С какво ви дразнят мъжете /тема №12/

• 59 208
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Вижте сега, нужда от дисекция на връзката ни няма. Че деца дали има, че дали съм зависима по някакъв конкретен начин  и пр.
За мое огромно съжаление, някога е бил научен и е виждал точно този пример как жената в къщата е домакинята, мъжа нищо не бутва. (И това не е моя вина.)
Водили сме именно тези разговори, където съм го установила това. Като доста често ми се повтаря как аз се очаква да правя всичко вкъщи. (Аз имам друго мнение.)
Това, което се опитвам по-скоро е постепенно да направя някое задължение негово. Първо едно, после и второ, докато станат горе-долу поравно между двамата.
Пример: миенето на чиниите, правя го именно в контекста: Ето АЗ наготвих, сега ТИ ще измиеш чиниите.

Това е тема за това, с което ни дразнят мъжете - споделих какво ме е подразнило.
Та тъй де, споделих си един сигурно от трите пъти, когато съм се тръшнала с болежки.
Баща ми никога нищо не е пипал вкъщи, всичко майка ми. Вкъщи сега аз правя повечето неща защото работя от вкъщи и имам повече време от жена ми. Та, моделът на родителите не е нещо, което задължително трябва да преповтаряме и предаваме на децата си.

# 721
  • Пловдив
Всичко могат гадовете, но така им по-лесно. Моят мъж беше леко така, все не знае, не може .... и аз се разболях. Криво му е, трудно му е, но ... Лошото при нас е, че моята болест освен нелечима е и инвалидизираща, пък и прогресираща, демек ставам все по-зле и по-зле. И той се понаучи някак да готви за себе си, за детето, че и да мен. Ми нито е страшно, нито е трудно.

# 722
Вижте сега, нужда от дисекция на връзката ни няма. Че деца дали има, че дали съм зависима по някакъв конкретен начин  и пр.
За мое огромно съжаление, някога е бил научен и е виждал точно този пример как жената в къщата е домакинята, мъжа нищо не бутва. (И това не е моя вина.)
Водили сме именно тези разговори, където съм го установила това. Като доста често ми се повтаря как аз се очаква да правя всичко вкъщи. (Аз имам друго мнение.)
Това, което се опитвам по-скоро е постепенно да направя някое задължение негово. Първо едно, после и второ, докато станат горе-долу поравно между двамата.
Пример: миенето на чиниите, правя го именно в контекста: Ето АЗ наготвих, сега ТИ ще измиеш чиниите.

Това е тема за това, с което ни дразнят мъжете - споделих какво ме е подразнило.
Та тъй де, споделих си един сигурно от трите пъти, когато съм се тръшнала с болежки.
Баща ми никога нищо не е пипал вкъщи, всичко майка ми. Вкъщи сега аз правя повечето неща защото работя от вкъщи и имам повече време от жена ми. Та, моделът на родителите не е нещо, което задължително трябва да преповтаряме и предаваме на децата си.

Подкрепям напълно споделените и разпределени задължения, както и предаването на правилния пример на децата.

# 723
Срам, не срам, ама и аз съм била в същото положение, хем съм била млада и хубава.
Слава богу, че не исках все още децатогава, че не ми се мисли просто.

# 724
Добре, аз наистина не разбирам защо жената да не може да каже на мъжа си - зле ми е, направи си/поръчай нещо за ядене. Съвсем хипотетично питам.

# 725
Добре, аз наистина не разбирам защо жената да не може да каже на мъжа си - зле ми е, направи си/поръчай нещо за ядене. Съвсем хипотетично питам.

И аз като теб. Няма значение кой как е научен и как си гледа домакинството. Като си болен, си почиваш. Не очаквайте другите да ви жалят, ако вие не се пожалите сами.

# 726
На прав път си, Андонова.
А аз се включих в темата защото ме дразнят коментари небезирани на опит, но много сигурни как ще изхвърлят мъжа и бащата. Това не носи полезност, а е жалък опит за виртуално изтъкване.

# 727
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Защото е възпитана, че това е нейна работа, и се чувства виновна, че го "товари"...
А той пък си го търси, и изисква, тя да си свърши "работата".

# 728
Ааааа, чувства неудобство, че се е разболяла! Ясно!😉😄

# 729
  • Пловдив
Сериозно ли мислите, че ако майката не вдигне изтлелите си мощи, мъжът ѝ ще остави децата гладни? Няма да им нареже хляб и салам или да поръча готова храна? Да ги изведе да ядат навън в краен случай? Имайте малко повече доверие на тези мъже, светът няма да спре да се върти без вас.
А ако съществува такъв баща, тя какво прави с него и защо го причинява на децата си?
Всеки средно интелигентен, пък било то и мъж, може да купи пържоли и да ги сложи в тава. Или наденички. Или да намаже кайма върху филия за принцеса. Или да опържи яйца, бъркани, на очи, на омлет. Или салата краставица с домат, някакси нарязани. Или таратор. Или спагети с готов сос от буркан. Ако не може - СРАМ за въпросния. Даже децата трябва да могат сами тези неща. Да речем от 10 години нагоре.

И на някои не ни се налага да си гоним мъжете, защото не готвят. Аз готвя повече (и по-добре) от Благоверния. Но например днес докато готвих той пусна две перални и изми терасата.

# 730
Сега карах ММ влезе в уебсайта на магазина и да направи една рекламация (касовата бележка е негова), а той тцъ, уморен бил. Ама седи и цъка съсредоточено на компютъра. Питам какво правиш, а той "Нищо". Ми като е нищо направи нещо, ама не, за нещото е уморен, само "нищото" му върви та пушек се вдига 🙄

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 23:43 от Не се сърди, човече

# 731
В случая съм на страната на мъжа. Аз бих се подразнила, да ми нареждат да си прекъсна играта/нещото което чета, за да свърша нещо което може да се свърши след час примерно. Ще си доцъкам каквото цъкам и тогава.

# 732
  • out of space
Бясна съм.
Не ми се обади, когато пристигна.
За 5-10 пъти го предупреждавам, че ми е важно, защото най-малкото имам "тревожно разстройство".
Извинения, целувки и утре ще говорим, щот сега се е напил.
Не е мъжът ми това, а човек, който ми е важен....ама аз съм му важна- вижда се как...

# 733
Бясна съм.
Не ми се обади, когато пристигна.
За 5-10 пъти го предупреждавам, че ми е важно, защото най-малкото имам "тревожно разстройство".
Извинения, целувки и утре ще говорим, щот сега се е напил.
Не е мъжът ми това, а човек, който ми е важен....ама аз съм му важна- вижда се как...
Чакай, нещо се обърках.
Щом не се е обадил, как успя да се извини и да ти праща целувки?

# 734
Чакай, нещо се обърках.
Щом не се е обадил, как успя да се извини и да ти праща целувки?
Пратил и писмо. С пощенски гълъб.
Обаче къв е тоз, не й е мъж, а пък и праща целувки докато е пиян все едно й е мъж.

Общи условия

Активация на акаунт