Априлски мами 2022

• 27 741
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
По преценка на педиатърката ротавирусната ще я слагаме отделно. Даже това ще ни е първата ваксина, точно когато малката ще стане на два месеца. Другите ще са след нея.

Вие всичките ще сложите ли ротавирусната ваксина, какво мислите??

За мен е задължителна. В предните теми някъде писах защо. Голямата ми дъщеря не беше ваксинирана и се разболя от ротавирус, който ни вкара за седмица в инфекциозна болница. Сега ми се иска да направя каквото мога, за да избегна доколкото е възможно подобно нещо. А и при нас рискът за бебето е по-висок, защото ще съм с двама ученици, които могат да ми домъкнат всякакви бацили от у-ще, вкл и ротавирус.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 13:43 от Brin de muguet

# 256
Недасон, как се понесоха? Имаше ли някакви проблеми?
Ами малко нервност вечерта,  температура до 37.7 през нощта,  поспа на следващия ден повечко и вечерта вече си беше добре. Мисля че с малко неразположение се разминахме. Не съм давала панадол, само куулпач лепенки сложих, но според мен и бе, тях щяхме да минем.

# 257
Ние първо ще слагаме ротавирусната, един месец след това първата от задължителните, които педиатърът слага. Така ни каза педиатърката поне, че ще процедира.

# 258
И при нас ротавирусната ще е първа. След около 2 седмици (няма месец) ще е първата задължителна и след това втората. Всичките ще са отделно една по една защото не искам накуп. Бебка още е с жълтеница и не знам дали няма да отложим ротавирусната защото четох че докато е с жълтеница не трябва да се слагат ваксини. Какво мислите за даването на глюкоза? Предиатъката ми настоява да давам за да мине и да слагаме ваксините. Аз знам че е остарял метод но ако помага да мине по-бързо тая тъпа жълтеница предпочитам да дам...жълтеницата най-вероятно не минава от кърмата, не е заради кръвна група или друго, детето няма други оплаквания освен жълтия цвят.....
Рони и Брин, моля да споделите как е понесло бебчето ротавирусната - педиатърката каза че не би трябвало да има странични ефекти обаче в листовката пише че може да има. Ротарикс ще дават ако има значение.

# 259
  • Пловдив
И при нас ротавирусната ще е първа. След около 2 седмици (няма месец) ще е първата задължителна и след това втората. Всичките ще са отделно една по една защото не искам накуп. Бебка още е с жълтеница и не знам дали няма да отложим ротавирусната защото четох че докато е с жълтеница не трябва да се слагат ваксини. Какво мислите за даването на глюкоза? Предиатъката ми настоява да давам за да мине и да слагаме ваксините. Аз знам че е остарял метод но ако помага да мине по-бързо тая тъпа жълтеница предпочитам да дам...жълтеницата най-вероятно не минава от кърмата, не е заради кръвна група или друго, детето няма други оплаквания освен жълтия цвят.....
Рони и Брин, моля да споделите как е понесло бебчето ротавирусната - педиатърката каза че не би трябвало да има странични ефекти обаче в листовката пише че може да има. Ротарикс ще дават ако има значение.

Кожата ли е жълта? Как познаваш, че има още жълтеница?

# 260
Да, кожата е жълта. Очите се избистриха, ръцете също, само корема и лицето жълтеят. Като се натисне с пръст остава жълто....В Токуда мерят с уред за билирубина, но в поликлиниката натискат с пръст и гледат...Expressionless

# 261
Winter, не мога да дам съвет за жълтеницата от личен опит, но ако се чудиш как да постъпиш не може ли да направиш он-лайн консултация с друг педиатър?
Ние вчера сложихме 2 ваксини - 6 валентната и ротавирусната. 3-та ваксина ще е следващия месец. Явно всеки педиатър различно процедира. Малкия понесе ваксините съвсем добре.
Бяхме и на ортопед при д-р Фурлакис. Наистина има защо с месеци напред да му е пълен графика. Показа как да се носим, държим, с 2 ръце, с 1 ръка, в каква поза да се кърмим без да се товарят тазобедрените стави, гимнастика, упражнения, в столчето за кола как да го слагаме. Хубаво го поразмята, но на нашия много му хареса. А аз вкъщи толкова нежно и внимателно му правя гимнастика и той се дразни. Явно трябва по-енергично да го размятам.

# 262
Winter11, в понеделник сутринта ще слагаме ротавирусната, вярвам, че всичко ще е наред и че ще ти пиша, че се чувстваме прекрасно Hands Pray

За жълтеницата не мога да дам адекватна препоръка. И все пак като се прибрахме от родилното и педиатърката дойде у дома, каза за жълтеницата да давам чай от лайка Grinning

Цитат на: Winter11link=topic=1444926.msg44857559#msg44857559 date=1654261661

# 263
И аз не мога да дам препоръка за жълтеница. Моите деца не са имали никаква. Уинтър, на твое място бих слушала педиатъра. Не ми се струва толкова страшна тая глюкоза, щом ще помогне да мине по-бързо. Но не съм спец, нямам и опит в това.

Ние обмисляме да отскочим до морето сега през втората половина на месеца. Хем си мисля, че ще бъде лудост с бебе на 2 месеца, хем знам, че и на морето има бебета и там сега няма да е още много лудница. Вие какво мислите? Кога ще ходите на море, ако ходите?

# 264
И мен ми се ходи на море с малката, ама се притеснявам. А и тази голяма количка, то със сигурност ще е хубаво да имаме и нещо за бебеносене.
Иначе нищо не сме решили за морето - кога, какво, що.

Някои дали има наблюдение към репелентни гривни, дори и тези:

https://shop.makave.eu/produkt/гривна-против-комари-за-деца-parakito/

# 265
Гривните са за едногодишни,не гледайте какво пишат производителите.Нищо не слагайте на кожата или на дрехите им много са малки.Комарник и етерични масла на количката или спрей,аз лично не бих рискувала с друго.На море ще ходим след месец нямам търпение.Само пазете от големите жеги и лудницата,не виждам нищо лошо в соления въздух.

# 266
Мария, това през, което сте минали е ужасно, пожелавам ви най-лошото да е зад гърба ви.

Winter аз знам, че билирубина се чисти с изпражненията, за това е толкова важно кърмените бебета да се кърмят по-често. Тази работа с глюкозата ми е доооста голяма отживелица…

За моренце- отиваааамееее, но за поне 14 дни, с бебе иначе за по-малко не ми се ходи, но не мога да си намеря място още. Може би август ще ходим.

Фифи, репелентни гривни съм ползвала с каката, имат ефект ако има малко комари, но ако си има насекоми-нищо не ги спира.

# 267
Аз не намирам никаква след от БЦЖ, нали на рамото трябва да се гледа?

Слагате ли някакви ленти с идеята да не “клепнат” ушите? Аз гледам да ги оправя като лежи на едната страна, но не знам дали е достатъчно.

# 268
На лявото рамо трябва да е "пъпката",първо се пълни с гной,после прави коричка и се бели няколко пъти докато стане бялата линия белег като на възрастен.Ако не се появи ще правите реимунизация,няма нищо страшно,не всеки организъм веднага изгражда имунитет.Важно е да не се стиска и третира с нищо,може да се мокри и мие.

# 269

Това е нашата белязка, изведнъж се появи, честно казано няма търпение да се махне, защото изглежда ужасно. 😀

Общи условия

Активация на акаунт