Априлски мами 2022

• 27 734
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Soulmate баш на такова си звучи 🥹 Дано не е.
Оф аз все се притеснявам заради това, че давам шише чат пат като сме навън, да не почне някоя кърмаческа стачка.

# 541
О, и моята го в правила един път това, но според мен не беше гладна, а аз й предлагах и направи една физиономия още малко да повърне. То моето май си стачкува от дост време, поне веднъж в деня така се извивала, рита и гърчи, изобщо има ли избавяне от тези стачки?

Ние сме от 1 седмица с летния, направо е удосволствие да се разхождаме, много в щастлива. Вчера пробвах да я върна в другия лош, еми няма да се върнем, колкото сме го използвали толкова. 😀 По принуда заспа, гърчи се, мъка.

# 542
Ох, ММ е с ковид Sad хем е ваксиниран и въпреки това го кара тежко. Изолирахме се с бебка в спалнята, но все пак ползваме общи части. Стискайте палци да ми се размине с бебка. Дали да й давам нещо превантивно? Днес звънях на педиатъра да го питам, но не ми вдигна. Явно петъчно е бил зает.

# 543
Леле Гети, успех! Дано всичко се размине🍀
При нас днес беше динамично…снощи ѝ сменихме леглото (досега беше с next to me и сега и сложихме основното легло с хубав матрак) таа явно доста ѝ допадна спа от 22.30 до 8.30 и после цял ден дискотека най-дългият ѝ сън беше 50мин, искаше са яде през 1.30 и заспиваше още на първата гърда…и няма преместване само като се изправя и край. Та така мина целия ден свга заспа отново към 22.30 дано утре да е по-добре🍀

# 544
Момичета, аз нещо не получавах известия, че сте писали, странна работа. И ние в петък сложихме втора доза ротарикс. Да чукна на дърво - всичко беше наред. Не знам дали пробиотикът е допринесъл или по-скоро си е до дете.

Мравки знам, че със сол се гонят или с утайка от кафе.

Гети, стискам палци на вас да ви се размине.

DareAngel, и при нас има такива дни - имам чувството, че целият ден минава на гърдите ми. Аз го отдавам на преумора или скок в растежа.

Аз мисля също да замразявам сезонни плодове и зеленчуци. Хвърлила съм око на един уред за пюрета - готви си сам на пара, обръщаш и пасираш. Глезотийка е, но ако го намеря на добра цена, бих си взела май, стори ми се улеснение.

Точно днес си мислех за летния кош и аз. Ще взема да го изкарам. Все ме е шубе дали не сме още малки за него... Но щом и вие сте го подкарали, мога да пробвам поне.

Плуването ми се видя супер готино, мисля да пробваме и ние, надъхах се Grinning

# 545
Roni аз си взех такъв уред на Филипс да видим каква работа ще върши. Аз се чудя да замразявам ли, по примера на Жоржи ли да направя…но нямам малки бурканчета.

Гети дано ви се размине и бързо оздравяване.

Аз наистина се родих с летния кош. Моят малък бандит вече се обръща от гръб по корем и обратно и се замислих, че това беше със спокойните дни. Преди го оставях на дивана и си вършех работа, сега гледам или в активната гимнастика, или в люлката. Друго ме притеснява, че често взех да го намирам да спи обърнат по корем през нощта, направо опасно ми се вижда.

# 546
Рони, аз имах такъв уред на Филипс с баткото и честно казано не останах очарована. Ползвах го първият месец-два. Баткото не ядеше моите гозби и минахме на купешки пюрета (не, че и тях ги ядрше, де). Амааа отнемаше 25мин да сготви картоф на пара. Ползвах го няколко месеца и го продадох. Купих си мултикукър с херметическо затваряне и там картофите стават на пара за 5-7мин. Отделно в него може да се готви всичко и е полезно и за по-натам, а не само в първите месеци. От други мами по нета съм чела положителни отзиви за уредите за пюрета и затова взех предварително, та да си кажа сега. Според мен изчакай с покупката да започне захранването и ще прецениш тогава.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 21:43 от BMR

# 547
  • София
Привет, момичета! Към края на месеца с бебо ни предстои да ходим на море... много се притеснявам и нямам идея какви неща да взема. Има ли някоя от вас, която е била или ще ходи с бебче на море да сподели опит?

# 548
Лина, на тази възраст им трябват главно дрешки и памперси 😀 мокри кърпи вземи, сянка трябва. Не се сещам нещо кой знае колко конкретно. Ние сега сме на море и честно казано не ми допада в сезона - фраш и жега. Водим я на плаж до към 10:30-11 и после след 17ч. Стои в количката под чадър.

# 549
И ние сега сме на море и има много малко туристи, но сме на северното Черноморие.

Не сме на хотел, така че не мога да дам мнение, както и за вечерните разходки.

На нас плажа не ни е близо, за това идваме около 10-11, бебето точно заспива и така спи 3 часа на плажа, в количката и под чадъра, след това като се събуди стоим още около час и нещо и си тръгваме, знам че сме в най-големите жеги, но нещо не можем да се организираме… А два пъти на ден да въртим с колата ще се изтощя. 😀

Иначе аз я държа по боди с къс ръкав или потник, взела съм на wooden spoon слънцезащита и мажа крайниците, за всеки случай. Само краката сме й топкали в морето, страх ме е да я мокрим цялата, а и тя още много малка и кекава.

За всеки случай в багажа нося панадол бебе, лепенки за темп., занзи бейби за комари (още не съм й слагала) и така.

Количката на заден ход върви супер по пясъка, хем бебето носим с нея, хем малко багаж.

# 550
Ние вчера бяхме на вторичен преглед в Токуда за трансфонтанелна ехография, кистите са изчезнали и вентрикулът е намалил размера. Питах я за главата (изкривена е леко на ляво), прати ни при рехабилитаторка…оказа се че не сме правили достатъчно гимнастика и раздвижване. Например аз си мисля че тя си държи главата супер, но трябвало като ѝ прибера лактите към тялото и да я вдига тогава, това с кърпата под лактите било лесния вариант. Отделно за обръщането ни показа упражнения, защото още не се усеща какво трябва да прави. Поне направих клипчета и се надявам да се справя…но ми е филм. Трябва да ги правя всеки ден, масаж + упражненията. На 100 лекаря ходихме никой не каза че е проблем и се оправяло с времето и сега 101…ново 20😮💨🤷🏻♀

# 551
  • Sofia
И ние тази седмица сме на преглед в Токуда. Д-рката каза, че ако до навършването на 3 месеца не си вдигне главичката, пак ще направим ТФЕ и може да ни прати на рехабилитации. Та ще видим и при нас какво ще каже.

Иначе гимнастика си правим всеки ден. Не знам дали е достатъчно, не засичам времетраене. Малката много обича. И виждам промяна. Преди по време на раздвижването беше цялата стегната, а сега ръцете са й абсолютно отпуснати по време на гимнастиката.

# 552
Стискам палци, Гети дано да ви се размине..Бързо оздравяване на таткото!

И нашият татко е вдигнал днес температура на работа, до обяд бяхме заедно добрее беше ноо.. Сега съм на тръни. Дано и на нас да ни се размине 😐
Малката от няколко дни започна много да си яде ръцете. Направо ги дъвче и то не само пръсти, а целия си юмрук пъха
Същото прави и с биберона, стиска с венците и започва да дъвче.. Дали му сърбят вече венците незнам 🤔

# 553
  • Sofia
И моята много си лапа ръцете. А и си откри палчетата и сега като се разсъни вместо да се разреве, защото е гладна, направо започва да си смуче палеца и се приспива наново! Направо лудвам, защото не мога да я хващам всеки път, особено нощно време или сутрин, когато още не съм се събудила. Това ще вземе да се превърне в навик, който ще се чудя после как да премахна.
А понякога и ми се дразни като й извадя палчето от устата и й дам залъгалка - направо вдига скандал!

# 554
DareAngel, ще съм ти благодарна, ако можеш да поясниш какви упражнения са ти препоръчали за подпомагане на обръщането

Общи условия

Активация на акаунт