АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 11)

• 45 507
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Пред дилема съм и то голяма. Както бях казала няма да давам луди пари за количка,мои съображения.ММ иска да купуваме вече,аз исках след като родя,но с него на глава не се излиза…..та ще вземем. Сега двоумя се каква да е Чиполино Елит,Kikaboo или Dada Paradiso. Качвам ви трита модела. Само Kikaboo не съм виждала на живо. Коя да избера незнам 🤷♀

# 196
  • Пловдив
На мен последната най ми харесва.Като са ми казали да  е с големи гуми отпред и аз все това гледам. 🤷‍♀️🤪
Аз пък се оглеждам и за втора ръка количка, ако срещна нещо добро, което мога да видя на живо няма да се замисля.

Лейди, като кажеш "бебките" направо ми пълниш душата.Много сте ми на сърце близнашките майки. 🥰 Имаше още една мацка тук, с момченца, не съм я засичала да пише, дано всичко е наред при нея..

# 197
В началото ми беше трудно да свикна да говоря в множествено число, но сега си идва от самосебе си.
Има още 2 мами с момченца близнаци JoyJoy и Cosmic. Засичам ги и в други теми
На мен последната най ми харесва.Като са ми казали да  е с големи гуми отпред и аз все това гледам. 🤷‍♀️🤪
Аз пък се оглеждам и за втора ръка количка, ако срещна нещо добро, което мога да видя на живо няма да се замисля.

Лейди, като кажеш "бебките" направо ми пълниш душата.Много сте ми на сърце близнашките майки. 🥰 Имаше още една мацка тук, с момченца, не съм я засичала да пише, дано всичко е наред при нея..

# 198
Тук съм тук съм 😀 чета ви, но рядко успявам да се включа.
За движенията да си кажа, че с 2  е нещо страшно😄 добре че са още мънички и не са така болезнени. Но още от сега са различни  Единия не се спира, баща му му казва нервака😄
Другия си има интервали на будуване, но е доста по-спокоен. Предполагам и след раждането ще са си така. Та исках да кажа, че всяко дете си е със свои особености и темперамент още преди раждането.
Вчера бях на ж.к. и малко се притесних, че са мънички, в сравнение с вашите например, но според доктора всичко е наред за сега. Единия е 800 другия 950 в 27г.с  но пък са качили по 400, 500 гр. За месец

# 199
  • Пловдив
Cosmic, точно теб имах предвид.Не съм те засичала.Joy я чета, знам че е добре, но теб съм те пропуснала 😅 А и имам един смотан навик да чета само коментара, а името изобщо.
Радвам се, че всички сме на линия 💜🍀

# 200
Добре са си на грамчета. Моите в 27+1 бяха 1142 и 856. Ние с теб дори сме с един и същи термин Wink
Тук съм тук съм 😀 чета ви, но рядко успявам да се включа.
За движенията да си кажа, че с 2  е нещо страшно😄 добре че са още мънички и не са така болезнени. Но още от сега са различни  Единия не се спира, баща му му казва нервака😄
Другия си има интервали на будуване, но е доста по-спокоен. Предполагам и след раждането ще са си така. Та исках да кажа, че всяко дете си е със свои особености и темперамент още преди раждането.
Вчера бях на ж.к. и малко се притесних, че са мънички, в сравнение с вашите например, но според доктора всичко е наред за сега. Единия е 800 другия 950 в 27г.с  но пък са качили по 400, 500 гр. За месец

# 201
Милото,
От трите показани колички бих избрала Dada, поне не е българска. Но като им гледам цените, не бих взела нито една от трите, честно казано, дано не ми се разсърдиш. Ако правилно се ориентирам за бюджета ви и държите да е нова количка, защо не погледнете Hauck Rapid? Съседната тема за количките е много полезна, има мнения и за споменатата от мен. А може и да изчакате поне до 01.06 дали няма да пуснат намаления.

Ние минахме днес преглед. Юначето ми е 990гр, 35см в 25+5 и все така върви с 10тина дни напред по всички показатели, така че предполагам и ще родя по-рано от официалния термин (27.08). Много буен и постоянно риташе докторката, че го бута и му разваля комфорта. Имам страхотни снимки от прегледа и лекарката с известно съжаление отбеляза, че хич не прилича на мен...нито надолу от кръста, нито нагоре Grinning Отсега си личи, че чертите му са като на баща му, а и както ще сме с различни фамилии, май ще ми се налага да се обяснявам, че съм му майка...

Cosmic,
и според мен са си добре мъничетата ти, написах мерките при нас за още някакъв ориентир, а и твоите са двечки.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 17:39 от Saudadе

# 202
  • Велико Търново
За пореден път телефона ми се бъгва и ми изтрива целия текст .....
Бебка е много активна, почива си сутрините, през останалото време дивее, като си има и дни на почивка 😀.
Някакси много бързо ми мина това време, все си викам има време, ама на .. края на 29 г.с. започнаха да ми следят тоновете, и започвам да ходя на две седмици. АГ се застрахова и ми изписа дексаметазон два пъти през две седмици, заради болките и миомата, че да не ни изненада по- рано госпожицата.
Само като се замисля, че след 36 г.с. вече може да се роди и някакси много ми накася времето. С нищо не сме готови още, нито с освежителният ремонт, нито с дрешки, козметика, багаж за болницата. Поне купихме количка и столче за кола 😀.
Аз ще имам една дупка от 4 дена между болничните, но ще пусна отпуска. Казаха на 21 юни ще ми пуснат 45 дневния болничен. Явно всички сме със смесени чувства 😀. Особено тези които сме с първо дете, направо нз как ще го гледам това миньонче 😀.

# 203
Милото,
От трите показани колички бих избрала Dada, поне не е българска. Но като им гледам цените, не бих взела нито една от трите, честно казано, дано не ми се разсърдиш. Ако правилно се ориентирам за бюджета ви и държите да е нова количка, защо не погледнете Hauck Rapid? Съседната тема за количките е много полезна, има мнения и за споменатата от мен. А може и да изчакате поне до 01.06 дали няма да пуснат намаления.

Ние минахме днес преглед. Юначето ми е 990гр, 35см в 25+5 и все така върви с 10тина дни напред по всички показатели, така че предполагам и ще родя по-рано от официалния термин (27.08). Много буен и постоянно риташе докторката, че го бута и му разваля комфорта. Имам страхотни снимки от прегледа и лекарката с известно съжаление отбеляза, че хич не прилича на мен...нито надолу от кръста, нито нагоре Grinning Отсега си личи, че чертите му са като на баща му, а и както ще сме с различни фамилии, май ще ми се налага да се обяснявам, че съм му майка...
Не бих се разсърдила☺Даже се радвам,че се включихте. Бюджета ми е макс 800лв. Мисля да изчакам до 1-ви да видя дали ще има евентуални намаления. На Дада варианта е хубав,но се притеснвам с бебе и др неща няма ли да е тежка самата количка?🤔Благодаря за включването

# 204
Тежка ще е определено Dada Dolomite. Сега погледнах: Кош за новородено:5.5 кг;летен кош:5.1 кг; рама 9.6 кг, стол за кола: 5.7 кг. Тоест в началото тръгваш от 16.1кг без бебе и багаж, само рама и кош за бебе... За сравнение аз се чудя между колички, които са около 12кг. при същите условия (но ще вземам ВУ по-висок клас, затова не споменавам марки и модели).

# 205
@ М_lady, да горе долу се доближават, ще трябва да ги запознаем!
Предлагам да си правим бебешки срещи (по градове) след като се посъвземем от раждането и всичко! Аз мисля след като родя да се включа във фб групата.
Аз за количката да кажа. С баткото взехме с щголеми гуми, 3 коша и всичко-maxi cosi, и въпреки че ми беше доста удобна за софийските разбити улици, я ползвах година и малко. С удоволствие си взех лятна количка на chipolino и се родих. Експлоатирахме я доволно 2 години и сега второ бебе вози.
Та идеята да се вземе втора употреба или евтина за начална и да се инвестира в хубава лятна количка, според мен също е доста удачен вариант

# 206
Да се отчета, днес бях на ФМ, бебето е 1.2кг, в 28+1, всичко му е ок, коремът е малко назад, което при мен е супер, защото при диабет е напред обикновено, аз още съм -1кг от началното тегло, ама явно не пречи на растежа на бебето, и продължавам да тъпча протеини и омега Simple Smile
Гледаха ми белега на секциото, защото ще е трета операция, засега и той е ок, доволна съм много!

# 207
Да се отчета, днес бях на ФМ, бебето е 1.2кг, в 28+1, всичко му е ок, коремът е малко назад, което при мен е супер, защото при диабет е напред обикновено, аз още съм -1кг от началното тегло, ама явно не пречи на растежа на бебето, и продължавам да тъпча протеини и омега Simple Smile
Гледаха ми белега на секциото, защото ще е трета операция, засега и той е ок, доволна съм много!
И аз съм -1кг още. Как върви бебо ще видим в понеделник, надявам се добре да наддава. Утре влизам в 7м, досега до 6м успявах да си наваксам кг и да почвам да качвам, но сега стартирах и от доста кг. На работа се смяхме, че чак сега започва вече да ми проличава и пак зависи с какво съм облечена.

# 208
Във връзка с количките и аз мисля да поръчам количка, която не съм видяла на живо...доста рисковано, но много я харесах. Имате ли наблюдения над Bebetto?

# 209
Във връзка с количките и аз мисля да поръчам количка, която не съм видяла на живо...доста рисковано, но много я харесах. Имате ли наблюдения над Bebetto?
Аз се бях спряла на Бебето. Също е Полска Марка. Моделът беше Магнум,но е с помпащи гуми като отделно може да се купят не помпащи се за 80лв. Като цяло и тя не е мн лека количка близо 13кг,рама с кош(нещо такова беше)

Общи условия

Активация на акаунт