кърмата почна направо да си капе в устата ѝ. А тя пак почва да пищи и да се върти... 15 минути борба, рев, въобще не иска гърда.
Пуснах бял шум от телефона, отидох в коридора на тъмно и на ръце я дундуркам и тя захапа. Направо си изкарах акъла. Как така не иска да яде и има позиви за повръщане от гърдата. Мина ми какво ли не през главата.
Дали може на това да му викат кърмаческа стачка?

Общи условия

Активация на акаунт