С какво ви дразнят мъжете /тема №12/

• 59 483
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • Швейцария
Ами аз ако съм болна и той не сготви или поне скалъпи нещо за ядене за мен и децата, за какво ми е изобщо този мъж? Да го обслужвам аз когато съм здрава. Ами ако се разболея от нещо сериозно?

# 706
Jenny, теоритизираш или имате деца, била си болна и той им е сготвил?
Естествено, че има мъже, способни да заместят жената на 100% във всичко. Ние обаче не обсъждаме тях.

# 707
  • Швейцария
Аз просто искам да кажа, че въпросният мъж така е научен. Авторката му се дразни, но точно тя го е научила на това.

# 708
Моят всичко си прави сам по принцип. Само като е болен става едно голямо бебе.

# 709
Аз не мога да си представя голям човек, без дефицити, който има деца, да не може да им приготви нещо за ядене. Това граничи с малоумие или и аз не знам какво. Абсурдно е. А ако толкова ръцете са му не знам къде, може да поръча пица, например. И за болната си жена също.

# 710
И аз съм в потрес. Не знаех даже, че на някой нормален човек би му било проблем или невъзможност да приготви нещо елементарно поне. Бих си помислила, че е с умствен дефицит. Пък аз какво правя с некав малоумник....
За протокола, обикновено аз готвя за семейството. Мъжа ми прави закуските в почивните дни и от време на време готви и иначе, обикновено скара, меса, такива работи. Ама без да съм болна. Като съм болна ме пита какво да приготви за ядене за всички.

# 711
У нас имаме едно неписано правило, че който готви, той избира какво да бъде. Съответно винаги е голяма борба кой да е готвачът, защото всеки иска да приготви нещо, което на него му харесва. Смешното в случая е, че и двамата харесваме всичко, което приготвя другия. Понякога се случва да ни се ядат различни неща и тогава се готвят различни ястия. Проблем обаче няма, защото с две момчета храна никога не остава.

п.п. По-засуканите ястия жена ми ги готви, а моите са по-обикновени. 

# 712
Вкъщи готвя предимно аз, защото обичам готвенето и го правя добре. Но ако съм болен, жената поема и се справя чудесно. Децата обаче предпочитат моите манджи Wink

# 713
  • София
Децата не харесват манджите на баща си. Аз мога, но не обичам да готвя. Затова пък съм си изработила добра система какво харесват децата за ядене, вкл. готова храна купувам.

# 714
Вие мъж ли сте си взели или още едно дете?!
Никога не съм харесвала слугинажа и бейството,мъжът ми е наравно с мен във всичко.И двамата работим,гледаме децата,къщата и двора,и двамата готвим,децата ядат каквото и ние.Всеки си има вкус разбира се и предпочитания,съобразяваме се,никой не яде насила нещо което не иска.Когато е болен няма глезене и драми,наистина не разбирам и понасям такива мъже глезльовци и готованци.
Да не излезе много "идеален",дразни ме с липсата си на финансова култура-харесва нещо и купува,няма да провери има ли го някъде на промоция или по изгодно с подобни характеристики,да изчака ако не е спешно някоя бъдеща кампания,сега решил,сега го купил.

# 715
В случая не става дума, кой каво харесва. За мен е абсурдно човекът, с който съм в съжителство да вижда, че съм болна и да ме кара да готвя и да му прислугвам. Това е липса на всякаква емпатия, за обич да не говорим. А другото странно ми е, как аз няма да му кажа, че ми е зле, ами ще стана да готвя, защото питал какво ще ядем.

# 716
  • София
И тя е станала не само да сготви, ами и да напазарува, явно и до магазина не може да отиде милото. Тази история така ме потресе, че не мога да спра да я мисля, наистина и през ум не ми беше минавало, че в 21 век жените си причиняваме сами такива неща.
Няма възрастен човек, който не може да купи хляб и сирене и да нахрани децата си, просто такъв не съществува.

# 717
Много нападнахте жената, но аз лично познавам доста жени от старата генерация, а доста и от новата, които са в същото положение и нямат мърдане, я заради жилище, я заради недостатъчно доходи да си гледат сами децата, а някои просто са кофти възпитани, че ако не угаждат на всички то никой няма да ги обича.
От трите фактора първите 2 са по-лесните за преодоляване.

# 718
И аз познавам за съжаление,около нас бейството все още го има и всеки път се удивлявам на някой простаци.Скорошен пример,позната е домакиня,гледа си детето и къщата,мъжът и военен,не пипа нищо буквално.Наскоро бяха болни тя с детето,звъни на майка си да идва от село да иде да и купи лекарства,защото мъжът и не знаел какво.Хора на по 30 години,не е нормално такова нещо за мен.

# 719
Вижте сега, нужда от дисекция на връзката ни няма. Че деца дали има, че дали съм зависима по някакъв конкретен начин  и пр.
За мое огромно съжаление, някога е бил научен и е виждал точно този пример как жената в къщата е домакинята, мъжа нищо не бутва. (И това не е моя вина.)
Водили сме именно тези разговори, където съм го установила това. Като доста често ми се повтаря как аз се очаква да правя всичко вкъщи. (Аз имам друго мнение.)
Това, което се опитвам по-скоро е постепенно да направя някое задължение негово. Първо едно, после и второ, докато станат горе-долу поравно между двамата.
Пример: миенето на чиниите, правя го именно в контекста: Ето АЗ наготвих, сега ТИ ще измиеш чиниите.

Това е тема за това, с което ни дразнят мъжете - споделих какво ме е подразнило.
Та тъй де, споделих си един сигурно от трите пъти, когато съм се тръшнала с болежки.

Общи условия

Активация на акаунт