АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 11)

• 45 391
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Никога не съм повивала нямам и намерение да повивам бебе.

# 106
И аз не мисля да поливам. Пък и в жегите, не мога да си представя да ги уви.
Аз имам питане към мамите, вече с деца. Тези козметични принадлежности, от кога ще ми трябват? Мога ли да си ги включа в списъка с подаръци за погачата?

# 107
Аз тези комплекти не ги харесвам. Ножипките са дебели, не можеш да хванеш нокътче. Взимам си една хубава от козметичен магазин, един аспиратор с вакуум и един за прахосмукачка и съм готова. Другите неща са ми излишни.

В какъв смисъл да ги повиваме?

# 108
Аз ползвам нокторезачка за ноктите, с ножичка не мога. Аспиратор не ползвам. Гребенче за първи път ползвах за да махна бебешката кал от главата и на двамата, не помня на колко месеца да били, но поне на 4м. Друго не съм ползвала. Имам и ножичка и пила, и четката и аспиратора, но са ми напълно излишни.

# 109
  • Пловдив
Сетовете за бебе на мен ми идват излишно скъпи. Предпочитам да си направя мини сет с по-важните неща, като ще си взема нокторезачка и ножичка за начало. Аспиратор си имам, четка за коса- някак си още ми е много рано (освен ако не се роди много рошаво 😄 ).
За козметиката съм се насочила към:
1. Лансинох (кремче за зърната)
2. Бепантен (крем за подсичане) + обикновен крем "Здраве" - хубаво е да си имам под ръка в нас.
3. Душ гел+ шампоанче (2 в 1) с помпичка - като тук още имам колебания каква марка точно да взема
4. Мляко за тяло за бебче (тук също с безрбойните марки се губя), но си мисля за Бочко (лавандула) - не се знае като тръгна по магазините какво ще взема накрая.

# 110
За ножичката за нокти няколко човека ми препоръчаха да си взема хубава малка ножичка от аптека.
За повиването съм взела това: https://www.baby.bg/product/muselinova-antistres-pelena-za-novor … aby-triagalnitsi/ Ще го ползвам или поне така си мисля при кърмене и за сън или ако много плаче..по съвети от книжки и форуми 🙈🙈🙈.

# 111
Подариха ми крем на Мустела  ,Павловича мас(или нещо такова) , нещо за измиване на хип , имам и б пантен   ,та още не знам какво ще ползвам , но ще пробвам с тях едно по едно.Ако някое не ми допада ще сменя със следващото може би.
Магнезия не си го следя.Пия 2х2 на този етап.
Аз също няма да купувам цял комплект - мисля да взема ножичка  ,аспиратор взех най - обикновен за дърпане с уста  ,ако се наложи щр купя по - хубав.Може и гребенче или четка да добавя .
И моят поръчка от baby.bg пристигна - ваничката е мн сладка и изглежда изллючително удобна .На височина  ,на големина - всичко!

# 112
Козметика:
Душ гел на Хип
Мляко за тяло на Хип
Крем Бепентен
Крем Бочко със смрадлика.
Имам и един гръцки крем, който е страхотен за вече подсечено.
Друга козметика няма да вземам, не ми е била необходима.
За баткото бях взела и крем Здраве, но нещо не ми допадна, ползвах го аз. После съм ползвала и Бочко, той по ми хареса и сега винаги имам Бочко. А от судокрем, който страшно го хвалят, съм тотално разочерована.
Чист спирт ще ми трябва за пъпчето и козметични тампони за грим, но ги имам. За очичките нашата докторка препоръчва чай лайка вместо физиологичен разтвор или преварена вода и наистина действа по-добре от тях. Тя и за бебешкото акне и за други кожни раздразнения препоръчва чай лайка и много бързо изчезват с него.

# 113
  • София
Измивен гел и мляко за тяло не съм решила какви да взимам. От кремовете за подсичане съм доволна от бепантен, галафарм и джинджира, така че и сега тях ще ползвам.
За тия комплекти - ММ взе подобен от Пепко за 3-4лв - гребен, четка, Ножичка и нокторезачка. Аз Бебешки нокти реша само с Ножичка, като харесвам едни от Джъмбо, някъде за по два лева са, но са супер, баткото е на 4г и половина и от раждането е с такива. Аспиратор ползвам за дърпане с уста, това ми е удобно, като марки маример и една друга, която не мога сега да се сетя, но е със сменяваща предна част, което е супер удобно.

# 114
Козметика взех вече на Uriage и Судокрем за дупе Simple Smile мицеларна вода на Биодерма. Тези комплекти с маникюр Simple Smile не ги харесвам, особено за 50лв Simple Smile аз лично режа с нокторезачка на Нук, гребенче ползвам за крусти понякога, ножичката и четката така ми висят. Но не мисля, че до погачата може без да режете нокти, другите може без тях

# 115
Гребен и четка не съм ползвала изобщо, моите стоят без коса доооста дълго време. Респективно и крусти нямат.
За дупе взимам бепантен и Цикатридина, Судокрем също не харесвам. И двете не съм ги мазала с мляко/олио за тяло. Душ гел имам на биодерма и юриаж, ще си карам с тях. Анти-стрес пелена имам, може би ще я ползвам в началото.

# 116
Какви полезни неща споделяте! Особено за чая с лайка! Като ни се народят бебетата очаквам да сме все така активни и да черпим опит и подкрепа една от друга!
А за бепантен на всяка смяна на памперс ли мажете с него или ако е зачервено само? Всъщност маже ли се на всяка смяна на памперс, информацията по темата е различна.

# 117
Според мен си зависи от дупето Simple Smile Голямата съм я мазала само при зачервяване, малката вечер. Аз предпочитам да скипвам химия, когато е възможно, повечето май мажат на всяка смяна.

# 118
Няма да ходя на ЯМР 🥳. Днес бях на поредната фетална. Обаче трябва да си направя пренатална консултация с уролог или нефролог, заради задържане на урина и удебеляване на стените на тръбичката, която предвижва урината към пикочния мехур, като същата тази тръбичка е нагъната към момента (забравих я, как се казва) и е възможно в началото и в края да има стеснение. Приемам препоръки, ако имате такива към кого да се насоча.
Бебка е 1, 470 вече. На дължина не ми казаха. Шийката била по учебник, каквото и да означава това. Записаха ме за късната морфология. Днес ми бяха и първите тонове. След седмица пак.
Павловичата мас е супер за дупе, както и Бепантен. За измиване ще взема измивно олио на Адерма примерно. Според зависи от кожата на детето през топлите месеци с него може и да не трябва да мажа с лосион, защото много добре хидратира. Ако не ще видим в движение, какво ще взема.
Сетовете аз не ги харесвам. На мен ми беше най-лесно да режа нокти с нокторезачка. Взех си мн хубава на Солинген предния път и сигурно и сега така ще направя. Аспиратора за нос, който е в сета нищо не прави. Един носко в сравнение с него прави чудеса. Четката я ползвах в банята, с нея массжирах скалпа и спомага за крустите. Гребен не съм ползвала никога.

# 119
  • София
Браво за добрите резултати. Мариела от темата хвалеше урологията в Токуда, може би е добър вариант. Аз съм водила баткото на уролог в Пирогов, ама все пак са детски и няма смисъл да ти казвам имена. Стискам палци и да пишеш след консултацията, аз също ще си направя като излезна някога от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт