Априлски мами 2022

• 27 725
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Лещичка благодаря, Ангелче, воднавиолета, Рони и на вас. Знам, че сфинктера на стомаха се затваря след 3 месец, пише го в учебниците по биология, но след като е минало поне 2 часа от ядене ми изглеждаше съмнително да повръща… може би преяжда…

И ние заминаваме на моренце следващата седмица, ще идем до Крапец, заредила съм се с wooden spoon за комари Blush

# 571
Благодаря за подкрепата. Рони, мерси за споделения опит от позната.
Бебка днес е без темперстура вече, надявам се най-лошото да е отминало и да се възстанови бързо.
Само да ви кажа, че дори в София е ад в момента и никъде не искат да преглеждат малки бебета с ковид. Единственият коридор е в ИнфекциоЗна болница, но за там знам, че е 9-тия кръг на ада.
Моята също е на 3++ месеца и нЕ се обръща. Няма и да се обърне скоро мисля.
Не ми се мисли като се обръщат нощно време как се процедира?
За повръщането - моята беще с голям рефлукс, обиколих всички лекари в София. Ами всеки казва минава от само себе си. Много се ядосвах на това изречение, но се оказа, че е вярно. Просто една сутрин се събуди и почна да повръща по-малко и все по-малко.

# 572
  • Sofia
Бахар, между двете дози Ротарикс трябва да има един месец, а втората трябва да е преди да навърши 5 месеца.

Моята е точно на 3 месеца и се обръща само настрани. Малко й остава да се обърне по корем, ама едва ли ще го направи скоро (като се има предвид колко мрази да е по корем).

# 573
Ами то не е задължително,някой бебета не обичат.На братовчедка ми малката не се обръщаше,нито пълзеше или лазеше.На 11 месеца стана и проходи от раз без да пада без нищо,напълно стабилна.Така че си е до дете.На другата ми братовчедка малката е на 7 месеца и е огън като баткото.Лази като хлебарка е бърза,само гледа да се хване за нещо и се изправя и опитва да пристъпва.Така че децата са различни,то и аз неволно сравнявам малкото с големия,ама съм го оставила сам да си показва.От няколко седмици спи само по корем,затова и възглавницата такава я взех и много му харесва.На обикновената активна вече не иска да седи,прибрала съм я.Нагласила съм му я като стане ще яде и поне 15-20 минути ще я зяпа и ще опитва да я натиска.

# 574
Жоржи, приятно на морето. Да кажеш после на Крапец дали има много народ в края на Юли. Ние сме на южното, че ме достраша да пътуваме толкова дълго с две бебета, но не мисля, че бих повторила. Мразя навалицата, а тук е точно такова. За повръщането - и моята повръща. Тя много яде и понякога връща и час-два след хранене.

Лещичка, и ние имаме подобна възглавничка за по коремче от баткото и влезе в употреба и от двете дечица.

Гети, много страшно ми звучи този ковид за малко бебе. Стискам палци лошото да е минало.

За обръщането си мисля, че съм за бой малко, защото неглижирам гимнастиката и масажите. Не мога да се организирам с двете деца да обръщам мн внимание и на това 🤷🏼♀ Всеки ден ги правя, но се сещам преди лягане, на нея вече й се спи и е нервна, баткото и той вика от съседната стая и го правя колкото да не е без хич. Моята мадама се роди голяма, сега също е доста голяма и пухкава, та си мисля, че ще й бъде по-трудно да започне да ги прави тези неща сама. Случвало се е няколко пъти като стои по корем да се “катурне” настрани и това е. Ако е по гръб изобщо не прави опити за обръщане.

# 575
Ние преди малко се върнахме от бебешкото спа. Много готино беше и на Неда и хареса много. Накрая даже се беше нахилила и риташе яко с крачета. Като не се очертава море тази година, поне на детето да направим кефа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 576
Искам да те попитам няколко неща.,защото и нашият татко е болен от три дена
Кога да очаквам симптоми при бебка, при вас кой ден започнаха?? Само температура ли имаше малката? Много съм притеснена 😐
Бебка днес е без темперстура вече, надявам се най-лошото да е отминало и да се възстанови бързо.
Само да ви кажа, че дори в София е ад в момента и никъде не искат да преглеждат малки бебета с ковид. Единственият коридор е в ИнфекциоЗна болница, но за там знам, че е 9-тия кръг на ада.

# 577
Нашето море приключи и стига толкова, на мен ми беше доста трудно, малко се надцених. Не знам дали ще се навия втори път тази година или поне бебка да може да сяда. Кърменето ми беше наййй-гадно, увивах се като мумия, за да не гледа никой, че нали знаете хората колко са любопитни, все едно кой знае какво. Бебето като се събуди се чудиш ти как да се наместиш, пък него къде и как да сложиш. 😀 Режимът стана бом-бок, всеки ден в различен час ставаше и оттам денят тръгваше различно и различно заспиваше. Иначе бебка много ни слуша и издържа геройски 5-6 часавия път.

Минахме и през др Масларска, ще се мажем с крем и няма да пием сироп за щастие за хемангиома. Но прегледът беше точно 10 минути, доста формално, хмм. Беше мила жената, ама нищо кой знае какво, като чели очаквах повече и предвид цената на прегледа. Това, което бях прочела в групите нищо по различно не чух. Но както и да е, свърши вече, сега ще мажем крем и така.

На болните бебенца и не само - бърдо оздравяване. Новини не гледам, но дочувам, че отново има много болни, Аман няма край този вирус…

# 578
Искам да те попитам няколко неща.,защото и нашият татко е болен от три дена
Кога да очаквам симптоми при бебка, при вас кой ден започнаха?? Само температура ли имаше малката? Много съм притеснена 😐

Бахар, тсткото се разболя, след три дена аз, след още три дена бебка. С темперстура и червено гърло. Стискам палци да ви се размине. Ако имаш възможност взимай бебето и отивайте другаде за една седмица.

# 579
Да оздравяват скоро всички! Heart
И аз вече негодувам - няма ли да се претопи някак този ковид... Нашият татко засега е с отрицателни тестове, температура няма, но точно гърло го наболяваше и леко се закашля. Само за вечерната баня има досег с бебка и е с маска. Избягваме се и един друг Grinning С двете кучета са командировани в хола Grinning

Аз също не съм пълзяла, а директно съм проходила - майка ме информира тези дни Grinning

Тъкмо привърших цеденето. Хора, не знам какво става, но някой път нищо не мога да изкарам с тази помпа... Не мога да си го обясня. Малката спеше, но я сложих да цока и веднага потече кърма, значи има... Само се филмирам така като не теква. То нали имахме проблеми е началото, та съвсем е пълен филмът. Като чета как хората цедят по (че и над) 100 мл и направо се чудя защо при мен е така ...

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 04:21 от Roni_

# 580
Ох, аз да си се оплача, че нещо ми става с имунната система. Раболях се точно като раждах и от тогава насам буквално всеки месец боледувам. В момента пак. Всеки път треперя за децата. Досега не са се заразявали. В момента пак треперя, че днес ми е едва 3ти ден от симптомите. Вървя с маски навсякъде, гледам минимално малко да ги доближавам, но няма как… някоя от вас може ли да даде акъл за повишаване на имунитет? Предполагам, че организмът ми е изтощен от поредни бременности+кърмене.

# 581
Авирон Рапид за имунитет и за по-бързо преборване на настинка Wink знам че може по време на бременност и по време на кърмене и го пих преди няколко дни . Иначе с него може и зинсед или други витамини. Скорошно оздравяване на всички Flowers Four Leaf Clover
Моята бебка се мъчи да се обърне по корем от гръб но й е трудно и ще пробвам упражненията които сте писали. Иначе съм се видяла в чудо да наложа режим. Много късно заспива това дете - в 2 през нощта 🤯 тези които започват дългия сън рано към 20 часа например, може ли да споделите как го постигнахте и в колко стават сутрин бебетата?
Отделно съм се вкарала в един филм с моята епизиотомия: някой знае ли дали е възможно да са зашили повече отколкото трябва или тотално откачам вече? Cry Понеже изпитвам дискомфорт при с*екс и ми се струва че са зашили повече кожа външно не вътрешно. Оффф не знам дали ме разбрахте, някой с епизиотомия може ли да сподели какво става ако са те объркали.Вече какво ли не си мисля Cry

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 11:10 от Winter11

# 582
BMR, аз така бях след първата бременност и за това този път реших да тръгна ударно след раждането с Prenatal витамини на Alive, алое вера сок сутрин на гладно по 60 мл., добавям хранителна (бирена) мая към супи по 1 суп. лъжица на ден. Съдържа витамин Б комплекс, поддържа имунитета и уж подпомага лактацията. Взимам и омега 3, вит. Е и цинк, последните 2 не всеки ден. 2-3 пъти седмично. И за сега удържам фронта. Може да добавиш и пробиотик за месец-два. Благодаря ти за споделения опит с баткото и АД. На нас ни изписаха продукти на Биодерма атодерм и съм доволна, но докато не намазах с кортикостероид обривът беше много зле. Дано няма повече такова обостряне, че явно го сърби и се дере особено по лицето...
Лещичка, обривите са по цялото лице и крайници - червен, релефен и по сгъвките сълзящ, стигащ до рани. Крустите са по окосмената част на главата. Третирам с крем на биодерма за млечни корички. Не, че падат, но се размекват и с гребенче лека по лека успявам да ги махна. За съжаление след 3 дни пак цялата глава е в крусти и пак мажа, махам и така до не знам кога...
Ние до море май няма да стигнем. Притеснява ме голямото стълпотворение и ниска хигиена по нашето, а и с това увеличение на заболеваемостта от Ковид, мерси съм. В Гърция пък е такъв мор, че няма да издържа, а септември не ни се ходи, защото денят е къс и времето е малко на късмет.

# 583
Vaiza, благодаря за съветите. Тези prenatal витамини колко време ги пиеш? Също вит Е, цинк и алоето на коя марка са ти?

# 584
И аз съм с дращещо гърло,но ядох онази вечер късно сладолед без да го чакам да се отпусне от камерата.Имуностимулатори не пия,на баткото също не давам.Ям много плодове и зеленчуци,пия и мляко и айрян доста.Просто баткото заспа в 10 и на терасата седнахме на тишина.Не знам къде сте на море,ние сме на Поморие и е доста спокойно.Сигурно има лудница вечер и на обяд по заведенията,но ние не ходим.И на плажа е спокойно,има си чадъри и не е фраш,морето е сравнително чисто.Хич не ми дреме кърмя си на шезлонга,покривам се леко с една бархетна пелена и това е.Отиваме към 8-8 и 30 и с малкото се прибираме към 10:30-11,баткото си идват към 13.Поръчваме си храна и до към 4-5 сме в апартамента.После на плаж или разходка,има голям лунапарк и всяка вечер сме там,малко е шумно затова се редуваме единия разхожда малкото,а другия с баткото по атракциите.До осем сме се прибрали,или взимаме нещо от някъде или поръчваме или готвим.Ваната не я носим,та го къпя под душа директно,яде и заспива към 8- 8:30 най късно.6 нощ подред става само в 1-2 да яде и от двете и спи до 7-7:30.Вкъщи беше малко по различен часа на лягане/ставане,но пък се будеше поне 2-3 пъти за ядене.Ще видим като се приберем след седмица как ще е.Никакъв режим не съм му налагала,сам си определя яденето и спането,водя се по него.Венецът му вече се е сцепил,до няколко дена ще се покаже и първото му зъбче.При нас има традиция,като излезе да се напукат пуканки,да са му бели и здрави зъбките и лесно да излизат както лесно се пука зрънцето царевица.

Общи условия

Активация на акаунт