АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 11)

• 45 409
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Ама на мен за консултация на плода ми трябва.

# 121
  • Велико Търново
Неизвестна , честит рожден ден! Много здраве ти желая и бързо възстановяване! А мънинката да си дочака до термина ❤️.

# 122
Какви полезни неща споделяте! Особено за чая с лайка! Като ни се народят бебетата очаквам да сме все така активни и да черпим опит и подкрепа една от друга!
А за бепантен на всяка смяна на памперс ли мажете с него или ако е зачервено само? Всъщност маже ли се на всяка смяна на памперс, информацията по темата е различна.
Много зависи от детето как ще се маже. Баткото го мажех с Бочко на всяка смяна или на почти всяка смяна на памперса иначе се зачервяваше. Стореше ли ми се подозрително червено дупето го мажех вечер преди лягане с Бепентен. Особенно като взеха да избиват зъбите.
Малката почти не съм я мазала. Бочкото го ползвах повече за себе си отколкото за нея. Тя нямаше нужда да се маже на всяка смяна на памперса. Ако много се зачервеше по някаква причина, пак покрай никненето на зъбите, мажех вечер или с Бепентен или с гръцкия крем и до сутринта нямаше нищо. Сега с новото бебе ще видим как ще е.
С тоалетно мляко/олио баткото почти не е мазан. Само в началото, защото беше преносен и кожата му беше суха. След като я оправих вече нямаше нужда да се маже. Докато малката в мажех доста дълго, 2-3м за мен си е дълго, защото иначе кожата и много изсъхваше. Всичко си зависи от детето.

# 123
Неизвестна, честит рожден ден и от мен! Simple Smile Скоро ще излезеш от там и ще си дочакате термин, имай повече вяра Heart

Аз бебешка козметика за и след баня ще взема от dm на тяхната марка babylove, изчистени като състав и бюджетни са. Нокторезачка солинген е добра идея. Готови сетове няма да взимам. Но ми е рано за тези неща още.

Търся си мека непромокаема подложка за повиване, за твърд повивалник нямам място. Евентуално и сгъваема ваничка, но не ми се дават много пари за тези неща.

# 124
https://www.hippoland.net/lorelli-classic-meka-podlozhka-za-povi … pink-1013016-0007
Ето такава подложка ползвах и сега си поръчах пак такава. Слагам отгоре една пелена. На мен ми е страшно удобна.

# 125
Да, сега чукнах в Гугъл и се оказа, че има избор, явно не съм търсила на правилните места. Харесах във Вис Виталис, ще избера нещо. Благодаря Simple Smile

# 126
Да, сега чукнах в Гугъл и се оказа, че има избор, явно не съм търсила на правилните места. Харесах във Вис Виталис, ще избера нещо. Благодаря Simple Smile
В Пепко гледах такава, която се сгъва много компактно във форма А4, а беше с размери 60х70 ако не се лъжа. Мисля да взема и такава за като ходим при свекърва ми и при мойте родители. При мойте родители беше същата мека подложка от племенниците ми, но се скъса.

# 127
Супер, Пепко е точно до мен. Ще погледна. И да се скъса, не са скъпи и няма да ме е яд.

Днес поръчахме диван, до края на месеца трябва да пребоядисаме и после лека-полека почвам основното чистене на апартамента и голямото пране. За гладенето не съм сигурна (никога не съм била фен Laughing ), може би само съвсем в началото. Вие ще гладите ли всичко бебешко?

Нямам търпение за прегледа в четвъртък.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 22:41 от Saudadе

# 128
  • Асеновград
Неизвестна, бързо оздравяване, ще мине всичко, важен е крайния резултат. И аз чакам резултата от посявка на урина (2-ра) защото имах повече левкоцити, но този път нямах белтък в урината, за разлика от предния път. А не съм пила нищо. След два дни съм при лекарката по ЗК да видим дали ще са излязли резултатите, много ги бавят...

На мен днес ми пристигна поръчката от Хиполенд, доволна съм. Взех доста неща, но и доста останаха май..добре че не оставих всичко за накрая, даже си мисля че няма време. Сега покрай 1-ви юни ще гледам да довърша пазара. Днес пуснах една поръчка и от baby.bg.
Козметика смятам да взема или на Мустела или на А-дерма. Душ гел за коса и тяло, и някакъв лек лосион за тяло за лятно време, олио за тяло ще взема само да го имам на Хип защото мирише уникално и е като бебешки парфюм.😍 ако има крусти ще взема и специален шампоан/крем против тях.
Против подсичане ще взема бепантен и още един за ежедневно ползване, не съм решила кой още. Спирт 90 и 70%, стерилни марли, физиологичен разтвор на Юриаж, той става и за очички, клечки за уши бебешки, и памперси, и май това е от козметичните неща.
Също и някакъв прах за пране трябва да взема предварително да изпера всичко с бебешки прах, мисля да взема течен на Тео бебе, поръчах и един омекотител бебешки на Фрош. Суша в сушилня и не възнамерявам да гладя. Може би първите перални само преди да родя ще ги изгладя и след това може би не, ако нямам време.
Останалите препарати поръчах на Фрош бейби- препарат за съдове, спрей за петна, спрей за децинфекция на играчки и повърхности и омекотителя за който писах вече.

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 22:23 от Yana.GG

# 129
Аз гладих веднъж, малко преди да родя и двата пъти, от вълнение може би. След това не. Никакъв шанс 😀
И ние латексираме, надявам се да успеем да се пренесем преди да родя, че ще си умра от мъка иначе.

# 130
Виж и тази подложка, има допълнително калъф, който се пере. https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … povivane/50251798

За гладене не мисля, имаме сушилня. Те си излизат изгладени и според мен достатъчно чисти, че да ги гладя за дезинфекция.

Благодаря за отговорите за мазането. Ще видим какво дупе ще ми се падне 😁.
bolibon, а какво е това гръцко кремче, от Гърция ли се купува?

# 131
  • София
И аз не пера, както и с каката не съм. Сушилня и айде Simple Smile
Тея комплектчета/несесери аз бях взела от алито, ползвах само нокторезачката, няма смисъл, иначе гледах на кикабу за 15тина лева в Хиполенд.

# 132
Виж и тази подложка, има допълнително калъф, който се пере. https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … povivane/50251798

За гладене не мисля, имаме сушилня. Те си излизат изгладени и според мен достатъчно чисти, че да ги гладя за дезинфекция.

Благодаря за отговорите за мазането. Ще видим какво дупе ще ми се падне 😁.
bolibon, а какво е това гръцко кремче, от Гърция ли се купува?

Това е кремчето. Купувано е от о. Тасос от някаква фабрика за зехтин. ММ го беше купувал, като бях бременна с малката и му казали, че е уникален за подсечено. За мен ми донесе сапун пак от там заради обривите, които правех. Съжалявам за надписите върху капачката, ама малката ги изгриза. Ползвала съм го и за рани, за ухапване, за изгоряло. Наистина е много добър, но не мога да си го намеря в България. Тогава ходи да вземат майката на един негов приятел, която беше на гости на роднини. Обаче покрай Ковид никой не е ходил.

Аз гладя само първия път като изпера дрехите. Бабите бяха възмутени как така няма да гладя. Казах им да заповядат те да гладят ако искат, от мен толкова с гладенето. Мразя да гладя. Достатъчно са ми дрехите на децата за градина. Ползвам Тео бебе, но на прах. Бебешки омекотител не ползвам. Даже и на баткото все още не слагам омекотител. А пък спрей за дезинфекция никога не ми е и хрумвало даже да вземам. Бебето не е стерилно, няма нужда около него всичко да се дезинфекцира и стерилизира.

# 133
Майките с деца какъв съвет бихте дали за изхвърляне на памперси? Трябва ли специален кош?

# 134
  • София
Майките с деца какъв съвет бихте дали за изхвърляне на памперси? Трябва ли специален кош?

Аз бях писала някъде в предните теми, аз взех кош с каката, но не от тия скъпите със скъпите торбички взех ето това от икеа, слагах обикновени Пликчета, в края на всеки ден го хвърлях и нямаше никакви миризми Simple Smile
https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/changing-tables-nur … ane-4-br/30199283

Останалите неща също ползвах, слагах тампончета, козметика и памперси в тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт