Априлски мами 2022

• 27 752
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Не се заяждам,но след два три месеца толкова и ще седи на това килимче.Освен ако не го оградите в него.Всякви антибактериални и стерилизиращи неща ги изнежват имайте го в предвид.Тепърва ще лапат всичко и обикалят навсякъде,освен ако не ви се е паднало някое кротко еднорогче,където го оставяш,там го намираш.

# 481
Да, на ecoplay са си скъпички. Аз днес поръчах за 115 лева на намаление. Определено не е шарения на снимките. Аз няма да го ползвам за забавление, а за килим. Не съм разглеждала много, приятелка ми прати вчера инфо за намалението им. Те взели от озон бг някакво килимче първо, но и от екоплей ще поръчват. Аз имах желание да разглеждам за такова килимче, но все не ми оставаше време. Ще ѝ го слагам в детската и понеже е сгъваемо, очаквам лесно да го пренасям и в хола, в кухнята - въобще където съм аз и тя да е на него и да играе. По пода просто така не мога да я пусна. В къща сме и въпреки изолацията на пода, пак си е по-хладно, а и колкото и да чистим, с кучета сме... Иначе знам, че тепърва ще се ближат с кучетата, но има време Satisfied Като пристигне, ще дам обратна връзка как е.

Значи за лепенката добре сме се насочили да ходим при педиатърката да я сложи тя. Всъщност и на нас не ни каза, че е херния, а само, че е по-изпъкнал Thinking

Нашата девойка от вчера започна усилено да си лапа палеца при заспиване. Надявам се да не свикне, аз го махам, но...

DareAngel, благодаря ти за примерната аптечка Flowers Hibiscus

# 482
Не се заяждам,но след два три месеца толкова и ще седи на това килимче.Освен ако не го оградите в него.Всякви антибактериални и стерилизиращи неща ги изнежват имайте го в предвид.Тепърва ще лапат всичко и обикалят навсякъде,освен ако не ви се е паднало някое кротко еднорогче,където го оставяш,там го намираш.

Всеки сам си решава. Твоето мнение звучи като наставление. Като цяло често звучат така. Може да съм майка за първи път, но нито се чувствам като в небрано лозе, нито мисля че не знам как да си гледам детето и кое е подходящо за него. За всеки е различно в крайна сметка. С куче и две котки, които първите два месеца от раждането на бебето обикаляха квартала и вечер се прибираха, дали си изнежвам детето Simple Smile

# 483
Чак пък наставленчески😆,не знам защо се засягаш.Щом ти пречат постовете ми прескачай ги,на мен ми е все тая.Споделям моя опит,всеки си преценява и гледа детето както иска разбира се.Колкото до килимчето не ги видях честно казано,подведох се по поста на Ангелчето че тези,които тя е гледала са били уж същите и шаренки и не знам си какво още еко био нещо си .Сега видях и тези на екото че не са реално шаренки,а обикновени разцветки и няма да дразнят реално самите цветове.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 14:22 от лещичка

# 484
Ние имахме същото килимче като от снимката на лещичка и беше направо опасно. Баткото започна да го чопли с ръка, а беше още 7-8-9 месечен. Няколко пъти вадих найлони и дунапрени от устата му и го изхвърлих. Купихме обикн килим с къса нишка от икеа. Сега не знам какво ще ползваме. С баткото имахме и от тези пъзели сглобаемите, които се слагат на пода като плочки - тях също ги отхапваше, та и тях ги махнахме 😀 ще видим тази бебка и тя ли ще бъде гризач, но няма да бързам да си давам парите предварително.

Екоплей иначе много ги рекламират инфлуенсърките. Изглеждат по-качествени от това, което имахме ние.

# 485
  • Пловдив
Аз за това бебе нищо не съм купила освен дрешките за изписване и една люлка онзи ден. И да ви кажа, не мисля да купувам. Поне за сега де. Така се бях затрупала с ненужни неща с първото дете, че още имам. После може да ми дойде друга идея, де, но за сега ще си пасувам.
Предимно я занимавам на активната гимнастика, после я понося малко, после на люлката, после малко на разходка в количката и то минало времето. И аз имам такъв пъзел мекичък с цифри. Ще изкарам него и ще видим как ще е.

# 486
И аз нищо не съм взимала, само една активна гимнастика. От приятелка чакам да ми даде люлка и шезлонг. Ние в 90% от времето сме на двора в количката. Евентуално на есен като застудее ще преценя  ако трябва нещо допълнително.

# 487
  • Пловдив
И люлката/шезлонг я взех от ОЛХ, на 1/3 от цената, която е в магазина. Абсолютно беше чисто нова. Всичко си изпрах и вече си я ползваме. После ще я продам за същите пари. На мнение съм, че много се спекулира със стоките за бебета и деца.
За аптечката да кажа аз какво нося: имам Панадол и Нурофен, термометър, физиологичния разтвор, помпа за носле, хидрасек, ентерол, риванол, фенистил, пробиотик, тампони за очи, слънцезащита.

# 488
И аз не съм купувала нищо засега само люлката, даже активна гимнастика нямам. Тепърва ще поръчвам още. Малко на люлката, после на разходки с количка и така минава дена. Но тя най - много обича да я носим на ръце де.. 🙄😁Особено от една седмица много е кисела, нашите колики сега започват май досега беше спокойничка..
Какво АМ поет вашите бебчета?? Ние сме с Аптамил, но мисля да взема друг. Започна да се изхожда трудно, незнам дали е от млякото, но ще пробвам пак да видим как ще е. Но незнам какво мляко да взема??? 🤔

# 489
И баткото се запичаше от аптамила,не знам дали турски взимаш или от веригите тук,но си има разлика в качеството.После мина на лактана био и докрая все него пиеше,много бях доволна от него.Сега за  малкото пак съм взела една кутия за резерва да имам при нужда.Пробва ли с раница?Ние си купихме хибридна става от едномесечно до годинката.Много си я харесва и се кокори в нея,но много спарва в тия жеги.Та количката чиста работа докато иска в нея.

# 490
Аптамила купувам от веригите тук, не съм ползвала турския..
С раница не опитах още, имаме една която ни е подарък. Но пише от 4ия месец да се ползва. Затова ще изчакам още един месец😁
Иначе трябва да гледа отпред към посоката на движение, така и харесва. И в количката не иска тия дни, изкарах летния кош сега ще пробваме така дано да и хареса

# 491
Аптамила купувам от веригите тук, не съм ползвала турския..
С раница не опитах още, имаме една която ни е подарък. Но пише от 4ия месец да се ползва. Затова ще изчакам още един месец😁
Иначе трябва да гледа отпред към посоката на движение, така и харесва. И в количката не иска тия дни, изкарах летния кош сега ще пробваме така дано да и хареса

Аз давам Аптамил органик и се изхожда почти всеки ден, понякога даже по 2-3 пъти, от както спях БиоГая-та.  Купувам си го от тук.
За количката мислех, че съм само аз. Днес извадих седалката. В коша за новородено напълно отказва да лежи. Още при слагането и започва да пищи.
Единствено ме притеснява, че на седалката е много леко изправен, защото се води антирефлуксна.

# 492
И нашата е такава на летния кош,питах ортопеда преди месец,защото на баткото беше друга количката и той ми каза че правилото е като в столчето за кола.На всеки час и половина поне половин час да не лежи там да може да се разтегне хубаво самото дете защото се схваща.За раница и бебеносене ми каза максимум три часа и да го вадя.Той изкарва макс час в нея защото се спарваме и двамата,иначе има опция кърмене,но още не съм я пробвала на раницата.
BMR голямо бобърче си имала,много се смях като си го представих как ръпа като кученце 😁.Сигурно не ти е било смешно тогава де.Моят беше от претенциите баткото,нищо не слагаше в устата да гризе,само опитваше кво ли не и плюеше демонстративно 😆.Ще видим малкото как ще е,голяма борба пада и при нас с ръцете,голямо ядене ги яде и смуче този палец.Хубавото е че е само денем,нощем дори и гладен не се сеща или поне не съм го видяла.

# 493
Аз давам хумана АС, води се анти колик. Едва ли мога да ви кажа точни впечатления, понеже давам само веднъж вечер и то по 60 мл.. Даде ми го педиатърката в Гърция. Било с по-лека формула и по-ниско на лактоза.
За килимче още ми е рано да го мисля. Не съм решила дали ще е това или кошара за игри 🤔
Моят младеж тази нощ за първи път не се събуди за нощно хранене 😳 още не мога да повярвам .. бяхме в Солун и закъсняхме за обичайното къпане/хранене/сън с един час. Този един час беше истински аддд (плакАне, мрънкане.. ужас) дали това изместване на режима повлия, не знам 🤔
Аз да ви кажа, май ми започна следродилният косопад. До преди седмица, косъм не ми падаше от главата, а сега подът не се вижда от косми навсякъде.. ужас направо!
И друго.. от няколко дни усещам, че мириша неприятно, а като се помириша, всичко е цветя и рози 😀 Внушавам ли си или има нещо свързано с хормоните? Че те и мокрите кърпи ми миришат на кучешка храна 🙄
Другата седмица се прибираме в България. Нямам търпение да сме си вкъщи и да излизаме през деня, без да се притеснявам, че ще слънчасаме 😊

# 494
И аз извадих кошчето 6+, повече ме кефи, обаче се притеснявам дали й е добре. Леко е повдигнато и на дупето е свита, определено не е седнала, даже в кошчето за кола е много по-свита. С някаква подложка за новородено е, ама аз на производители не вярвам на 100%. Grinning

И ние онзи ден бяхме по бабите на гости и закъсняхме с един час, детето на прибиране се скъса да реве, спеше му се и си искаше рутината на заспиване. Заспа от изтощение в колата. Като се качихме я къпахме по бързата процедура, хапване, спане, ама си отне време, беше кисела и пропусна едното хранене, събуди се чак сутринта.

По повод такова вариране в часовете, вкъщи когато сме си всичко е топ, спокойно дете, спящо, яде когато си реши, ама тръгнем ли някъде става трудно. Тя спи в количката, ама примерно, ако е спала доста време и се събуди от глад - рев! И то защото е свикнала вкъщи да стане от сън и директно да я нахраня, а по пътя не винаги успявам (особено с кърменето е сложно). Излизането вечер също ще е трудно.

Скоро ни предстои едно мероприяти и се чудя какво да я правя, особено като е кърмено бебе на поискване. До някое време ще е с мен, ама за вечерта направо не знам. Ще трябва да търча да я храня, да я приспивам или да оставям АМ да я пробват бабите. Кърма няма да мога да изцедя предварително, не мисля, че имам толкова запаси. Абе, с бебета е сложно. 

Иначе за раницата, на нас ортопедът ни каза след 3 месец и половина, че си било неговото правило, заради гръбчетата, аз ще се съобразя, още повече заради наще проблеми с крачетата (които вече са към финал Hug).

Нямам опит с АМ, аз й давах NAN, всичко беше точно, но й давах й кърма в онзи период. Като чели най-много положителни коментари има за Лактана, от която имам вкъщи една кутия за всеки че случай. Някои децата родители им споделят, че не харесват вкуса на различните млека. Аз защото съм опитвала и двете АМ, които давах и не усетих разлика. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт