Априлски мами 2022

• 27 673
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
И ние сме така последните дни, много напъване, ръмжи, особено когато го кърмя много е неспокоен. Изхожданията също намаляха и станаха по-гъсти. Дали се затруднява при изхождане незнам 🤔 Пием пробиотик Био баланс.

Тази биоамика и аз й я давам от поне седмица и честно казано не виждам положителен резултат, за това взех колинокса, който изписа ЛЛ, уж пише, че е комбинация от пробиотик и симетикон.

То и нашата беба последно време много звуци издава, ръмжи буквално, все нещо се пъне и после пуска по няколко газа. Сега ми прави впечатление, че не ака след всяко хапване, а по веднъж за деня, но пуска по 2-3 бомби една след друга и става голямо мазало. Все пак мисля, че е нормално да разрежда изхожданията с порастването.

Гети, ако ви гипсират ще е много неприятно лятото, но по-добре сега, докато са малки, да нямат лоши спомени и да минава по-лесно. Аз с тази мисъл стоически изтърпявам гащите и се надявам скоро да имаме късмет да ги махнем, кой знае на дупето как й греят в тези жеги…

# 61
  • Пловдив
Бахар, био баланс как го даваш? По едно на ден? И сутрин? Вечер?

# 62
5 капки сутрин на гладно, ако забравя преди другото хранене го давам.

# 63
За коликите минахме на Colief. Иначе и тя започна да се изхожда по-рядко.
За сметка на това започна да връща след всяко хранене къде повече, къде по-малко. Отделно не винаги го изкарва през устата ами го гълта обратно и се получава едно “давене, много е гадно. Днес на всяко хранене я засичах на везната по-малко от 100 гр/мл нямаше, чудя се дали не преяжда…добре че утре сме на лекар.
Отделно спи основно с глава обърната на ляво и ѝ излязоха пъпки само на лявата буза не знам дали е бебешко акне или претопляне с бял връх са и с нищо не ги третирам за момента, утре ще видя какво ще кажат.
Давам Био Гая, но свършва шишенцето и трябва да питам дали трябва да продължаваме.

# 64
Момичета, малчо е на месец и половина, яде на 3 часа ам, кога и как може или той сам ще си го направи да яде на 4 часа? На ден му се падат по 7 хранения, а не трябва ли да са поне 6? Знам,че не е робот да го настроя, кога и по колко да яде,нооо аз да си питам! 😆😆😆На 105мл с 3лъжички и половина сме, а искам и да увелича млякото на 120. Ииии кога сменихте биберона на шишетао с 2 дупчици, яде по 20,25 мин?
Малкия също спи по-често на дясно и се върти с главата все на тая страна и вече почнах да се вкарвам във филм-защо?!?

# 65
Тина, ние също трябва да имаме 3 основни хранения + 2 междинни закуски, да са малки порции, да ядем салата винаги, да не ядем захар, бял хляб и пържено, да не вечеряме късно и още какво ли не, но не го спазваме или поне не винаги. Според мен го остави да се храни когато е гладно детето (освен ако няма някакво медицинско предписание за друго). Ако държиш да направиш по-голям интервал, пробвай да променишплавно - с по 10минути измествай храненето и увеличавай млякото с по 5-10мл на 2-3 дни.

Ние предната нощ рекорден брой часове сън - от 22 до 4:30 непробудно и после от 5 до 9 отново непробудно. Разбира се, снощи си наваксахме - през два часа сме ставали за по час и окончателно сме будни от 5 като още не е заспивала от тогава 😀

На моята все й е топло. Успях и да я претопля - избиха ситни пъпчици 😩 обличам я с боди с дълъг ръкав и вкъщи, и навън. Пт днес май ще сме на къс ръкав вече, но не мога някак да превключа. Още не съм си прибрала дебелото яке 😀 като помня какви снегове валяха преди месец някак още ми е зимно

# 66
Момичета, малчо е на месец и половина, яде на 3 часа ам, кога и как може или той сам ще си го направи да яде на 4 часа? На ден му се падат по 7 хранения, а не трябва ли да са поне 6? Знам,че не е робот да го настроя, кога и по колко да яде,нооо аз да си питам! 😆😆😆На 105мл с 3лъжички и половина сме, а искам и да увелича млякото на 120. Ииии кога сменихте биберона на шишетао с 2 дупчици, яде по 20,25 мин?
Малкия също спи по-често на дясно и се върти с главата все на тая страна и вече почнах да се вкарвам във филм-защо?!?

Тина, според мен за двете дупки биберон зависи с кои шишета се храни. Ако си с Авент - може да минеш да биберона 1+ вече, а не да си с 0 биберон. Вечер като го нахраниш в 21-22 зависи кога ти се пада го оставяш да спи докато се събуди. Като се събуди 2-3 часа през нощта яде и после пак когато се събуди. Моята се буди понякога в 6, понякога в 7 сутринта след това. Ако пък яденето ти е вечер в 20.00 часа, после може в 00.00 часа и следващото в 5. 30-6.00. За главата - всяко бебе било ткаа - имало си предпочитания. Ако се върти главата на дясно - си е десничар. Така ми казаха на мен. Но било нормално да си има предпочитание. 
Много е гадно с този рефлукс, хора... Кога ли се надраства?

# 67
На мен ми се струва, че шишето с две дупки на Avent пуска много за момента и малката се дави.

Да си дам непоисканото мнение за шишета, че вкъщи имаме няколко вида. 😀

На Tommee Tippee Anti Colic не ми харесват, бибата се огъва в устата на детето и то не може да се нахрани.

На Avent Natural и Anti Colic са супер, мисля, че ми харесват най-много. Не изсмуква за нула време съдържанието.

Medela Calma е малко особено шише, взех го с цел по-бавно да се храни и да засмуква (пуска само, ако бебето засмуква) и да мога да я кърмя (което не ни се получи). Изобщо няма ефект на бавно хранене, изсмуква за отрицатели време млякото, освен това бибата е доста специфична и ако не е смукнала хубаво млякото много се цапа, защото буквално се излива. Така, че не си давайте 40те лева за това шише.

И на нашата все й е топло, не дава да я завия, вчера пробвах само с чаршаф, започва да рита и се изнервя. Освен това започна да й се поти гръбчето, за това днес съм я пуснала по боди с къс ръкав и 3/4 гащи, но й сложих дълги чорапи. Ако ми се стори хладно ще слагам одеяло.

Тези подсичания много бавно минават, при всички ли е така? То вярно, че нашето дупе е бая червено, но вече цяла седмица, едва днес приятелят ми вика, че вижда подобрение. Изключих мокрите кърпи, през деня нали я мия на чешмата, а вечер, за да не правим това упражнение мокря тампони за грим с вода и я бърша с тях, ама само ако няма ако, тогава не става. 😀

Така искам да отпадне вече храненето към 3 по нощите, така хубаво се спи тогава… Ама няма изгледи, малката се буди по часовник, а в 6 задължитлено ставам заради капките витамин д, защото тогава най-добре се усвоявали. Дали е така - не знам, ама щом са казали ще спазвам.

# 68
Аз капките ги давам към 7-8 часа, казаха ми да са сутрин, точен час не са и моето разбиране за сутрин е тогава 😃🤷🏼

И ние сме с шишетата на Avent биберон 0+, ама е голяма маймуна с това ядене и няма да сменям скоро размера на биберона, че и сега си се дави. Понякога по няколко пъти на ден я обръщам с лице надолу.. Първото й задавяне беше докато я кърмех и беше доста сериозно и продължително, а аз не можах да отреагирам изобщо, добре че родителите ми бяха вкъщи. Ляхме си куршуми после всички, кърма нямам от тогава 😵 С водата повече се дави от млякото, чукаме на дърво, знаем какво да правим и постоянно сме в готовност. Ама като чета и други бебоци са така, бебешка му работа 😃 Душички, да ги пази Господ.

# 69
Рефлуксът се надраства като почне по твърдата и гъста храна,демек захранването,но на позната малката до годинка повръщаше редовно.Така че си е до дете.Нормално е от водата да повръща повече и по често,реално по трудно се задържа в корема защото е течна,а не гъста като ам или задната кърма.За шишетата преди бях заложила на авент натурал серията,сега за малкия пак такива съм взела,за щастие така си седят в шкафа.Не стерилизирам нищо,с баткото дето пипа всичко негово освен бибата е абсурд.Още месец ще пера отделно и после ще смеся и дрехите му.Общо взето лежерно го давам този път.За махане на хранене и нощно е рано според мен,вие си знаете децата.Моят се буди два или три пъти яде си и заспиваме.

# 70
Лещичка, ти какво даваш за коликите?
Ние тази нощ не сме спали въобще Cry Чак след храненето в 06:30 заспа бебка и след нея и ние. Направо беше ужасно - пищене, свиване, даже очите си въртеше от болка или от емоция и аз не знам, но Инфакола явно не действа при нас, повече няма да го давам. Чудя се какво да пробвам, но това не може да бъде цяла нощ рев и пищене Cry
Относно раничките на дупето, днес я михме със смрадлика - дано помогне, защото не знам корем ли я боли или дупе Scream
Като измия със смрадликата след това да изплаквам ли или да оставя да подейства?
Отчайвам се от тези колики Cry Кажете нещо, което действа при повечето бебета???

# 71
Пробвайте този Colinox (или пробвайтв нещо със симетикон), аз не го бях чувала, никой по групите не беше писал, че го използва, разрових се и попаднах на няколко мнения и бяха положителни. Малката няколко вечери се гърчи, а последната преди да й дам доста се свиваше, челото й ставаше влажно, на следващия ден й дадох и явно има резултат. Давам по 10 капки през хапване, слагам й го в АМ/кърмата, зависи какво й се падне да й давам. Аз правя и масаж на корема по часовниковата стрелка, слагам я на краката си и масажирам, по корем не я слагам, че на нас ни пречат гащите.

Winter, според мен измиваш дупето и минаваш със смрадлика, която оставаш да действа.

Едит: Сега хвърлих поглед на Colief, той е от групата, които разграждат лактозата, биоамиката, която давах също е, а на нас тя не ни помогна.

От белия шум аз пускам пчели от спотифай, ама не мисля, че помагат, по-скоро ме ме приспиват, не нея. 😀

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 15:02 от 🧸 Fiffy

# 72
  • Пловдив
Winter, с теб съм. И ние не спим. Какво ли не пусках, изтеглих приложение със 100 шума, нищо не действа. В 23 часа заспа, в 2 се събуди, с люшкане я приспах за час и после на всеки 15 минути се събуждаше и плачеше. Притеснявам се да давам гърда по често от 2.5 часа, за да не натоварвам коремчето ѝ. Толкова ми беше мъчно и на мен. Аз давам само био амика, от днес давам и пробиотик Био баланс. Не знам дали нещо действа или ще чакаме да отмине. През деня в количката спи като пор, вадя я на двора, но в къщи няма шанс да спи. Освен и аз да легна до нея в количката иначе не знам кога ще се наспя. Слагам я в коша за кола, от ортопеда знам, че там са свитички и спят по спокойно.
Аз за колийф четох, за Лефакс, за какво ли не. Вече не знам нещо действа ли или ще чакаме да мине.

# 73
Winter11, много изтощаваща нощ сте имали. За съжаление понякога нищо не помага. Но винаги може да пробвате с бял шум и по-специално такъв от сешоар, друсане върху фитнес топка, повиване на ръцете и разнасяне.
От капките със симетикон, като най-ефективни дават Лефакс. Отделно може да се дават и такива с лактаза - колийф, биоамика и др., както и пробиотик - биогая, омнибиотик панда, прокомбо бейби и др. На нас ни изписаха Омнибиотик панда като пробиотик и наистина му помагат за изхождането, но нямаме колики, само напъни за изхождане, които траят понякога цял ден. Преди тях бях взела прокомбо бейби, но нямаха никакъв ефект и ги спрях. Така, че понякога трябва да се пробват различни препарати за да се види кое работи, без да се прекалява разбира се. Дано бързо се успокои бебка!

# 74
При нас прокомбо бейби подейства разхлабващо и го спрях Frowning1 Сега не давам пробиотик защото от био гаята й се засилиха коликите, а другия разхлабва. Освен да пробвам омнибиотик панда, но засега ще изчакам. И аз се сетих за сешоара, направо ме е яд защо не го пуснах снощи Confounded Като започне да пищи и блокирам направо изключвам какво трябва да правя 🤯

Общи условия

Активация на акаунт