С какво ви дразнят мъжете /тема №12/

• 59 495
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не мисля, че темата е за това. Освен това за празниците винаги е бил така. Винаги.

# 646
  • София
Ама ти за една рокля ще си съсипеш нервите. Колко да струва? Няма ли в Ремикс или дори втора ръка? Нали тя не беше в добрир отношения с него, кажи й че баща й не дава и толкова.

# 647
Въпроса е да се изяснят отношенията.Иначе за всеки празвик ще е така.Направи си бала на детето,макар и по-скромно.Моят съвет е да не се занимаваш повече с този отровен човек.Дъщеря ти вече е голяма тя да си контактува с него какато си иска.

# 648
Дразни ме с това, че когато му говорех да не дава пари на ръка на бившата му приятелка с която имат общо дете за издръжка не ме послуша. Сега тя се възползва от това и се налага да се занимаваме със съдища, съответно търпим и финансови загуби.

П.С. редактирах се, за да стане ясно за какво са били парите

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 14:57 от Vanessa**

# 649
Изключително неприятно.И моят преди години дал 5 хил на ръка на братовчедка си,уж близки,спешни им били за ремонт и до сега нищо.Подпита я,тя се прави на луда и то времето си минава.Грозна постъпка,аз не се меся,но сега се сетих като спомена и пак ме доядя.Не са малко пари,а и не съм длъжна да плащам чужди ремонти,още тогава бях против,но баба му настоя да и помогне щом може и ей го 6 години вече не ги връщат.Да се приеме за дразнене,никва финансова култура няма моя.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 20:20 от лещичка

# 650
  • София
Тук мисля проблемът не са парите, а измамата, + допълнителните адвокатски хонорари, които със сигурност няма да отидат "в семейството"... Какъв човек действа така?

# 651
А ти разсъждаваш като жена, която няма деца. Като имаш, ще разбереш.
Жените, които си избират мъж, който вече има дете от предишна връзка, би трябвало да са наясно, че той няма да спре да има дете, след като се залюби с тях.
Иначе да, пари се дават само срещу документ. А пък като се разделят хора с деца, е редно да си уредят нещата съдебно, за да няма такива ситуации.

# 652
Vanessa**, пари се изкарват. Ще промениш мнението си щом имаш дете, сега е ясно че тези отношения са ти дразнещи.
Имам две деца и точно като майка не бих постъпила толкова долно с другия им родител, при положение, че той е бил коректен с мен.
Тук мисля проблемът не са парите, а измамата, + допълнителните адвокатски хонорари, които със сигурност няма да отидат "в семейството"... Какъв човек действа така?
Абсолютно, няма как да не ме яд, че чрез измама се опитва да получи една сума, също и за тези пари “на вятъра” за адвокати.
Целия този панаир и негативни емоции имат и отразяват и на децата.

А ти разсъждаваш като жена, която няма деца. Като имаш, ще разбереш.
Жените, които си избират мъж, който вече има дете от предишна връзка, би трябвало да са наясно, че той няма да спре да има дете, след като се залюби с тях.
Иначе да, пари се дават само срещу документ. А пък като се разделят хора с деца, е редно да си уредят нещата съдебно, за да няма такива ситуации.
Кой въобще говори детето да изчезне? Отново заучени фрази на “бившата”.
Детето няма никаква вина за действията на майка си.
И да две деца имам от мъжа ми както вече казах.
С последните ти две изречения съм напълно съгласна и точно за това писах в темата.

# 653
Vanessa** е права в случая.
И се надявам като има дете да не се промени и все още да смята, че лъжата е нещо лошо. Пресметливи хора заради децата си има много, малко са добрите и честните, които възпитават така и децата си.
(Редактирам: сега видях, че Ванеса е писала точно преди мен и има две дечица, да са живи и здрави, радвам се че така мисли за възпитанието им.)
А и Ванеса има право да се дразни. Изглежда, сякаш всяка майка си мисли, че всички трябва да се умиляваме и да мислим за чуждите деца, но не е така. Мъжът може и да не се дразни, но не пише той в темата. Нека се оплача жената, нали затова сме тук, да изпускаме парата.
Скрит текст:
И преди да ми обясните, че не знам какво е: дете на разведени родители съм, с баща осъден за смешна издръжка, която въпреки това не плащане редовно. Знам какво е и въпреки това смятам, че Ванеса е права, а майката на детето греши.

# 654
Имам две деца и точно като майка не бих постъпила толкова долно с другия им родител, при положение, че той е бил коректен с мен.
Ти не би, но ето че друг би. Не е нещо изненадващо. Поне по банков път да ги беше превел.

# 655
И аз съм майка на две деца,но такова поведение е долно за мен.Разбира се,че ще се ядоса Ванеса,аз помислих че е просто заем за нещо.Такива неща трябва да са уредени от съда и всичко по банков път черно на бяло.Вече бащата може да си купува и дава за детето колкото иска,но да го съди за нещо вече дадено си е чиста алчност.

# 656
Да се отчета и аз, като майка на две деца. Joy Изключително грозно е бащата да ти дава пари на ръка, не те е оставил да се оправяш сама до произнасянето на съда и накрая да го караш да плаща пак за същото. После такива жени се чудят защо бащата не дава и стотинка повече, и нямат нормални отношения. На моя позната мъжът беше теглил заем, за да направят ремонт на нейното жилище (нямаха брак). Случи се така, че се разделиха по нейно желание. Заемът го изплащаше той. Тя му предложи до изтичане на срока на заема, да не й плаща издръжка. Така го е почувствала за справедливо и така го направиха.
Не разбирам какво й скочиха някои на Ванеса. Сума не е споменала, ама веднага - свиди му се за детето, защо да не даде още пари? Може по 1000 да е давал, не по 200. Но по-грозното е лъжата. Изкарваш го незаинтересован баща, който е зарязал майката и не е дал една стотинка за детето си. За ядосване си е, но не са единични случаи.

# 657
Ако е давал достатъчно, едва ли някой ще тръгне да лъже за 200лв. Ама я се замислете колко са разходите за едно дете и до къде стигат тия 200лв. А тя бтв, издръжката мисля беше някъде около 100-те лв. Коя майка може да гледа детето си със 100лв /или 200 - да кажем бащата дава 100 издръжка и майката още 100/ и детето след една седмица седи гладно, щот толкоз му се полагат.. 200лв. Joy ако беше давал по 1000лв, едва ли щеше да се налага да прави такива сметки жената. Пък като му е толкова акъла да дава без разписка, ще си плаща. Човек се учи от грешките си.
Пп. Не съм самотна майка, просто такива са ми наблюденията от разведени мои приятелки. След раздялата детето остава изцяло на грижите на майката, не само финансово, но и логистично, възпитателно и всякак, а мъжете си мислят, че като хвърлят мижава издръжка и продължават да са бащи два пъти в месеца. Пък особено като се появи и нова жена и тия пари почват да им идват много, щото онази дърпа към себе си. Пък ако има и общо дете с втората.. става леле майко..
Пп2. Не подкрепям някой да се оплаква, че дава пари, грижа и внимание за собственото си дете, независимо в какви отношения е с другия му родител. Който е правил и има деца, е длъжен да ги гледа. А като не иска да ги гледа, другия се налага да прибягва до всякакви мерки, дори и такива, които не одобрява по принцип, за да осигури детето си. Това всяка майка го знае.

# 658
Ако не е достатъчно можеше да поиска увеличение доста по-рано нали така ? Можеше да помоли бащата, а ако той не откликне да го съди за сума която тя иска, но кому е нужно да лъжеш и да искаш пари със задна дата, които са ти дадени. Ако наистина мислиш за детето си смятам няма да постъпиш така и да рискуваш отношенията ти с другия родител тотално да се скапят.
Достатъчно какво означава? Колкото майката смята за достатъчно, колкото бащата смята за достатъчно или според реалните нужди на детето? Май само ти не разбираш, че никой не спори за размера на издръжката, а за това, че тя иска да бъде платена година назад, което вече е направено.
Не знам за какви 100 лв говориш, минималната издръжка в момента е около 200 лв.
Никога не е давал минималната издръжка, винаги е била по-висока, спрямо доходите му.
И май не разбираш, но пак да обясня - спора е за сума за цяла година назад, ако беше за 200 лв никой нямаше да се занимава.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 17:49 от Vanessa**

# 659
Мая, ние не знаем дали е плащал 100, 200 или 500 лв. Дали издръжката е достатъчна и дали бащата прави всичко възможно, е отделен въпрос. Ако нещо не те устройва, се срещаш с човека и го обсъждате.
Но да имате уговорка, да получаваш издръжката регулярно и след известно време да кажеш аз не съм я получавала, е чиста проба лъжа и не мога да приема, че понеже е баща, трябва безропотно да приема да бъде лъган и манипулиран.
Това са някакви много евтини номера.

Общи условия

Активация на акаунт