С какво ви дразнят мъжете /тема №12/

• 59 534
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Всички живеем в едно населено място и сравнително наблизо един до друг. Тя има мъж и деца на моите години, около 30. Но са вдигнали ръце от нея. Става въпрос за изключително безскрупулен човек, краде пари, за да има за алкохол и посягаше дори на възрастните си родители. След последното й фиаско, мислих да се обадя в полицията, за да я изкарат от дома на баща ми, но той ме помоли да не го правя. Притеснявам се, че ако се опита да посегне на мен или на баща ми, тогава няма да се сдържа да не отвърна, но пак казвам тя е толкова подла, че като нищо ще се изкара жертва и ще ни осъди за пари.
Мен лично ме обиди отношението на баща ми към мен и другото, че се притеснявам за живота му, но нищо не мога да направя, докато не я отстрани напълно от живота си.

# 76
Много неприятно 😔 Мисля си нещо по законен път дали не може да се измисли, ако се консултирате с адвокат 🤔 нямам представа как , но ако подавате постоянно сигнали в полицията въз основа на тях може  да издействате ограничителна заповед или  дори да заведете дело и да я настанят във специализирано заведение.
Имам леля отключи  биполярно разстройство и сестра и / децата и неколкократно я настаняваха в психиатрична клиника , че посягаше   , но щом се  стабилизираше ,  я изписваха и като си пиеше хапчета поне не буйстваше .

# 77
Със затръшването на вратата под носа й, изгонването, прекратяването на контакт с нея, вдигането на ръцете на близките й от нея и прочие такива действия за прекъсване на контакт - НЕ действат. Нужно е лечение в специализирано заведение, психиатър, психотерапевт. Колкото и да не я пускате до вас и при вас, да не се чувате и виждате, по улиците ходите нали, на работа ходите нали? Тя и тям ще ви намира, ще ви следи, ще ви причаква по улиците, пред дома, магазина... Това не е решение. Тя е болна и трябва да се лекува.

# 78
Искам да попитам планинския кристал и всички, които смело препоръчват близките да ги лекуваме, как те са го направили? Близкият им доброволно ли се е съгласил или как? В кое време са провеждали лечението  - в работно, във времето, в което децата чакат да ги вземеш от градина, да прегледаш с тях нещо от уроците или в паузата, докато упражняват спорт? Говорим за лечение извън болнично заведение.

# 79
Не смятам, че сме ние тези, които трябва да се заемат с лечението й. Тя има мъж и големи деца. Преди години, когато баща ми беше болен, никой от тях не го потърси. За мен единственият вариант е баща ми също да приключи отношения с нея, за да може да ни остави на мира. Не мога да позволя да рискувам живота си и този на близките ми.

# 80
Jane122, съчувствам ти, но имай предвид, че той е познавал сестра си цял живот, отпреди ти да се родиш. Децата, разбира се, са най-важното нещо, но има и особена връзка с братя и сестри, особено ако е имало близост и са расли заедно в детството. Тогава остават много общи спомени, връзки, които друг човек не би могъл да разбере. Когато родителите си заминат, братя или сестрата остават връзката с миналото, семейството и детството.
А пък при по-големите деца е още по-сложно, защото те изпитват и чувство на отговорност. Хем знаеш, че човекът насреща е на 40 години, хем за теб в някаква степен е човечето, на което си помагал да си пише домашните и си играл с него, когато ти се искало да правиш сто други неща. И това чувство на загриженост, особено ако е било подхранвано от родителите, си остава за цял живот.
Мисля си, че баща ти реагира така и защото се чувства двойно виновен, веднъж защото не може да помогне на сестра си и втори път, защото трябва да помогне на теб. А е безсилен.
И за съжаление в такива трудни моменти напрежението се изкарва върху по-добрия близък човек, тоест върху теб, просто защото ти може да носиш повече.
Не че оправдавам баща ти, но го разбирам.
Говори  ли с братовчедите си, те нямат ли желание да помогнат на майка си?

# 81
Искам да попитам планинския кристал и всички, които смело препоръчват близките да ги лекуваме, как те са го направили? Близкият им доброволно ли се е съгласил или как? В кое време са провеждали лечението  - в работно, във времето, в което децата чакат да ги вземеш от градина, да прегледаш с тях нещо от уроците или в паузата, докато упражняват спорт? Говорим за лечение извън болнично заведение.

С много разговори и убеждаване в периодите, когато беше трезвен!
Става дума за вуйчо ми, който е алкохолик! Успяха - баба ми (мир на душата и) и родителите ми. Съвместно!
Работа с психиатър, силни лекарства, контрол, внимание, работа - физически натоварваща.
От 15г е чист с едно изключение преди години, когато баба почина.
Срина се емоционално и посегна към чашата. Баща ми и синът му веднага се намесиха и вуйчо си стъпи на краката пак. 7-8 г от тогава.

Вероятно при нас е изключение.

# 82
Нали за това я попитах има ли деца и на каква възраст са ! Тя каза, че са към триисетте, както нея. Следователно не ходят на училище. За това и дадох тази идея. Ми добре, нека оставят жената да се допобърка съвсем, да убие някого или да посегне на себе си. Това по-добре ли ще е? За кого?  Съвсем не оправдавам и не съчувствам на лелята алкохоличка. Но лечение със сигурност ще е по-добре, отколкото нищо. Отколкото да я търпиш или да я игнорираш. Това са деликатни и болни теми . А как да намерят начин - считам,че са грамотни хора и ако желаят ще намерят достатъчно информация. Ако не желаят си е тяхна работа. Дадох съвет , че това е нормалния начин за разрешаване на такъв проблем, ако вече не е прибягвано към него (такова не е споделяно). Какъв би бил ефекта не мисля, че някой може да гарантира.

# 83
Маунтийн, питах за конкретен, практически опит от теб, на теория всички знаем как е най-добре. Ето, Рози сподели: "Работа с психиатър, силни лекарства, контрол, внимание". Това изисква посвещаване, много, много време и нерви. Не е до желание и намиране на информация. Та тъй.

# 84
В интерес на истината съм помагала на близък за специализирана помощ, за да влезне в психиатрия. Бих го направила само за много близък човек, защото се минава през съдилища, дълги дела и не винаги ефекта е желаният. В случая казах, че не искам и нямам финансовата и физическа възможност да помогна, искам само да защитя близките си. Повтарям се от предния пост, когато баща ми беше болен никой от това семейство не помисли за него. Не съм длъжна.

# 85
Маунтийн, питах за конкретен, практически опит от теб, на теория всички знаем как е най-добре. Ето, Рози сподели: "Работа с психиатър, силни лекарства, контрол, внимание". Това изисква посвещаване, много, много време и нерви. Не е до желание и намиране на информация. Та тъй.
Нямам практически личен опит , но имам опита на  роднини. Там беше по-тежко,защото съжителстваха заедно. Тормоза беше психически, физически и материален. Не е редно да говоря за това публично. Ако имаш проблем и желаеш ми пиши на лично , за да ти кажа какво те правеха. Приключвам с конкретния казус.

# 86
А как да намерят начин - считам,че са грамотни хора и ако желаят ще намерят достатъчно информация..
Тъй като ти препоръча да лекуват лелята алкохоличка, вярвам, че можеш да дадеш и препоръка КОНКРЕТНО как да го направят. Както ти самата каза, грамотен човек си, няма начин да не знаеш как. Особено след като така смело хвърли препоръката си.

П.П. Видях последния ти пост. Много е лесно да метнеш в пространството препоръки, след което да дадеш заден с "нямам личен опит, но ако ми пишеш на лични, ще..." Ами, да беше писала на Jane на лични, вместо тук да обвиняваш как никой не иска да се погрижи за клетата алкохоличка.

# 87
Тя каза, че не желае да се занимава. Даде пример, че когато баща й е бил зле, никой не го погледнал и не се интересувал от него. Само веднъж съм предложила да опитат лечение ако искат и толкоз. Какво да кажа друго? При кой лекар и как да се лекуват хора ли? Да, нямам личен опит, но знам какво са правили близки. Ето това казах само. Потърсили са помощ първо от полиция, после лекар, лечения , терапии. След това следене на поведението , насоки от специалист за предотвратяване на бъдещ рецидив и т.н. Не е бърз и лесен процес. Какво повече желаеш да кажа. И никъде никого не съм обвинила. Казах, че е вариант ако имат желание. Нито пък ще съдя някого, ако не го направят. Какво желаеш да дам като решение - аз ли да я излекувам 🤔😃 . Или да кажа име на медикамент и вид терапия? Това го правят специалистите работещи с такива хора, в зависимост от тежестта на тяхното състояние.

# 88
Това как ти се струва?
Ми добре, нека оставят жената да се допобърка съвсем, да убие някого или да посегне на себе си. Това по-добре ли ще е? За кого?  
Хайде сега, за да не оставят виновниците клетата жена да се допобърка или да убие някого, да им дадеш и КОНКРЕТЕН съвет как да го направят.

# 89
Сега ще си измисля специално заради теб и ще го дам. 😅. Това съм виждала да правят близки при подобен случай и това съм споделила , че са опитали. Друго не ми е известно да са предприемали. Друго как да ти кажа?

Общи условия

Активация на акаунт