Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 34 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Dolce miele, цикълът ми приключи в неделя, но той не е и особено обилен, ако има значение.
Гликирания хемоглобин ми беше интересно да го видя, защото от известно време имам глюкомер и се следя. Сутрин винаги е висока, между 5.5 и 6. А през деня меря под 5. Даже на първи и втори час след хранене не се вдига над 5.8. Но ще видим и инсулина.

# 16
При мен също често сутрешната КЗ е над 5 (понякога до 5,5 или 5,6), а останалите стойности през деня, дори след хранене, почти никога не са над 5,8, даже в повечето случаи са под 5-5,5. И аз имам глюкомер. Т.е. сутрешната ми КЗ обикновено е по-висока от стойността с която съм си легнала, от стойността 1 час след вечерята...През нощта нещо се случва. Но преди няколко години сутрешната ми КЗ беше стигнала 5,7-6,0, а инсулинът на гладно- 15. Сега обикновено съм с първа сутрешна КЗ около 5 (варира между 4,5 и 5,5) и инсулин 7,49- 8,00.
Наскоро видях изследвания на близък- КЗ 5,2, гликиран хемоглобин 5,8%, но инсулинът на гладно беше почти 19...

# 17
Феномен на зазоряването беше това.

# 18
Да, при мен е това.

# 19
Леми, значи сега си по-скоро към хипо, така ли?
Т3 и Т4 са ми на долната граница.

# 20
Леми, значи сега си по-скоро към хипо, така ли?
Т3 и Т4 са ми на долната граница.
И аз съм така! Люшнах от хипер две години в хипо ,обаче почнах хормон ,че не се търпеше...Другата седмица ще правя чек тест ,да видим как е ...Но определено съм по-добре ,де ...пу-пу...

# 21
Аз съм казвала и друг път, при мен също започна всичко с хипер още като бях дете. Бях на метизол известно време, после ми го спряха и трябваше да се следя само и след 2-3г се оказа, че съм с хипо вече.

# 22
Поддържане и регулиране на нормалната сърдечна дейност:  при хипофункция на жлезата се развива брадикардия (забавяне), докато при хиперфункция е налице тахикардия (ускоряване)

Чета това и се чудя - защо при мен при леко високо ТСХ 4 , което е хипофункция , имам ускорен пулс ..? Не би ли трябвало да имам забавен пулс..  ?
Още не мога да разбера от какво ми се получава тази тахикардия след като сърцето си ми е наред и съм на 27 години ....

# 23
Каква е причината за високия TSH - Хашимото ли? FT4, FT3, TAT и MAT пускани ли са някога?
TSH, сам по себе си, не е показателен (той е хормон на хипофизата); FT4 и FT3 са хормоните на щитовидната, техните стойности са далеч по-важни.

# 24
При хипофункция също си има симптом - сърцебиене. Постоянно ли си с ускорен пулс или е на моменти?

# 25
При хипофункция също си има симптом - сърцебиене. Постоянно ли си с ускорен пулс или е на моменти?

Постоянно ми е ускорен , да ...
Минах на кардиолог декември,  сложи ми холтер,  пулса ми стигаше до 140 през нощта . Каза , че е синусова тахикардия предизвикана от нещо . Мислех , че е от стрес или ковид . Сърцето ми е напълно здраво .
Кардиолога ми изписа бета блокер 1/4 всяка сутрин.. пулса ми е ок като го пия . Обаче не искам цял живот да го пия . Почнах да го спирам по схема . Пих го през ден , после през два дни ... и след като започнах да го пия през 2 дни пак започна да ми се повишава пулса . Преди няколко нощи го засякох 120 , изплаших се и отново започнах да пия бета блокера през 1 ден , така ми е нормален .
Вече не знам какво ще правя ... на кардиолога ако отида той ще каже да продължа да си го пия .. А аз не виждам смисъл да го пия , щом проблема не е в сърцето

# 26
Правила ли си изследвания за дефицити на витамини, анемия, отделно инсулин и кр.захар изследвани ли са?

# 27
Правила ли си изследвания за дефицити на витамини, анемия, отделно инсулин и кр.захар изследвани ли са?

Да , правела съм и всичко е наред . Само витамин Д е малко нисък . Магнезият и калцият са си ок
Витамин Б12 не съм съм го изследвала .

# 28
bibi_bibi, върви при друг кардиолог, обясни му и чуй мнение. Както са ти казали и при Хипофункция има ускорен пулс. А коюко ти е пулса в покой, постоянно ли е над 100? За това Тсх нещо предприема ли се? Ендокринолог гледал ли те е?

# 29
bibi_bibi, върви при друг кардиолог, обясни му и чуй мнение. Както са ти казали и при Хипофункция има ускорен пулс. А коюко ти е пулса в покой, постоянно ли е над 100? За това Тсх нещо предприема ли се? Ендокринолог гледал ли те е?

Да , пулса ми е постоянно над 100 при покой .. рядко 90 .. Измервала съм го в леглото през нощта 120 . То и за това кардиолога ми изписа бета блокер . Иначе кардиолога при който бях е добър с голям стаж . По принцип му имам доверие  .
Не , не пия хормон . Ендокринолог ме гледа , всичко е наред с жлезата , нямам Хашимото . ТАТ и МАТ са си ок . Само това ТСХ 4 . Ендокринолога каза да започна Еутирокс половинката от 25 мг,  но отказвам за сега , защото не съм сигурна дали трябва наистина да го започна . Четох всякакви мнения в Интернет,  че не трябва да се бърза с хормона ако ТСХ е под 5 . Да се пробват и други начини
Магнезий пих месеци наред за сърцето , но не помогна . Сега мисля да пробвам с Омега 3

Общи условия

Активация на акаунт