Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 35 039
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Искам да се изследвам за паразити, но нямам представа какво точно да изследвам и как да подходя. Ще се консултирам и с личния лекар, но ще съм благодарна ако някой може да ми даде повече информация.

Проба фецес трябва и казваш в лабораторията какво искаш да ти изследват.

# 496
  • Русе
Пише, че "Еутирокс" е изписан - това е синтетичен хормон.
Да, започнах да го пия,имах предвид за допълнителните хранителни добавки,витамини и т.н.Дали са нужни,защото не са ми назначени  изследвания за дефицит на витамини.

# 497
Ами, по принцип, периодичното изследване за евентуален дефицит на витамини и минерали винаги е препоръчително - за здрав човек, имам предвид. При хората с Хашимото тези дефицити са по-честосрещани и по-сериозни. Като за начало, може да тестваш нивата на: B12, D, Фолиева киселина, Хомоцистеин, Желязо, Феритин, Трансферин, ЖСК, Хемоглобин. Има и други показатели, които може да изследваш, разбира се - зависи каква сума си склонна да отделиш, защото тези тестове, все пак, не са евтини.

Пропуснах да напиша, че имаш и Инсулинова резистентност (в относително лека форма) - това не знам дали ти го е казал лекарят.

# 498
  • Русе
Да,каза ми.За ИР ми изписа Меглукон750мг. Благодаря за насоките.

# 499
Здравейте, знаете ли някъде да се прави TRH тест ?

https://bg.approby.com/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D1 … %D0%BD%D0%B0-trh/

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 16:35 от Sebekneferura

# 500
Здравейте, от около три месеца съм с постоянно замайване, което ме стресира много. От стреса, мисля, че ми се отслаби имунитета защото от около седмица започнаха да ми излизат кондиломи по интимните части, а никога досега не съм имал. Въпросът ми е какво да взема за стабилизиране на имунитета и кои витамини е препоръчително да изследвам? Аз съм мъж с хашимото от около 15 години.

# 501
Не си дал подробности - каква ти е терапията за Хаши-то? Досега никога ли не си изследвал нивата на най-важните витамини и минерали? Какви са ти стойностите на хормоните в момента?

# 502
Последните изследвания от май месец: tsh-4,41 mIU/L ; ft4-16,25 pmol/L ; ft3-5,17 pmol/L , след което ендокриноложката ми регулира дозата на л тироксина през ден 50/75 , като досега години наред бях само на 50. Никога досега никоя докторка не ми е казвала да изследвам нещо различно хормоните като в началото пусках и антителата. За замайванетообиколих няколко невролога и проведох два курса на лечение без ефект, дори си запазих час за магнитен резонанс на глава и шия. От силния стрес, ми се срина имунната система и започнаха да ми излизат кондиломи, които лекувам но излизат постоянно нови. Моля дайте съвет какви имуностимуланти мога да ползвам и кои витамини да изследвам?

# 503
Последните изследвания от май месец: tsh-4,41 mIU/L ; ft4-16,25 pmol/L ; ft3-5,17 pmol/L , след което ендокриноложката ми регулира дозата на л тироксина през ден 50/75 , като досега години наред бях само на 50. Никога досега никоя докторка не ми е казвала да изследвам нещо различно хормоните като в началото пусках и антителата. За замайванетообиколих няколко невролога и проведох два курса на лечение без ефект, дори си запазих час за магнитен резонанс на глава и шия. От силния стрес, ми се срина имунната система и започнаха да ми излизат кондиломи, които лекувам но излизат постоянно нови. Моля дайте съвет какви имуностимуланти мога да ползвам и кои витамини да изследвам?
Аз мисля , че при проблем на щитовидната жлеза имуно.стимуланти са задължително от лекар , защото може съвсем да объркаш хормоните .Направи  консултация с уролог.

# 504
А ти сигурен ли си,че тези кондиломи са от спад на им. система и Хаши-то? Потърси причината на друго място,ЛЛ какво казва ?

# 505
Здравейте с хипо съм и хаши, бях преминала в хипер и бях на доза 50 мг 1 ден ,и 1 ден 25 мг .Ендото намали дозата на 25 мг всеки ден и тсх стана 6.3 ,след това ми даде доза 2 седмици да вземам 3х50 мг и 4х25 мг ,после само събота и неделя по 50 мг ,пих така 1 месец и днес пуснах изследвания и нещо не е добре ,като цяло моля да коментирате резултатите ми трябва ми увеличаване на дозата нали?

# 506
Твърде често сменяш дозата и резултатите обикновено са такива. Върни си 37,5 всеки ден, а не 50/25. Взимаш от 75 мкг и делиш 1/2 т дневно. Ако с 37,5 отново стигнеш до хипер, ще свалиш на 31 мкг и така до точната доза. Лично за мен, само събота и неделя да се пие хормон е неефективно. Самата аз за около 5 дни изчерпвам всичко натрупано с месеци (когато съм спирала за кратко хормона, защото съм към хипер) и започват симптоми на задух и усещане за издуване в областта на щитовидната. Какво остава да си го причиняваш всяка седмица. Отделно 100 мкг за 2 дни само са голям стрес за организма. Нищо добро няма да излезе от това.

# 507
Бонго, как се дозира така, че да се получат 31 мкг?🙂
Кондиломите дали не са свързани с ИР (или с друго)? И аз мисля, че не трябва да се самоназначават имуностимуланти.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 18:17 от dolce miele

# 508
В такъв случай какво е подходящо да се пие при Хашимото? Необходимо ли е според вас да се изследвам за инсулнова резистентност? Освен това кои витамини и минерали е необходимо да се изследват при мъж с Хашимото?

# 509
Бонго, как се дозира така, че да се получат 31 мкг?🙂
Кондиломите дали не са свързани с ИР (или с друго)? И аз мисля, че не трябва да се самоназначават имуностимуланти.
Долче, 1 т х 25 мкг + 1/4 т х 25 мкг. В краен случай, ако дозата е чак толкова шантава, да се редуват в 2 дена максимално близки различни дози.

За кондиломите не знам, никога не съм се интересувала, но nikibgsss, досега отдавна е трябвало да се изследваш за ир. С хаши обикновено вървят заедно и си "правят мръсно" едно та друго двете заболявания. Витамините и минералите са еднакви за всички. Това са вит Д, Б12, желязо, селен, цинк. Цинк и селен мисля е по-добре от имуностимуланти. Все пак важно е и какви са антителата в момента. Ако решиш да пиеш имуностимуланти, опитай с котешки нокът за проблема. При такива проблеми обикновено се препоръчва прочистване на кръвта и черния дроб (глухарче, магарешки бодил, вит С, пелин). От лекарствените продукти-трансметил. И все пак, винаги има риск - полза. Ако трябва, и имуностимуланти ще пиеш, за да елиминираш проблема.

Общи условия

Активация на акаунт