Априлски мами 2022

• 27 722
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
За тези, които кърмите имам въпрос, вашите бебета на колко часа горе-долу се хранят?

Моето понякога ме прави луда, вкъщи не ми е проблем, търси си цокане след ставане от сън (тя си поспива по 2-3 часа) и преди сън (будува около 1:30-2 часа), ама понякога и на средата на будуването си иска.

Примерно скоро бяхме на ресторант, нахраних я преди излизане, седнахме ние, тя заспа в количката и тъкмо си хапвах сладко-сладко се събуди след час и веднага ръцете в устата, а това е сигнал за ядене, пробвах да я излъжа, ама не стана, та се прибрахме да цока и не заспа, а дивя още поне 2 часа. Бяхме без кола и други хора на масата и не ми беше момент за кърмене.

Реших да пробвам биба в нас, ами не иска, дори и да нося шише с ядене пак няма да иска.

Не че излизаме много по заведения и да ми е такъв проблем, ама се чудя при другите как е. Имам една приятелка тя си го кърми на 3-4 часа, детето се буди, гледа си, не търси преди определения час. 😀 Пък аз от страх да не остана без кърма и от четене - често на, често на гърда, май малко обърках работата. 😀 При нас кърменето не е само за ядене, а и за кеф. 😀

Ако трябва да съм честна, цялата история с кърменето не не кефи, правя го само заради детето, нямам търпение му дойде време и да приключва. 😟

# 586
Не на всеки му харесва и е нормално.В една група във фейса за кърменето има една майка от половин година не спира да се жалва и оплаква как не може да отбие малката,а тя мразела кърменето.Супер дразнеща е,що хора и дадохме съвети и тя продължава само да се оплаква.
Та както и да е де.
Аз с баткото така бях луднала,ама стига ли му,ама гладен ли е,ама какво иска,ама защо не иска.И почнах с цеденето и дохранването при нужда.Сега нито го мисля,нито мия и стерилизирам като луда.Като е гладен яде,като не иска предлагам след час.Иначе яде на 2-3-4 часа зависи,нощем прави две паузи по 6 часа близо тази седмица.Хич не се цедя да облекчавам,той като стане след дълга пауза яде и от двете.Имай в предвид че си лапа ръцете и защото ги опознава.Ако си смуче пръста или ръката не значи непременно че е глад.Така се успокояват също и си чешат венците.

# 587
И на мен кърменето не ми е топ любимо, правя го заради децата. При каката някакъв особен кяр не виждам, боледуваше, алергии има на широко, че чак и астма на алергична основа. Сега ще я видим таз девойка как ще е.

Winter след първото раждане (нормално) добре ме бяха зашили, доста време ме понаболяваше. Не са ти зашили повече, просто още ти е чувствително и се възстановява.

# 588
  • Sofia
Отделно съм се вкарала в един филм с моята епизиотомия: някой знае ли дали е възможно да са зашили повече отколкото трябва или тотално откачам вече? Cry Понеже изпитвам дискомфорт при с*екс и ми се струва че са зашили повече кожа външно не вътрешно. Оффф не знам дали ме разбрахте, някой с епизиотомия може ли да сподели какво става ако са те объркали.Вече какво ли не си мисля Cry
Winter-че, аз не съм с епизиотомия, секцио съм. И при мен не е просто дискомфорт, а направо си е бая болезнено и имам чувството, че съм станала в пъти по-тясна. Беше така и след първото, и след второто секцио и сега пак по същия начин.
Още след първото секцио попитах АГ какво се случва (струваше ми се странно, при положение, че не съм раждала естествено). Каза ми че е нормално - от хормоните е и е причинено най-вече от кърменето. Няма общо със самото раждане. И беше права с времето (не искам да те отчайвам - индивидуално е) като намалих кърменията към 6-ти месец нещата започнаха да се нормализират. Но дотогава явно организмът ми още не е бил готов, защото си беше болезнено.
Сега пак е така, но не му обръщам внимание, защото знам, че ще мине.

А днес малката беше в учудващо добро настроение и прие да остане за една/две минутки по корем без да се дере и съответно си вдигна за пръв път главичката достатъчно високо, за да ме погледне и даже си я задържаше 😍, а не си забиваше носа в матрака. Започвам да виждам светлина в тунела.
Иначе пак направихме ТФЕ, защото изостава с това вдигане на главичката. Слава богу там всичко е ок. Но и Масларска и доц. Ралица Георгиева ни пращат на рехабилитации, за да помогнем на шушулката да се научи да си я държи. Явно аз много съм я щадяла. Е, да де, ама като изпадне в истерия и започне да се захласва от рев как да я държа по корем по цели 5 минути! Съответно изостава с това умение.

# 589
И аз съм с епизиотомия и усещам бая болка само в страната дето ми е зашито. Скоро бях при гинеколог и всичко изглеждаше нормално, на мисля че е зашито повече. Сигурно още не е зарастнала напълно отвътре раната незнам. Честно казано не искам да чувам и дума за се*с заради болката😀

# 590
Vaiza, благодаря за съветите. Тези prenatal витамини колко време ги пиеш? Също вит Е, цинк и алоето на коя марка са ти?
От раждането насам не съм ги спирала витамините. Prenatal на Alive/Nature's way са гумени плодчета и с тях замествам апетита си за гумени бонбони, каквито ужасно много обичам, но не си позволявам. Ще ги пия докато кърмя. Алоето е на Форевър ливинг, цинкът е на Nature's way, вит. Е 400 mg на Natural factors.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 23:57 от vaiza

# 591
Благодаря, че ме светнахте и мен, че има дъвчащи витамини, бих ги пробвала, вкъщи не сме се разболявали от много време насам, но аз често се чувствам като парцал, без никаква енергия и това е след раждането.

Вашите бебета като темперамент на кого повече приличат, на вас или половинката? Примерно на нас ни се е паднало много спокойно бебе (да видим до кога, но все пак съм толкова благодарна), все му се спи на хайвана и според мен е 1:1 с мм ми, той си е по-поспалив, спокоен, уравновесен, аз съм ранобудна и по-избухлива. Мм и като бебе е бил много кротък, за себе си не знам, трябва да попитам майка ми какво бебе съм била. Естествено, че е рано да се каже на кого приличат, но все пак откривате ли някакви прилики?

# 592
И на мен кърменето не ми е никак любимо, но вие споменахте защо го правим. Е има и положителна страна, защото нямам милион шишета за миене🤪😬
При нас кърменето си е хаос, днес на 2 часа си търси, но заспива на първата и втора няма. После огладнява пак яде от двете и явно преяжда, повърна доста пъти. Но като цяло яде 5-6 пъти за деня, последното ѝ хранене е между 9 и 11, не винаги заспива веднага и става около 8-8.30.
Исках да ви попитам за зимни чувалчета за количките, знам че е рано, но имам казус. Количката ни е Mutsy iGo, имаше много добра промоция миналата година. Но явно е била добра понеже спират модела и сега няма почти никакви налични аксесоари. Едва намерихме комарник/ слънчобран. И сега сме в търсене на дъждобран и чувал, но никъде няма. И се чудя дали може да се вземе някакъв универсален, който да пасва на количката и да държи топло.🤔

# 593
BMR, аз пиех Огестан по време на бременността + пробиотик и сега си го допивам колкото ми беше останал. Приятелки ми препоръчаха ПреМама Дуо и точно днес си купих. Та ще сменя на ПреМама + пробиотика, който пия.

Включвам се и аз към групата с дискомфорта по време на секс след епизиотомия. АГ каза, че всичко е супер откъм възстановяване, но имам вагинална сухота и затова усещам дискомфорт (направо болка). Изписа ми едни вагинални глобули, та ще видим има ли ефект...

При мен последните дни са супер емоционални - разстройвам се за нищо и ме напира на рев... УжасТ някакъв.

За яденето - давам ѝ винаги, когато поиска. Понякога на час и половина, друг път на два-два и половина..
Вечер я къпем между 20 и 20:30 ч, после кърмене и тя заспива. Към 3 часа хапва пак в просъница - последните пъти аз инициирам, а тя спи, и после между 6 и 7 часа сама се буди.
Снощи и към полунощ яде - пак в просъница, аз я сложих, защото не успявах да се изцедя с помпата.

DareAngel, според мен и други аксесоари ще станат. Количката ни е на Кам, купихме я с доста допълнителни неща на Лорели (втора употреба я взимахме).

# 594
И на мен кърменето не ми е никак любимо, но вие споменахте защо го правим. Е има и положителна страна, защото нямам милион шишета за миене🤪😬
При нас кърменето си е хаос, днес на 2 часа си търси, но заспива на първата и втора няма. После огладнява пак яде от двете и явно преяжда, повърна доста пъти. Но като цяло яде 5-6 пъти за деня, последното ѝ хранене е между 9 и 11, не винаги заспива веднага и става около 8-8.30.
Исках да ви попитам за зимни чувалчета за количките, знам че е рано, но имам казус. Количката ни е Mutsy iGo, имаше много добра промоция миналата година. Но явно е била добра понеже спират модела и сега няма почти никакви налични аксесоари. Едва намерихме комарник/ слънчобран. И сега сме в търсене на дъждобран и чувал, но никъде няма. И се чудя дали може да се вземе някакъв универсален, който да пасва на количката и да държи топло.🤔

Можеш да вземеш какъвто ти хареса, само трябва да пасва на коланите, че не вдички стават. За нашата количка даже не мисля и че има оригинален.

Режи не му налагам, сам си решава. Вече не става нощно време. Яде 9:30-22-22:30 и после чак сутринта 6:30-7-7:30. Но мен ме устройва да ляга по-късно, защото и аз лягам към 00-1-2. Спазвам само интервалите на будуване.

# 595
Сега се успокойх, че не само моето дете иска да го кърмя на 1 час понякога. Иначе най-големият плюс на кърменето за мен е нощното хранене, почти не се разсънва и аз си дремя, а преди шишета, води, чудесии.

Иначе онзи ден като бяхме при др Масларска тя ми показа как да я уча да се обръща, но каза, че е още малка и е рано. Само, че тя хвана ръчиката и крачето от една и съща, а не противоположна страна.

Brin, не се упреквай, че много си я щадяла, аз моята почти не я слагах по корем, беше ме страх, че много си забива главата в матрака, и просто изведнъж започва да я държи главата. 🤨

# 596
Fiffy, това,  ако го бях прочела вчера щях сигурно да ти напиша как моята се храни на 3 часа и между храненията давам вода. Днес е тотално различно - на гърда на всеки час и 30 някъде 😀😀😀3 от кърменията ми бяха навън… не ми е най-приятното нещо да кърмя нявън, но не намирам иначе как. То мниго не се вижда. На ресторант сме сядали и се е налагало да кърмя - ходя или вътре на закътано някъде, или на някоя пейка в близост до заведението.  На плажа не ми дремеше.

Лещичка, ние бяхме в Поморие и моите впечатления от там са точно обратното - лудница, прахоляк, боклуци и жега 😀 иначе като график буквално все едно описа нашия. Сто процента сме се засякли някъде без да знаем да се поздравим.

Winter, аз имам епизиотомия от първото ми раждане и бях по същия начин. Интимността с мм беше доста болезнена с месеци. После мина. Сега честно казано не съм се осмелила още.. сиг сме единствените, които не са си възстановили интимния живот.

# 597
Winter11, и моя бебок е от късно заспиващите. Доскоро към един през нощта. От няколко вечери му се доспива към 23-23.30. Така, че има светлина в тунела. Едва ли бебетата, които заспиват рано са със създаден режим от родителите на тази възраст. По-скоро самото дете си заспива рано, това обаче означава, че и рано става.
Фифи, като гледам малкия е пълно ксерокопие на баща си, не само визуално, но и като темперамент и физиология. Свекървата като го видя се втрещи, не очакваше чак такава прилика. Чак се питам как е възможно до такава степен да си приличат. Чакам само да видя дали ще е и левичар за да е пълна приликата.
BMR, споко не сте единствените. Каква интимност какви 5 лева на тази суша. Абсурд просто.

# 598
При някоинот вас наблюдава ли се регресия на съня през сегашния четвърти месец?
Моята бебка си спи, както до сега, вечер ляга в 21.30. Навивам си аларма в 5.00 за да я нахраня и пак заспива до 8.00 Обаче в 5.00 като я нахраня задължително я взимам в гнездо при мен на спалнята, а не я връщам в леглото й. Това ми го дадоха като съвети и при нас действа много добре.
Искам да попитам - пъпчици от претопляне за колко време минават? Бебка киха много и два дена спим на затворена врара и пъпките от претопляне са на лице. Някой знае ли за колко време минават, трябва ли да се мажат с нещо?

# 599
Гети, проветрявай повече пъпките и минават за няколко дни. Кихането не е признак за хладнина при бебетата (виж ако питаш майка ми иска да ѝ нахлузи вълнен шал като кихне бебето Joy).

Аз и със секцио нямам никакво желание за интимности… според мен е от хормоните Confused

Общи условия

Активация на акаунт