АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 11)

• 45 472
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • Асеновград
Аз утре влизам в 29г.с. Днес бях на преглед, на ЖК при тази която се следя заради зк и болничните, всичко е наред. Каза че тежи 1,260кг, и щом на нейния стар ехограф се видя толкова значи в действителност е поне 1,400кг според мен, ще видим като си ида при моя лекар на частно той ще ми каже най-точно, но съм при него чак на 31-ви и  до тогава ще е порастнал още бебока. Но предния път имаше 200гр разлика, та и сега така го смятам.

# 166
Според моя доктор колко тежи бебето, видяно на ехограф е винаги +_ 200гр. Според мен, се ориентират по някакъв стандарт също за седмицата. Затова и непосредствено преди раждане и след раждане понякога има разминавания. Не споря. Казвам какво ми обяснява той. Затова и аз не се фокусирам толкова върху това колко тежи. Ако ми покаже по-малко от на някой друг, я е така, я не.

# 167
Аз много се "филмирам" с тези грамчета пък. Като видя някое бебче да тежи от моето в същата седмица и почвам да мисля и да ям. Постоянно гледам таблицата на първа страница. И за следващата седмица в която съм на преглед тя е 32ра пак гледам там и очаквам минимум 1700гр.
На миналия преглед беше по малко отколкото исках и чаках, и се притесних.
Днес гледах във фейса мамите като пишат в коя седмица колко са, пак... Ставам и търся, месо и яйца Grinning
Осъзнавам, че не трябва така и при мен пише +-200гр на последния преглед. Но много ме страх, дали наддава правилно.

# 168
Нормална си. Филмирането май е основният симптом при бременност. 😂

# 169
Аз много се "филмирам" с тези грамчета пък. Като видя някое бебче да тежи от моето в същата седмица и почвам да мисля и да ям. Постоянно гледам таблицата на първа страница. И за следващата седмица в която съм на преглед тя е 32ра пак гледам там и очаквам минимум 1700гр.
На миналия преглед беше по малко отколкото исках и чаках, и се притесних.
Днес гледах във фейса мамите като пишат в коя седмица колко са, пак... Ставам и търся, месо и яйца Grinning
Осъзнавам, че не трябва така и при мен пише +-200гр на последния преглед. Но много ме страх, дали наддава правилно.
Всяко бебче си расте индивидуално. Защо се филмираш? Според мен даже в 32 седм ще е повече. Колкото и да се тъпчеш,бебето си взема това което е според нуждите му☺Важно е с органите всичко да е наред.

# 170
А моя 1ви основен синдром на бременността е да си сменям настроенията и да викам по всичко, което диша около мен. За 5 минути успешно минавам през викане, рев и слях, както казва мм и това
било  нормално за него. Добре, че го понася така. Чак след това да се филмирам. Ама накрая ще има бебета по 2,5 кг и такива 4+ кг. Не се съсредоточавайте толкова върху това.

# 171
  • Пловдив
Нашия малчо миналата седмица, 26+5, беше 987 грама и обиколката на главата и гърдите му беше с две седмици напред.
Сега съм 27+6, (текуща 28ма).Утре започвам 29та.Яна, ти не трябва ли да започваш 30та в такъв случай?Ходих на първа страница да видя термина ти.
Сега на края на месеца взимам болничния, който си плащам и в края на юни ще ми дадат 45 дневния преди раждане 😳 Кога дойде това време.. 😳🥰

# 172
Нашия малчо миналата седмица, 26+5, беше 987 грама и обиколката на главата и гърдите му беше с две седмици напред.
Сега съм 27+6, (текуща 28ма).Утре започвам 29та.Яна, ти не трябва ли да започваш 30та в такъв случай?Ходих на първа страница да видя термина ти.
Сега на края на месеца взимам болничния, който си плащам и в края на юни ще ми дадат 45 дневния преди раждане 😳 Кога дойде това време.. 😳🥰
Как ги смяташ тези седмици? Аз сега съм в 28 +2 дни което ще рече🤔

# 173
  • Пловдив
Милото, втори ден от 29та седмица?
Онова приложение pregnancy+ дава възможност да си избереш дали текущата да показва или завършената.Там съм 28, а на другите съм 27+6.

# 174
Нямма търпение да минава вече това време и да идва края на юли. Днес ми дойдоха нещата от Хиполенд и направо се разтопих☺Взех доста неща от 713 лв ми падна на 536 лв и всичко което съм поръчала дойде точно.Сега на 1 юни започвам великото пазаруване с другите неща и нямам търпение😍

# 175
Абсолютно осъзнавам и мислех или мисля, вече незнам, че яденето няма общо колко гр ще е бебето. Но, защо тогава когато има изоставяне, изписват протеин? Все пак протеина било то на прах или от храна оказва влияние.
Да, повече от 1700гр очаквам, чесно казано. Но се притеснявам, защото в седмицата в която бешеа 900гр трябваше да е 700гр. И после се бях навила, че пак ще е повече, а не беше. И сега незнам какво да очаквам.
НО знам,че е по силен по ударите и местенето, направо е екшън днес Blush

# 176
Абсолютно осъзнавам и мислех или мисля, вече незнам, че яденето няма общо колко гр ще е бебето. Но, защо тогава когато има изоставяне, изписват протеин? Все пак протеина било то на прах или от храна оказва влияние.
Да, повече от 1700гр очаквам, чесно казано. Но се притеснявам, защото в седмицата в която бешеа 900гр трябваше да е 700гр. И после се бях навила, че пак ще е повече, а не беше. И сега незнам какво да очаквам.
НО знам,че е по силен по ударите и местенето, направо е екшън днес Blush
Колко беше последно? Протеина се изписва не само заради изоставането на бебчето,а и заради отоци в краката и ръцете.Аз доста взех да отичам на последък,а нямам високо кръвно. Имам протеин но го пия в седмицата два пъти,когато се сетя и то защото общия белтък ми е на долна граница и албумина също беше сега се е вдигнал малко.При мен бебка си върви добре и без протеина. Да във фейса в страничката има и по-големи бебета от нас в нашата семдица,но няма как всички да са огромни. Както писах в 27+0 бяхме 1.220кг,сега в понеделник ще съм при АГ в 29+0г.с за болничен и ще видя колко е голяма. Винаги ще има и по-едри и по-дребни важното в да стигнем поне до 36 седм и да родим здрави бебчета.☺

# 177
На мен ми обясниха много елементарен начин за смятане. Както си смятате годините. Навършвате 27 години и започвате 28ма, но ако някой ви попита на колко години сте, казвате, че сте на 27. Чак на рождения си ден, започвате да казвате, че сте на 28. Така е и със седмиците. В крайна сметка е важна навършената седмица.
Милото, какво успя да купиш за 700лв. Аз като изключа количката и кошчетата за кола, успях само 100лв да похарча и още 60лв в baby.bg Wink
Как ги смяташ тези седмици? Аз сега съм в 28 +2 дни което ще рече🤔

# 178
То по тази логика като ни питат в кой месец сме защо казваме примерно в седми?Нали не е навършен🤔

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 00:08 от Милото

# 179
В 20+0 340гр
25+3 900гр
28+0 беше 1180гр
И сега на 5ти юни ще видим колко ще е.

Аз сега видях без да искам, защото документа от прегледа ми е онлайн, как ми го показва приложението от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт