Априлски мами 2022

• 27 702
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Давам й залъгалка, но тя си предпочита ръцете. Плюе биберона и започва да си смуче палеца. Ако ги разменя настава истерия.

ММ като се види в чудо, я оставя да си смуче палеца. Поне се успокоява и заспива.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 18:27 от Brin de muguet

# 616
И моят е така, че и през нощта взе да се буди. Нали имат регресия на съня в четвърти месец, да не би да е това 🤔
Ние заспиваме с биберон, но след 15 минути е буден 😁

# 617
Регресия в нощния съм има и при нас. Събужда се на всеки 30мин, на час.. Но не плаче, просто е будна и почва да мята краката. Давам биберон и веднага се унася. После пак се разсъбужда и така. Четох, че това точно е регресията в съня.
Иначе за ръцете и при нас е така, плюе бибата, пъха ръцете навътре много... Но аз като й дам бибата и държа за една минута ръцете настрани и тя се успокоява и забравя. Иначе не мога да ви опиша какво лапане на ръцете е .. Страшно чудо!! 😃 И пак казвам, номерът с бибата минава, само защото е каучук.

# 618
О, и при нас е страшно с тези ръце, ама и с опитите за обръщане, събуди ли се и първата й работа е да се врътне настрани и ръцете в устата, и така шумно мляска, все се чудя, малка устичка, а такъв звук. 😀

Моята бебка не признава биба, даже й взех на bibs каучукова, отвратена е от нея. Гризалка й предлагам - не й харесва. Харесва си само ръцете и коланите на кошчето за кола… 😀 Мисля да не си давам повече парите за биби, то просто е безмислено. 😀

# 619
Давам и залъгалка, но и с нея не се успокоява. Иначе изобщо не иска каучуковите, първо бях взела така. Но тя хареса силиконовия на Frigg, на мен ми се вижда много голямо, но пък тя си харесва 😀
През нощта много добре спеше, сега и нощния сън не е както преди.През нощта като се събуди към 3 часа вече до сутринта е едно неспокойно така незнам 🤔 Преди сучеше и пак се унасяше кротичко си спинкаше..
Дано де се върнем към предишния режим. Иначе хем през деня, хем през нощта ако не спя незнам как ще издържа

# 620
Здравейте, момичета!
И при нас през деня сънят си куца - 30/40/50 минути са ни дремките и евентуално понякога прави час и половина, но това обикновено е следобед и аз си мислех, че е защото се изморява през деня и не се наспива. Ако съм до нея и ѝ дам гърда да си поцока, успява да се унесе отново и да поспи още малко.
Знам, че това с гърдата и спането си е чисто изграждане на асоциация, но... Ще го мисля.

С бибероните удряме на камък - плюе ги. Вижте ръцете са друга работа - и при нас по-голяма вкусотия от тях няма.

# 621
Момичета, а в колко стават сутрин и в колко заспиват вечер вашите бебчета?
 Моето каквото и да го правя преди 22 часа не заспива. Сутрин спи поне до 9, което мен ме устройваше, защото не съм от ранобудните. Но сега се замислям, че по-добре рано да става и рано да ляга. Вечер е кисел и общо взето от 19 до 22 часа е носене на ръце, мрънкане, реване, ядене през час. В 22 вече съм гроги, нито мога да свърша нещо на спокойствие, нито с мъжа ми просто да си побъбрим, не става. Та се чудя ако започнем да ставаме по-рано, дали ще заспива по-рано. Сутрин е супер спокоен, направо сам се гледа 😁 занимава си се с играчките и често не ме и търси, освен за ядене.

# 622
И моята вечер е крива, но затова я извеждам с количката. После 20 часа я прибирам, играем, 20.30 почвам банята до 21 часа гледам да е готова и да я нахраня за 10 мин. После 15 мин се оригва и заспива до 21.30 часа. Сутрин спи, но аз я вдигам в 8.00 най-късно 8:15 съм я вдигнала. За да може да се разсъни добре и да я нахраня в 9.00. Така ми тръгва хранене на три часа през деня.
Средно аз четох:
10 часа сън да имат нощта и 5 часа през деня.

# 623
И при нас вечер графикът е такъв: между 20 и 20:30 ч. я къпем, после хапва и заспива между 21 и 21:30 ч.
Обикновено между 2 и 3 ч. я слагам да хапне, някой път сама дава знак, друг път аз като стана да се цедя, я слагам и тя спейки си похапва. Сутрин към 7 се събужда.
Има дни, в които и към полунощ сама си иска хапване - отдавам го на някакъв скок в растежа, и тогава напр. се измества с около 1 час следващото ѝ ядене и сутрешното събуждане. Снощи напр. не е търсила храна в полунощ Simple Smile

# 624
Нашата и в количката не иска да стои, нито спи там. Затова сме все около къщата, като почне да плаче бягаме вътре. Никъде не мога да излизам с нея спокойно, нито мога да правим дълги разходки. А ми се иска така да се разходя като се разхлади времето вечерта.
Гледам как другите бебета си  спят хубавичко в количката 😔

# 625
Бахар, и моята не иска вече в количката. Смъквам капака на количката и да гледа нагоре дърветата. Това помага. Но трябва да си някъде под дървета на сянка.

# 626
Бахар пробва ли с лятното кошче? Моят беше по абсолютно същия начин. Макс час разходка и се прибирахме с истеричен рев, сега цял ден може да стои в летния.

# 627
И при нас графикът вечер е г/д същия. Към 20:30 започваме да я оправяме - къпем, гимнастики и заспива към 21, 21:30. Сутрин се буди по различни време. Най-често към 8.

Бахар, и според мен пробвайте с летен кош. Може да му е топло на детето например.

Аз преди няколни дни ви се оплаках от постоянни боледувания, а сега към това добавям и постоянна умора… личната ми назначи да изследвам разни неща, но не мога да стигна до лаборатория. То не е учудващо, че съч уморена с 2 малки деца, ама наистина скоро не се бях чувствала така чак.

Ние вчера бяхме на ваксини. Вечерта докторката ми звънна да ми каже, че е болна и се притеснявам и ние да не лепнем нещо. Добре, че в София въведоха маски по болниците, та поне това

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 13:48 от BMR

# 628
Моят педиатър каза, че август месец няма да бие ваксини. Било опасно от жегите. Малката така или иначе има само една ваксина до тук, защото на 2 месеца не можахме да бием, бихме на трети месец и то само една. След това нали се разболя от ковид. Та, сега август няма да я водя и направо септември.
Кога мислите да захранвате? Опитните майки - препоръчайте ми комплект за захранване, който да купя.

# 629
Ние отдавна сме с летен кош, но и това нея помага. Когато има вятър поглежда дърветата и се разсейва с това малко. Даже понякога късам едно клонче и слагам в количката за да стои мирно 😀
Много опити прави иначе да се обръща и има напредък с всеки изминал ден. Мисля, че скоро ще се обръща вече..

Общи условия

Активация на акаунт