Априлски мами 2022

• 27 730
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
BMR, ще ми е трудно с думи, но ще опитам. Както е по гръб го хващаш за раменцата и го повдигаш, подпираш и главата, от легнало положение го извърташ в ляво и дясно пак за рамената. И след това го търкаляш като му хващаш крачето така че да поведе и тялото. Като е хубаво преди упражненията да се направи и масаж, за да се загреят мускулите, даже е задължително. Днес ги правих сама за първи път след прегледа и май ни се получиха нещата, трябва всеки ден и се надявам да има ефект.

DareAngel, ще съм ти благодарна, ако можеш да поясниш какви упражнения са ти препоръчали за подпомагане на обръщането

# 556
Бебка е с ковид! Пазете се! Много е страшно Sad

# 557
  • Sofia
Леле, Гети 😟, дано да го мине леко! Бързо да оздравява малката!

# 558
Здравейте, момичета! Благодаря ви за отзивите за уреда - точно на Филипс гледах, после гугълнах и на други марки, но... Ще ми спестите едни мин. 200 лева Grinning

Гети, стискам палци да мине бързо! Моя приятелка с бебчето и с мъжа ѝ караха ковид през април. Знам, че при бебо най-леко мина - лека температура 2 дни, цокал си е повечко. Ще я попитам пак за подробности - ей така за кураж да ти напиша... Вярно, че при всеки е различен този гад ковидът, ама...

DareAngel, успех с гимнастиката! Благодаря ти за споделянето! Фурлакис и на нас ни показа това с въртенето/ търкалянето, но аз много, много рядко го правя, защото и бебка се дразнеше и аз се притеснявах. Сега вече като е по-едричка и след споделеното от твоя страна, се мотивирам всеки ден да включа това упражнение Heart

За ръцете и палеца - добре дошли в нашия отбор Confused Абсолютно същото прави - щом се разбуди и си лапва палчето. Аз не я чувам, особено сутрин между 6 и 7 часа. И през деня на дремките го прави. Само чувам на камерата едно примляскване и вече ми е ясно. Когато съм в стаята при нея на дневните дремки, леко хващам ръчичката и дърпам, понякога се разбужда съвсем и се сърди. Биберон не иска. Умувам и аз какво да правя.

И нашият татко снощи се прибра с неразположение. Беше в офиса и каза, че колежките нонстоп включвали и изключвали климатика... Чакам да ми пише бързият тест какво е показал. Ние средата на март карахме ковид, вярвам, че сега ще бъде просто леко настинал.

Искам да ви се похваля с нещо - да чукам на дърво първо. Малката започна да ака всеки ден. Даже веднъж два пъти. Помогна ни Омнибиотик Панда. Направо камък ми падна от сърцето, честно. Преди на 6-7 дни се изакваше с клизмичка. Надявам се никога да не се сблъскате с такова притеснение, но ако се случи - пробвайте го. Още го давам, понеже е за 1 месец. Като свърши, ще тествам как ще сме без него. Дай Боже да ѝ се е нормализирало коремчето и да продължи да си ака без пробиотика.

# 559
Ох, бързо оздравяване Гети. Дано да мине лекичкони бързо 😐
Колко дена след таткото започнаха симптомите при бебка??

И ние имахме проблем с изхождането, смених Аптамила с Лактана био и сега всеки ден даже понякога два пъти се изхожда..
През деня изобщо не иска гърдата, опитах всичко но не помага. Много ми е мъчно, защото всеки път не мога и да се изцедя. В близко време май няма да имам и малката кърма, което имах досега 😔

# 560
Гети, дано изкарате възможно най-леко вируса! Пиши как сте!
При нас нито Омнибиотик панда, нито лактана био помогнаха за изхождането. Сега давам чай Блевит Л с цел разхлабване. Помага, но получава много газове и понякога го заболява коремчето.
Бахар, и при нас положението с кърменето е същото. През деня не желае да суче. Взех си двойна електрическа помпа с цел по-бързо изцеждане и стимулиране на кърмата, защото с този атопичен дерматит е важно да е на кърма колкото се може по-дълго. Какво да кажа пробвах да се наливам с течности, пробвах power pumping, пих лактогонни чайове, добавка Лактил, бирена мая, по-често хранене с повече протеини и много супи - еми не става. Изцеждам 80 мл. общо от двете гърди и това е, но поне поддържам лактацията. Офффф, и гледам клипчета как майки изцеждат по 360 мл. за 10 мин и недоумявам просто как е възможно?
На последната консултация ни отложиха ваксините заради АД и смениха добавката на Лактана хипоалергенно. А обривът става все по-зле и колкото и да не ми се иска ще трябва да го мажа с кортикостероид. BMR, вие как се справяхте с обривите на баткото? Можеш ли да препоръчаш читав дерматолог?

# 561
Къде имате обриви?? На главичката на малката забелязвам бели неща като пърхот, дали са крусти незнам. Мажете ли с нещо при такива неща??
И аз изкарвам около 60-80 мл при изцеждане, не мисля и че ще се увеличи..
Поне за през нощта да има, един или два пъти се събужда и тогава суче само по 5 минутки

# 562
Vaiza, изпробвахме цялата козметика на пазара и на него най-добре му се отразява серията на Биодерма - Атодерм, но си е индивидуално. Сега за жегите имат един нов продукт - гел крем, който не спарва. Иначе при обостряне хидратирам много пъти на ден - 5/6 някъде. Обривите самите ги мажа с едно на доктор Тайс - нахткерцен интензивен балсам. Когато е много зле положението съм мазала и с кортикостероиди, но ефектът е временен от тях. Детето трябва да е леко облечено. Всички дрехи вкъщи се перат с Персил сенситив като пускам допълнително изплакване, материя - само памук.

Дерматолог - аз съм мн доволна от др Дора Андреева в поликлиниката в Гео Милев. Много беше зле като го заведохме там за първи път. Буквално ми нарисува карта на тялото и изписа 5-6 мазила като рисуваше кое къде да се маже. Някои кремчета бяха такива, които се правят в аптека. Искаше да се чуваме всеки ден по телефона да следи как е. Изобщо много ми в на сърце и винаги се оправя след ходене при нея.

# 563
Гети, говорих с моята приятелка. Потвърди ми , че бебчо 2 дни и половина е бил с температура, като са започнали да я свалят от 39,1 и леко е покашлял. Кърмила го е по-често, изписали са им температуропонижаващи и витамин Ц на ампули + куул пачове е слагала. И доста леко го е изкарал. И при вас леко да мине, стискам палци! Heart

# 564
Гети, нека мине леко, само бъди спокойна.

За дерматолог мога да препоръчам д-р Къчева в Токуда, какта ми е с много чувствителна кожа заради алергиите и само тя я спасява. Отговаря на вайбър има и група във ФБ.

Момичета как са бебетата с повръщането? Магда повръща по един два пъти на ден. След като е оригната и е минало доста време от храненето. Качва бавно - за последния месец 700гр., иначе е активно бебе. Обаче това връщане на мляко ме притеснява, изцяло на кърма е.

# 565
Жоржи, малката днес ми повърна малко повече на два пъти, но беше след кърмене или по-скоро опит за кърмене. Май започва стачка, по е по описанието на стачките... Сега я нахраних в просъница и на затъмнено. Иначе не ми е повръщала.

# 566
Гети, бързо да минава, дано по-лекичко го прекара ❤

Моето бебе повръща доста, да не говорим, че като си лапа ръцете, също. Едно навън повръща, едно често го виждам да преглъща.
Жоржи защо да е бавно, моят син е качил 600 гр. Те след първия месец мисля че започват малко по-бавно да качват.

За обръщането, за мен поставянето на бебето на килимчето на пода изигра голяма роля. Ортопедите казват, че това подпомага обръщането, на леглото по-трудно се получават нещата. На пода стои повече по корем. Аз си свалих едно приложение, заплаща се, но е много полезно. Има гимнастики и упражнения спрямо умението, което искате да постигнете, също така пише какви неща трябва да умее бебето за възрастта си. В скрит текст ще сложа снимки за 3 месец за уменията, но е на английски. Та там за обръщането дават, че стоенето по корем е най-важно и едно упражнение, както е по гръб се вдига едната ръка нагоре и с другата помагаш на бебето да се завърти. Направихме го няколко пъти и той започна да се обръща. Сега и на сън се обръща и в чудо съм се видяла,

Скрит текст:

Така изглежда упражението, но не става мн ясно от снимките
Скрит текст:

# 567
Ема връща почти след всяко ядене и все още дори не след хранене си връща в устата и се дави. Много е неприятно, но който и лекар да питам всички казват, че е нормално.

# 568
Гети съжалявам да го чуя,бързо оздравяване ви пожелавам 🤗
Клапата на стомаха за връщането на храната по хранопровода се затваря след шестия месец,така че наистина е нормално,единствено ако е на фонтан и често трябва да се притеснявате.От преяждане е или ако е било много активно веднага след хранене.После пък почват лигите,абе до годинката си е яко пране.После се цапат,махането на памперса абе имат си периоди няма как.
Ако ви притеснява много повръщането следете фонтанелата,ако е много хлътнала навътре значи започва обезводняване и трябва по на често да хапва и повече време да е изправено след това за да се намали възможността за повръщане.
Ние сме от няколко дена на море,много им харесва,на баткото най вече,едвам го прибира на обяд.С малкото сме до 10:30-11 и вечер след 17 и то само на сянка.С раницата се носим,наблизо ни е и там си лежи на пясъка къде зяпа,къде спи.Топнахме го сутрин няколко пъти,нали уж е по чиста водата тогава,не остана особено очарован.
Взе да спи доста само по веднъж се буди нощем,не знам дали заради соления въздух,дето спи между нас,не носим кошарата или просто се умаря много но не се оплаквам.
Долните му два зъба почти излязоха,буквално се виждат.Много е рано,но пък всяко дете е различно,отделно че те от раждането си растат,няма как да знаем кога точно ще пробият.Ръцете са постоянно в устата,когато мога ги вадя,палеца също смучи усилено,давам залъгалка и обеснявам че не трябва,че ще го боли пръсчето после.Разбира се не разбира,но пък минава номера в повечето пъти.Още нищо не давам за зъбите,само му сложихме кехлибарения гердан и почнах да ги чеша с охладени гризалки.Голям кеф му е да ги дъвчи.Тук намерих една много забавна възглавничка за седене по корем,много му харесва,свети при натискане и издава приятни звуци.Опитва се да я натиска,ядосва се като спре,абе пълна програма.Опитва се да пълзи,в началото се гърчеше като червейче сега взе да оправя синхрона и на спалнята с хващане за чаршафа успява да се придвижи и завре в ъгъла.Толкова са различни с батко му,а уж са с един ген 😁.Голям чаршаф стана,но чак днес наваксах с каквото сте писали 🤗

# 569
Ние сме на 3 месец и половина, още не може да се върти настрани. Бая се опитва иначе, но трябва още мъничко 😀
Баткото имаше зъби на 5 месеца, сега с малката кога ще пробият незнам. Ръцете постоянно с в устата..
Баткото без да пълзи се изправи, не го видях нито един път да пълзи😁 Да видим сега как ще е
Знаете ли колко време трябва да има между дозите на ротарикса?? Още не можахме първата доза да сложим.
Миналия път беше болна та отложихме, днеска отидох лекаря го нямал..

Общи условия

Активация на акаунт